Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απονεμήθηκαν τα επιστημονικά Νόμπελ - παρωδία «Ig» για το 2012
  • [02] Μιχαλολιάκος: «Ο λαός θα αντισταθεί στην προσπάθεια υποδούλωσης του έθνους»
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Μόνη λύση η τρικομματική κυβέρνηση
  • [04] Γ. Σταθάκης: Το ευρωπαϊκό διακύβευμα είναι η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε
  • [05] Χ. Πρωτόπαπας: Η συνεργασία πρέπει να γίνεται προς όφελος του τόπου

    [01] Απονεμήθηκαν τα επιστημονικά Νόμπελ - παρωδία «Ig» για το 2012

    Μια σειρά από εξωφρενικές, αστείες, ασυνήθιστες, ή απλώς άχρηστες, επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις έρχονται και φέτος να επιβραβεύσουν τα Νόμπελ-παρωδία Ig, που προηγούνται της απονομής των κανονικών Νόμπελ, η οποία θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη.

    Τα Ig απονέμονται από τον χιουμοριστικό οργανισμό-περιοδικό «Χρονικά της Απίθανης Έρευνας» και η τελετή, για 22η χρονιά, έγινε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, με πραγματικούς νομπελίστες να απονέμουν τα φετινά βραβεία. Κεντρική ιδέα των Ig είναι ότι βραβεύουν ανακαλύψεις, που «κάνουν πρώτα τους ανθρώπους να γελάνε κι ύστερα να σκέφτονται».

    Το Βραβείο Ψυχολογίας πήραν Ολλανδοί ψυχολόγοι, που ανακάλυψαν ότι αν κάποιος γέρνει προς τα αριστερά, ο πύργος του Άιφελ του φαίνεται μικρότερος, ενώ αν γέρνει προς τα δεξιά, του φαίνεται ψηλότερος (γενικότερα, φαίνεται πως η κλίση του σώματος προς τα αριστερά ή τα δεξιά επηρεάζει διαφορετικά την εκτίμηση του μεγέθους ενός αντικειμένου).

    Το Βραβείο Νευροεπιστήμης πήραν αμερικανοί νευροεπιστήμονες, που ανακάλυψαν (παραπλανητική) εγκεφαλική δραστηριότητα σε ένα νεκρό σολομό, ενώ Ιάπωνες ερευνητές πήραν το Βραβείο Ακουστικής, επειδή δημιούργησαν μια συσκευή, που μπερδεύει τα λόγια ενός ανθρώπου.

    Ακόμα, βραβεία απονεμήθηκαν σε αμερικανούς επιστήμονες, που ανακάλυψαν ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, όταν βλέπουν φωτογραφίες από τα οπίσθιά τους (Βραβείο Ανατομίας), καθώς και σ' ένα Σουηδό ερευνητή, που ανακάλυψε γιατί τα μαλλιά των ανθρώπων πρασινίζουν, όταν ζουν σε συγκεκριμένα σπίτια σε μια συγκεκριμένη σουηδική πόλη (Βραβείο Χημείας).

    Επίσης, βραβεύτηκαν:

    Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές, που χρησιμοποίησαν πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί οι ουρές των αλόγων πόνι παίρνουν το χαρακτηριστικό σχήμα τους (Βραβείο Φυσικής).

    Αμερικανοί επιστήμονες που, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μετέτρεψαν παλιά ρωσικά πυρομαχικά σε νέα διαμάντια (Βραβείο Ειρήνης).

    Αμερικανοί ερευνητές, που βρήκαν γιατί δύσκολα μπορεί να μεταφέρει κανείς ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς να τον χύσει (Βραβείο Δυναμικής των Ρευστών).

    Τέλος, ένας Γάλλος ερευνητής, που ανακάλυψε με ποιό τρόπο οι γαστρεντερολόγοι που κάνουν κολονοσκοπήσεις του εντέρου, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο έκρηξης αερίων μέσα στους ασθενείς τους (Βραβείο Ιατρικής).

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, Annals of Improbable Research

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 18:02

    Είδηση: 22101

    [02] Μιχαλολιάκος: «Ο λαός θα αντισταθεί στην προσπάθεια υποδούλωσης του έθνους»

    Σφοδρή επίθεση στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την πολιτική τους εξαπέλυσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο γραμματέας το κόμματος, χαρακτήρισε όλες τις παρατάξεις ένοχες από το 1974 και μετά, καθώς όπως είπε κυβέρνησαν τον τόπο και δήλωσε πως ο ελληνικός λαός θα αντισταθεί στην προσπάθεια υποδούλωσης του έθνους, η οποία επιχειρείται.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 22087

    [03] Σ. Βούλτεψη: Μόνη λύση η τρικομματική κυβέρνηση

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Η αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει έλεγχο στις πράξεις της κυβέρνησης, δεν μπορεί να λέει «δεν δέχομαι να πουλήσετε το Ελληνικό, γιατί θα το κάνω Hyde Park», ενώ δεν έχει δεκάρα στην τσέπη του. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, είναι εμμονή στη νοοτροπία την οποία στηλιτεύουμε τώρα».

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Αυτή η κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να τη φυλάνε όλοι σαν τα μάτια τους. Δεν υπάρχει κάτι μετά από αυτή, μετά από αυτή υπάρχει χρεοκοπία και εμφύλιος, δεν μπορεί να πάμε σε τρίτες εκλογές. Να τη φυλάνε σαν τα μάτια τους και οι εταίροι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 14:37

    Είδηση: 22072

    [04] Γ. Σταθάκης: Το ευρωπαϊκό διακύβευμα είναι η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κάποιες πληροφορίες λένε ότι είχατε αντιδράσεις γι' αυτό. Έχουν βάση αυτά»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Πιθανόν. Υπάρχουν, φυσικά, και διαφορετικές γνώμες στο ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις συναντήσεις. Αλλά η κεντρική ιδέα παραμένει ότι εμείς θέλουμε να έχουμε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ. Όπως θέλει ο κύριος Τσίπρας να συναντιέται με όλους τους αξιωματούχους υψηλού επιπέδου που έρχονται στη χώρα, φαντάζομαι, και σε ένα δεύτερο επίπεδο, είναι λογικό να υπάρχουν αυτές οι συναντήσεις».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί, έστω και παρασκηνιακά, για αυτές τις συναντήσεις, πώς αντιμετωπίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Φαντάζομαι ότι αυτές οι γνώμες εκφράζονται στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κυκλοφορούν στους διαδρόμους. Άρα, καταγράφονται και δημοσιοποιούνται, υποθέτω».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν, όπως λέτε, και να πάρουμε τα μέτρα αυτά, και να οδηγηθούμε στην εσωτερική υποτίμηση, πάλι μάταιη θα είναι η προσπάθεια, υπό την έννοια ότι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, γιατί να επιμένουν σε αυτό; Τι έχουν να κερδίσουν, τελικά, από την εσωτερική υποτίμηση και τον κανόνα του 45% μείον»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Δεν υπερασπίζονται τα χρήματά τους, αυτή είναι η αλήθεια. Υπερασπίζονται την επιβολή μιας πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης, την οποία σήμερα αναγκάζονται και αλλάζουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άρα, το διακύβευμα δεν είναι πόσα χρήματα δανείζουμε την Ελλάδα και πώς θα τα πάρουμε πίσω. Το διακύβευμα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η πολιτική που εφαρμόστηκε τα δύο τελευταία χρόνια, και η οποία, δυστυχώς ή ευτυχώς, οδήγησε την Ευρώπη σε ένα αδιέξοδο, και την οποία πολιτική αλλάζουν, εν όψει του μεγάλου προβλήματος, που λέγεται Ισπανία-Ιταλία. Οι ζημιές από την κρίση είναι δεδομένες. Κανένας δεν πιστεύει ότι θα πληρωθούν όλα τα χρήματα των δανείων, των τραπεζικών χρεοκοπιών, των χρεοκοπιών του δημόσιου χρέους, και λοιπά. Αυτό που είναι το διακύβευμα είναι ακριβώς ποια χρήματα θα διαγραφούν, με ποιο τρόπο και με ποια διαδικασία, και σε ποιο συνδυασμό μέτρων λιτότητας και νομισματικής πολιτικής θα επικρατήσει στην Ευρώπη. Σήμερα αλλάζει αυτό το πράγμα. Άρα, η ιδέα ότι θα αποπληρωθούν τα χρέη των τραπεζών της Ισπανίας, της Ιταλίας, το δημόσιο χρέος το ελληνικό, είναι δευτερεύον θέμα. Όλοι ξέρουν ότι δεν θα πληρωθεί. Προφανώς, θα υπάρξει ένας συμβιβασμός σε ποιο ύψος θα διαγραφεί, από ποιους και υπό ποιες προϋποθέσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 14:36

    Είδηση: 22071

    [05] Χ. Πρωτόπαπας: Η συνεργασία πρέπει να γίνεται προς όφελος του τόπου

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Καθημερινώς εμφανίζεται μια κυβέρνηση, η οποία αλλάζει τα πράγματα. Τη Δευτέρα είχαμε καταλήξει με τον κο Στουρνάρα ότι υπάρχουν 7,5 δισ τα οποία είχε συμφωνήσει με την τρόικα, δεν μας έλεγε ποια είναι τα 7,5. Είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ότι θα αυξήσει τα όρια ηλικίας και μιλούσε και για μια άλλη παρέμβαση, την οποία ακόμα δεν ξέρουμε ποια είναι».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό δεν είναι καλό σημάδι».

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Καθόλου καλό σημάδι δεν είναι, διότι προφανώς εμφανίζεται μια πολύ μεγάλη αδυναμία των υπουργών. Τώρα φοβάμαι ότι οδηγούμαστε σε μια έξαρση της επιβάρυνσης των μισθωτών, των συνταξιούχων και των προνοιακών επιδομάτων, είτε διότι οι υπουργοί δεν θέλουν, είτε διότι οι υπουργοί θέλουν να φυλάξουν κακώς εννοούμενα κεκτημένα των χώρων τους, είτε γιατί δεν μπορούν δεν μπορούν να πείσουν την τρόικα, προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η σχέση 6,5- 5 δισ. η οποία είναι δυσμενής αλλά ήταν τουλάχιστον η αρχική τους, δική τους πρόταση, εννοώ της κυβέρνησης».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα δυο δισ. γιατί έρχονται»;

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Διότι ζητά η τρόικα να υπάρχει μια αύξηση των εσόδων με άμεσα μέτρα, αμφισβητώντας ότι μπορούμε να τα μαζέψουμε με φοροδιαφυγή. Και αντί η κυβέρνηση να εμείνει στη θέση που είχαμε για την αναμόρφωση του φορολογικού μας συστήματος, επιταχύνοντας τις διαδικασίες, έρχεται και συζητά με την τρόικα μιας ταμειακής λογικής φορολογικά μέτρα, προκειμένου να καλύψει το σχετικό κονδύλι».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Συνεργάζεστε σε αυτή την κυβέρνηση».

    Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: «Η συνεργασία πρέπει να γίνεται επ' ωφελεία του τόπου. Και η συνεργασία πρέπει να είναι ειλικρινής και καθαρή. Όταν ξαφνικά πέφτουν 2 δισ. πρόσθετα στο κεφάλι μας τα οποία δεν ξέρουμε, τι συνεργασία είναι»;

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 14:35

    Είδηση: 22068


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 September 2012 - 16:49:52 UTC