Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα στη Βουλή η πρόταση για προκαταρκτική
  • [02] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα στην εκπνοή του χρόνου
  • [03] Γ. Στουρνάρας: Περιουσιολόγιο για όλους το 2013

    [01] Τη Δευτέρα στη Βουλή η πρόταση για προκαταρκτική

    Μόλις μέσα σε τρία 24ωρα, από τη στιγμή που το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που δείχνει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έφθασε στη Βουλή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν το αίτημα για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

    Το έγγραφο με το οποίο θα ζητείται η σύσταση της εν λόγω επιτροπής για να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού στην αλλοίωση της λίστας, έχει ήδη συνταχθεί από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και θα υπογράφεται από περισσότερους από 30 βουλευτές και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του αιτήματος θα αναφέρεται ότι: υπάρχει διαπιστωμένο αδίκημα παραποίησης της λίστας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε και τη δυνατότητα και το κίνητρο να το κάνει και για αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του.

    Στο πόρισμα που έφτασε στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τρία νέα ονόματα σε σχέση με την «αρχική» λίστα Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδης και η σύζυγος του Ελένη Παπακωνσταντίνου.

    Tόσο η Μαρίνα όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού.

    Με συνεντεύξεις του πάντως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δίνει τις δικές του απαντήσεις.

    Όπως αναφέρει στην RealNews

    «Υπήρχαν περισσότερα από 2.000 αρχεία. Δεν τα είδα ένα ένα, ούτε είχα εικόνα όλων των ονομάτων. Όπως έχω πει και στη Βουλή, ζήτησα τα 20 ονόματα με τα μεγαλύτερα ποσά και αυτά έδωσα στον κ. Καπελέρη. Στη συνέχεια παρέδωσα όλα τα αρχεία στον κ. Διώτη για έλεγχο»

    Την ίδια στιγμή στο Έθνος σημειώνει:

    Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής.

    Το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων, πάντως, έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο του πολιτικού και του νομικού κόσμου, καθώς προηγήθηκαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου.

    Ο προβληματισμός επικεντρώνεται γύρω από τη Βουλή της μιας μέρας του Μαΐου και οι απόψεις των συνταγματολόγων για το θέμα της παραγραφής είναι διιστάμενες.

    Ωστόσο, το όποιο ενδεχόμενο παραγραφής, δεν μπλοκάρει κάθε δικαστική οδό, καθώς νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ενδέχεται να εντοπιστούν αδικήματα που μπορούν να πάρουν το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

    Την ίδια στιγμή η πολιτική κόντρα πάντως συνεχίζεται.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύουν πυρά εναντίον των προσώπων και των κομμάτων που όπως λένε, έκαναν τη διαφθορά καθεστώς και έχουν ευθύνες για την εξαθλίωση των πολιτών και τον ξεπεσμό της χώρας.

    Ευθύνες, που όπως σημειώνει σε δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος Ζ. Κωνσταντοπούλου, προφανώς δεν περιορίζονται στο πρόσωπο του οποίου τις υπουργικές επιλογές και πολιτικές νομιμοποίησαν ασμένως και εξακολουθούν να εφαρμόζουν ευλαβικά, το πρόσωπο που μέχρι χτες υπέθαλπαν και που σήμερα αποφάσισαν να «θυσιάσουν», κατά την γνωστή πρακτική και μεθοδολογία έκνομων οργανώσεων.

    «Ζητούμε την άμεση παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αφού κρατά ακόμη στη θέση της στο ΤΑΙΠΕΔ την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντίνου, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου» αναφέρει από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

    Καμία παραγραφή λένε από το ΚΚΕ ενώ από τον ΛΑΟΣ επισημαίνουν πως ακόμη περιμένουν καταγραφή γεγονότων, αναγραφή ποσών και περιγραφή κυρώσεων για την υπόθεση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ: Γ. Ευθυμίου, Γ. Παντελάκης

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 23:07

    Είδηση: 28577

    [02] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα στην εκπνοή του χρόνου

    Προβλήματα στην Αττική

    Η Λ. Μαραθώνος που οδηγεί στη Νέα Μάκρη, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο και η δυνατή νεροποντή που έπεφτε για ώρες σε συνδυασμό με τα μπαζωμένα ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι σπίτια και καταστήματα.

    Από τη μανία του νερού δεν γλίτωσε ούτε και το αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης. Το υπόγειο με τα σταθμευμένα περιπολικά πλημμύρισε.

    Η παρατεταμένη βροχόπτωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα Βριλήσσια όπου υπερχείλισε το ρέμα του Βριλησσού και στο Ηράκλειο Αττικής.

    Κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Μαρκοπούλου Ωρωπού, στο ύψος των Αγίων Αποστόλων και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος του Αυλώνα.

    Στην περιοχή του Καλάμου χρειάστηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων από Ι.Χ. αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένο δρόμο.

    Καρδίτσα: Νεκρός 67χρονος

    Στην Καρδίτσα, ο ποταμός Καλέτζης υπερχείλισε με αποτέλεσμα 200 άτομα που διέμεναν σε οικισμό Ρομά , στην περιοχή Μαύρικα να κινδυνέψουν.

    Η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη για να τους μεταφέρουν τελικά στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής όπου και διανυκτέρευσαν.

    Στην κοίτη του ποταμού, νεκρός βρέθηκε ένας 67χρονος άνδρας που αγνοούνταν από το Σάββατο.

    Υπερχείλισε ο Σπερχειός

    Στο κάμπο της Λαμίας, χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού.

    Για περισσότερο από 20 ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς στο Αγιο Κωσταντίνο της Λοκρίδας.

    Το νερό κατέβαινε με μεγάλη ορμή από το βουνό και οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο διέθεταν προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια τους.

    Η Αστυνομία διέκοπτε την κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και στους επαρχιακούς δρόμους, αφού το οδόστρωμα είχε πλημμυρίσει.

    Από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Λαμία προς το Γοργοπόταμο, αφού σε ένα μήκος 800 μέτρων, τα νερά του ποταμού Σπερχειού περνούν πάνω από το δρόμο με μεγάλη ορμή.

    Από το Σάββατο το απόγευμα, η πυροσβεστική δέχτηκε αλλεπάλληλες κλήσεις για την άντληση υδάτων στη Λαμία αλλά και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

    Κατολισθήσεις στο δρόμο από Λαμία προς 'Αμφισσα και από Λαμία προς Δομοκό, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου δημιούργησαν παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ: M. Μαγκλάρα

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 22:15

    Είδηση: 28576

    [03] Γ. Στουρνάρας: Περιουσιολόγιο για όλους το 2013

    Από το καλοκαίρι ο ενιαίος φόρος

    Όλες τις ιδιοκτησίες και τα δικαιώματα στις εκτός σχεδίου περιοχές θα αναζητήσει από τις αρχές του νέου χρόνου το υπουργείο Οικονομικών για να ολοκληρώσει το περιουσιολόγιο που θα αποτελέσει τη βάση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

    Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθούν και να διορθωθούν ηλεκτρονικά όλα τα εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

    Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το καλοκαίρι το Ειδικό Τέλος που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας, εντός και εκτός σχεδίου.

    Η ρύθμιση για τον ενιαίο φόρο αναμένεται μέσα στο α΄τριμηνο του 2013 .Ανοιχτό μένει αν θα υπάρξει αφορολόγητο όριο 50.000 ή 100.000 ευρώ κι αν οι συντελεστές φορολόγησης θα ξεκινούν από 0,05 ή 1% και θα φτάνουν έως 2 με 2,5% όπως έχει συζητηθεί.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Ν. Γρυλλάκης

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 22:16

    Είδηση: 28573


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 December 2012 - 21:50:13 UTC