Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλία Σαμαρά με τους δημοσιογράφους που έγιναν στόχοι επιθέσεων
  • [02] Τασούλας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το παν για να επιστρέψει στο 4%»
  • [03] Βούτσης: «Δεν ήταν συνυπεύθυνος ο κ. Παπανδρέου»
  • [04] Α. Παπαρήγα στη ΝΕΤ: Ψήφος σε ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου
  • [05] Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων των 12:00
  • [06] Παπαθανασίου: «Στόχος είναι να έχουμε λιγότερους φόρους»

    [01] Συνομιλία Σαμαρά με τους δημοσιογράφους που έγιναν στόχοι επιθέσεων

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρώτου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε νωρίς το πρωί με τους δημοσιογράφους που έγιναν στόχοι επιθέσεων με γκαζάκια τα ξημερώματα, για να ενημερωθεί για την υγεία του και τα περιστατικά. Στελέχη του μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες επιθέσεις αλλά και την περιοδικότητα τους το τελευταίο διάστημα, υπογράμμιζαν με νόημα: «γίνονται πολλά μαζί το ένα μετά το άλλο χωρίς να υπάρχει καταδίκη από ένα συγκεκριμένο κόμμα».

    Σχετικές ειδήσεις: Νέα εστία αντιπαράθεσης κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις

    Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Άγης Βαγιάνος

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 19:04

    Είδηση: 29273

    [02] Τασούλας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το παν για να επιστρέψει στο 4%»

    «Αν ισχύει η θεωρία ότι καταστρώνουμε σχέδιο αποπροσανατολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το επικρίνει ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί είναι ο πρώτος συνεργάτης μας σε αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού με την ανεύθυνη, εξωθεσμική και άρες μάρες κουκουνάρες στάση του' τόνισε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τασούλας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Για ποιο λόγο δεν παραπέμπονται ο κος Βενιζέλος, ο κος Παπαδήμος, ο κος Παπανδρέου όπως λένε οι άλλες προτάσεις και ας αποφασίσει η επιτροπή αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και σε αυτά τα πρόσωπα;»

    Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: « Αυτοί που το προτείνουν έχουν μια προφανή πολιτική σκοπιμότητα. Άλλο οι προφανείς πολιτικές ανάγκες και άλλο οι προφανείς ενδείξεις τελέσεως ποινικών αδικημάτων. Εδώ κινούμεθα με βάση προφανείς σκοπιμότητες και όχι με βάση προφανείς ενδείξεις.»

    ΓΙΑ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ

    Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: « Αν ισχύει η θεωρία ότι καταστρώνουμε σχέδιο αποπροσανατολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το επικρίνει ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί είναι ο πρώτος συνεργάτης μας σε αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού με την ανεύθυνη, εξωθεσμική και άρες μάρες κουκουνάρες στάση του. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το παν για να επιστρέψει στο λίκνο του, το 4%...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 14:00

    Είδηση: 29257

    [03] Βούτσης: «Δεν ήταν συνυπεύθυνος ο κ. Παπανδρέου»

    «Ο κος Παπανδρέου δεν είχε στη τσέπη του αυτό το στικάκι, ούτε το έκρυβε. Μπορεί να είχε ευθύνη ο Βενιζέλος γιατί στις συναντήσεις των τριών αρχηγών ουδέποτε είχε κοινοποιήσει πως έχει αυτό το στοιχείο το ίδιο ενδεχομένως και ο κος Παπανδρέου» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το αντεπιχείρημα είναι αφού εξετάζετε τον κο Βενιζέλο μέσω της προνακρτικής γιατί βγάλατε από το κάδρο τον κο Παπανδρέου;»

    Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: «Δεν είναι ίδια η ευθύνη γιατί ο κος Παπανδρέου δεν είχε στη τσέπη του αυτό το στικάκι, ούτε το έκρυβε. Μπορεί να είχε ευθύνη ο Βενιζέλος γιατί στις συναντήσεις των τριών αρχηγών ουδέποτε είχε κοινοποιήσει πως έχει αυτό το στοιχείο το ίδιο ενδεχομένως και ο κος Παπανδρέου. Ποτέ δεν ήταν συνυπεύθυνος από πρώτη ματιά στην απόκρυψη. Εκτός αν φανεί και έρθει μια μαρτυρία που θα λέει ότι έδωσε εντολή ο κος Παπανδρέου και είπε «παιδιά κρύψτε το, διαχειριστείτε το εν κρυπτώ να μην έχουμε καμία περιπέτεια. Τότε μπαίνει αμέσως στο κάδρο των ποινικών ευθυνών.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 13:44

    Είδηση: 29255

    [04] Α. Παπαρήγα στη ΝΕΤ: Ψήφος σε ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου

    Στη στάση του ΚΚΕ ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας στη Βουλή επί των προτάσεων για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα είπε πως το ΚΚΕ συντάσσεται με το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που δεν ταυτίζεται και πως θα ψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί καμία πρόταση και μην παραπεμφθεί ούτε ο καν ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

    «Το πιο σωστό είναι να μπουν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο και κάθε βουλευτής να σημειώνει την κατηγορία» είπε η κ. Παπαρήγα και τόνισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μείνει ουδέτερο απέναντι στην όλη διαδικασία, διότι εάν τελικά υπάρξουν τρεις κάλπες, ισάριθμες με τις κατατεθειμένες προτάσεις, υπάρχει ο κίνδυνος καμία απ αυτές να μην συγκεντρώσει το απαιτούμενο 151%.

    Επιπλέον η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν τάσσεται με την πρόταση των Αν.Ελ. που προσυπογράφει και η Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας πως το κόμμα δεν διαπιστώνει αποχρώσες ενδείξεις για ποινικές ευθύνες για τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμο παρά μόνο πολιτικές.

    Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την έντονη πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα στη Βίλα Αμαλία.

    Σχετικά με τις καταλείψεις είπε πρέπει να υπάρχει μια πολιτική διαχείρισης των ελεύθερων χώρων, οι οποίες πρέπει να έχουν στόχο και αίτημα και να μην γίνονται για προσωπική χρήση. «Τον 18ο και τον 19ο αιώνα η αυτοδιαχείριση φάνταζε πολύ προοδευτικό φαινόμενο, καθόλου δεν τα εγκρίνουμε αυτά», υπογράμμισε. Πάντως, «εμείς δεν δεχόμαστε η κυβέρνηση πάνω σε υπαρκτά προβλήματα, να εντείνει την βία και τον αυταρχισμό», τόνισε και της καταλόγισε προπαγάνδα που καταδικάζει συλλήβδην «αγώνες στρεβλούς, αγώνες με συντεχνιακά αιτήματα και τους οργανωμένους αγώνες».

    Στρεφόμενη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε για απουσία πραγματικής ριζοσπαστικής πολιτικής η οποία τον οδηγεί «να προσπαθεί να ψαρέψει τυφλά ακροατήριο» με αποτέλεσμα «να υιοθετεί από τις πιο συντηρητικές, έως τις δήθεν επαναστατικές απόψεις».

    Σημείωσε ότι η «γραμμή δράσης του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται πάνω σε μια δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση και όχι πάνω σε μια ριζικά διαφορετική πολιτική» και περιέγραψε την πολιτική γραμμή του ως «σοσιαλδημοκρατικοποίησή με ταυτόχρονη διατήρηση μιας αριστεροκομμουνιστικής χροιάς».

    «Ο ριζοσπαστισμός μπορεί να οδηγήσει και σε συντηρητικοποίηση και συνθηκολόγηση με αποτέλεσμα να τον διαδεχθεί μια τεράστια απογοήτευση, που είναι ο κακός σύμβουλος των εξελίξεων», προειδοποίησε.

    Σε ερώτηση για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε εναλλακτική πρόταση υπέρ του λαού, τότε το ΚΚΕ θα ήταν υπόλογο για μη συνεργασία μαζί του» και συμπλήρωσε ότι από τα συμπεράσματα και της Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύονται «αριστερά συνθήματα και το τιμόνι όλο και πιο δεξιά» και κατέληξε:

    «Τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά ως αιτία της κρίσης και αυτό είναι ξελάσπωμα του καπιταλιστικού συστήματος». Σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, χαρακτήρισε αυτονόητη την καταδίκη τους, ενώ έθεσε και το ερώτημα για το «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», κάνοντας λόγο για «σχεδιασμό που πάει να συσκοτίσει τον αγώνα που χρειαζόμαστε σήμερα».

    Ερωτηθείσα για το φορολογικό είπε πως δεν υπάρχει διαφορά με το παρελθόν, για τη φοροδιαφυγή είπε ότι «υπήρχε παρασιτισμός και μια πολιτική ανοχής έτσι ώστε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις να δημιουργούν συμμαχίες και μέσα στα λαϊκά στρώματα», μόνο που τώρα οι μεσαίοι δεν έχουν να πληρώσουν.

    Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, προειδοποίησε ότι «οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι λιγότερες από αυτές που χάνονται, καθώς η επενδυτική δραστηριότητα θα συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια και με λιγότερες θέσεις εργασίας» και έφερε παράδειγμα την Cosco.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 13:23

    Είδηση: 29251

    [05] Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων των 12:00

    1. Απόψε η ψηφοφορία για το φορολογικό / Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης 2. Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων στην Αττική / «Πόλεμος» δηλώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ 3. Στην Κύπρο ο Α. Σαμαράς για τη Σύνοδο του ΕΛΚ - Νέα συνάντηση Σαμαρά -Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου / Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του 4. Λίστα Λαγκάρντ - Μετωπική σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ - «Λαβύρινθος» η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ - Με ειδικό λογισμικό θα δουν το «παρελθόν» του USB 5. Η ΝΔ προηγείται με 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς 6. Σήμερα η απόφαση για το ΤΤ: Επικρατέστερο σενάριο η διάσπαση σε «καλό» και «κακό» - Οι επενδυτές θα χάσουν τις μετοχές του ΤΤ 7. Σε 686 ανέρχονται οι συλλήψεις για ληξιπρόθεσμα 3 δισ. ευρώ τους πρώτους 9 μήνες του 2012 8. Κάλεσμα Στουρνάρα σε Γερμανούς επιχειρηματίες - «Δέχομαι πιέσεις από κοινωνία και βουλευτές να μην προχωρήσω» 9. Νέα τιμολόγια ΔΕΗ: Μικρότερες αυξήσεις σε οικιακούς καταναλωτές 10. Κ. Χατζηδάκης στη ΝΕΤ: Χρονιά καμπής το 2013 11. Από τον Μάρτιο οι μετακινήσεις των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων 12. Β. Διαμαντόπουλος: Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο / Υψηλοί τόνοι κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ 13. «Έξω» οι ληστές με τα καλάσνικοφ / Αποφυλακίστηκαν λόγω γραφειοκρατικής παράλειψης 14. Εξιχνιάστηκε το διπλό έγκλημα στα Κομνηνά Ξάνθης 15. Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ 16. Ενισχύεται το Λιμενικό με 23 νέα περιπολικά 17. Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Λήμνου 18. Πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ 19. Έρευνα για τη δολοφονία τριών γυναικών στελεχών του ΡΚΚ στο Παρίσι /Ερντογάν: Φράξιες του ΡΚΚ δεν επιθυμούν τον διάλογο 20. Πακιστάν: 120 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις 21. ΗΠΑ: Τζακ Λο, ο νέος υπουργός Οικονομικών 22. Ν. Ζηλανδία: Καταστράφηκαν σπίτια από τον πύρινο εφιάλτη 23. Βρετανική έκθεση: Στα σκουπίδια πάει το 50% των τροφίμων του πλανήτη 24. Βιρτζίνια: Πανικός από το λιοντάρι που αποδείχθηκε σκύλος 25. Αθλητικές ειδήσεις 26. Πρόγνωση καιρού

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 14:53

    Είδηση: 29249

    [06] Παπαθανασίου: «Στόχος είναι να έχουμε λιγότερους φόρους»

    «Αν δεν αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της φοροδιαφυγής και με εκτελεστικές πράξεις άμεσα αλλά και με νομοθετικές ρυθμίσεις η επιβάρυνση θα συνεχίσει να είναι μεγάλη και η επίπτωση στην οικονομία θα είναι αρνητική» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ, Σάκης Παπαθανασίου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Σ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Αν δεν αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της φοροδιαφυγής και με εκτελεστικές πράξεις άμεσα αλλά και με νομοθετικές ρυθμίσεις η επιβάρυνση θα συνεχίσει να είναι μεγάλη και η επίπτωση στην οικονομία θα είναι αρνητική. Στόχος πρέπει να είναι από περισσότερους, εντάσσοντας δηλαδή αυτούς που φοροδιαφεύγουν, να έχουμε λιγότερους φόρους. Για τους εργαζόμενους με χαμηλά ατομικά εισοδήματα δεν υπάρχουν επιβαρύνσεις.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η μεσαία τάξη θα υποστεί κατιτίς ακόμη και αυτό υπέρ αυτών που φοροδιαφεύγουν.»

    Σ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: « Έχετε δίκιο.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 13:29

    Είδηση: 29245


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 January 2013 - 17:49:27 UTC