Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αποφασιστικότητα, παρά τις αντιρρήσεις, τα μέτρα στη βουλή σε ένα άρθρο
  • [02] Επίσκεψη της ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα στην ΕΡΤ
  • [03] Σ. Παπαθανασίου: Το ζήτημα των εργασιακών είναι στρατηγικής σημασίας
  • [04] Γ. Κουτρουμάνης: Θα είναι κρίσιμες οι μέρες μέχρι την ψήφιση των μέτρων
  • [05] Α. Καλύβης: Να μην περάσουν τα μέτρα
  • [06] Πάγκαλος για όλους και για όλα στην ΝΕΤ
  • [07] Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης για τα νέα μέτρα και λίστα Λαγκάρντ
  • [08] Στις 20 Νοεμβρίου αρχίζει η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

    [01] Με αποφασιστικότητα, παρά τις αντιρρήσεις, τα μέτρα στη βουλή σε ένα άρθρο

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή, σε ένα άρθρο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, παρά τις αντιδράσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τα εργασιακά.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ελπίδα ότι όλοι οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή και απέκλεισε το ενδεχόμενο για υπαναχώρηση στο αίτημα της ΔΗΜΑΡ να κατατεθούν τα εργασιακά σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε 15 διαφορετικά άρθρα και θα είχε δίκιο.

    Διέψευσε ακόμη ότι γίνονται συζητήσεις με την τρόικα ώστε να μην περιληφθούν τα εργασιακά στο πακέτο των μέτρων, αλλά να έρθουν στη Βουλή σε μεταγενέστερο χρόνο. Tο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

    Στις 6.30 ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και θα ενημερώσει.

    Νωρίτερα στις 5.30 συνεδριάζει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη.

    «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση με τίποτα. Επιμένουμε σε δύο ξεχωριστά νομοσχέδια. Σε περίπτωση ενός άρθρου εξετάζουμε την κατάσταση» δήλωσε σε δημοσιογράφους το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

    Ενημερώνοντας την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για τις αλλαγέςπου προωθούνται στα εργασιακά, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για επίπονο και εξαντλητικό γύρο διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

    Αλλάξαμε και βελτιώσαμε πολλές από τις θέσεις του αρχικού κειμένου για την εξασφάλιση της δόσης, πρόσθεσε ο κ.Βρούτσης και ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, δεν αλλάζουν ωριμάνσεις και τριετίες, διασφαλίζονται οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, το ποσοστό απόλυσης είναι κοντά στον κοινοτικό, μέσο όρο και δεν θα γίνει καμμία αλλαγή στις αποζημιώσεις για πάνω από το 85% των μισθωτών.

    Σχετικές ειδήσεις: Στουρνάρας καλεί ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τα μέτρα στα εργασιακά

    Μαραθώνιος διαβουλεύσεων- Αποφασισμένος να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός

    «Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση - Σε περίπτωση ενός άρθρου εξετάζουμε την κατάσταση»

    Στόχοι ΠΑΣΟΚ: Αξιοπιστία της χώρας, βελτίωση μέτρων, βιωσιμότητα χρέους

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 17:11

    Είδηση: 24672

    [02] Επίσκεψη της ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα στην ΕΡΤ

    Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και συζήτησε με τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Νίκο Τέλλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Νίκο Σίμο για θέματα λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ: «Η κυρία Παπαρήγα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της αναλογικής προβολής των θέσεων του Κόμματος από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής πολυφωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης. Την κυρία Παπαρήγα συνόδευαν ο κ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του Κόμματος».

    Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: «Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Οκτώβρη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.κ. Νίκο Τέλη και Νίκο Σίμο. Στη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας. Βασικό στοιχείο αυτού του ρόλου της αποτελεί σήμερα ο κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώνει η ΝΕΤ το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι από την 1 έως και τις 24 Οκτωβρίου σε δεκάδες βραδινές, πρωινές και μεσημεριανές συζητήσεις που έγιναν, καθώς και στα δελτία ειδήσεων, δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μία παρουσία υπήρχε μόνο σε μία εκπομπή του Σαββατοκύριακου. Αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αντιμετωπίζει στον έναν ή στον άλλο βαθμό το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα από το σύνολο των κρατικών και αστικών ΜΜΕ. Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πλήττει καίρια το δικαίωμα του λαού να ενημερώνεται ολόπλευρα για τις θέσεις και τις δράσεις όλων των κομμάτων. Ειδικά όταν οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές επιλογές του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, το καθεστώς ανασφάλειας εκατοντάδων συμβασιούχων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και το απαράδεκτο συνεχιζόμενο καθεστώς των διορισμών από την εκάστοτε κυβέρνηση σε κρίσιμες θέσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης τομέων δράσης και στο θέμα εκποίησης υποδομών της, στη μη αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων της ΕΡΤ. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τη δράση και την πάλη του και μέσα και έξω από τη Βουλή για να σπάσει ο αποκλεισμός του από τα ΜΜΕ, για να γίνει το ζήτημα της ολόπλευρης ενημέρωσης του λαού στόχος και υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του ίδιου του λαού».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 19:32

    Είδηση: 24664

    [03] Σ. Παπαθανασίου: Το ζήτημα των εργασιακών είναι στρατηγικής σημασίας

    Την ανάγκη να μπει το ζήτημα των εργασιακών, το οποίο χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας, πρώτο στην πολιτική αναδιαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνηση, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Σάκης Παπαθανασίου. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει καλύτερα τη δυναμική που έχουμε σε σχέση με τα εργασιακά και να πετύχει μια καλύτερη αναδιαπραγμάτευση των όρων στο σύνολο του πακέτου, ενώ διευκρίνισε ότι το κόμμα του σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην πτώση της κυβέρνησης. Επιπλέον, επισήμανε ότι η συζήτηση περί ανασχηματισμού είναι λάθος και επανέλαβε ότι στόχος είναι η αναδιαπραγμάτευση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Το ζήτημα των εργασιακών είναι στρατηγικής σημασίας και πρέπει να μπει πρώτο στην πολιτική αναδιαπραγμάτευση που θα κάνει η κυβέρνηση. Το να πάει η τρόικα και να πει ότι έχουμε συμφωνήσει στο βασικό σενάριο των μέτρων, αλλά υπάρχει η εκκρεμότητα των εργασιακών είναι μια εκκρεμότητα που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης».

    Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: « Τα θέμα είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά αυτό να γίνει με τρόπο που δεν θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της εργασίας».

    Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Για να πετύχεις ανταγωνιστικότητα εκτός από αυτά που πρέπει να κάνεις στη χώρα σου πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και στο επίπεδο της Ευρώπης. Όπως η ενοποίηση των συντελεστών.. Είμαστε με την παγκοσμιοποίηση, αλλά λέμε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτικός έλεγχος που σημαίνει και ρυθμίσεις επί της οικονομίας».

    Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει καλύτερα τη δυναμική που έχουμε σε σχέση με τα εργασιακά και να πετύχει μια καλύτερη αναδιαπραγμάτευση των όρων στο σύνολο του πακέτου»...

    Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Στόχος μας σε καμία περίπτωση δεν είναι η πτώση της κυβέρνησης, θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης...»

    ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

    Σ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Είναι λάθος να συζητάμε και για ανασχηματισμό, στόχος είναι η αναδιαπραγμάτευση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 15:13

    Είδηση: 24660

    [04] Γ. Κουτρουμάνης: Θα είναι κρίσιμες οι μέρες μέχρι την ψήφιση των μέτρων

    Για κρίσιμες διαπραγματεύσεις έκανε λόγο σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά σοβαρά ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν και στο Eurogroup και μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου να υπάρξει λύση. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εντελώς ανώφελο και επικίνδυνο το να συζητείται περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ενώ υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του χρέους, το θέμα της επιμήκυνσης και το αναπτυξιακό πακέτο. «Αυτά τα θέματα έπρεπε να έχουν ξεκαθαριστεί για να πάμε στο πακέτο των μέτρων» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Έχουμε μπει στην τελευταία πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων και των κυβερνητικών εταίρων οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες κρίσιμες μέχρι την ψήφιση των συγκεκριμένων μέτρων. Και λέω ότι είναι κρίσιμες οι διαπραγματεύσεις, γιατί υπάρχουν ανοιχτά σοβαρά ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν και στο Eurogroup και μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου να υπάρξει λύση».

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Νομίζω ότι είναι εντελώς ανώφελο και επικίνδυνο το να συζητάμε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

    Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να ξεκινήσουν από θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του χρέους, το θέμα της επιμήκυνσης και βέβαια το αναπτυξιακό πακέτο. Αυτά τα θέματα έπρεπε να έχουν ξεκαθαριστεί για να πάμε στο πακέτο των μέτρων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 14:53

    Είδηση: 24654

    [05] Α. Καλύβης: Να μην περάσουν τα μέτρα

    Για ένα πείραμα που γίνεται στη χώρα μας και που θέλουν να το μεταφέρουν και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ FM ο Αλέκος Καλύβης, υποστηρίζοντας ότι θέλουν την Ελλάδα μια ζώνη χαμηλού κόστους, ώστε να υπάρχει πολύ φθηνή εργασία και κατά συνέπεια επενδύσεις. Επιπλέον, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του να μην περάσουν τα μέτρα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, ή η κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει την τακτική της ή να πέσει και να αναζητηθεί λύση εντός της Βουλής, η οποία αν δεν βρεθεί θα ακολουθήσουν εκλογές.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για ποιο λόγο θέλει να φέρει αυτά τα μέτρα πάνω στις εργασιακές σχέσεις η τρόικα; Ποιους εξυπηρετεί»;

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Έχουν ακουστεί πολλά. Για παράδειγμα η ιστορία των αποζημιώσεων, το θέλουν σφόδρα οι τραπεζίτες γιατί θέλουν να προχωρήσουν σε απολύσεις στο χώρο των τραπεζών και θέλουν να μειώσουν το κόστος, ώστε μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση να προκύψουν και μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τον αριθμό του προσωπικού που θα δουλέψει στις τράπεζες. Η τρόικα έμπαινε σε τέτοιες λεπτομέρειες που ήταν απίθανο να τις γνωρίζει η ίδια, συνεπώς πολλοί σύμβουλοι καλοθελητές θα υπήρξαν και στο παρελθόν και τώρα από το εσωτερικό, από συμφέροντα που θέλουν να περάσουν μέτρα. Και βρήκαν την ευκαιρία μαζί με τους πεθαμένους να θάψουν και τους ζωντανούς. Στην Ελλάδα γίνεται ένα πείραμα που θέλουν να το δημιουργήσουν και να το μεταφέρουν και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Θέλουν την Ελλάδα μια ζώνη χαμηλού κόστους, ώστε να υπάρχει πολύ φθηνή εργασία με την υπόθεση ότι όσο πιο φθηνή είναι η εργασία θα υπάρχουν επενδύσεις. Δεν είναι έτσι».

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Το πρώτο που έχουμε θέσει είναι να μην περάσουν τα μέτρα. Υπάρχει περίπτωση να αναπροσαρμόσει την τακτική της. Δεύτερη λύση, είναι ότι πέφτει η κυβέρνηση και αναζητείται λύση εντός της Βουλής, αν δεν βρεθεί λύση πάμε σε εκλογές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 14:53

    Είδηση: 24652

    [06] Πάγκαλος για όλους και για όλα στην ΝΕΤ

    Εξίσου ανεύθυνο να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή

    Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε εξίσου ανεύθυνο να ψηφίζει κανείς Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες και όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι δικαίωμα μου να εξισώνω».

    Κατά την άποψη του μάλιστα το «50% των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ψηφίσει ή Καμμένο, ή Τσίπρα ή κ. Μιχαλολιάκο» ενώ ερωτηθείς γιατί όσο ήταν στην ενεργό πολιτική δεν έγιναν όλα αυτά που σήμερα θέτει ως στόχους αφού υπενθύμισε ότι έγραψε το πρώτο του άρθρο το 1990 για το εκλογικό σύστημα, παρατήρησε ότι «ήμουν δέσμιος του δικομματικού συστήματος συνενοχής, το οποίο ακούσατε στο προηγούμενο πάνελ».

    Ο Θ. Πάγκαλος, υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει κάτι νέο στη θέση του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ,δεν εκφράζει και δεν μπορεί την μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Πρέπει να υπάρξει κάτι άλλο είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε την ανάγκη μίας πολιτικής δύναμης από το χώρο της κεντροαριστεράς, με βάση μία ευρύτερη συζήτηση που θα γίνει από όσους έχουν κοινές ιδέες που θα έχουν προηγουμένως διατυπωθεί σε ένα κείμενο.

    Περιγράφοντας το σκηνικό σε επίπεδο κοινωνίας, παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχει πολύ σοβαρό βιοτικό πρόβλημα, όντως υπάρχει 1,5 εκατ. ανέργοι λόγω κρίσης (αυτό όμως δεν μπορούμε, όπως είπε, να το αποδώσουμε μόνο στο ΠΑΣΟΚ), αλλά η Ελλάδα, παρόλα αυτά, είναι ακόμα και σήμερα μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

    Ουδείς λέει ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη με οποιεσδήποτε θυσίες, σημείωσε αλλά από την άλλη, παρατήρησε ότι υπάρχουν άλλοι λαοί πολύ φτωχότεροι που δεν έκαναν να διογκωθεί το δημόσιο έλλειμμα σε τέτοιο βαθμό.

    Όσον αφορά στα εργασιακά εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με την πρόταση της τρόικας και την πίεση που ασκείται από το ΔΝΤ.

    Τα εργασιακά δεν έχουν καμία σχέση να είναι μέσα στο μνημόνιο είπε χαρακτηριστικά και κακώς όπως είπε, επιμένουν.

    Όμως όπως συμπλήρωσε δεν θεωρεί ότι σωστά, ο κ. Κουβέλης «λέει ή όλα ή τίποτα».

    Θα μπορούσε να αποδεχθεί ότι έχει γίνει μία αισθητή πρόοδος

    Παρατήρησε επίσης ότι μερικά ζητήματα που προτείνονται είναι σωστά.

    Μερικά πράγματα είναι σωστά, όπως η μεγαλύτερη ευλιγίσια . Θέλεις να απολύσεις κάποιον, πρέπει να τον πληρώνεις όλη σου τη ζωή; διερωτήθηκε.

    Να ανατεθεί σε ιδιωτικό οίκο η λίστα Λαγκάρντ και αν βρει τα λεφτά να εισπράξει το 10%

    Αναφορικά με την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, μίλησε για πολιτικά ανεκδιήγητο που ξεκινά από τον κ. Παπακωνσταντίνου και φθάνει μέχρι τέλους.

    Και επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει προ μηνών:

    Εδώ έχουμε μία λίστα 2000 ατόμων των οποίων διερευνούν 21 ερευνητές και έχουν ελεγχτεί μέχρι τώρα 200 ονόματα.....Εφόσον δεν μπορούμε γιατί δεν την δίνουμε σε έναν ιδιωτικό οίκο και να τους πούμε βρείτε τα λεφτά και θα πάρετε 10% .....

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 12:30

    Είδηση: 24620

    [07] Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης για τα νέα μέτρα και λίστα Λαγκάρντ

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτικές διαβουλεύσεις για να καμφθούν οι ενστάσεις των κυβερνητικών εταίρων για τα εργασιακά, ενώ όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Οι διαπραγματεύσεις και η ψήφιση των νέων μέτρων αποτέλεσαν πεδία αντιπαράθεσης μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενας Κουντουρά, της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος) και του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη φορά που διαπραγματεύεται μια κυβέρνηση και γι' αυτό -όπως είπε- «δεν θα πρέπει να βγαίνουν κάποιοι να λένε το μακρύ και το κοντό τους» και «αντί να τη στηρίξουμε να την κατηγορούμε». Αυτό που πρέπει να δούμε, είπε ο κ. Παυλόπουλος, είναι ότι «ο πρωθυπουργός τολμά και αντιστέκεται», σημειώνοντας ότι η τρόικα είναι κατά 2/3 κοινοτικά στελέχη οπότε θα πρέπει να λειτουργεί με το κοινοτικό δίκαιο. Αναφερόμενος στις απαιτήσεις της τρόικας δήλωσε ότι πρόκειται για παραλογισμό, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορείς να επιτύχεις ανάπτυξη, όταν ξηλώνεις τις εργασιακές σχέσεις και η οικονομία κρέμεται σε μια κλωστή». Όσον αφορά στη στάση της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι δεν φταίει σε τίποτα και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τηρεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάνει πως δεν βλέπει τίποτα.

    Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης διευκρίνισε ότι έχει μπλοκάρει η διαπραγμάτευση στα εργασιακά, καθώς δεν τους καλύπτουν οι προτάσεις του κ. Βρούτση γιατί ανατρέπονται τα εργασιακά κεκτημένα. Τόνισε ότι δεν θα κάνουν πίσω για τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για εκβιασμό εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ. Ανέφερε ακόμη ότι είναι ανεξήγητη η επιμονή της τρόικας και επισήμανε ότι στόχος ΔΗΜΑΡ είναι η Ελλάδα να μην γίνει οικονομική ζώνη και να μην υπάρξουν μισθοί Κίνας.

    Η κα Κωνσταντόπουλου τόνισε ότι τα νέα μέτρα οδηγούν στην εξάρθρωση του κοινωνικού ιστού και σε κοινωνική γενοκτονία ενώ υλοποιούν την ιδεολογία της Μέρκελ παρατείνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. «Όλοι λένε: αυτά τα μέτρα να είναι τα τελευταία, εμείς λέμε να είναι τα πρώτα τα οποία δεν θα περάσουν», τόνισε με έμφαση. Για την εμπλοκή στις διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων, η κα Κωνσταντοπούλου, είπε πως πρόκειται για «μια παράσταση που δίνεται με αυτή την υποτιθέμενη σύγκρουση μέσα στην κυβέρνηση, και ρώτησε τον κ. Τσούκαλη για ποιο θέμα αντιστέκεται η ΔΗΜΑΡ, όταν αρχικά μιλούσαν για 11,5 δισ. και τώρα μιλούν για 13,5 δισ. Εκτίμησε δε ότι οι πρώτοι που θα ζητήσουν εκλογές θα είναι οι κυβερνητικοί εταίροι και οι βουλευτές τους.

    Η κα Κουντουρά αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι νιώθει προσβεβλημένη, καθώς τα μέτρα που έρχονται είναι άδικα, ενώ επέρριψε ευθύνες στη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας πως «προσπαθεί με ήδη ψηφισμένα μέτρα να κάνει διαπραγμάτευση. «Ποια είναι τα ισοδύναμα και τι πετύχατε από την διαπραγμάτευση, ρώτησε τους κ.κ. Παυλόπουλο και Τσούκαλη, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες είχαν 14 μισθούς και με τα μνημόνια έχουν μειωθεί κατά 40%, φτάνοντας τους 8 και πως αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε για τον 7ο και 8ο». Εκτίμησε ότι «έρχεται φοροκαταιγίδα για εισοδήματα τα οποία δεν έχουν πλέον οι πολίτες». Υπάρχει ένας εθνικός κίνδυνος και κάλεσε όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν πέρα από κομματικές πειθαρχίες και κομματικές συνειδήσεις, ώστε να σωθεί η πατρίδα και να μην πάει στην ύφεση και την εξαθλίωση. «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν εθνική σωτηρία», είπε η κα Κουντουρά. Ανέφερε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων με σωστό τίμημα και παράλληλα ζήτησε να μην μπουν τα χρήματα αυτά στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για να πληρώνονται οι δανειστές.

    Ο κ. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για καταιγίδα μέτρων, τα οποία οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την πείνα οικογένειες που δεν μπορούν να ανακαλύψουν τις ανάγκες τους και εκτίμησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση του φαινομένου. Αναφερόμενος στις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι είναι προκάλυμμα να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα αυτά, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δύο πυλώνες αυτά, ο πρώτος είναι ο εισπρακτικός και ο δεύτερος η εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την απόλυτη εξαθλίωση του εργατικού κόσμου. Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το ΚΚΕ από την αρχή έλεγε την αλήθεια στον κόσμο και δεν χάιδευε αφτιά, όπως τα μνημονιακά. «Μιλούσαμε για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ωστόσο οι ανατροπές αυτές δεν προχώρησαν γιατί υπήρξε η αντίσταση του λαού και του ΚΚΕ», είπε και πρόσθεσε ότι καταστρέφεται η παραγωγική βάση της χώρας και πρέπει οπωσδήποτες να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ε.Ε.

    Για τη λίστα Λαγκάρντ

    Οι βουλευτές αναφέρθηκαν και στο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ και τα όσα κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει και θα κάνει τη δουλειά της, δήλωσε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή της Βουλής έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της.

    Μαζί με τη «βροχή» μέτρων έχουμε και μια «βροχή» από λίστες, είπε ο κ. Τσούκαλης και υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές λίστες πιο σημαντικές από την εν λόγω. Παντού υπάρχουν λίστες, ακόμη και στο εξωτερικό και απ' ότι έχει φανεί η Ελλάδα δεν έχει εισπράξει από αυτές τις λίστες τίποτα, επισήμανε.

    Για υπεξαγωγή εγγράφου, έκανε λόγο η κα Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα όσα είπε χθες ο πρωήν υπουργός, ενώ επισήμανε ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι για όσα δεν είπαν. «Θεωρώ ότι ξεκάθαρα προκύπτουν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές αλλά και νομικές, ενώ υποστήριξε ότι για τη λίστα ήταν ενημερωμένος και ο Γ. Παπανδρέου. Επίσης, ανέφερε ότι είχε πραγματοποιηθεί στην Ελβετία συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου με διοικητές ελβετικών τραπεζών, μαζί και της HSBC. Τέλος κατηγόρησε τον κ. Νεράτζη ότι συγκαλύπτει τον κ. Βενιζέλο.

    Η κα Κουντουρά τόνισε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου ψεύδονται ενώ δήλωσε ότι για τη λίστα Λαγκάρντ είναι γνώστης και ο κ. Παπανδρέου. Ερωτηθείσα για τα όσα είπε χθες στη Βουλή ο κ. Καμμένος για το θέμα, τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και πως αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να έρθει στη Βουλή η εν λόγω λίστα σφραγισμένη και «να δούμε ποιοι συγκαλύπτονται».

    Για πρόσκαιρες εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό έκανε λόγο ο κ. Καραθανασόπουλος, ενώ όπως είπε θα μπορούσαμε μέσα από αυτό να κατατεθούν σημαντικές προτάσεις, όπως για κατάργηση του απορρήτου κά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 13:42

    Είδηση: 24621

    [08] Στις 20 Νοεμβρίου αρχίζει η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

    Από τις 20 Νοεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

    Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

    2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

    3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

    4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

    Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).

    Ο ΟΑΕΕ τονίζει ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), οπότε θα πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

    Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, των ίδιων δικαιολογητικών αλλά και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

    Τέλος, ο ΟΑΕΕ επισημαίνει ότι θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν για να απογραφούν το αργότερο έως τις 31/12/12.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 18:34

    Είδηση: 24678


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 October 2012 - 16:50:00 UTC