Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταθάκης: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πολιτικά να συγκρουστεί και να βγει από την πολιτική του μνημονίου»
  • [02] Π. Παυλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Σταθάκης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»
  • [03] Λυκούδης: «Σε αυτή τη χώρα οι φοροφυγάδες και οι κλέφτες είναι εξαφανισμένοι και η Πολιτεία αδυνατεί να τους πιάσει»
  • [04] Κρεμαστινός: «Η φιλοσοφία του ΔΝΤ είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις για τους επενδυτές ώστε να γίνει ελκυστικό το κράτος»
  • [05] Έκθεση Προβόπουλου: Ύφεση και το 2013 - Στο 24% οι συνολικές απώλειες του ΑΕΠ
  • [06] Οικονομική κρίση και Κυπριακό στη συνάντηση Παπούλια-Αναστασιάδη
  • [07] Βενιζέλος: Αντισυνταγματικό μόρφωμα η Χρυσή Αυγή - Η αντίδραση της Χ.Α.

    [01] Σταθάκης: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πολιτικά να συγκρουστεί και να βγει από την πολιτική του μνημονίου»

    «Έχω την φοβία ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό το νούμερο χωρίς να θίξουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαφορετικά θα είναι πολύ μικρότερης εμβέλειας το εγχείρημα. Δεν βγαίνουν τα 10 δις χωρίς να θίξουν τα ασφαλιστικά ταμεία» δήλωσε στη ΝΕΤFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης για την επαναγορά και το κούρεμα των ομολόγων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ- ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

    Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Έχω την φοβία ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό το νούμερο χωρίς να θίξουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαφορετικά θα είναι πολύ μικρότερης εμβέλειας το εγχείρημα. Δεν βγαίνουν τα 10 δις χωρίς να θίξουν τα ασφαλιστικά ταμεία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το να επιμένει η αριστερή πλατφόρμα για έξοδο από την Ευρώπη μέσω και της συνεργασίας με το ΚΚΕ που ξεκάθαρα λέει για έξοδο από την ΕΕ δεν είναι ευρωσκεπτικισμός.»

    Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: « Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος που θέτει το ΚΚΕ από ότι η αριστερή πλατφόρμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι η μια πλευρά το θέτει στρατηγικά σε σχέση με ένα πολιτικό στόχο που έχει και είναι διαφορετικός ο τρόπος που τον θέτει η πλατφόρμα που προβάλει τη δυνατότητα που θα έδινε το εθνικό νόμισμα χωρίς να ακυρωθεί το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο της ΕΕ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Λαφαζάνης είπε ότι μπορεί να είναι επιλογή το ευρώ, δεν μπορεί να είναι επιλογή το πάση θυσία στο ευρώ. Δεν διαφωνείτε;»

    Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: « Ναι. Διαφωνώ, διότι θεωρώ ότι το πάση θυσία αναφέρεται στην πολιτική του μνημονίου και όχι του ευρώ. Το πάση θυσία δεν ισχύει διότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πολιτικά να συγκρουστεί και να βγει από την πολιτική του μνημονίου.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 13:52

    Είδηση: 26758

    [02] Π. Παυλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Σταθάκης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»

    Το νέο φορολογικό, που βρίσκεται στην τελική ευθεία, αλλά και οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» με τον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της γραμματείας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χρήστο Πρωτόπαπα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη.

    Συζητάμε επί πληροφοριών, πιστεύω ότι θα έρθει ένα σωστό νομοσχέδιο, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι ένα νομοσχέδιο με το ζήτημα των παιδιών, με τον συντελεστή 45% και τη φορολογηση της ακίνητης περιουσίας, όπως ακούγεται, θα ήταν πέρα της αντισυνταγματικότητας.

    Το Σύνταγμα ζητά την προστασία της οικογένειας και του ίδιου του παιδιού, ορίζει ότι οι Έλληνες δίνουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος. Σχετικά με την Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι συνταγματικά δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. «Θα πρέπει να δείξει κανείς τι σημαίνει Δημοκρατία και πόση υποκρισία κρύβεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή», είπε, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί κίνηση αμηχανίας του Ε. Βενιζέλου.

    Σχετικά με το διάταγμα Παυλόπουλου, υπογράμμισε ότι ήταν προς εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και έγινε μέσω ΑΣΕΠ: «Δεν παραβιάστηκε ούτε μια φορά η νομοθεσία περί ΑΣΕΠ επί κυβέρνησης Καραμανλή».

    Σε δύο πτυχές του φορολογικού αναφέρθηκε ο Χρήστος Πρωτόπαπας: την υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών -και ειδικότερα των νέων, κάτι με το οποίο διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ- και το γεγονός ότι μια μέση οικογένεια φορολογείται πλέον υπέρμετρα.

    Όπως είπε, κατά την προσωπική του άποψη, εάν κάποια άρθρα παραμείνουν ως έχουν, δεν θα μπορέσουν να τα ψηφίσουν.

    Στόχος της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για να κριθεί η Χρυσή Αυγή αντισυνταγματικό κόμμα, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, οι πράξεις της αντιστρατεύονται τους νόμους, σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας: «Ο κόσμος μέσα στην πίεση που δέχεται, βρίσκει καταφύγιο σε ακραίες απόψεις».

    Δεν καταλαβαίνω πώς ένα καλό στέλεχος βγαίνει και απαξιώνει τον χώρο του, θέλουμε τη δουλειά και τις προτάσεις του Α. Λοβέρδου, είπε ο κ. Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα στο ΠΑΣΟΚ.

    Πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο που δεν θίγει τη δομή του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο είναι για πέταμα - είναι άδικο, επιβαρύνει τους φτωχούς περισσότερο από τους ευκατάστατους, δεν καταπολεμάται η φοροδιαφυγή, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης.

    Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι χθες έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα, «πλέον μιλάμε για ένα ενιαίο κομμα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί από τις διαφορετικές απόψεις.

    Είμαστε η εναλλακτική λύση, είπε ο κ. Σταθάκης και σημείωσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα είναι ήδη σε αδιέξοδο. Το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι να συγκρουστούμε με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να βγει η κοινωνία από το τέλμα, τόνισε, διατηρώντας το πλαίσιο σε σχέση με το ευρώ.

    Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Σταθάκης είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 12:30

    Είδηση: 26755

    [03] Λυκούδης: «Σε αυτή τη χώρα οι φοροφυγάδες και οι κλέφτες είναι εξαφανισμένοι και η Πολιτεία αδυνατεί να τους πιάσει»

    «Ο ορίζοντας της κυβέρνησης είναι τετραετίας. Στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν θυμάμαι να είχε εξαντληθεί η τετραετία και σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Επομένως δεν το βλέπω πολύ καθαρά να φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΑΡ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: « Οι συμμαχίες στο χώρο της πολιτικής κρίνονται στη βάση προγραμματικών επιδιώξεων και ταυτίσεων. Προφανώς σε βάση προγραμματική, αλίμονο αν δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν τα κόμματα της αριστεράς. Για την ώρα είναι στη σφαίρα του αοράτου αυτή η προγραμματική σύγκληση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις συντομότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο;»

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: « Ο ορίζοντας της κυβέρνησης είναι τετραετίας. Στην πολιτική ιστορία της χώρας μου δεν θυμάμαι να είχε εξαντληθεί η τετραετία και σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Επομένως δεν το βλέπω πολύ καθαρά να φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας. Αν μου πείτε τι εύχομαι, εύχομαι να φτάσουμε.»

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Υπάρχουν διαφορές που μπορούμε να λύσουμε. Πρέπει και η ΝΔ να ξέρει, να αντιλαμβάνεται ότι περνάμε λεπτές φάσεις, με λεπτές ισορροπίες. Αυτό όμως ποτέ δεν θα με έβαζε στη σκέψη ότι με βάση αυτό και την ένστασή μου σε ορισμένα ζητήματα θα έχω πρόβλημα με την κυβερνητική συνοχή. Η κυβερνητική συνοχή είναι πάνω από αυτά, την επιδιώκω και θα την διατηρήσω όσο μπορώ.»

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Σ.ΛΥΚΟΥΔΗΣ: « Είναι υπό συζήτηση το νομοσχέδιο. Σε αυτή τη χώρα οι φοροφυγάδες και οι κλέφτες είναι εξαφανισμένοι και υπάρχει μια Πολιτεία που αδυνατεί να τους πιάσει, διότι αν τους έπιανε δεν θα είχαμε τέτοια φορολόγηση στα πιο αδύναμα στρώματα. Εμείς έχουμε θέσει θέμα ότι ζητήματα που έχουν σχέση με την φορολόγηση της περιουσίας, της οικογένειας και των γεωργικών γαιών είναι πάνω στο τραπέζι και πρέπει να τα ξαναδούμε.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 13:46

    Είδηση: 26756

    [04] Κρεμαστινός: «Η φιλοσοφία του ΔΝΤ είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις για τους επενδυτές ώστε να γίνει ελκυστικό το κράτος»

    «Δεν μπορώ να υποστηρίξω την άποψη ότι θα πρέπει τα κόμματα γενικώς όταν πιστεύουν ότι το άλλο κόμμα που κινείται εκτός συντάγματος να προσπαθούν με όλους τους τρόπους να το βγάλουν εκτός Βουλής» δήλωσε στη ΝΕΤFM ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός για την πρωτοβουλία του Ε. Βενιζέλου να τεθεί εκτός «συνταγματικού φάσματος» η Χρυσή Αυγή και πρόσθεσε «απεναντίας πιστεύω ότι τα κόμματα θα πρέπει να διερωτώνται για ποιο λόγο ο κόσμος στρέφεται σε κόμματα που κινούνται οριακά συνταγματικά και τους λόγους αυτούς να θεραπεύσουν».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: « Η φιλοσοφία του ΔΝΤ είναι να δημιουργεί προϋποθέσεις ούτως ώστε για τους επενδυτές να γίνει ελκυστικό το κράτος, δηλαδή φθηνά ημερομίσθια, χαμηλή φορολογία, συνθήκες φτώχειας ούτως ώστε ο επενδυτής να βρίσκει κέρδη να επενδύει. Αυτή η προοπτική δεν μπορεί να ισχύει για μια ευρωπαϊκή χώρα. Ίσως να είναι σωστό για χώρες υποανάπτυκτες, υπό ανάπτυξη όπως θέλετε πείτε το.»

    ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: « Δεν μπορώ να υποστηρίξω την άποψη ότι θα πρέπει τα κόμματα γενικώς όταν πιστεύουν ότι το άλλο κόμμα που κινείται εκτός συντάγματος να προσπαθούν με όλους τους τρόπους να το βγάλουν εκτός Βουλής. Απεναντίας πιστεύω ότι τα κόμματα θα πρέπει να διερωτώνται για ποιο λόγο ο κόσμος στρέφεται σε κόμματα που κινούνται οριακά συνταγματικά και τους λόγους αυτούς να θεραπεύσουν.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 13:37

    Είδηση: 26752

    [05] Έκθεση Προβόπουλου: Ύφεση και το 2013 - Στο 24% οι συνολικές απώλειες του ΑΕΠ

    Διατήρηση της ύφεσης και το 2013 σε επίπεδα 4 έως 4,5% προβλέπει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος στην ενδιάμεση έκθεση του ιδρύματος για τη νομισματική πολιτική. Επισημαίνει μάλιστα ότι την περίοδο 2008-2013 οι απώλειες του ελληνικού ΑΕΠ θα αγγίξουν το 24%. Ιδιαίτερα δραματικές είναι οι προβλέψεις για την ανεργία, η οποία, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, θα ξεπεράσει το 26% τα δύο επόμενα χρόνια. Ο κ. Προβόπουλος χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή καθώς και τις αποφάσεις που έλαβε το Γιόύρογκρουπ στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

    Σε ό,τι αφορά τα πρώτα θετικά σημάδια ανάπτυξης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκτιμά ότι αυτά αναμένονται εντός του 2014. Τονίζει ακόμη ότι οι βασικές προϋποθέσεις για να επιβεβαιωθούν αυτές οι θετικές προοπτικές είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου, η αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών και η άρση της αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

    Σχετικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα η εκτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά κανονικά και σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις τραπεζών, στη χώρα μας θα υπάρξουν τελικά τρεις μεγάλοι πιστωτικοί όμιλοι και μερικές ακόμα μικρότερες τράπεζες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 17:21

    Είδηση: 26777

    [06] Οικονομική κρίση και Κυπριακό στη συνάντηση Παπούλια-Αναστασιάδη

    Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση και στη στασιμότητα που επικρατεί στο Κυπριακό λόγω της αδιαλλαξίας της Τουρκίας.

    Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για τη συστράτευση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού και τη στάση της Τουρκίας ενώ για την οικονομική κρίση ο Κάρολος Παπούλιας είπε χαρακτηριστικά ότι η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των κοινωνικών στρωμάτων και θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί αυτό το φαινόμενο.

    Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη στασιμότητα στο Κυπριακό και το ρόλο της Άγκυρας και έκανε λόγο για την ανάγκη εμπλοκής της Ε.Ε. ώστε η Τουρκία να λογοδοτεί και στις Βρυξέλλες ενώ ειδικότερα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο ανέφερε ότι υπάρχει συστράτευση στις προσπάθειες της κυβέρνησης πέρα από τις προεκλογικές διεργασίες.

    Σχετική είδηση: Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ν. Αναστασιάδη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 17:20

    Είδηση: 26771

    [07] Βενιζέλος: Αντισυνταγματικό μόρφωμα η Χρυσή Αυγή - Η αντίδραση της Χ.Α.

    Τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας αλλά και την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αφετηρία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση αντίδραση και καταδίκη του φαινομένου αυτού από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα ρου συνταγματικού τόξου, ανεξάρτητα από τις μνημονιακές, ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δε μπορεί να ανεχθεί τα φαινόμενα του ναζισμού. «Δεν παίζουμε με αυτό». Ο κ Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά η δράση τη Χρυσής Αυγής δεδομένου ότι το άρθρο του 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος». Και πρόσθεσε:

    «Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του ποινικού κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον κανονισμό της βουλής». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και πρωτοβουλία για να υπάρξει διακομματική κίνηση ώστε να μη μετέχει βουλευτής της xρυσής Αυγής στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής

    «Η παράσταση Βενιζέλου είχε μοναδικό σκοπό να καλύψει τη βρωμιά, τη δυσωδία και τις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόλις ώρες μετά το ξέσπασμα νέων σκανδάλων με εμπλοκή των οικογενειών Παπανδρέου και Παπαντωνίου». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει οτι «αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την καταδίκη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ, την φυλάκιση των απατεώνων που διέλυσαν τη χώρα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία».

    Η συνέντευξη Βενιζέλου

    Μερικά σημεία της συνέντευξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

    «-Απευθυνόμαστε σε διεθνείς φορείς, θεσμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    -Οι ελληνες πολιτες πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή της Χ.Α. δεν είναι μια πολιτική επιλογή όπως οι άλλες.

    -Αλοίμονο αν η φτώχεια και η ανεργία μπορεί να δικαιολογήσει την προσχώρησει σε ναζιστικές και φασιστικές λογικές.

    -Όύτε η απόρριψη του πολιτικού συστήματος ούτε η απόδοση ευθυνών στα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας ούτε η ανασφάλεια επιτρέπει να υποθάλπονται και να στηρίζοντια φαινόμενα όπως η ΧΑ.

    -Δεν είναι συνταγματικά αποδεκτή επιλογή η αντικατάσταση του κράτους, οι ακραίες συμπεριφορές.

    -Η έννομη τάξη δεν ανέχεται ενθάρρυνση ή κάλυψη εγκληματικών πράξεων βίας στις οποίες στελέχη κόμματος είναι ηθικοί ή φυσικοι αυτουργοί.

    - Τέσσερα μέτωπα να προσέξουμε : λειτουργία της αστυνομίας, τα σχολεία, δηλαδή την οργάνωση δικτύων δήθεν προστασίας και ελέγχου την έντονη παρουσία αυτών των ομάδων στο εσωτερικό της εκκλησίας και σε λατρευτικές εκδηλώσεις.

    - Η αντίληψη που έχουν ορισμένα ΜΜΕ πως όλα αυτά πουλάνε και έχουν ένα ενδιαφέρον και ως εκ τούτου υπερπροβάλλονται και αποκτούν μια επικίνδυνη επικοινωνιακή ατέλεια για να μην πω ασυλία».

    Σχετική είδηση: Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για να κριθεί αντισυνταγματική η «Χρυσή Αυγή»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 17:17

    Είδηση: 26765


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 December 2012 - 17:56:29 UTC