Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γλέζος: Ενώπιον των συμβόλων να γίνονται οι παρελάσεις, όχι της εξουσίας
  • [02] Θ. Καράογλου: Το καλοκαίρι «μπετονάραμε» τα σύνορα με την Τουρκία
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Γλέζος: Ενώπιον των συμβόλων να γίνονται οι παρελάσεις, όχι της εξουσίας

    Την πάγια άποψη του ότι οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται ενώπιον των μνημείων συμβόλων και όχι των εκπροσώπων της εξουσίας εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

    Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υπεραμύνθηκε της άποψης του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκές παρελάσεις, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα του κόσμου να παρελάσει, ειδικά τώρα που νιώθει πως δεν εκφράζεται πλέον από τους εκλεγμένους θεσμούς.

    Όπως είπε, οι ελληνικές επέτειοι γιορτάζουν την απαρχή αγώνων και όχι επινίκια ή ενθρονισμούς, όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες. Εξήγησε πως οι εορτασμοί γίνονται για τους αγώνες που έγιναν, και όχι για τη νίκη ή την εξουσία, για αυτό θα έπρεπε να γίνονται συμβολικά κοντά στα αντιπροσωπευτικά μνημεία, χωρίς να παρεμβάλλεται η εκπροσώπηση της εξουσίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθυβρίζει τα σύμβολα με τον τρόπο που στέκεται, έχοντας στραμμένα τα νώτα του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με το γεγονός ότι έχει στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, δεχόμενος ακόμα και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, σημείωσε πως δεν μπορεί καμία οργάνωση να επιβάλλει τις απόψεις της με τη βία και ειδικότερα να χρησιμοποιεί τις ελληνίδες ιδέες για να το κάνει. «Δολοφονούν τις ελληνίδες ιδέες. Ποτέ στην ιστορία του ο ελληνικός πολιτισμός δεν χρησιμοποίησε τη βία για να επιβάλλει ιδέες. Σχεδόν πάντα ήταν κυρίαρχος ο λαός», τόνισε.

    Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «μια ομάδα που θέλει διά της βίας να επιβάλλει τη μονοδιάστατη αντίληψη» και απέρριψε τη συζήτηση να τεθεί εκτός νόμου, λέγοντας πως αυτό θα ήταν βούτυρο στο ψωμί τους. Όπως σημείωσε, αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι όχι να τεθεί εκτός νόμου, αλλά να τεθεί εκτός των ιδεολογιών που προβάλλουν: τη θρησκεία και τον ελληνισμό.

    Σε σχέση με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο πρέπει ο λαός να πληρώσει για μία κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. «Όλο ακούμε για επώδυνα μέτρα για το λαό, γιατί δεν ακούμε μια φορά για επώδυνα μέτρα για το τραπεζιτικό κεφάλαιο;», είπε ο Μανώλης Γλέζος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τ. Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 12:10

    Είδηση: 24867

    [02] Θ. Καράογλου: Το καλοκαίρι «μπετονάραμε» τα σύνορα με την Τουρκία

    Από 500 λαθρομετανάστες που πέρναγαν σε ημερήσια βάση τον Έβρο πριν από το καλοκαίρι, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει περιοριστεί σε μονοψήφια νούμερα, οριακά διψήφια, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα». Αυτό σημαίνει ότι ο Έβρος έκλεισε για τους λαθρομετανάστες, όμως το πρόβλημα δεν τελείωσε - βρήκαν διέξοδο μέσω των νησιών, πρόσθεσε ο υπουργός.

    Ο κ. Καράογλου τόνισε η Β. Ελλάδα ζει δύσκολες καταστάσεις με χιλιάδες επιχειρήσεις να πηγαίνουν στα Σκόπια ή στη Βουλγαρία: «Θα θέλαμε να έχουμε ειδική οικονομική ζώνη στη Β. Ελλάδα, με συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις».

    Αναφορικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός σημείωσε ότι η παρουσία των στρατιωτών εκατέρωθεν του δρόμου ήταν τιμητικά αγήματα για τους παρελαύνοντες, όχι μέτρα τάξης.

    Όπως σημείωσε, συμφωνεί με το δικαίωμα διαμαρτυρίας, όμως στις δύο εθνικές επετείους θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στην παρέλαση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 11:57

    Είδηση: 24864

    [03] Με μια ματιά

    -Στο Αυτόφωρο σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για δημοσιοποίηση της λίστας.

    -Νοτιάδες έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Αργοσαρωνικό. Κλειστές οι πορθμιακές γραμμές Καβάλα-Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

    -Συνεδριάζει σήμερα με τη συμμετοχή των προεδρείων όλων των μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, η Διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, για τις οποίες το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα καταβληθούν έως τις 12 Νοεμβρίου.

    -Ένας 62χρονος ιδιοκτήτης κέντρων διασκέδασης συνελήφθη στη Σκιάθο, ύστερα από αίτηση ποινικής δίωξης του Προϊσταμένου της ΔΟΥ Γλυφάδας, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

    -Δωρεάν εισιτήρια και έκπτωση στην τιμή της δεσμίδας των 10 εισιτηρίων θα μπορούν να προμηθεύονται από τις αρχές Νοεμβρίου οι επιβάτες των αστικών μέσων μεταφοράς.

    -Συναγερμός στη Ν. Υόρκη λόγω του κυκλώνα Σάντι. Ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κλειστή η Wall Street. Ακυρώθηκαν και οι σύνοδοι του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 53 και 52 ετών, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρουν δέκα τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από σανίδες στον χώρο του φορτίου, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Οι δέκα τέσσερις αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν.

    -Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για πτώση ατόμου στη θάλασσα επί της παραλιακής οδού Ηρακλείου. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου με την συνδρομή ανδρών της ΕΜΑΚ ανέσυραν 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε πέσει στη θάλασσα από τοιχίο ύψους περίπου 8 μέτρων. Ο 36χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

    -Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, για πτώση ατόμου στη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ» εντός αλιευτικού καταφυγίου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε από θαλάσσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ., ενώ από ξηράς περιπολικό όχημα με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας ότι ο 66χρονος ιδιοκτήτης της λέμβου «ΟΛΓΑΚΙ» Σ.Σ. 59 είχε πέσει στη θάλασσα από άγνωστους λόγους, ενώ είχε ανασυρθεί στην ακτή από περίοικους χωρίς τις αισθήσεις του. Ο 66χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Απογευματινές ώρες χθες, διαπιστώθηκε από προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Καλών Λιμένων, η ημιβύθιση του επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΓΙΩΡΓΟΣ» Ν.Η. 168, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός του αλιευτικού καταφυγίου. Από το περιστατικό της ημιβύθισης δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου ή ζημιά άλλου σκάφους, ενώ δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Από το Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Α/Κ μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης για την ανέλκυσή του.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 24863


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 October 2012 - 8:49:38 UTC