Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χρυσοχοΐδης- ΝΕΤ: «Δεν θέλω να γίνω υπουργός»
  • [02] Γ. Μπουτάρης στη ΝΕΤ: Αυξημένη η περιφρούρηση στην παρέλαση της 28ης
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Μ. Χρυσοχοΐδης- ΝΕΤ: «Δεν θέλω να γίνω υπουργός»

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ως χώρα μπορούμε να επιτύχουμε διαγραφή μέρους του χρέους αλλά και το δανεισμό όχι μόνο των 31,5 δισ. αλλά και 41 δισ., αν το θέλουμε, εφόσον τις επόμενες ημέρες δείξουμε στους εταίρους μας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα πράγματα με υπευθυνότητα και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και πως οι εταίροι μας άλλαξαν την στάση τους απένταντι στη χώρα όχι γιατί μας συμπάθησαν αλλά γιατί κατάλαβαν ότι μόνο με μία σφιχτή διακυβέρνηση θα πάμε όλοι μπροστά.

    «Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το άλμα και να κάνει επανεκκίνηση». «Βρισκόμαστε σε ένα τελευταίο ανώτερο σκαλί όσον αφορά τα μέτρα, έρχονται καλύτερες ημέρες» και «η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

    Ανέφερε ακόμα ότι είναι κρίσιμη η περίοδος που ξεκινά από σήμερα για τη χώρα, προσθέτοντας ότι είναι λάθος το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να μεταφράσουν και να παραφράσουν τις δηλώσεις των εταίρων μας, όπως του κ. Σόιμπλε ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, γιατί -όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης- τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην περασμένη Σύνοδο, συμβάλουν στην ισχυροποίηση της Ευρωζώνης και της Ευρώπης. Το θέμα, είπε, είναι αν εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στο ευρώ, γιατί δεν μπορούν να μας διώξουν. Επιπλέον σχολιάζοντας δηλώσεις πολιτικών που λένε ότι δεν μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ, γιατί ο Νότος θα τους στοιχίσει ακριβά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί οι Πορτογάλοι παίρνουν συνέχεια μέτρα και οι πολίτες διαδηλώνουν καθημερινά, ενώ περίπου ίδια κατάσταση επικρατεί στην Ισπανία. «Τα μέτρα που λαμβάνονται στις χώρες αυτές έχουν να κάνουν με το εξίσου κρίσιμο ερώτημα: η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της -εσωτερικές και εξωτερικές. Αν δεν μας τα δώσουν οι εταίροι μας τότε ποιος μπορεί; Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας υποδείξει πως θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις αυτές να τον ακούσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι υπήρχαν διαφορετικού τύπου στρατηγικές στο κόμμα, γι' αυτό και βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. «Το κεντρικό ζητούμενο στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομματικού χαρακτήρα αλλά πολιτικού, καθώς το κόμμα εξαϋλώνεται», πρέπει να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά πράγματα με την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος, να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτός ο δρόμος μας οδηγεί στην ανάπτυξη.

    Ερωτηθείς αν μιλά για νέο κόμμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι μιλά για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, παλαιών και νέων ώστε να διαμορφωθεί ένα κόμμα κεντροαριστερής κατεύθυνσης. «Δεν μιλώ γαι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ο κ. Βενιζέλος είναι εγκλωβισμένος από την αρχή στα λάθη του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για μεγάλη αναδιάταξη, να πετάξουμε ότι πρέπει να πεταχτεί και να κρατήσουμε ότι ήταν θετικό, να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τους πολίτες», είπε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι «με το να καθόμαστε μίζερα και να λέμε ποια θέση πρέπει να πάρει το ΠΑΣΟΚ, οδηγούμε μια ιστορική πορεία της χώρας στον πλήρη αφανισμό».

    Απαντώντας στο αν συντάσσεται με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι συμφωνεί μαζί του όσον αφορά τις διαπιστώσεις του, όμως κρατά αποστάσεις γιατί δεν γνωρίζει ποιες είναι οι επιδιώξεις του. «Δεν χρειαζόμαστε κινήσεις κορυφής, πρέπει να κατέβουμε πάλι στους πολίτες και μαζί τους να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο κίνημα», επανέλαβε με έμφαση.

    Αναφερόμενος στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν οι βουλευτές του ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, καθώς και τα περιστατικά με την Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι «έχουμε ξεφύγει» και αν συνεχιστούν ακραία φαινόμενα θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Σημείωσε ότι τίθεται «ένα κρίσιμο ζήτημα, αν ασκείς βία σε κάποιους, τότε και αυτοί θα ασκήσουν βία. Πρέπει να γίνει προσπάθεια όχι κομματική αλλά πολιτική, ώστε να αποτραπεί η ενίσχυση των άκρων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο». «Πρέπει να τους αντισταθούμε», είπε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 12:26

    Είδηση: 24323

    [02] Γ. Μπουτάρης στη ΝΕΤ: Αυξημένη η περιφρούρηση στην παρέλαση της 28ης

    Στο θέμα της δημιουργίας του σταθμού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας που αποτελεί εστία αντιπαράθεσης μεταξύ κατοίκων και φορέων της δυτικής Θεσσαλονίκης και του δήμου, στην προετοιμασία για την αποτροπή έκτροπων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

    Για την επερχόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Μπουτάρης είπε πως σε μια περίοδο που όλα είναι τεντωμένα παρατηρείται έξαρση των ακραίων οργανώσεων, σημείωσε ωστόσο πως η περιφρούρηση φέτος θα είναι πολύ καλύτερη προκειμένου να μην επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, όπου διάφορες ομάδες, ακόμα και αθλητικά σωματεία αποδοκίμαζαν τον Πρόεδρο. Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι φέτος δεν θα υπάρξουν έκτροπα.

    Ερωτηθείς σχετικά με την απήχηση που έχει η Χρυσή Αυγή είπε πως τον απασχολεί πολύ το θέμα. «Βασίζεται σε έναν απίστευτο λαϊκισμό. Όταν βλέπουμε μια ομάδα να εφαρμόζει το νόμο όπως τον αντιλαμβάνεται τότε δεν μιλάμε πια για δημοκρατία», είπε και πρόσθεσε πως το να κηρυχθεί εκτός νόμου δεν θα οδηγούσε πουθενά. «Και το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου. Τι καταλάβαμε;», είπε.

    Για το θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας χαρακτήρισε «υπερβολές της παραπληροφόρησης» τα όσα ακούγονται σχετικά με το θέμα και περιέγραψε το έργο ως απαραίτητο για τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και για τη γενικότερη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

    Σημείωσε πως η λύση της δημιουργίας πολλών μικρότερων περιφερειακών σταθμών και όχι ενός μεγάλου, δεν εξυπηρετεί και έχει τεράστιο κόστος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στον τομέα της ανακύκλωσης, λέγοντας πως το 2012 συλλέχθηκαν 1400 τόνοι υλικών, ενώ πριν από ένα χρόνο η ποσότητα αυτή έφτανε μόλις τους 300 τόνους. Επίσης μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κυρίως του ελλιπούς προσωπικού.

    Ο κ. Μπουτάρης χρέωσε τις αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ -κατονομάζοντας μάλιστα τον βουλευτή του κόμματος κ. Κουράκη με αφορμή την παρουσία του σε κινητοποίηση, κάνοντας λόγο για θεατρική παράσταση και όχι για ουσιαστική διαμαρτυρία- καθώς όπως είπε δε γίνεται100 άτομα να αντιτίθενται σε κάτι που αφορά όλη τη συμπρωτεύουσα.

    Στο ζήτημα παρενέβη αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης και ο κ. Κουράκης λέγοντας πως αυτά που ειπώθηκαν δεν αρμόζουν σε ένα δήμαρχο, σημείωσε πως οι κινητοποιήσεις στηρίζονται σε δύο ομόφωνες αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να υποστηρίζει τους αγώνες τους. Τέλος, καταλόγισε στον κ. Μπουτάρη ότι δεν έχει κάνει τίποτα από τότε που εξελέγη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 12:13

    Είδηση: 24317

    [03] Με μια ματιά

    -Αναστέλλεται από σήμερα η λειτουργία των 47 ΔΟΥ που συγχωνεύονται, ενώ οι εφορίες στις οποίες θα μεταφερθούν θα παραμείνουν κλειστές σήμερα και αύριο. Οι φορολογούμενοι που υπάγονταν σε αυτές, θα εξυπηρετηθούν από την Τετάρτη, από τη νέα ΔΟΥ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους.

    -Δεν θα πάρουν την σύνταξη Οκτωβρίου, 33.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ που δεν απογράφησαν.

    -Πυρήνα της Aλ Κάιντα θεωρούν ότι εξάρθρωσαν οι αρχές της Ιορδανίας.

    -Συγκρούσεις ενόπλων νότια της Βηρυτού.

    -Δεκατέσσερις συλλήψεις είναι ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Σε βάρος των συλληφθέντων-διαδηλωτών σχηματίστηκε δικογραφία για στάση. Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές της Χαλκιδικής με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τραυματισμοί αναφέρθηκαν κι από πλευράς διαδηλωτών.

    -Στην θέση Κοκκινοράχη στην περιφέρεια του χωριού Σταυροπήγιο της Μεσσηνιακής Δυτικής Μάνης, βρέθηκε σε σκελετοποιημένη κατάσταση, εντός δύσβατης θαμνώδους και βραχώδους περιοχής, ο 88χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2007. Πλησίον του πτώματος βρέθηκε μια κυνηγητική καραμπίνα. Διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Καλαμάτας.

    -Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ «WILSON NEWPORT» σημαίας Μάλτας, σε ακτή, στη νήσο Αγίου Γεωργίου, με δέκα αλλοδαπούς πλήρωμα. Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω πλοίο είχε προσκρούσει με την πλώρη κάθετα στην ακτή όπου και ακινητοποιήθηκε. Το «WILSON NEWPORT» είχε αποπλεύσει την 19-10-2012 από το λιμάνι GEBZE της Τουρκίας με προορισμό την Αμβέρσα, έμφορτο με σόδα. Από την προσάραξη, δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ κατά δήλωση του Πλοιάρχου δεν υπάρχει εισροή υδάτων.

    -Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ - Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.» Ν.Π. 10668, με την πρύμνη του στον προβλήτα, στον εξωτερικό λιμένα της Τήνου, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησής του. Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο- Άνδρο- Ραφήνα με 44 επιβάτες. Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκαν στο πρυμναίο προστατευτικό διάζωμα (ζωνάρι), πάνω από την ίσαλο γραμμή, ελαφρές στρεβλώσεις και ρωγμές. Από τη Λιμενική Αρχή Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.», ο οποίος στη συνέχεια επετράπη για έναν μεμονωμένο πλου για την ολοκλήρωση του ταξιδιού ως το λιμάνι της Ραφήνας, όπου θα απαγορευθεί εκ νέου ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 12:05

    Είδηση: 24314


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 October 2012 - 8:49:41 UTC