Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάχη για την ανάπτυξη εν αναμονή του νέου Eurogroup
  • [02] ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης
  • [03] Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη κατά της λιτότητας
  • [04] «Παγώνει» ο νόμος για την ιθαγένεια-Ενστάσεις από τα κόμματα
  • [05] Π. Σκουρλέτης: Απρόβλεπτες καταστάσεις στην ευρωζώνη, εάν δεν δινόταν η δόση
  • [06] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Να μιλάμε στον κόσμο με ρεαλισμό
  • [07] Με μια ματιά
  • [08] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα γύρω από το Πολυτεχνείο

    [01] Μάχη για την ανάπτυξη εν αναμονή του νέου Eurogroup

    Ικανοποίηση αλλά όχι εφησυχασμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μία μέρα μετά τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

    Στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν ότι:

    έκλεισε το θέμα της επιμήκυνσης

    συμφωνήθηκε το θέμα της δόσης

    ξεπεράστηκε το ζήτημα με τον εξωτερικό λογαριασμό

    Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη έχει θέσει τον επόμενο στόχο, όπως λένε οι συνεργάτες του, που είναι η αναζήτηση πόρων για την ανάπτυξη, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη Συνοδό Κορυφής με θέμα το δημοσιονομικό πλαίσιο για την επόμενη εξαετία.

    «Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα απ΄ όσα προγραμματιζόταν αρχικά. Και ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα εξακολουθούν να είναι πολύτιμη συνεισφορά στην Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας όλα τα επόμενα χρόνια. Γυρίζω στην Ελλάδα ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα», τόνισε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός.

    Στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται νέα συνεδρίαση του Eurogroup όπου πιθανότατα θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την εκταμίευση

    Από τις 21 Νοεμβρίου και μετά θα συνεδριάσουν τα κοινοβούλια των χωρών για να λάβουν τις αποφάσεις τους, με την δόση να αναμένεται τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου.

    Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των νομοθετικών πρωτοβουλιών, εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Νταλάρα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη προς την Ελλάδα και ανέφερε πως συζητήθηκε το θέμα της επαναγοράς χρέους, αν και όπως είπε, το ζήτημα αυτό βρίσκεται σε άλλο γήπεδο και δεν το διαπραγματεύεται ο ίδιος.

    Την ίδια ώρα, βαθιά στο τούνελ της ύφεσης παραμένει η ελληνική οικονομία και το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 7,2% και κυμαίνεται στα επίπεδα του 2001.

    Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων συμφωνήθηκε η εκταμίευση 700 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα με στόχο να διοχετευτούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Το ποσό αποτελεί μέρος της χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί πριν από περίπου ένα μήνα.

    Παράλληλα, την εκτίμηση, ότι τυχόν μείωση του νέου ΕΣΠΑ θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και προβλήματα ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενόψει των αποφάσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

    Ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη αναχωρεί για τη Μάλτα, όπου είναι κεντρικός ομιλητής στη Συνεδρίαση του ΕΛΚ με θέμα «Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη-Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση», ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Τιτάνιο το κυβερνητικό έργο ενόψει εκταμίευσης και επόμενης μέρας

    Χρέος και μεταρρυθμίσεις στη συνάντηση Στουρνάρα-Νταλάρα

    Συμφωνία για άμεση εκταμίευση 700 εκατ.€ από την ΕΤΕπ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής, Μανόλης Σταυρουλάκης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 23:48

    Είδηση: 25476

    [02] ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης

    Με κεντρικό σύνθημα «στοπ στη λιτότητα, ανάπτυξη τώρα», περίπου 7.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν στις 2.00 μμ πορεία προς τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία, από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Προηγήθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα υπό το μηδέν, η Ευρώπη σε ώρα μηδέν».

    Παράλληλα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έως τις 3 το απόγευμα. Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και συμμετείχαν σε αυτή 40 συνδικάτα από 24 χώρες.

    «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης κατά των πολιτικών της λιτότητας που απογυμνώνουν τον δημόσιο τομέα, απαξιώνουν τα κοινωνικά αγαθά και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος, που αποτελεί τη σημαντικότερη κατάκτηση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. «Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητάμε από τα ηγετικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε μια άλλη πολιτική που θα επενδύει στην πραγματική οικονομία, θα ενισχύει την απασχόληση και θα οδηγεί στην ανάπτυξη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

    «Μαζί με τους Ευρωπαίους εργαζόμενους λέμε "όχι" στις πολιτικές που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος σε ολόκληρη την Ευρώπη», υποστήριξε ο Βαγγέλης Μουτάφης, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, και προσέθεσε ότι για τα χρέη των χωρών δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και δεν θα λυθούν τα προβλήματα με απολύσεις.

    Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν μαζική σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα ελληνικά συνδικάτα δέχθηκαν πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης από συνδικάτα της Ευρώπης, όπως από αυτά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας.

    Πάτρα -Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

    Στην κινητοποίηση, την οποία είχαν οργανώσει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δήμο της Πάτρας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

    Επίσης, στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συμμετείχαν και φοιτητές. Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

    Νωρίτερα το πρωί, εργαζόμενοι στον δήμο της Πάτρας έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

    Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων, που αντιδρούν στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας.

    Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων πολιτών βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδρίασε, εκτάκτως, την Τρίτη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα τις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλους τους πολίτες του νησιού να πάρουν μέρος σε αυτές.

    «Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της Ευρώπης σε αυτές (κινητοποιήσεις)», αναφέρει μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Κρήτης, «είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει θετικά τις απόψεις και τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ιδίως εκείνων οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την κατάρρευση της αυτοδιοίκησης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 22:19

    Είδηση: 25465

    [03] Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη κατά της λιτότητας

    Ένα ηχηρό «όχι στη λιτότητα» σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες ακούστηκε στη Γηραιά Ήπειρο.

    Δυναμικές οι κινητοποιήσεις στην Ιταλία, όπου οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι η Ευρώπη σήμερα ξύπνησε, από τη Ρώμη μέχρι τη Μαδρίτη και την Αθήνα.

    Συγκρούσεις ξέσπασαν όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό ασφαλείας γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. Τα επεισόδια έληξαν με αρκετές συλλήψεις και τραυματισμούς. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις και στις πόλεις Πάδοβα και Μπρέσια, στον ιταλικό βορρά, ενώ στο Τορίνο, μέλη του Cgil κατάφεραν να ανέβουν στον ουρανοξύστη όπου σύντομα πρόκειται να στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας San Paolo Intesa. Ακολούθησαν συγκρούσεις, με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης και Αλληλεγγύης βρήκε την Ισπανία σε γενική απεργία η οποία παρέλυσε τη χώρα. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την ύφεση και την ανεργία που έχει οδηγήσει ακόμη και σε αυτοκτονίες.

    Οι κινητοποιήσεις στην Ισπανία άρχισαν από τα μεσάνυχτα με την αστυνομία να επεμβαίνει ακόμη και με πλαστικές σφαίρες για να απωθήσει το πλήθος, που σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησε να παρεμποδίσει τη λειτουργία των υπηρεσιών.

    Ένα πανό «Είμαστε όλοι Έλληνες» δέσποζε στην πορεία στο κέντρο του Παρισιού. Τον ίδιο τίτλο χρησιμοποίησε και στην Αυστρία η συνομοσπονδία εργατών σε καρτ-ποστάλ, πάνω στις οποίες θα γραφτούν αφιερώσεις πριν σταλούν στην Ελλάδα.

    Η λιτότητα δεν αποδίδει αλλά αυξάνει τις ανισότητες και την κοινωνική αστάθεια, τονίζουν οι διαδηλωτές.

    Το πλήθος κατέκλυσε τους δρόμους σε πολλές πόλεις της Πορτογαλίας που επίσης συμμετείχε στην Ημέρα Δράσης με 24ωρη απεργία. Δρομολόγια τρένων και πτήσεις ακυρώθηκαν και πολλές δημόσιες υπηρεσίες έμειναν κλειστές

    Συνολικά 23 χώρες ευρωπαϊκές χώρες διοργάνωσαν εκδηλώσεις και απεργίες. Στο Βέλγιο, οι πολίτες απένειμαν το Νομπέλ Λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική, η λιτότητα δεν δουλεύει. Χρειάζεται μια πολιτική για την βιώσιμη ανάπτυξη και για την απασχόληση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τις χώρες του νότου που πλήττονται τόσο πολύ»,δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Μπερναντέτ Σεγκόλ, βγαίνοντας από το Μπερλεμόν, το κτίριο που στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βελγικών και ευρωπαϊκών συνδικάτων, πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και κατόπιν έκαναν πορεία προς τις πρεσβείες της Ισπανίας, τη Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Στην τελευταία μάλιστα ορισμένοι διαδηλωτές έριξαν αυγά και κροτίδες.

    Στη Γερμανία ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandradio Kultu,r προειδοποίησε ότι οι πολιτικές λιτότητας στο νότο της Ευρώπης «καταστρέφουν χώρες».

    «Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, εφαρμόζεται μια πολιτική λιτότητας στις πλάτες των ανθρώπων. Καταστρέφουν αυτές τις χώρες μέσω των περικοπών. Για αυτό υπάρχει αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση», σημείωσε.

    «Είμαστε αλληλέγγυοι και θα στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις χώρας αυτές», σημείωσε ο Ζόμερ, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε πολλές γερμανικές πόλεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Παντελής Γκόνος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 22:20

    Είδηση: 25461

    [04] «Παγώνει» ο νόμος για την ιθαγένεια-Ενστάσεις από τα κόμματα

    Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας σοβαρό ατόπημα την διαρροή του αποτελέσματος της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του Νόμου Ραγκούση Η εισηγήτρια του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ξεκαθάρισε πως καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά: «Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει. Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας».

    Αιχμηρή ήταν και η ανακοίνωσή της ΔΗΜΑΡ που επισημαίνει πως δεν δικαιολογείται καμία ρύθμιση που υποχωρεί μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

    «Η νομοθετική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών πρέπει να έχει σταθερό κριτήριο τη συγκρότηση μιας ασφαλούς και συνεκτικής πολιτικής κοινότητας, με αναγνωρισμένο το δικαίωμα του μετανάστη να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με αντικειμενικό κριτήριο το δεσμό του με την Ελλάδα. Ιδιαίτερα πρέπει να αναγνωρίζεται ο δεσμός με τη χώρα μας των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σ' αυτήν», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    Για το επίμαχο θέμα της Ιθαγένειας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών.

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα μίσους και φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή: «Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της. Η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις».

    ¶μεση ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης. «Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το «προοδευτικό» σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί, χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ακόμη πως όλες οι εκκρεμότητες θα διευθετηθούν σε συνεννόηση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και με την φιλοδοξία να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα στην Βουλή.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν την κυβέρνηση να συζητήσει άμεσα την δικιά τους πρόταση νόμου με την οποία αποκαθίστανται οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από τον νόμο Ραγκούση.

    Κίνδυνος για τη Δημοκρατία δεν είναι η απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά που γνώρισαν την Ελλάδα σαν πατρίδα τους, αλλά να γυρίζουμε και θεσμικά την πλάτη σε όσους θέλουν και νιώθουν την Ελλάδα σπίτι τους σχολιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Εντολή Σαμαρά για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ περί ιθαγένειας

    ΠΑΣΟΚ για την απόφαση ΣτΕ περί ελληνικής ιθαγένειας: Ρύθμιση μόνο με συμφωνία των τριών

    Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την ιθαγένεια

    Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 10:28

    Είδηση: 25449

    [05] Π. Σκουρλέτης: Απρόβλεπτες καταστάσεις στην ευρωζώνη, εάν δεν δινόταν η δόση

    Την εκτίμηση ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην δοθεί η δόση, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια τυπική πτώχευση της ελληνικής οικονομίας και θα σήμαινε απρόβλεπτες καταστάσεις στο σύνολο της ευρωζώνης, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φαίνεται ότι την πατήσατε. Και το λέω με όλη την αγάπη - Γιατί λέγατε ότι δεν θα πάρουμε τα λεφτά, αλλά 44 δισ. θα έρθουν.»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Αυτός που την έχει πατήσει είναι ο ελληνικός λαός... Σε καμία περίπτωση δεν είπαμε ότι δεν θα πάρουμε την δόση, ίσα ίσα είπαμε ότι η δόση θα δοθεί, γιατί αν δεν δινόταν η δόση θα οδηγούσε σε μια τυπική πτώχευση της ελληνικής οικονομίας, διότι θα σήμαινε απρόβλεπτες καταστάσεις στο σύνολο της ευρωζώνης.»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Αν κανείς πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει μαύρη πειρατική σημαία και να έχει την ψευδαίσθηση μιας αυτοδύναμης πρότασης αναπτυξιακής στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, ας το καταθέσει. Αυτό μπορεί να είναι οι οπαδοί του λόμπυ της δραχμής, δεν αφορούν εμάς αυτές οι αναλύσεις...»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: « Όσον αφορά την κα Παπαρήγα, μου κάνει εντύπωση ο εύκολος τρόπος που υιοθετεί τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του κου Σαμαρά, αυτοί που μας κατήγγειλαν πριν λίγους μήνες ως ευρωλάγνους, τώρα μας λένε ότι είμαστε οπαδοί της δραχμής... Πρόκειται για ιστορικό λάθος το οποίο θα καταγραφεί στην ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εκτός από τον κο Μιχελογιαννάκη, θα βλέπατε θετικά αν αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ ο κος Μουτσινάς και ο κος Βουδούρης για μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ;»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Να απαντήσω ως προς το πρώτο σκέλος. Θεωρώ ότι κάθε αποχώρηση σε πολιτική βάση από το σημερινό μνημονιακό μπλοκ είναι ένα θετικό γεγονός και καθένας πρέπει να το χαιρετήσει. Αν αυτές οι αποχωρήσεις μεταφραστούν σε συνεργασίες, ή προσχωρήσεις είναι ένα άλλο θέμα. Για την ώρα, δεν υπάρχει ένα τέτοιο ορατό ενδεχόμενο. Και με τον κο Μιχελογιαννάκη δεν έχουμε μια προσχώρηση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 13:41

    Είδηση: 25422

    [06] Ε. Χριστοφιλοπούλου: Να μιλάμε στον κόσμο με ρεαλισμό

    Ο Αλ. Τσίπρας πουλάει «φούμαρα», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στη ΝΕΤ FM και αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους του ευρωπαϊκού Νότου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΔΟΣΗ 44 ΔΙΣ

    Ε.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Βεβαίως είναι μια πρώτη ικανοποιητική εξέλιξη και των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός και της διαδικασίας του Eurogroup... Νιώθουμε ότι αυτή η έλευση της δόσης, η οποία πρέπει να γίνει έγκαιρα και ελπίζω ότι θα γίνει, είναι η πρώτη πράξη μιας προσπάθειας να καταστεί διαχειρίσιμο ή βιώσιμο το δημόσιο χρέος. Αυτό σημαίνει και τη δυνατότητα είτε μέσω κουρέματος, είτε μείωσης των επιτοκίων, είτε μέσω της επιμήκυνσης που θεωρείται δρομολογημένη, με αυτές τις μεθόδους μαζί με τη δόση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι όχι μόνο θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά κυρίως θα αλλάξει το κλίμα...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Χθες ο κος Τσίπρας είπε στο CNN να διαγραφεί το χρέος όλου του ευρωπαϊκού Νότου. Διαφωνείτε;»

    Ε.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν θα διαφωνούσα και μάλιστα αν είχε και πριγκιπόπουλο αυτή η ιστορία και πριγκιποπούλα και στο τέλος πέρασαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, βεβαίως και συμφωνώ. Αλλά μιλάμε με ρεαλισμό, δεν μπορούμε να πουλάμε φούμαρα και να ζητάμε και εκλογές μαζί. Γιατί φούμαρα πουλάει. Μακάρι και εγώ μαζί του, να το κάνουμε όραμα, στόχο να ενωθεί ο ευρωπαϊκός Νότος να πείσουμε τους Γερμανούς, μαζί του. Αλλά όταν μιλάμε στον κόσμο να μιλάμε με κάποιο ρεαλισμό, ούτως ώστε τουλάχιστον αυτά που λέμε να μην φαντάζουν εξωπραγματικά...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 13:26

    Είδηση: 25421

    [07] Με μια ματιά

    ---Με καταλήψεις δήμων και περιφερειών αντιδρούν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου στη διαθεσιμότητα, με τουλάχιστον 200 κτίρια να βρίσκονται υπό κατάληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

    ---Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ κατάληψη μέχρι τις 19 του μήνα πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι και διδάσκοντες του ΤΕΙ Αθήνας.

    ---Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

    ---Ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με την ισχυρότερη 3,8 Ρίχτερ, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στον υποθαλάσσιο χώρο, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

    ---Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας και των μνημονίων. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε Ισπανία και Ιταλία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 25485

    [08] Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα γύρω από το Πολυτεχνείο

    Σε ισχύ τίθονται από σήμερα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν το Σάββατο κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καλεί τους οδηγούς, από την Πέμπτη έως και το Σάββατο να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 25489


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 November 2012 - 9:49:47 UTC