Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΟΥ: Προς σαρωτικές αλλαγές σε θέσεις στελεχών
  • [02] Οξεία πολιτική αντιπαράθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Διαχρονικό σκάνδαλο η λίστα Λαγκάρντ
  • [04] Έξι φόροι μέχρι τον Απρίλιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

    [01] ΔΟΥ: Προς σαρωτικές αλλαγές σε θέσεις στελεχών

    Δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που προβλέπουν την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών, αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στις συγκεκριμένες θέσεις, έχει λήξει η θητεία των προϊσταμένων, ενώ για τους διαδόχους τους, προβλέπονται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν.

    Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των εφοριακών υπαλλήλων προκάλεσαν οι δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Πάντως οι αποφάσεις, οι οποίες υπεγράφησαν στις 31 Δεκεμβρίου και σύντομα θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης, αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Μεταξύ των άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α' ΔΟΥ Αθηνών. Οι εφοριακοί τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι οι μετακινήσεις γίνονται και πάλι χωρίς αξιολόγηση, αλλά με κομματικά και «Μαυρογιαλούρεια» κριτήρια. Απαιτούν αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή όποιον και αν αφορά και κυρίως αντικειμενικά κριτήρια με μετρήσιμα, ενιαία, διαφανή και κυρίως αντικειμενικά κριτήρια (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.). Η Ομοσπονδία καλεί «τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Κ. Τσάβαλος

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 23:24

    Είδηση: 28684

    [02] Οξεία πολιτική αντιπαράθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο περιορισμός της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί «στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων». Επισημαίνεται δε ότι «ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια».

    Η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, να κάνει λόγοι για «αναμενόμενο εκνευρισμό» στην Κουμουνδούρου λόγω «της καθυστερημένη αντίδρασης στην ενδεδειγμένη κοινοβουλευτική αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ». «Δεν επιτρέπεται, όμως, ο εκνευρισμός να οδηγεί σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

    «Αυτό που δεν έχει όρια είναι η διαχρονική αλληλεγγύη των μνημονιακών εταίρων στη συγκάλυψη της διαφθοράς», ανταπάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τη δική του πρόταση για προανακριτική και σύμφωνα με πληροφορίες θα στοχοποιεί και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτός τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου λένε ότι δεν μπορεί να μην γνώριζε.

    Για πολιτικό σχέδιο συκοφάντησης του Ε. Βενιζέλου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Ιπποκράτους. «Για το σημερινό ΠΑΣΟΚ η υπόθεση αυτή είναι μοχλός για την αποκάλυψη μιας άθλιας όψης της πολιτικής μεθοδολογίας που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι εκφραστές του συντηρητικού ριζοσπαστισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έσπευσαν να υιοθετήσουν και συγκεκριμένα πρόσωπα», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Από την άλλη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά την παραίτηση της κας Ελένης Παπακωνσταντίνου, σε ανακοίνωσή τους ζητούν την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που, όπως σημειώνουν, δεν τόλμησε να την απομακρύνει, καθώς επίσης και την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο και του Δ. Σ του Ταμείου.

    Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι διαδικασίες εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος πρέπει να προωθηθούν άμεσα και να προχωρήσει ταχύτατα η διερεύνηση του πόθεν έσχες των πολιτικών αλλά και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.

    Κατα τη Χρυσή Αυγή πρέπει άμεσα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου και όλοι όσοι φέρουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες για την απόκρυψη "μαύρου" χρήματος.

    Πλήρη διερεύνηση για όλους όσοι είχαν ευθύνη ή εμπλοκή στον χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ζήτησε το ΚΚΕ, επαναλαμβάνοντας, ότι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη σαπίλα και να βάλει τέλος στην εκμετάλλευση και στην ληστεία που υφίσταται, η οποία γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη και πιο άγρια.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha τόνισε πως ο ίδιος έφερε την αυθεντική λίστα και όχι κάποιος άλλος, ενώ άφησε αιχμές και για την πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. σχετικά με την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο κ. Στουρνάρας είπε «ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί». Τελος σημείωσε πως θα γίνουν έλεγχοι και στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο -όπως είπε- προέχουν έλεγχοι στη λίστα με τα 54.000 ονόματα για φοροδιαφυγή. «Θα κληθούν αυτοί που έβγαλαν έξω τα χρήματα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς θα πληρώσουν», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

    Επίσης ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος της σύσκεψης του ΚΥΣΕΑ και απαντώντας σε ερώτηση για την κατάθεση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, την Παρασκευή, δήλωσε: «Κανένα σχόλιο δεν έχω να κάνω. Εγώ την έφερα τη λίστα. Από εκεί και πέρα σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».

    Σχετικές ειδήσεις:

    Νέα κόντρα κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Παραιτήθηκε η Ελένη Παπακωνσταντίνου

    ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Διαχρονικό σκάνδαλο η λίστα Λαγκάρντ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ-Α' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 22:12

    Είδηση: 28679

    [03] ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Διαχρονικό σκάνδαλο η λίστα Λαγκάρντ

    Το θέμα της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θίγει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

    Όπως σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποδεικνύει περίτρανα ότι τα πρόσωπα και τα κόμματα που επέβαλαν στην κοινωνία και στη χώρα την μνημονιακή εξουθένωση, επεφύλαξαν για τους εαυτούς και τους εκλεκτούς τους ασυλία και υπόθαλψη.

    Έχοντας μετατρέψει την διαφθορά σε καθεστωτική δομή του κράτους, της οικονομίας και της πολιτικής, και συναλλασσόμενοι ιδιοτελώς και εκ του ασφαλούς, προστάτευαν συστηματικά τους κατόχους του πλούτου από τη νόμιμη φορολογία.

    Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο της εγχώριας κλεπτοκρατίας, που αναδεικνύει τη μεροληπτική, υπέρ του μεγάλου πλούτου, λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και της ασύδοτης και χωρίς έλεγχο κίνησης των κεφαλαίων. Φωτίζει δε, τις αιτίες της πορείας της χώρας προς τη χρεοκοπία.

    Εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν εξουσία από ανώτατη κυβερνητική ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων από το 2010 μέχρι σήμερα.

    Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια περιορισμού της διερεύνησης στον μέχρι πρότινος συνεργό τους».

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ. δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου.

    Αντιθέτως θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία.

    Ειδικότερα, θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.

    Τέλος, επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας.

    Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν χωράει πια στα συρτάρια καμιάς μνημονιακής κυβέρνησης. Και δεν θα μείνει ανέλεγκτη ούτε η σημερινή προσπάθεια συσκότισής της».

    Σχετική είδηση: Οξεία πολιτική αντιπαράθεση για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 23:40

    Είδηση: 28698

    [04] Έξι φόροι μέχρι τον Απρίλιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

    Έξι φόρους καλούνται να πληρώσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για το ΦΑΠ του 2010 , του 2011 και του 2012 και τις υπόλοιπες δόσεις του ειδικού τέλους.

    Μέχρι το Μάρτιο θα έχουν ψηφιστεί δυο φορολογικά νομοσχέδια που διευρύνουν τον κύκλο των επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Με το πρώτο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η αυτοτελής φορολόγηση των μισθωμάτων με 10 έως 33% και συμπληρωματικό φόρο 1,5 έως 3%.

    Με το δεύτερο καθιερώνεται ο Ενιαίος Φόρος για το σύνολο της Ακίνητης Περιουσίας με ανοιχτό αν θα υπάρξει το αφορολόγητο όριο των 50 ή 100.000 ευρώ από το οποίο θα εξαρτηθεί και η κλίμακα των συντελεστών φορολόγησης, αν θα ξεκινούν από 0,05 ή 0,1% και θα φτάνουν στο 2 με 2,5%.

    Μέσα στο 2013 θα δημιουργηθεί από τη ΓΓΠΣ και το ηλεκτρονικό προφίλ περιουσίας για καθέναν από τα 8,5 εκατομμύρια των φορολογούμενων, ώστε να είναι ευκολότερη η διασταύρωση στοιχείων και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Για όλο το 2013 παραμένει παγωμένο το πόθεν έσχες για αγορές ακινήτων, ενώ αναμένεται να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 23:25

    Είδηση: 28674


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 January 2013 - 21:51:18 UTC