Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] A. Τσίπρας: «Κλοτσοσκούφι» ΔΝΤ - Γερμανίας κατάντησε την χώρα ο πρωθυπουργός
  • [02] Επί τάπητος ο ευρω-προϋπολογισμός - Διχασμένοι οι ηγέτες
  • [03] Με μια ματιά

    [01] A. Τσίπρας: «Κλοτσοσκούφι» ΔΝΤ - Γερμανίας κατάντησε την χώρα ο πρωθυπουργός

    Νέα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του από την Βαρκελώνη, τονίζοντας ότι «την ώρα που οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου ξεσηκώνονται και η κ. Μέρκελ δεν βρίσκει σύμμαχο ούτε στο ίδιο το γερμανικό κοινοβούλιο, βρίσκει έναν απρόσμενο υποστηριχτή στην Ευρώπη, τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, που με την στρατηγική της υποτέλειας έχει καταντήσει την Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία».

    Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι το ΔΝΤ αρνείται να πληρώσει το κόστος ενός προγράμματος που δεν βγαίνει και η Γερμανία αρνείται να πληρώσει το πολιτικό κόστος του κουρέματος. Τελικά, προσθέτει, αυτοί που πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν είναι οι Έλληνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι που φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

    Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει, προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε για πολύ μια κυβέρνηση που στερείται σοβαρότητας να οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα, να χάνει και την τελευταία αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι λαοί της Ευρώπης θα συνδράμουν τον ελληνικό λαό για μια μεγάλη ανατροπή».

    Σε απάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται που σε τόσο κρίσιμες στιγμές διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση: Αννέτα Καββαδία

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 00:42

    Είδηση: 26085

    [02] Επί τάπητος ο ευρω-προϋπολογισμός - Διχασμένοι οι ηγέτες

    Με διαφορετικές προσεγγίσεις προσέρχονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πετύχουν έναν συμβιβασμό αναφορικά με το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ένωσης, για την περίοδο 2014-2020. Βασικό αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας παραμένουν οι μεγάλες διαφορές των χωρών που συνεισφέρουν και αυτών που επωφελούνται από τους κοινοτικούς πόρους. Ανοιχτό αφήνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία, συμβιβασμό επιζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Με βέτο προειδοποιεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, σε περίπτωση που δεν διατεθούν περισσότερα κονδύλια στην Ιταλία. «Σκληρή μάχη» για την εξασφάλιση μιας καλής συμφωνίας, αλλά και για τη διατήρηση της έκπτωσης στη βρετανική συνεισφορά, θα δώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς απείλησε ότι θα καταψηφίσει τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αν συμφωνηθούν μεγάλες μειώσεις.

    Προς αναζήτηση συμβιβαστική λύσης

    Την εκτίμηση ότι ίσως δεν καταστεί εφικτή μία συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ εντός της τρέχουσας εβδομάδας και ενδέχεται να χρειαστεί να οριστεί άλλος ένας γύρος διαπραγματεύσεων αργότερα, εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ (βίντεο).

    Η Μέρκελ, η χώρα της οποίας είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης των ταμείων της ΕΕ, είπε ότι είναι σημαντικό να γίνει καλύτερη χρήση των ευρωπαϊκών δαπανών.

    «Είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε μια λύση. Το αν αυτό μπορεί να συμβεί τώρα, αυτές τις δύο ημέρες, δεν το γνωρίζω. Η Γερμανία θέλει να επιτευχθεί ο στόχος, αλλά ίσως χρειαστούμε για αυτό ένα επόμενο στάδιο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες.

    Παράλληλα, σημείωσε πως «ο καθένας θα πρέπει αναμφίβολα να δείξει συμβιβαστική διάθεση και να είναι σε θέση να το κάνει (...) Η Γερμανία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό τρόπο αλλά θα παρουσιάσει επίσης και τα δικά της συμφέροντα».

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι επιζητεί έναν συμβιβασμό κι όχι να θέσει ένα τελεσίγραφο. Ο Φρανσουά Ολάντ (βίντεο) πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη είναι ένας συμβιβασμός» και καμία χώρα «δεν μπορεί να έρθει επιζητώντας αυτό που έχει καταβάλει, διαφορετικά δεν υπάρχει πλέον Ευρώπη».

    Με καταψήφιση του προσχεδίου του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, αν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ συμφωνήσουν σε πολύ μεγάλες μειώσεις, απείλησε ο Μάρτιν Σουλτς . «Έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε έναν δίκαιο συμβιβασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος: «Αμφιβάλλω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει έναν προϋπολογισμό ύψους 1,047 τρισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020. Προσπαθώντας να απαντήσει στο αίτημα πολλών χωρών μελών να μειωθούν οι δαπάνες, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι υπέβαλε μια πρώτη πρόταση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στην οποία περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 75 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    «Ακόμα κι αν υπάρξει ένας συμβιβασμός στη βάση των αριθμών του Χέρμαν βαν Ρομπάι, ή πιο πάνω, σίγουρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πει 'όχι'», σημείωσε ο Σουλτς.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να εμποδίσει την υιοθέτηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

    Παράλληλα, ο Σουλτς χαρακτήρισε «απροσδόκητη» τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε απειλήσει τον Οκτώβριο ότι θα ασκήσει βέτο σε μια ενδεχόμενη αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

    «Πίστευα ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις σήμερα. Αν κάποιος έρθει και πει 'το δέχεστε, ή όχι', δεν θα υπάρξει συμφωνία. Δεν θα πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για τελεσίγραφο», κατέληξε ο Σουλτς.

    Στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), αναμένεται να συναντηθούν οι 15 πρωθυπουργοί «Φίλοι της Συνοχής», οι οποίοι έχουν ταυτόσημες απόψεις όσον αφορά νδ δοθούν περισσότερα κονδύλια για την Ανάπτυξη, ώστε να σταλεί ισχυρό μήνυμα σε όσους αντιδρούν σε αύξηση του προϋπολογισμού της Ένωσης.

    Σχετικές ειδήσεις: Σκληρό παζάρι για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό Σαμαράς: Δεν θα αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού Προειδοποίηση Μόντι εάν δεν διατεθούν περισσότερα κονδύλια στην Ιταλία Στήριξη Κομισιόν στην Ελλάδα: Τώρα η Ευρώπη να πράξει το καθήκον της

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 00:19

    Είδηση: 26073

    [03] Με μια ματιά

    - Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς με AIDS που παρακολουθούνται από την Μονάδα Λοιμώξεων στο Τζάνειο, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στην υφυπουργό Υγείας.

    - Κλειστοί σήμερα όλοι οι δήμοι της Αττικής. Πορεία εργαζομένων στις 11:00 στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    - Τρίωρο αποκλεισμό των λ. Θηβών και Καβάλας 10:00 - 13:00 θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά αντίστοιχα, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη συναδέλφων τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 11:39

    Είδηση: 26105


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 November 2012 - 9:54:38 UTC