Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στο ΑΠΘ για την αποκομιδή των σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν
  • [02] Ανεμοστρόβιλος χτυπά εργοστάσιο στην Ιταλία - Εντυπωσιακά πλάνα
  • [03] Σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο στον Πύργο
  • [04] Επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά, κυβέρνησης, ΔΗΜΑΡ- Έντονη απάντηση Βενιζέλου
  • [05] Θ. Παπαθεοδώρου: Αναγκαία η πρωτοβουλία για ποινικοποίηση του ρατσιστικού λόγου

    [01] Ένταση στο ΑΠΘ για την αποκομιδή των σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν

    Ενταση προκλήθηκε το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όταν ομάδα νεαρών αποδοκίμασε τον πρύτανη και τους καθηγητές που καθάριζαν εθελοντικά τους χώρους του Ιδρύματος από τους τόνους των σκουπιδιών. Οι εργολαβικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στην καθαριότητα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες 70 ημέρες και αποφάσισαν να συνεχίσουν, ζητώντας την επαναπρόσληψη 368 συναδέλφων τους και την καταβολή δεδουλευμένων τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση: ΕΤ3

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 18:23

    Είδηση: 26529

    [02] Ανεμοστρόβιλος χτυπά εργοστάσιο στην Ιταλία - Εντυπωσιακά πλάνα

    Εντυπωσιακά πλάνα κατέγραψε ένας φοιτητής στην πόλη του Τάραντα στη Νότια Ιταλία, που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και ενας αγνοείται, ενώ ζημιές έχει υποστεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο χάλυβα της Ευρώπης που βρίσκεται στην περιοχή.

    Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το λιμάνι του Τάραντα με απίστευτη σφοδρότητα... Τα πλάνα που κατέγραψε ο Ιταλός φοιτητής με το κινητό του τηλέφωνο από το μπλακόνι του σπιτιού του δείχνουν την απίστευτη δύναμη των ανέμων, που σαρώνουν το εργοστάσιο χάλυβα Ιλβα και προκαλούν έκρηξη.

    22 εργάτες τραυματίστηκαν και οι Ιταλοί δύτες αναζητούν έναν άνδρα οποίος έπεσε μέσα στη θάλασσα, όταν ο γερανός πάνω τον οποίο χειριζόταν κατέρρευσε.

    Ευτυχώς δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα στο εργοστάσιο ILVA, που απασχολεί 12.000 ανθρώπους, γιατί η παραγωγή έχει σταματήσει εξαιτίας του περιβαλλοντικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται.

    Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε στέγες σπιτιών, έριξε τοίχους, αναποδογύρισε οχήματα, και προκάλεσε των τραυματισμό συνολικά 38 ανθρώπων στον Τάραντα, μεταξύ των οποίων και 9 παιδιών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 18:12

    Είδηση: 26527

    [03] Σοβαρές ζημιές από ανεμοστρόβιλο στον Πύργο

    Σοβαρές ζημιές σε κατοικίες των περιοχών Αγόυ Ιωάννη, Λαστείκων, Βουνάργου και Κατακόλου προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που πέρασε από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, νωρίς το μεσημέρι. Επίσης, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το Ασυλο Ανιάτων της Μητρόπολης Ηλείας, ενώ οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε συγκεκριμένο ασφαλή χώρο του κτιρίου. Λόγω του ανεμοστρόβιλου, πυλώνες της ΔΕΗ έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του Πύργου να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Ακούστε την ανταπόκριση του Γιώργου Μαρινόπουλου από την Ηλεία

    Σχετική είδηση: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση: ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ (Πλευριάς)

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 17:05

    Είδηση: 26526

    [04] Επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά, κυβέρνησης, ΔΗΜΑΡ- Έντονη απάντηση Βενιζέλου

    Για χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν ποιες ήταν οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην υπαγωγή των μνημονίων έκανε λόγο ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής του κόμματός του για τα μνημόνια. «Θεωρούμε χρέος μας να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις ευθύνες μιας κρίσης που μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία και κατέστησε την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως ακολουθεί μια πολιτική που μετατρέπει την ίδια σε νούμερο 1 εθνικό κίνδυνο, αλλά και με τη στάση της να πανηγυριζει για την απόφαση του Γιούρογκρουπ υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και στον πρωθυπουργό λέγοντας πως πλέον από τη μία και μόνη εξεταστική που υποσχόταν ο κ. Σαμαράς για τα μνημόνια τώρα πάει στο "καμία και ποτέ". «Σήμερα η συνωμοσία της σιωπής και της συγκάλυψης είναι παρούσες για μια ακόμη φορά» τόνισε χαρακτηρίζοντας τη ΔΗΜΑΡ ως συνήγορο υπεράσπισης που προσπαθεί με φτηνά επιχειρήματα να ξεγελάσει το λαό με τις επιλογές της.

    Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αμήχανη και αποκαλυπτική, η οποία αποπνέει θλίψη και εκνευρισμό για την απόφαση του Γιούρογκρουπ. Μια απόφαση που όπως είπε ο κ. Βενιζέλος δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να σταθεροποιήσει τη θέση της και να προχωρήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο αδιέξοδο, την καταστροφή και το θάνατο της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως η ομερτά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τα συμφέροντα που επενδύουν στην αποτυχία της Ελλάδας.

    «Η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε για την απόφαση του Eurogroup. Διότι πατά στα πόδια της. Με την απόφαση, απλώς εξασφαλίσαμε ότι θα ζήσουμε ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια με αξιοπρεπή δουλειά να επιβιώσουμε και να διαβιώσουμε», τόνισε, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

    Απευθυνόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Είστε νέος πολιτικός κύριε Τσίπρα και εγώ περίμενα από εσάς να εισφέρετε το καινούργιο. Ξέρετε καλά ότι αν δεν πετύχουν οι διαρθρωτικές αλλαγές η μόνη οδός είναι οι παρεμβάσεις στα δημοσιονομικά. Αυτό αναγκαστήκαμε να κάνουμε τώρα. Δεν γίνεται να εμποδίζετε κάθε αναπτυξιακή διαδικασία και να απειλείτε τους επενδυτές ότι μπορεί να τους διώξουμε κιόλας κάποια στιγμή».

    «Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μάρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματά τους στον ελληνικό λαό».

    Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι αν απορριφθεί η πρότασή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο, θα ζητήσει να εξετασθεί από την Ολομέλεια της Βουλής τη δικογραφία Ρουμελιώτη.

    Διευκρίνισε, πάντως, λίγο αργότερα ότι η όποια απόφαση, θα ληφθεί μετά από ενδελεχή εξέταση και αξιολόγηση του φακέλου της δικογραφίας.

    Ομηρους των δανειστών χαρακτήρισε τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Ερχεστε και λέτε ότι στο όνομα του καλού πολιτικού κλίματος πρέπει να τα κουκουλώσουμε. Γιατί; Μαζί τα φάγαμε; Οσοι τα φάγατε μαζί να τα κουκουλώσετε. Εμείς δεν θα σας στείλουμε στο περιθώριο της ιστορίας, εμείς θα σας στείλουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

    Υπερ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκε με την ομιλία της και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιας και όπως είπε υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής. Πάντως, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται όχι για να ανατραπεί η πολιτική εξουσία, αλλά η διακυβέρνηση. «Τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση που την επιβάλλει ο λαός με όρους ρίξης και ανατροπής», κατέληξε η γγ του ΚΚΕ.

    Σχετική είδηση: Δραγασάκης: Η πρόταση για εξεταστική δεν είναι εκδικητική - Όχι από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 17:29

    Είδηση: 26521

    [05] Θ. Παπαθεοδώρου: Αναγκαία η πρωτοβουλία για ποινικοποίηση του ρατσιστικού λόγου

    «Ως νομικός πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε τον βασικό πυρήνα της Δημοκρατίας, την προστασία του πολίτη απέναντι σε φαινόμενα εκφασισμού» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο ρατσισμός δεν χωρά στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

    «Ακούσαμε πρόσφατα σιγά μην υπήρξε ολοκαύτωμα, μην υπήρξαν φούρνοι, αυτά πηγαίνουν σε αυτιά πολιτών σε μία δύσκολη κατάσταση και τότε το απολίτικο γίνεται εχθρός της δημοκρατίας» ανέφερε

    Ο υφυπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να είναι απέναντι στο ρατσισμό και ως ένα πρώτο βήμα που θα πρέπει να εξεταστεί είναι η ποινικοποίηση των ρατσιστικών εκφράσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 12:48

    Είδηση: 26492


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 November 2012 - 17:52:40 UTC