Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λυκούδης: «Πολιτικό ζήτημα το όχι των κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά»
  • [02] Κουμουτσάκος, Κοππά για το ευρωπαϊκό σκηνικό
  • [03] Βορίδης-Μηλιός-Κουκουλόπουλος-Χατζησωκράτης-Σοφιανός για προϋπολογισμό, μέτρα
  • [04] Κ. Μουσουρούλης: Το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο
  • [05] Γ. Σταθάκης: Η εκταμίευση της δόσης συνάδει με άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις

    [01] Λυκούδης: «Πολιτικό ζήτημα το όχι των κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά»

    Συνέντευξη του Σπύρου Λυκούδη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Παρά το ότι ψηφίστηκαν τα μέτρα αυτό που είδαμε είναι μια σειρά από δυσκολίες σε ό,τι αφορά το εξωτερικό περιβάλλον, πιστεύετε ότι θα καμφθούν αυτές οι δυσκολίες;...»

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Δεν αποκλείεται να έχουμε δυσκολίες. Πάντως αυτή την πεσιμιστική και βαθύτατη συντηρητική αντίληψη που εκφράστηκε χθες από την αντιπολίτευση σε μια λογική «δεν πρόκειται να πάρετε δεκάρα και δόση δεν πρόκειται να δοθεί» δεν την συμμερίζομαι. Δηλαδή, η ιστορία των συνεννοήσεων της χώρας μας με τους ευρωπαίους εταίρους δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει, αλλά εξ ολοκλήρου απάτη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε πιο ενεργά με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση;»

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: « Δεν έχει ανοίξει η συζήτηση ούτε καν εκπομπής ενός μηνύματος από πλευράς πρωθυπουργού. Μέσω των ρεπορτάζ έχει ανοίξει. Δεν το έχουμε κουβεντιάσει το θέμα ούτε μια φορά σε ένα όργανο. Όμως επειδή υπάρχει το θέμα σκέψεις σε όλους μας υπάρχουν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει θέμα με τον κο Πανούση;...»

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: « Νομίζω ότι ήταν ένας κομψός τρόπος για να μην ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού που υποθέτω ότι δεν ήθελε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πράγμα που σημαίνει ότι ήταν άκομψος ο τρόπος του κου Βουδούρη και του κου Μουτσινά;»

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: « Κατά τη γνώμη μου ήταν σαφής και κατηγορηματικός και απολύτως αντίθετος με την συλλογική μας απόφαση που είχαμε πάρει με τεράστια πλειοψηφία στην ΚΕ. Εδώ υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 12:26

    Είδηση: 25242

    [02] Κουμουτσάκος, Κοππά για το ευρωπαϊκό σκηνικό

    Ο κ. Κουμουτσάκος, εξέφρασε αδυναμία να κατανοήσει γιατί ο Β. Σόιμπλε, κάνει τρεις συνεντεύξεις την ημέρα και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση.

    Στην Ευρώπη πλήττεται το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, παρατήρησε από την πλευρά της η Μ. Κοππά.

    Δεν έχει νόημα να κρατάμε στα χαρτιά κάποιους όρους και στην πράξη να διαλύουμε τον κοινωνικό ιστό είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας επίσης την πεποίθηση ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στην χώρα μας.

    Παρατήρησε ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα είναι από τα βασικά θύματα της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας και εξέφρασε την ανησυχία ότι θα περάσουμε μία δύσκολη χρονιά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 25258

    [03] Βορίδης-Μηλιός-Κουκουλόπουλος-Χατζησωκράτης-Σοφιανός για προϋπολογισμό, μέτρα

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι υπάρχει ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο οποίος είναι συνδεδεμένος για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών της χώρας. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, τα χρήματα που θα δοθούν από τους δανειστές μας, θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (περίπου 25 δισ. ευρώ), την κάλυψη ομολόγων (περίπου 2,5 δισ.), την κάλυψη ελλείμματος (περίπου 1,5 δισ.) και τα υπόλοιπα για την αποπληρωμή οφειλών προς τρίτους. Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα εφόσον τηρηθεί ο προϋπολογισμός, ενώ υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αναπτυξιακές.

    Από την πλευρά του, το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιός, επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, καθώς άλλα είχε πει η κυβέρνηση προεκλογικά και τώρα «είμαστε μπροστά σε ένα νέο μνημόνιο». Προέβλεψε επίσης, ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, γι' αυτό και -όπως είπε- δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία μέτρα. Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ», είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως υπάρχει αναντιστοιχία στην κυβέρνηση, γεγονός που δεν την καθιστά βιώσιμη, ενώ ο ίδιος ο κ. Μηλιός έκανε λόγο για πρόωρες εκλογές. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφών στο κόμμα του, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαγράφει κανέναν, εκτός αν το μέλος αυτό συμμετέχει σε ένα διαφορετικό σχήμα. Επίσης, χαρακτήρισε άστοχη τη δήλωση του Στ. Παναγούλη, ωστόσο -όπως είπε- δεν θεωρεί ότι έχουν διακοπεί οι σχέσεις με το βουλευτή.

    Ο κ. Κουκουλόπουλος, συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ανάπτυξη σημαίνει ριζικές και σκληρές αποφάσεις στις μεταφορές» και πως «ο δρόμος είναι τραχύς, μακρύς και δύσκολος». Σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ» και εμμέσως έριξε βολές κατά της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε, πως δεν μπορεί να παρουσιάσει ακόμα κυβερνητική πρόταση. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει η τρικομματική κυβέρνηση να ξαναδεί την προγραμματική συμφωνία.

    Ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σχετικά με την απουσία του βουλευτή Γ. Πανούση από την ψήφιση του πρϋπολογισμού, διευκρίνισε ότι ο κ. Πανούσης δεν έχει ενημερώσει τον κ. Κουβέλη, ούτε υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση του, ενώ για τη στάση των κ.κ. Βουδούρη και Μουτσινά δήλωσε ότι υπάρχει πολιτικό και θεσμικό ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως «όσοι δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κόμμα». «Αυτή η δυσαρμονία βάζει ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης. Αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, να υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση, σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τη ΔΗΜΑΡ είναι «η αναπτυξιακή πορεία, η φορολογία και η αναδιάταξη του κράτους. Επίσης, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ αφού εξετάσει κάθε ένα σημείο θα ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δήλωσε ότι δεν είναι πρωτεύον για το κόμμα, ο ανασχηματισμός.

    Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Ν. Σοφιανός επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι η μόνη λύση είναι εκτός των τειχών της Ε.Ε, ενώ υποστήριξε ότι το πανεργατικό μέτωπο αποτελεί συνετή δύναμη. Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να λέμε την αλήθεια στο λαό και οι βουλευτές με τα φθηνά επκοινωνιακά κόλπα δεν απαντούν στο πως θα σταθούν στα πόδια τους οι Έλληνες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 12:33

    Είδηση: 25237

    [04] Κ. Μουσουρούλης: Το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο

    Την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί μία τελική συμφωνία αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να καταστεί βιώσιμο, εξέφρασε μιλώντας στη NET FM ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Μουσoυρούλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Η δουλειά που έχει γίνει στο σκέλος της ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Να σας πω ένα παράδειγμα που αφορά το νέο προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη περίοδο, που η Ελλάδα έχει πραγματικά ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα, και εκτιμώ ότι το ύψος των όρων που θα διεκδικήσουμε θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.»

    Κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Πιστεύω ότι το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και να βρεθεί μια τελική συμφωνία. Νομίζω ότι το πιστεύουν και οι εταίροι μας στην Ευρώπη για αυτό και γίνεται αυτή η συζήτηση...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 14:21

    Είδηση: 25255

    [05] Γ. Σταθάκης: Η εκταμίευση της δόσης συνάδει με άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις

    Την εκτίμηση ότι η αναμενόμενη δόση θα καθυστερήσει λίγο, αλλά συνάδει με άλλες αποφάσεις ευρωπαϊκές, εξέφρασε μιλώντας στη NET FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από το β΄εξάμηνο, ή από το τέλος του 2013 λένε ότι θα αρχίσει η ανάπτυξη. Αυτό έχει βάση;»

    Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Έχει βάση μόνο αν βρεθούν 20-30 δισ. επενδυτικούς πόρους και τα ρίξουν στην οικονομία...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι θα έρθει η δόση και ότι διεκδικεί και ακόμα περισσότερα χρήματα. Τι συμβαίνει κατά την άποψή σας;»

    Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Πρέπει να εμπλέκονται τα δυο αιτήματα της γερμανικής πλευράς, τα φορολογικά έσοδα να πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο για να εξυπηρετούνται οι τόκοι, ένας όρος απαράδεκτος, και το δεύτερο έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Βουλή, ανεξαρτήτως της έγκρισής τους από τη Βουλή...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η δόση των 31,5 δισ. θα έρθει ή θα καθυστερήσει και άλλο;»

    Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Θα καθυστερήσει λίγο, κάποια στιγμή θα δοθούν τα χρήματα, αλλά συνάδει με άλλες αποφάσεις ευρωπαϊκές...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 14:21

    Είδηση: 25253


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 November 2012 - 17:49:48 UTC