Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουτρουμάνης: Σκληρό το μέτρο της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης
  • [02] Ρ. Δούρου: Τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα για την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό
  • [03] Θ. Μαργαρίτης: «Είναι πραγματικά ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος»
  • [04] Ν. Παναγιωτόπουλος: Μείωση κατώτατου μισθού δεν πρόκειται να γίνει
  • [05] Στον εισαγγελέα ο Γ. Σμπώκος- Ποινικές διώξεις για τα όπλα
  • [06] Β. Κικίλιας, Δ. Τσουκαλάς και Ν. Τσούκαλης για τις επίμαχες λίστες
  • [07] Αυξάνονται οι δωρητές οργάνων- Πάνω από 1000 στη λίστα αναμονής

    [01] Γ. Κουτρουμάνης: Σκληρό το μέτρο της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

    Την ανάγκη να ελέγχονται το ταχύτερο δυνατό υποθέσεις, όπως αυτή με τη λίστα Λαγκάρντ, και να μη μένουν σκιές, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης είναι ένα σκληρό μέτρο, που δεν θα αποδώσει αυτά που πιστεύει το οικονομικό επιτελείο και που πρέπει να εφαρμοστεί σταδιακά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Αυτό που έχει σημασία, περισσότερη από οτιδήποτε άλλο, είναι ότι αυτά πρέπει να ελέγχονται το ταχύτερο δυνατό και να μη μένουνε σκιές, γιατί όταν λέμε μια λίστα, που η μία περιέχει πολιτικά πρόσωπα, η άλλη περιέχει διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν γνωρίζει κανένας, όταν περιφέρονται τέτοια πράγματα, δεν βοηθούν στο να υπάρξει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από τα cd αυτά, τα οποία προμηθεύτηκαν κι άλλες χώρες, οι χώρες αυτές αποκόμισαν και σημαντικά οφέλη. Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε ότι διακινήθηκε αυτή η ιστορία, νομίζω δημιουργεί ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, η οποία ήδη είναι πολύ λαβωμένη».

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Ναι, και νομίζω ότι ο καθένας από την πλευρά του πρέπει να κάνει οτιδήποτε για να μην υπάρχουν σκιές. Από εκεί και μετά, δεν σημαίνει ότι τα ίδια ή παρόμοια στοιχεία δόθηκαν σε όλες τις χώρες».

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει ζητήσει ο κύριος Τόμσεν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αλλά εκείνο που ξέρω, με βάση την εμπειρία μου, είναι ότι δεν ενδιαφέρει την τρόικα εάν μειωθεί η σύνταξη των αγροτών ή αν μειωθούν με αναλογικό τρόπο οι συντάξεις, αρκεί να βγαίνει το ποσό».

    ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Νομίζω ότι εφόσον επελέγη ως μέτρο, πιστεύω ότι δεν θα αποδώσει αυτά που πιστεύει το οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι είναι σκληρό το μέτρο της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα από τα 65 στα 67, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει σταδιακά, γιατί αλίμονο εάν οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, ή θεμελιώνουν σε 5-6 μήνες, υποστούν τη συνέπεια της αύξησης του ορίου ηλικίας και πάρουν τη σύνταξη μετά από 2-3 χρόνια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 14:59

    Είδηση: 22913

    [02] Ρ. Δούρου: Τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα για την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό

    Αν ένας αρχηγός κόμματος κρατούσε ονόματα με επιχειρηματίες οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, τίθεται ένα ζήτημα πολύ σοβαρό για την ελληνική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Το τελευταίο που μπήκε σε αυτό το σήριαλ, σε αυτή τη σαπουνόπερα, με υπουργούς, όπως είναι ο κύριος Παπακωνσταντίνου και ο κύριος Βενιζέλος, που βρέθηκαν με λίστες, αλλά τις κράτησαν, γεννά και ένα ερώτημα. Κάναμε δύο εκλογικές μάχες, με αρχηγό κόμματος που κρατούσε λίστες ονομάτων. Καταλαβαίνετε ότι τίθεται ένα ζήτημα, το οποίο είναι πέρα από ηθικό, ότι αν ένας αρχηγός κόμματος που κρατούσε ονόματα με επιχειρηματίες, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, είναι πάρα πολύ σοβαρό για την ίδια την ελληνική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Σας λέω, όσον αφορά τα μέσα, ότι φαίνεται σαν να έχουν, κι εδώ υπάρχει σκοπιμότητα, κολλήσει μια προεκλογική λογοδοσία, όπου με τα ψευτοδιλλήματα «ποιο είναι αντιευρωπαϊκό κόμμα και ποιο δεν είναι», δεν ξέρω αν στο τέλος της ημέρας μπορεί να κερδίσουν 1 ή 2% στην επόμενη δημοσκόπηση, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να έχει κολλήσει στην προεκλογική λογοδοσία με τέτοια ψευδεπίγραφα διλλήματα. Σας λέω, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα, το οποίο δεν είναι απλά φιλοευρωπαϊκό, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό, και ακόμα και στο 4% τον Οκτώβριο του 2009, ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε πει ότι πέραν από τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αυτή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι συστημικά ευρωπαϊκή, και ως τέτοια πρέπει να τη δούμε και καταθέταμε, και συνεχίζουμε να καταθέτουμε, συγκεκριμένες προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 14:58

    Είδηση: 22912

    [03] Θ. Μαργαρίτης: «Είναι πραγματικά ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος»

    Για εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, αναφερόμενος στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι το κόμμα του θα προσπαθήσει να έχει μια μετριοπαθή στάση στα ζητήματα της οικονομίας, ωστόσο, όπως επισήμανε, στα ζητήματα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και του κράτους θα αποτελεί μια ακραία δύναμη. Επιπλέον, υποστήριξε ότι έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθούν υψηλά ονόματα, τα οποία βρίσκονται στον επιχειρηματικό χώρο, πιθανώς και στην πολιτική, και εκτίμησε πως σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι αυτοί που τα έβγαλαν τα χρήματά τους έξω, δεν θα είναι μόνο από τις ισχυρές τάξεις της χώρας, είτε στην πολιτική, είτε στην κοινωνία, αλλά και από τις μικρομεσαίες κατηγορίες συμπολιτών μας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Είναι πραγματικά ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος. Η ΔΗΜΑΡ στο διάστημα που περνάμε θα προσπαθήσει να έχει μια μετριοπαθή στάση στα ζητήματα της οικονομίας, που είναι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά στα ζητήματα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και του κράτους θα είναι μια δύναμη ακραία, θα έλεγα αριστερίστικη, για να το πω χαριτωμένα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι για τα ζητήματα της οικονομίας υπάρχει ευθύνη όλων μας και πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτες, στα ζητήματα, όμως, της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και του κράτους δεν είναι τα πράγματα απλά. Είναι τα πράγματα συγκεκριμένα και πρέπει, εν πάση περιπτώσει, να αποδοθούν ευθύνες. Η ΔΗΜΑΡ σε αυτό το θέμα έχει δείξει μια μεγάλη ταχύτητα, σε συνέπεια αυτού που σας λέω ότι θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί. Το θέμα της λίστας των 32 πολιτικών από το ΣΔΟΕ ξεκίνησε με ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη. Δεύτερον, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς θέλουμε να ψάξουμε τα πράγματα, όσο ψιλά κι αν είναι. Τρίτον, βγήκα και είχα πει κι εγώ ότι αν ο κύριος Μεϊμαράκης θέλει να βρει το δίκιο του, να το βρει με έναν άλλον τρόπο και όχι με αυτόν, με τον οποίον το διεκδικεί, με βάση τον πολιτειακό θεσμό, και να διευκολύνει, παραιτούμενος και από Πρόεδρος της Βουλής. Τέταρτον, επανήλθε χθες ο κύριος Τσούκαλης και έθεσε ξανά το ζήτημα ότι ακόμα και με τη λίστα Λαγκάρντ, ακόμα και προϊόν υποκλοπής να είναι, οφείλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, να κινηθούν είτε σε συμφωνία, είτε σε αυστηρή αντιμετώπιση, με όλους όσους έβγαλαν τα χρήματά τους παρανόμως και να εξοικονομήσει χρήματα το ελληνικό κράτος. Και πέμπτον, ο κύριος Ρουπακιώτης, Υπουργός που στηρίζεται και προτάθηκε από τη ΔΗΜΑΡ, έχει κάνει σαφές ότι σύντομα θα φέρει ρυθμίσεις νομοθετικές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος και του πόθεν έσχες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει, όμως, μια εξήγηση. Αυτό είναι κατανοητό που λέτε, ως προς τη στάση της ΔΗΜΑΡ, γιατί έγινε όλο αυτό, που κανείς δεν ήξερε ''την έχω εγώ, την παραδίδω στον άλλον''».

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Εγώ νομίζω υπάρχει μια εξαιρετικά εύκολη απάντηση, δυστυχώς εύκολη. Προφανώς, υπάρχουν υψηλά ονόματα, τα οποία βρίσκονται κυρίως στον επιχειρηματικό χώρο, πιθανώς και στην πολιτική, και επομένως έγιναν όλες οι προσπάθειες να συγκαλυφθούν. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, όπως, επίσης, είναι προφανές ότι στην προσπάθεια να αναζητήσουμε πολλούς Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι αυτοί που τα έβγαλαν τα χρήματά τους έξω, μερικοί παρανόμως και άλλοι λιγότερο, δε θα είναι μόνο από τις ισχυρές τάξεις της χώρας, είτε στην πολιτική, είτε στην κοινωνία, αλλά και από τις μικρομεσαίες κατηγορίες συμπολιτών μας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 14:57

    Είδηση: 22910

    [04] Ν. Παναγιωτόπουλος: Μείωση κατώτατου μισθού δεν πρόκειται να γίνει

    Δεν πρόκειται να γίνει μείωση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, ξεκαθάρισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο, επισήμανε ότι έχουμε υποχρέωση από τη δανειακή σύμβαση να θεσπίσουμε έναν μηχανισμό προσδιορισμού ενός ενιαίου κατώτατου μισθού, ο οποίος όταν προσδιοριστεί, θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν υπάρχει εύκολη συνάντηση με την τρόικα. Οι άνθρωποι έρχονται, βάζουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, επί των οποίων υπάρχει μια γραπτή δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία, εν πάση περιπτώσει, μεταφέρεται τώρα σε εμάς, σε αυτές εδώ τις διαπραγματεύσεις».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτή η γραπτή δέσμευση, είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων»;

    Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ναι, είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά όπως και να το κάνουμε, είτε είναι είτε δεν είναι προηγούμενων, αυτή τη στιγμή έρχεται σε εμάς για να δούμε πώς τα αντιμετωπίζουμε. Είναι υποχρεώσεις μας αυτές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτές οι υποχρεώσεις έχουν εφαρμοστεί»;

    Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Κάποιες από αυτές έχουν εφαρμοστεί, κάποιες άλλες όχι. Κάποιες θα έλεγα ότι περιγράφονται σε ένα πολύ ασαφές και γενικό περίγραμμα, παράδειγμα, η ευελιξία στην αγορά εργασίας. Κάτω από το γενικό τίτλο «ευελιξία στην αγορά εργασίας», όπως καταλαβαίνετε, μπορείς να συζητήσεις τα πάντα. Δεν είναι ακριβώς έτσι, όμως. Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας κατά 5% είναι πιο σαφής υποχρέωση από τη δανειακή σύμβαση. Κι εκεί έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να πούμε. Όμως, το κεφάλαιο ευελιξία είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο συζητά τα πάντα».

    Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Το μόνο ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι για τον κατώτατο μισθό είναι ο επαναπροσδιορισμός, η δημιουργία, δηλαδή, ενός νέου τρόπου προσδιορισμού του. Μέχρι τώρα, ο κατώτατος μισθός προσδιοριζόταν από τις εθνικές συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, μέσω των κοινωνικών εταίρων. Πάλι υποχρέωση από τη δανειακή σύμβαση είναι η θέσπιση ενός μηχανισμού προσδιορισμού ενός ενιαίου κατώτατου μισθού. Και όταν λέω ενιαίος, μιλάμε μόνο για τον κατώτατο μισθό. Ξέρουμε ότι η πρώτη μας υποχρέωση ήταν να μειώσουμε τον κατώτατο μισθό, να μειωθεί ο κατώτατος μισθός, με συμφωνία των εταίρων, και να πάει στα 20% κάτω, 22% για την ακρίβεια, στα 586 ευρώ, και αρκετά πιο κάτω και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό δεν θίγεται. Δεν υπάρχει, δηλαδή, θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, για να το ξεκαθαρίζω, γιατί αυτή είναι η πρώτη βασική ανησυχία. Μείωση κατώτατου μισθού δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον όσο διαρκεί το μεσοπρόθεσμο, μέχρι άλλα δύο χρόνια. Όμως, πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο τρόπο επανακαθορισμού του, και αυτό το σύστημα πρέπει αν το έχουμε συγκεκριμενοποιήσει με συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων ως προς τον μηχανισμό. Θα υπάρχει ένας μηχανισμός, εμείς θέλουμε να είναι και οι κοινωνικοί εταίροι μέσα σε αυτό το μηχανισμό, ενδεχομένως και κάποια ειδικά όργανα που μπορούν να κάνουν τις μετρήσεις και να επεξεργαστούν τους αριθμούς, κυρίως όσον αφορά το κοστολόγιο της εργασίας. Δεν ξέρω αν θα εμπλέξουμε πανεπιστημιακούς φορείς, ακαδημαϊκούς φορείς ή ειδικούς επιστημονικούς φορείς. Στον τρόπο αυτό υπολογισμού θέλουμε μέσα και τους κοινωνικούς εταίρους, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, θα μιλάμε για έναν νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, ο οποίος όταν προσδιοριστεί, θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπήρχαν δηλώσεις πολιτικών, και από το ΠΑΣΟΚ, ότι Έλληνες επιχειρηματίες θέτουν ζητήματα μέσω της τρόικας. Έχετε διαπιστώσει εσείς κάτι τέτοιο»;

    Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Για να είμαι σε θέση να το διαπιστώσω θα έπρεπε να έκανα το ντετέκτιβ, και πραγματικά δεν μπορώ να το κάνω. Υπάρχουν φήμες που κυκλοφορούνε. Τα θέματα, οπωσδήποτε, έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας. Κάποια θέματα, τα οποία είναι πάρα πολύ ειδικά και πάρα πολύ συγκεκριμένα, πραγματικά εμένα μου γεννάται η απορία πώς προκύπτουν στα υπόψιν των ευρωπαίων ελεγκτών. Είναι πολύ εξεζητημένα για να αποτελούν κεντρικές μεταρρυθμίσεις, ζωτικές για το μέλλον της χώρας ή για τη συνέχιση της χρηματοδότησής της, όπως προκύπτει από τις συμφωνίες με τους εταίρους μας. Είναι πολύ εξειδικευμένα για να παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Επομένως, οπωσδήποτε υπάρχουν φήμες και υπάρχει έδαφος για να καλλιεργούνται αυτές οι φήμες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 14:55

    Είδηση: 22895

    [05] Στον εισαγγελέα ο Γ. Σμπώκος- Ποινικές διώξεις για τα όπλα

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγο ο πρώην γγ του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αλλά χωρίς χειροπέδες, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εν τω μεταξύ, αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του κ. Σμπώκου και για τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του.

    Ο πρώην στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου συνελήφθη χθες, μετά από ένταλμα του με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα. Ο κ. Σμπώκος επρόκειτο να απολογηθεί την Παρασκευή, αλλά κρίθηκε ως ύποπτος φυγής.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άλλοτε στενός συνεργάτης και υφιστάμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου ανήκει στην κεντρική ομάδα που διακινούσε και απέκρυβε τεράστια χρηματικά ποσά που αποτελούσαν «ωφελήματα» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

    Ποινική δίωξη αναμένεται να ασκηθεί εναντίον του κ. Σμπώκου και για τα όπλα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες της αστυνομίας τόσο στο σπίτι του στην Κηφισιά όσο και στο γραφείο του στους Αμπελόκηπους. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν φάκελοι με έγγραφα που ενσωματώθηκαν στη δικογραφία και διαβιβάστηκαν στον ανακριτή, υπολογιστές, δύο όπλα και 50 φυσίγγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννη Σμπώκος δεν είχε άδεια κυκλοφορίας για το ένα όπλο, ενώ για το δεύτερο η άδεια έληξε το 2011 και δεν ανανεώθηκε. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τρίτου όπλου, το οποίο πιθανόν έχει στην κατοχή του ο Γιάννης Σμπώκος. Οι υπολογιστές και τα usb μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Στον εισαγγελέα σήμερα ο Γ. Σμπώκος

    Σύλληψη του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών, Γ. Σμπώκου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 13:42

    Είδηση: 22897

    [06] Β. Κικίλιας, Δ. Τσουκαλάς και Ν. Τσούκαλης για τις επίμαχες λίστες

    Σχολιάζοντας ευρύτερα τις εξελίξεις, ο Β. Κικίλιας χαρακτήρισε αδιανόητο να διαρρέονται ονόματα a priori και ελαφρά την καρδία και να σπιλώνονται συνειδήσεις. Τα πράγματα, πρόσθεσε, πρέπει να τρέξουν γρήγορα γιατί ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να γνωρίζει ποιοι ειναι αυτοί που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα.

    Ζήτησε επίσης να υπάρξει ψυχραιμία, ενώ παρατήρησε ότι ο κ. Στασινόπουλος δεν μπορεί να ευθύνεται για όλα όσα συμβαίνουν.

    Υπογράμμισε επίσης ότι όταν έχει θελήσει η Δικαιοσύνη, μπορεί να βρει τα πάντα.

    Ερωτηθείς γιατί τη μη χρησιμοποίηση της λίστας επειδή ήταν προϊόν υποκλοπής, ο Δ. Τσουκαλάς σχολίασε ότι και για τους Ιταλούς και για τους Γάλλους ήταν προϊόν υποκλοπής αλλά χρησιμοποίησαν τα στοιχεία και επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να πάει η λίστα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

    Ο τρόπος διαχείρισης αυτής της λίστας και των προηγούμενων δείχνει ποιος είναι ο πραγματικούς υπονομευτής του πολιτικού συστήματος, παρατήρησε από την πλευρά του ο Νίκος Τσούκαλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 15:43

    Είδηση: 22917

    [07] Αυξάνονται οι δωρητές οργάνων- Πάνω από 1000 στη λίστα αναμονής

    Η Κατερίνα Τσάντου, η οποία έλαβε μόσχευμα καρδιάς πριν από τρεις μήνες δήλωσε στη ΝΕΤ: «Τώρα αισθάνομαι ότι έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, δεν είμαι ποτέ μόνη μου».

    Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος δώρισε τα όργανα του γιού του τόνισε «αυτό που αγαπάμε σε έναν άνθρωπο είναι η ψυχή του. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που φεύγει η ψυχή, το σώμα δεν έχει καμία σημασία».

    Από την πλευρά του, ο Αναστάσιος Χατζής πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων διέψευσε όσα λέγονται περί εμπόριο οργάνων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 12:58

    Είδηση: 22882


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 October 2012 - 16:49:36 UTC