Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη, Π. Σκουρλέτης, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Χαϊκάλης, Θ. Μαργαρίτης: Πολιτική κόντρα για βία και λίστα Λαγκάρντ
  • [02] Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΕΤ για τα φαινόμενα τρομοκρατίας
  • [03] Σύσκεψη αρχηγών: Προσκλητήριο για κοινό μέτωπο κόντρα στη βία
  • [04] Μαρτυρίες για εμπλοκή γυναίκας στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

    [01] Σ. Βούλτεψη, Π. Σκουρλέτης, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Χαϊκάλης, Θ. Μαργαρίτης: Πολιτική κόντρα για βία και λίστα Λαγκάρντ

    Σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αντεγκλήσεων διεξήχθη η συζήτηση σχετικά με τα φαινόμενα βίας και τις παραπομπές για το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη, κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, του Πάνου Σκουρλέτη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του Πάρη Κουκουλόπουλου, συντονιστή της οργανωτικής γραμματείας ΠΑΣΟΚ, του Παύλου Χαϊκάλη, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Θόδωρου Μαργαρίτη, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που ήταν προσκεκλημένοι στην εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα.

    Για συμπεριφορά υπόθαλψης των φαινομένων βίας και τρομοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη.

    «Δεν λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τις βόμβες, αλλά δεν μπορείς να λες ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Είναι σαν να λες βαράτε», είπε και κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

    Απαντώντας ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρατηγική έντασης και διχασμού που υπονομεύει εκ των πραγμάτων τη δημοκρατία.

    «Δεν γίνεται από τη μία να καλείτε σε συστράτευση και από την άλλη να κατηγορείτε την αξιωματική αντιπολίτευση για υπόθαλψη, τη στιγμή που υπάρχει από εμάς διαχρονική καταδίκη της τυφλής βίας και τέτοιων αδιέξοδων πρακτικών» είπε συμπληρώνοντας πως αυτό που στην ουσία επικρίνεται είναι το δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την τακτική της κατάφερε να μη συζητάμε αυτή τη στιγμή όσα συνέβησαν στη Βουλή για μια σειρά ζητήματα όπως η κύρωση των νομοθετικών πράξεων και η άρση της ασυλίας της δημόσιας περιουσίας έναντι των δανειστών.

    Ο κ. Κουκουλόπουλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως δεν υπάρχει προσχηματική θέση για να στοχοποιηθεί κάποιος χώρος και επισήμανε ότι την ώρα που μειώνονται τα φαινόμενα των αντιδράσεων και των προπηλακισμών στην κοινωνία πληθαίνουν φαινόμενα τρομοκρατίας.

    Για επανεμφάνιση της τρομοκρατίας έκανε λόγο και ο κ. Μαργαρίτης από τη ΔΗΜΑΡ, απορρίπτοντας τις θεωρίες περί παρακράτους.

    «Δεν τιμούν τα ίδια τα κόμματα» σημείωσε, ενώ χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα σουπερ μάρκετ» ζήτησε να του γίνεται κριτική με μεγαλύτερη επιείκεια διότι στο εσωτερικό του συνυπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. Παράλληλα, κάλεσε η αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας να γίνει με σύνεση, τονίζοντας ότι «δεν είναι όλος ο αναρχικός χώρος συλλήβδην παραβατικός.»

    Ο κ. Χαϊκάλης εκ μέρους των ΑΝΕΛ ζήτησε να μην συγχέονται τα επεισόδια βίας με την τρομοκρατία ενώ χαρακτήρισε «προβοκάτσια» την ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων της ΝΔ λόγω της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

    Περί λίστας Λαγκάρντ

    Σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ η κ. Βούλτεψη χαρακτήρισε το χειρισμό της ενδεικτικό για τους λόγους για τους οποίους η χώρα χρεωκόπησε, ενώ σχετικά με το θέμα των παραπομπών είπε ότι τα κόμματα παίζουν την «κολοκυθιά». «Εάν γίνει ανάμειξη των πολιτικών και των ποινικών ευθυνών τότε θα έχουμε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: αποσταθεροποίηση και ατιμωρησία» προειδοποίησε.

    Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζοντας «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης, τόνισε πως η μη αξιοποίηση της λίστας για την είσπραξη χρημάτων αποτελεί μέγιστη παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για αλαζονεία, συμπληρώνοντας πως στις μέρες μας «ο πολιτικός λόγος έχει υποκατασταθεί από ψεύδη».

    Παρεμβαίνοντας ο κ. Κουκουλόπουλος είπε πως αν κάποιος ξέρει κάτι για τη λίστα και το στικάκι που είχε στην κατοχή του ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον συνόδευε «α λα μπρατσέτα» στον εισαγγελέα.

    Από την πλευρά του ο κ. Χαϊκάλης ζήτησε να υπάρξουν τέσσερα ψηφοδέλτια καθώς και ένα λευκό, και επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξει «κουκούλωμα της υπόθεσης».

    Κλείνοντας ο κ. Μαργαρίτης απηύθυνε έκκληση οι κάλπες να μη γίνουν αντικείμενο διαμάχης και τόνισε την ανάγκη τα βήματα εκκαθάρισης να γίνουν με σύνεση και υπευθυνότητα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 11:15

    Είδηση: 29601

    [02] Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΕΤ για τα φαινόμενα τρομοκρατίας

    Κατά την κα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να στοχοποιείται αυτό όμως που πρέπει να κάνει είναι να αποκηρύξει ο ίδιος τα υπολείμματα ακραίας αριστεριστικής λογικής.

    Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου περί παρακράτους, έκανε λόγο για λογικές του χθες που δεν έχουν χώρο στη σημερινή πραγματικότητα.

    Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε επίσης ότι δεν θα πρέπει να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου η μισή βουλή να κατηγορεί την άλλη μισή αλλά ενώ θα πρέπει να υπάρξει επίσης προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούνται από τον πολιτικό κόσμο.

    Τρομοκρατία δεν είναι η απόλυση, είναι αναλγησία, αδικία. Τρομοκρατία είναι η Μαρφίν

    Και όπως παρατήρησε στην διαδήλωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία των παιδιών στην Μαρφίν, βρέθηκαν μόλις 106 άτομα.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, σημείωσε ότι η απελπισμένη νεολαία μπορεί να είναι θυμωμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι, αλλά δεν καταλήγουν στη βία και υποστήριξε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα δοθεί σε αυτή τη νεολαία, στόχος και όραμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 11:24

    Είδηση: 29590

    [03] Σύσκεψη αρχηγών: Προσκλητήριο για κοινό μέτωπο κόντρα στη βία

    Προσκλητήριο για κοινό μέτωπο κόντρα σε κάθε μορφή βίας απεύθυναν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η έξαρση της βίας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης στη σκιά και του τρομοκρατικού χτυπήματος στα γραφεία της ΝΔ, ενώ στο τραπέζι μπήκαν και τα καυτά θέματα της οικονομίας.Τα ανοιχτά οικονομικά μέτωπα θα τεθούν και σε νέα σύσκεψη των αρχηγών, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα, ενώ παρότι δεν συζητήθηκε εκτενώς η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για το θέμα, μιλώντας για "ωμή πολιτική σκευωρία" και λέγοντας ότι «η αλήθεια εκδικείται».

    Το ζήτημα της έξαρσης των φαινομένων βίας, αλλά και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις τους τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει μια ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής βίας κι ένα τείχος από τα κόμματα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και σήμερα, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έγιναν σημαντικά βήματα, ωστόσο η συζήτηση για την οικονομία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, έθεσε με ένταση το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής συνοχής, ιδίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ έθεσε και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε οι όποιες εξελίξεις να μη βλάψουν και να είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων.

    Συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ εν όψει και της συζήτησης στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη δεν έγινε, ωστόσο τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης υπογράμμισαν ότι το θέμα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την προκαταρκτική επιτροπή θα το συζητήσει την Τετάρτη η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και εν τέλει η ολομέλεια, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών». Πάντως, τόνισε, «τα γεγονότα έχουν μιλήσει και ότι η αλήθεια εκδικείται».

    Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσαν για θέματα αρμοδιότητας τους, οι υπουργοί Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.

    Σαφές μήνυμα ότι η βία δεν θα γίνει ανεχτή έστειλε μετά τη σύσκεψη ο Νίκος Δένδιας.

    «Θα μου επιτρέψετε να καταστήσω ξεκάθαρο ένα πράγμα: ότι η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, επαναλαμβάνω, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Ευχαριστώ πολύ», τόνισε .

    Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οικονομία έκανε στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    «Μου ζήτησαν και τους έκανα μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη. Αυτά μόνο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ όπως είπε δεν έγινε συζήτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα».

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σύσκεψη στο Μαξίμου-Ενημέρωση από Γ. Στουρνάρα και Ν. Δένδια

    Ε. Βενιζέλος: Ομόθυμη και απόλυτη η καταδίκη της βίας

    Φ. Κουβέλης: Σύσσωμη καταδίκη των φαινομένων βίας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Α' Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 01:02

    Είδηση: 29579

    [04] Μαρτυρίες για εμπλοκή γυναίκας στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

    Την δομή της ομάδας κρούσης της τρομοκρατικής οργάνωσης που γάζωσε με Καλάσνικοφ τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μέσα από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και ανάλυση οπτικού υλικού.

    Μια γυναίκα στο Π. Φάληρο όπου εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής οι δράστες φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί σε γνωστό της, χωρίς όμως να το έχει καταθέσει στην αστυνομία, πως οδηγός του οχήματος ήταν γυναίκα: «Είδα να σταθμεύουν το αυτοκίνητο και να κατεβαίνουν δύο άνδρες και μια γυναίκα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία όμως άκουσα μια μικρή έκρηξη και όταν γύρισα να δω τι συμβαίνει είδα το αυτοκίνητο να έχει πάρει φωτιά και τα τρία άτομα να απομακρύνονται».

    Ένας μάρτυρας από το σημείο της επίθεσης κατέθεσε στην αντιτρομοκρατική με επιφύλαξη πως ίσως ο οδηγός του Τογιότα να ήταν γυναίκα. «Μετά τους πυροβολισμούς οι δύο ένοπλοι, επέστρεψαν στο αυτοκίνητο που είχε αναμμένα τα φώτα και σε λειτουργία την μηχανή. Ο ένας μπήκε στην θέση του συνοδηγού και ο συνεργός του στα πίσω καθίσματα. Ο οδηγός είχε μακριά μαλλιά αλλά δεν είμαι σίγουρος πως ήταν γυναίκα», τόνισε ο μάρτυρας.

    Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν γυναίκα ο οδηγός, καθώς και στο παρελθόν έχουν πάρει μέρος σε τρομοκρατικές ενέργειες.

    Πάντως από την ανάλυση του οπτικού υλικού διαπιστώθηκε η διαδρομή που ακολούθησε ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης.

    Οι τρομοκράτες-εκτελεστές πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και πάρκαραν το αυτοκίνητό τους λίγα μέτρα μακρύτερα στην οδό Δοϊράνης.

    Οι δυο που κρατούσαν τα όπλα περπάτησαν για λίγα λεπτά, κάλυψαν τα χαρακτηριστικά τους, πήραν θέση στο πλάι και απέναντι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και άρχισαν να πυροβολούν στο ύψος του τρίτου ορόφου.

    Μια από τις σφαίρες του Καλάσνικοφ διαπέρασε το τζάμι από το παράθυρο του γραφείου του πρωθυπουργού και αφού χτύπησε στο ταβάνι έπεσε στο πάτωμα. Μια βολίδα από περίστροφο βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

    Ο αστυνομικός που βρίσκονταν στην υπερυψωμένη σκοπιά στο πλάι τον γραφείων δεν αντιλήφθηκε την παρουσία των τρομοκρατών.

    «Άκουσα μόνο τους πυροβολισμούς, δεν είδα τους δράστες ούτε και το όχημα διαφυγής. Αμέσως ενημέρωσα την υπηρεσία μου», τόνισε ο φρουρός στην κατάθεσή του.

    Το κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Σε ειδικούς κλιβάνους θα αποστειρώσουν το όχημα, σε μια προσπάθεια να απομονώσουν γενετικό υλικό και δακτυλικό αποτυπώματα των τρομοκρατών.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Συνέχεια ερευνών για το χτύπημα στη ΝΔ - Συμμετείχε και γυναίκα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 00:48

    Είδηση: 29568


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 January 2013 - 9:49:57 UTC