Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα «σκαριά» φόρος 50% σε εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ
  • [02] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ-Αντιδράσεις
  • [03] Δήλωση στήριξης αναμένει η Αθήνα από την Α. Μέρκελ την Τρίτη

    [01] Στα «σκαριά» φόρος 50% σε εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ

    Συνταγή Φρανσουά Ολάντ αλά ελληνικά για επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλούσιους αναζητεί το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ και του οικονομικού συντάκτη Μανώλη Σταυρουλάκης, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επιβολή φόρου 50% σε εισοδήματα άνω των 300.000 ευρώ, στα πλαίσια της δίκαιης κατανομής των βαρών της κρίσης. Το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι της τάξης των 100 με 150 ευρώ, καθώς μόνο 1000 άτομα δηλώνουν τόσο μεγάλα εισοδήματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Μανώλης Σταυρουλάκης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23367

    [02] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ-Αντιδράσεις

    Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται ενόψει της άφιξης της καγκελαρίου Μέρκελ. Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν για την Τρίτη όλες οι συγκεντρώσεις στους δρόμους απ όπου θα διέλθει η Καγκελάριος.

    Ως επιχειρησιακά επιτελεία, έχουν ορισθεί στο Μέγαρο της Λ. Κατεχάκη και τη ΓΑΔΑ, με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ-Αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, και του Αττικάρχη, Υποστράτηγου Γιάννη Δικόπουλου.

    Στο επιχειρησιακό σχέδιο, θα συνδράμει και το Λιμενικό, με επίλεκτα στελέχη από τις ειδικές Δυνάμεις, να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς και πλωτά μέσα. Από αέρος, θα επιτηρούν την ανάπτυξη των μέτρων και τις εξελίξεις, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

    Αντιπολίτευση και συνδικάτα έχουν εξαγγείλει μπαράζ κινητοποιήσεων.

    Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα κάνουν την Τρίτη το μεσημέρι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ θα κάνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση το απόγευμα, έξω από την γερμανική πρεσβεία.

    Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις, από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ σε όλους τους χώρους του κέντρου που θα κινηθεί η κυρία Μέρκελ, καθώς και στην Αττική οδό.

    Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

    Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ- ο ΑΙΑΣ καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ΕΛΑΣ, απο το Ισραήλ- θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να επιχειρήσουν, ενώ και τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική στην ΕΛΑΣ, θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο κέντρο της Πρωτεύουσας την Τρίτη.

    Το μεταλλικό πλέγμα- φράχτης- και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από το βραδύ της Δευτέρας, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα είναι κλειστή για ΙΧΕ και δίκυκλα. Για όσους πεζοί διέρχονται από το κέντρο της πόλης, θα υπάρχουν έλεγχοι στοιχείων από τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

    Τα τροχοφόρα δίκυκλα και οχήματα δεν θα κυκλοφορούν στα όρια του μικρού δακτυλίου, αφού θα έχουν αναπτυχθεί Αστυνομικές Δυνάμεις, και Υπηρεσιακά οχήματα, θα έχουν τοποθετηθεί ώστε το κέντρο της πόλης να είναι κλειστό.

    Από το ύψος του Hilton, η κίνηση προς το κέντρο, θα έχει διακοπεί, στο μήκος της Β .Σοφίας, μέχρι τη Βουλή. Κλειστοί θα είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλ. Συντάγματος, μέχρι τις στήλες Ολυμπίου Διός, στις αρχές της Λ. Συγγρού, απ' όπου και θα γίνονται εκτροπές της κυκλοφορίας, προς Λ. Βουλιαγμένης και Καλλιμάρμαρο.

    Η κίνηση στη Λ. Αλεξάνδρας θα διεξάγεται κανονικά, από Πατησίων καθώς επίσης και στις Λ .Κηφισίας και Μεσογείων.

    Λόγω των συγκεντρώσεων, κλειστοί θα μείνουν την Τρίτη, από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα-Πανεπιστήμιο-Ευαγγελισμός-Κατεχάκη-Αμπελόκηποι και Μέγαρο Μουσικής. Από τη 1 έως τις 4 δεν θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

    Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο κέντρο, ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές του Υπ. Παιδείας, θα υπάρξει ελαστική αντιμετώπιση στους μαθητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν λόγω των κινητοποιήσεων για την επίσκεψη Μέρκελ.

    Έκκληση σε όλους του πολίτες που θα διαδηλώσουν να προφυλάξουν αφενός μεν την ειρήνη στην πρωτεύουσα και κυρίως και πάνω από όλα την προοπτική της χώρας μας, την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, απεύθυνε ο υπουργός Δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας.

    Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας που θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα αποτελέσει το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Η γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων δεν μας βρίσκει σύμφωνους, πρώτον γιατί φοβόμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα και δεύτερον γιατί εμφανίζει την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζουν την απόφαση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης.

    Δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες, επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

    Η καλύτερη απάντηση της εργατικής τάξης είναι η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, λέει το ΠΑΜΕ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε τμήμα της Αθήνας- Κανονικά οι προγραμματισμένες

    Αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα λόγω Μέρκελ

    Ν. Δένδιας: Να προφυλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 23:13

    Είδηση: 23363

    [03] Δήλωση στήριξης αναμένει η Αθήνα από την Α. Μέρκελ την Τρίτη

    Ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ελλήνων πολιτών χαρακτηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει κάθε πλευρά του ελληνικού προγράμματος και να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται άμεσα ρευστότητα.

    Πηγές του Μαξίμου, τόνιζαν ότι δεν αποκλείεται, από πλευράς του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόσο το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης -αν και αυτό συναρτάται με την έκθεση της τρόικα- όσο και το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος. Όσον αφορά στις διαρροές των τελευταίων ημερών σχετικά με την πρόθεση της κ. Μερκελ να θέσει μια λύση πακέτο για την κρίση στην ευρωζώνη, λύση η οποία -πέραν της Ελλάδας- θα περιλαμβάνει την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, πηγές του Μάξιμου επισήμαναν ότι στην παρούσα φάση αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς πάντως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει εκπονηθεί ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο από πλευράς Κομισιόν.

    Η Αθήνα θα ήθελε από την κ. Μέρκελ, μια ξεκάθαρη δήλωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ και μια ξεκάθαρη δήλωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης

    Η καγκελάριος θα εκφράσει τη στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση για τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Στέφαν Ζάιμπερτ, εκφράζοντας παράλληλα το σεβασμό της γερμανικής κυβέρνησης για τα μέτρα και τις αλλαγές που υλοποιούνται στην Ελλάδα, με δυσβάσταχτες θυσίες. Η Γερμανία, πρόσθεσε, θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί, εντός της ευρωζώνης, κάτι τέτοιο όμως είναι εφικτό μόνο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

    Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση για όλες τις μελλοντικές αποφάσεις, καθώς θα περιγράφει πώς εφαρμόζεται το πρόγραμμα και πώς προοδεύει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την μείωση του ελλείμματος και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου εξήγησε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς μια τέτοια παράταση θα είναι εφικτή χωρίς την ανάγκη για περαιτέρω χρηματοδότηση, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσαφηνιστεί στο μέλλον.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε που χαρακτήρισε την επίσκεψη Μέρκελ ως ευρωπαϊκή χειρονομία και πράξη αναγνώρισης για την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση με την μεταρρυθμιστική πολιτική της.

    Η Αγκελα Μέρκελ θα φτάσει στη χώρα μας στις 13:30 και θα την υποδεχτεί στο αεροδρόμιο ο Πρωθυπουργός. Στις 2.15 θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Στις 16:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στις 17.30 η κ. Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας και στην συνέχεια, η γερμανίδα καγκελάριος θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

    Άρνηθηκε ευγενικά ο Φώτης Κουβέλης να παραβρεθεί στο δείπνο εργασίας με την κ. Μέρκελ

    Εν τω μεταξύ αρνήθηκε ευγενικά ο Φώτης Κουβέλης να παραβρεθεί σε κοινή εμφάνιση των αρχηγών με την κ. Μέρκελ στο δείπνο εργασίας.

    Την Κυριακή το βράδυ ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Κουβέλη, θέλοντας να μάθει αν προτίθεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε μία από κοινού εμφάνιση των κυβερνητικών εταίρων κατά την διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ.

    «Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πάμε και οι τρεις. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται απο τον πρωθυπουργό» απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης

    Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας Σαμαρά- Κουβέλη.

    Θα δω, θα μιλήσω με τον κ. Κουβέλη είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά υπήρξε επικοινωνία Βενιζέλου-Κουβέλη, όπου εκεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τα ίδια.

    Η απόφαση του κ. Κουβέλη δεσμεύει και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επιθυμούσε να παραβρεθεί και να συνομιλήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα και σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

    Στο συλλαλήτηριο ο Αλέξης Τσίπρας- Απάντηση Σίμου Κεδίκογλου

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ηγεσία του γερμανικού κόμματος Die Linke θα δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα.

    «Ο ελληνικός λαός, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση. Διότι, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτοφανές και είναι εγκληματικό. Σε ένα πρόγραμμα που και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική διάλυση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Άμεση ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμος κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σήμερα το γνωστό του δόγμα: Πρώτα το κόμμα και οι συνιστώσες του και μετά η Ελλάδα».

    Ο διεθνής Τύπος για την επίσκεψη

    Εκτενείς είναι οι αναφορές στον διεθνή Τύπο για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα.

    Οι γερμανικοί Financial Times θεωρούν ότι η Καγκελάριος με την απόφαση της να επισκεφτεί την Αθήνα διορθώνει το λάθος της: «Έρχεται στην Αθήνα, για να δείξει στους Έλληνες ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Πρέπει να δείξει ότι δεν είναι μία «άσπλαχνη δημοσιονομική δικτάτορας», όπως τη θεωρούν πολλοί Έλληνες.»

    Στην ηλεκτρονική έκδοση του, το περιοδικό Spiegel και παίρνοντας αφορμή από τις δηλώσεις του Βολφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζει: «Η καγκελάριος μεταβαίνει στην Αθήνα, ωστόσο η Γερμανία ματαιώνει εκ προοιμίου τις ελπίδες για πρόσθετη χρηματική βοήθεια. Η κριτική κλιμακώνεται και στη Γερμανία.»

    Στο σύνολό του ο Γαλλικός τύπος εκφράζει την ελπίδα να προκύψει κάτι θετικό από την επίσκεψη της Αγγελας Μέρκελ και χαρακτηρίζει γενναία την απόφασή της.

    Η Φιγκαρό αναφέρει ότι «καταλυτικό» ρόλο για την επίσκεψη, έπαιξε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που κατόρθωσε «να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές» της καγκελαρίου.

    Αντίθετα, ο Ντέιβιντ Μαρς της Γουολ Στριτ Τζέρναλ προειδοποιεί ότι η επίσκεψη της Καγκελαρίου έχει κυρίως να κάνει με την εξασφάλιση του πολιτικού μέλλοντός της.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Α. Μέρκελ: Η πρόοδος της Ελλάδας το αντικείμενο των συνομιλιών

    «Τη στήριξή της στην κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις θα εκφράσει η καγκελάριος»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 23:18

    Είδηση: 23359


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 October 2012 - 20:49:50 UTC