Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 39 χρόνια Πολυτεχνείο: Πορεία με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών
  • [02] Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει του κρίσιμου Eurogroup

    [01] 39 χρόνια Πολυτεχνείο: Πορεία με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών

    Με ομαλό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Η διαδήλωση ξεκίνησε μετά τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Πολυτεχνείο και προπορεύονταν φοιτητές που κρατούσαν τη σημαία του Πολυτεχνείου. Ακολουθούσαν ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων 1967-1974, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αρκετοί δρόμοι ήταν κλειστοί, όπως κλειστοί ήταν και οι σταθμοί του μετρό, στην περιοχή που εξελίσσονταν η πορεία. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν εμφανής, ενώ η ίδια, ανακοίνωσε ότι έκανε 48 προσαγωγές, από διαφορα σημεία της Αθήνας.

    Το ΚΚΕ, είχε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και δεν τερμάτισε την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά συνέχισε με κατεύθυνση την πρεσβεία του Ισραήλ. To ίδιο έπραξαν και άλλα τμήματα της διαδήλωσης.

    Αστυνομικός κλοιός προς την πρεσβεία του Ισραήλ

    Mετά το πέρασμα των διαδηλωτών από την πρεσβεία των ΗΠΑ, εκπρόσωποί τους, στο ύψος του πύργου των Αθηνών, βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τους επιτραπεί να κατευθυνθούν προς την προς την Ισραηλινή πρεσβεία. Σημειώνεται, ότι η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έχει αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους που οδηγούν στην Ισραηλινή πρεσβεία, αφήνοντας ανοιχτή τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να εκτρέψει την πορεία των διαδηλωτών.

    Το ΚΚΕ με διάβημα του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Θ. Παφίλη, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ζητάει να ανοίξει ο δρόμος για να συνεχιστεί η διαδήλωση προς την ισραηλινή πρεσβεία.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παφίλης τόνισε ότι: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση της αστυνομίας και της κυβέρνησης να εμποδίσει την πορεία να πάει στην ισραηλινή πρεσβεία. Αυτή τη στιγμή, εδώ και αρκετή ώρα κλούβες της αστυνομίας έχουν κλείσει το δρόμο και δεν μπορεί η πορεία ουσιαστικά να προχωρήσει. Κάναμε διάβημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι η απόφασή τους είναι να μην αφήσουν την πορεία να προχωρήσει. Θέλουμε παράλληλα να καταγγείλουμε τη διαρροή που γίνεται προς τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης από την πλευρά του υπουργείου, ότι θα επιτρέψει στο μπλοκ του ΚΚΕ να περάσει. Η δική μας η θέση είναι ότι πρέπει να περάσει όλη η πορεία, ανεξαίρετα, και να διαδηλώσουμε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Παραμένουμε στη θέση μας και επιμένουμε, το λέμε και δημόσια: Να αλλάξει απόφαση και η αστυνομία και η κυβέρνηση και να επιτρέψει στην πορεία να προχωρήσει έξω από την ισραηλινή πρεσβεία».

    Περίπου στις 7.30μμ αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, άνοιξε ο δρόμος προς την πρεσβεία του Ισραήλ και οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους.

    Σχετικές ειδήσεις: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στην Πάτρα

    Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία της 39ης επετείου από την εξέγερση

    Πλήθος κόσμου στην πορεία για το Πολυτεχνείο

    Α. Παπαρήγα: Προγεφύρωμα για χτύπημα σε Συρία, Ιράν οι βομβαρδισμοί της Γάζας

    Τσίπρας: «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να σβήσει»

    Αποκλεισμένη η ισραηλινή πρεσβεία απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 21:57

    Είδηση: 25692

    [02] Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει του κρίσιμου Eurogroup

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.

    "Είμαστε έτοιμοι 101%" ειπώθηκε χαρακτηριστικά" κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

    Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν όλες οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα αλλά και μερικές μικρές αλλαγές σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου με στόχο την καλύτερη διευκρίνηση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και η Τρόικα να μην έχει αμφιβολίες και αντιρρήσεις.

    Παράλληλα εξετάστηκαν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων. Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).

    Ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης,επανεπιβεβαίωσε την ετοιμότητα του υπουργείου Εργασίας για την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας. Η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 21:51

    Είδηση: 25681


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 November 2012 - 21:53:40 UTC