Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαπραγματεύσεις θρίλερ στο Eurogroup για δόση και χρέος
  • [02] Με μεταρρυθμίσεις απαντά η Γαλλία στην υποβάθμιση από τον Moody's
  • [03] Διπλωματικός πυρετός στη Μ. Ανατολή - Εν αναμονή εκεχειρίας
  • [04] Γιουνκέρ: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει - Σόιμπλε: Κάθε δυνατή προσπάθεια

    [01] Διαπραγματεύσεις θρίλερ στο Eurogroup για δόση και χρέος

    Το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης στην Ελλάδα συζητούν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τη στιγμή που διατηρείται η διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Βαγγέλη Δεμίρη, οι εργασίες της Συνόδου διακόπηκαν προσωρινά, προκειμένου να διεξαχθούν διμερείς επαφές με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Οι υπουργοί Οικονομικών ενημέρωσαν τους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης για τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά και τις νέες προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι. Για τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς ενημέρωσε τηλεφωνικά τους προέδρους του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    Επί της ουσίας, το ΔΝΤ επιμένει στην ανάγκη να ληφθούν ισχυρές αποφάσεις έως το 2016 ως αντάλλαγμα για να κάνει πίσω σε σχέση με το αίτημά του για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το Ταμείο υποστηρίζει ακόμη ότι η μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να αφορά όχι μόνο τα διμερή δάνεια που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα, αλλά και τα δάνεια που χορηγούνται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ζήτημα στο οποίο αντιτίθεται η ευρωζώνη εκφράζοντας τον φόβο, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός της Ελλάδας θα ζητήσουν μείωση επιτοκίων και οι άλλες χώρες που έχουν ζητήσει βοήθεια όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κανένα από τα ζητήματα, ωστόσο, οι εξεταζόμενες λύσεις είναι τέσσερις:

    1ον: Οι υπουργοί της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν στην Ελλάδα «μορατόριουμ» 10 ετών στις πληρωμές τόκων για τα δάνεια του EFSF, κάτι που θα εξοικονομούσε 44 δισ. ευρώ για την Αθήνα.

    3ον: Συζητούν την μείωση του περιθωρίου κέρδους των επιτοκίων στα διμερή δάνεια με την Ελλάδα, στις 25 μονάδες βάσης από τις 150, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία.

    4ον: Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων αξίας 35 - 40 δισεκατομμυρίων σε χαμηλότερη αξία

    Αισιοδοξία για την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής που θα επιτρέψει την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

    «Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Πρέπει να συνεννοηθούμε σε πολλές λεπτομέρειες ακόμη αλλά θα έλεγα ότι υπάρχουν πιθανότητες να καταλήξουμε σε οριστική και κοινή συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup. Παράλληλα ο κ.Γιούνκερ εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόσθεσε ότι επί τάπητος θα τεθεί η πρόταση να δοθεί στη χώρα μας παράταση έως το 2022, αντί του 2020, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για χρέος στο 120% του ΑΕΠ.

    Οι εμπειρογνώμονες των οικονομικών επιτελείων των χωρών της ευρωζώνης συνεδρίασαν το πρωί, αναζητώντας έναν συνδυασμό «τεχνικών λύσεων» για την κάλυψη του λεγόμενου χρηματοδοτικού κενού, ύψους 32,5 δισ. ευρώ ως το 2016, αλλά και για την ελάφρυνση των δανείων προς την Ελλάδα.

    Είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα έχουμε λύση, απόψε, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σύνοδο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε οτι υπάρχει διαμάχη με το ΔΝΤ: Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, πρέπει να βρούμε κοινή λύση για την Ελλάδα, διαφορετικά δεν θα χρειαζόμασταν τόσες συναντήσεις».

    Συνέστησε μάλιστα υπομονή λέγοντας ότι απόψε ελπίζει να ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο από κοινού με την επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε, τέλος, ότι θα έχει μια εποικοδομητική συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, τονίζοντας ότι ο ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο.

    Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε κάποια απόφαση. Πρέπει να τελειώσουμε με τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Ολι Ρεν.

    Την ελπίδα του να βρεθεί σήμερα λύση για την χώρα μας, εξέφρασε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ επιφυλακτική εμφανίστηκε η Φινλανδή υπουργός Γιούτα Ουρπιλάινεν.

    Για την ανάγκη επίτευξης «μικτής λύσης» για την Ελλάδα- καθώς δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση - έκανε λόγο η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, η οποία τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού για την Ελλάδα, ζήτημα στο οποίο όμως κάποια κράτη μέλη έχουν αντιρρήσεις.

    Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό από την διετή παράταση που έλαβε η χώρα μας για να πετύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή της. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως απόψε κιόλας οι 17 Υπουργοί Οικονομικών θα συμφωνήσουν για το πού θα βρεθούν σχεδόν τα μισά χρήματα από τα 32,5 δισεκατομμύρια που απαιτούνται.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 23:39

    Είδηση: 25896

    [02] Με μεταρρυθμίσεις απαντά η Γαλλία στην υποβάθμιση από τον Moody's

    Σε υποβάθμιση της οικονομίας της Γαλλίας, κατά μία βαθμίδα, από ΑΑΑ σε AA1, προχώρησε ο Moody's διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές της χώρας. Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται αντιδρά προωθώντας μεταρρυθμίσεις, ωστόσο διαμαρτύρεται ότι ο οίκος αξιολόγησης παρέβλεψε τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει με στόχο την αναζωογόνηση της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης.

    «Ο Moody's εξέφρασε ανησυχίες για την ικανότητα της Γαλλίας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και επομένως επαφίεται σε εμάς να δείξουμε ότι αυτήν τη φορά θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Η αλλαγή στη βαθμολογία δεν αμφισβητεί ούτε τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας, ούτε τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, ούτε την πιστοληπτική φερεγγυότητά μας», πρόσθεσε.

    Για το 2013 η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει έναν προϋπολογισμό λιτότητας αλλά θα πρέπει επίσης να ανακόψει και την επιβράδυνση της ανάπτυξης που έχει οδηγήσει την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδά της τα τελευταία 13 χρόνια.

    Η Γαλλία είχε χάσει την άριστη βαθμολογία της, το "τριπλό Α" από τον οίκο Standard & Poor's τον περασμένο Ιανουάριο και έτσι η ανακοίνωση του Moody's δεν αποτέλεσε έκπληξη. Υπογράμμισε όμως τις αμφιβολίες που διατυπώνονται για το κατά πόσον ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είναι σε θέση να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας αλλά και τις διαφορές που χωρίζουν το Παρίσι από το Βερολίνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε την υποβάθμιση «μικρή προειδοποίηση» προς τη γαλλική κυβέρνηση.

    «Ο κύριος εταίρος μας έλαβε μια μικρή προειδοποίηση από έναν οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης (...). Οφείλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δραματοποίηση», σημείωσε σε ομιλία του στην Γερμανικό κοινοβούλιο.

    Πρόσφατα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε εκφράσει ανησυχίες ότι η Γαλλία θα μπορούσε να μείνει πίσω επειδή η Ιταλία και η Ισπανία προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις με ταχύτερους ρυθμούς. Ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας υποστήριξε ότι η υποβάθμιση είναι ένα γεγονός που μπορεί να υποκινήσει τη Γαλλία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της.Ο Moody's πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει εκ νέου την Γαλλία εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και εξυγίανση της οικονομίας. «Θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω υποβάθμιση στην περίπτωση μιας επιδείνωσης της οικονομικής προοπτικής της Γαλλίας ή εάν υπάρξουν δυσκολίες στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί, δήλωσε ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Ντίτμαρ Χόρνουνγκ στο πρακτορείo Reuters.

    Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε επίσης ότι υπό το φως της υποβάθμισης της Γαλλίας θα εξετάσει και τη βαθμολογία του "τριπλού Α" με την οποία χαρακτηρίζει σήμερα τα δύο ταμεία διάσωσης της ζώνης του ευρώ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. "Η βαθμολογία του ΕΤΧΣ και του ΕΜΣ παραμένει στο ΑΑΑ, αλλά με αρνητική προοπτική. Ο Moody's θα εξετάσει τις επιπτώσεις από την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας στη βαθμολογία του ΕΤΧΣ και του ΕΜΣ", σημειώνει σε λακωνική ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Λόγω της υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ανέβαλε την δημοπράτηση τριετών γαλλικών ομολόγων.

    «Δεν συνέτρεχαν οι απαιτούμενες εγγυήσεις προκειμένου να κυκλοφορήσουν αυτά τα γαλλικά ομόλογα», ενημέρωσε ο ΕΤΧΣ υπενθυμίζοντας συγχρόνως ότι ο Moody's ορίζει ότι για να γίνει η κυκλοφορία τους η εκδότρια χώρα να έχει το Aaa ως διάκριση σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 21:38

    Είδηση: 25894

    [03] Διπλωματικός πυρετός στη Μ. Ανατολή - Εν αναμονή εκεχειρίας

    Δίχως τέλος οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, στο πλαίσιο της ισραηλινής επιχείρησης «Αμυντικός Πυλώνας», με τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός να εστιάζονται πλέον στο χαρτί της διπλωματίας. Το μεσημέρι, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτα κατά του Ισραήλ, η οποία έπεσε στη Δ. Όχθη. Σε περισσότερους από 110 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι, τρεις οι νεκροί Ισραηλινοί. Την εκτίμηση ότι το Ισραήλ θα σταματήσει τις επιδρομές από αέρος σήμερα, εξέφρασε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. Όπως μετέδωσε ο Πάνος Χαρίτος για τη ΝΕΤ, σε ζωντανή σύνδεση από τη Λωρίδα της Γάζας, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και το 30% των θυμάτων είναι παιδιά. Σύμφωνα με τον Π. Χαρίτο, σήμερα διανύουμε την τελευταία ή προτελευταία μέρα των εχθροπραξιών, καθώς σήμερα βρίσκεται στο Ισραήλ ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και αύριο αναμένεται στην περιοχή η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου.

    «Παγώνει» το Ισραήλ τα σχέδια για χερσαία επιχείρηση

    Το προσωρινό «πάγωμα» κάθε χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι την Πέμπτη αποφάσισε το Ισραήλ, προκειμένου να διεξαχθούν διπλωματικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Ντέιφ, προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα «πληρώσει ακριβά» αν προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, σε σπάνιο ηχογραφημένο μήνυμά του.

    «Η χερσαία επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την απελευθέρωση των (Παλαιστινίων) κρατουμένων», δήλωσε υποδηλώνοντας ενδεχόμενες απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών και μελλοντικές ανταλλαγές τους με Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2011 με τον Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, τον οποίο απελευθέρωσε η Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.027 Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

    Ο Μοχαμάντ Ντέιφ, επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, τραυματίστηκε βαριά σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μετά την οποία ανέθεσε τη διοίκηση του επιχειρησιακού τομέα, στον αναπληρωτή του Άχμαντ Τζαμπάρι, του οποίου η δολοφονία στις 14 Νοεμβρίου σήμανε την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης «Αμυντικός Πυλώνας».

    Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία υπουργών Εξωτερικών αραβικών χωρών και της Τουρκίας έφτασε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς.

    BBC: Gaza crisis: Israel to end attacks, says Egypt's Mursi

    Σχετικές ειδήσεις: Ο πρέσβης του Ισραήλ Arye Μekel στη ΝΕΤ

    Προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Γάζα ενόψει διπλωματικών «επιχειρήσεων» Επίθεση εναντίον φρουρού της αμερικανικής πρεσβεία στο Τελ Αβίβ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Reuters, Associated Press

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 20:28

    Είδηση: 25877

    [04] Γιουνκέρ: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει - Σόιμπλε: Κάθε δυνατή προσπάθεια

    Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω πως μόλις ρυθμιστούν κάποιες απομένουσες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εισερχόμενος στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Δήλωσε, επίσης, ότι αναμένει -μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις- να επιτευχθεί μια συμφωνία επί του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει διάσταση απόψεων της Ευρώπης με το ΔΝΤ, αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

    Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα θα λάβει διετή παράταση, ως το 2022, για τη μείωση του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ, ανέφερε πως είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο σημερινό Eurogroup, το οποίο, όπως εκτίμησε, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις.

    Σόιμπλε: Κάθε δυνατή προσπάθεια

    «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», ώστε να βρεθεί λύση για την Ελλάδα κατά την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

    Ο κ. Σόιμπλε ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προστατευθεί η γερμανική οικονομία και επισήμανε ότι η Γερμανία εισέρχεται σε δύσκολη φάση, καθώς εξασθενεί τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια οικονομία. Όσον αφορά, ωστόσο, τη χθεσινοβραδινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον Οίκο Moody's, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και τόνισε ότι η γαλλική οικονομία είναι πολύ σταθερή.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που ετοίμασε το υπουργείο του, ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για σχεδιασμό με τον οποίο η Γερμανία ανταποκρίνεται στις διεθνείς της υποχρεώσεις και ότι η χώρα επιτυγχάνει τον στόχο μείωσης του χρέους της τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

    Σχετική είδηση:Eurogroup: Συγκρατημένη αισιοδοξία για δόση εν μέσω διελκυστίνδας για χρέος

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση: Βαγγέλης Δεμίρης (Βρυξέλλες)

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 20:27

    Είδηση: 25876


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 November 2012 - 21:56:12 UTC