Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Oct. 06)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *

Αθηνα,Ελλαδα,06/10/1995 (ΑΠΕ)
  • Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων της σημερινης εσωτερικης και διεθνους επικαιροτητας:
  • Ευθυνες στο πρωθυπουργικο περιβαλλον επερριψε η Βασω Παπανδρεου για την τραγικη και κακη, οπως ειπε, εικονα της κυβερνησης και του ΠΑΣΟΚ.
  • Προτεινε τη δημιουργια ηγετικης ομαδας, η οποια θα αναλαβει την πολιτικη διευθυνση του κομματος και της κυβερνησης.
  • Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης δηλωσε το πρωι απο τα Χανια, οτι ειναι χρεος οσων ασχολουνται με τα κοινα, να λενε παντα την αληθεια.
  • Εγινε το πρωι στα Σκοπια η υποστολη της σημαιας με τον Ηλιο της Βεργινας και η επαρση της νεας σημαιας.
  • Σταθερη η κατασταση της υγειας του Κιρο Γκλιγκορωφ, συμφωνα με το νεο ιατρικο ανακοινωθεν.
  • Πληθαινουν οι ευκαιριες για φθηνα στεγαστικα δανεια. Και η Κτηματικη τραπεζα μειωσε τα επιτοκια, ενω αναμενονται εντος των ημερων οι αποφασεις της Εθνικης.
  • Ανοιχτο παραμενει για την Ελλαδα το θεμα των γερμανικων αποζημιωσεων.
  • Σε δεκα ημερες δεν θα υπαρχουν σεισμοπληκτοι που να μενουν σε σκηνες στα Γρεβενα και στη Κοζανη, δηλωσε ο υφυπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Γιαννης Τσακλιδης.
  • Προκαταρκτικη εξεταση διεταξε η Εισαγγελεια Πειραια για τις καταγγελιες του δημαρχου, Στελιου Λογοθετη, περι χρηματοδοτησης του συνδυασμου του Χαραλαμπου Κεφαλα.
  • Αρχισε το πρωι στη Ρωμη η συναντηση των εκπροσωπων της διευρυμενης Ομαδας Επαφης για τη Βοσνια, παρουσια του Ριτσαρντ Χολμπρουκ.
  • Σαρωνει ο τυφωνας "Οπαλ" τη Φλοριδα και τη Γεωργια των Ηνωμενων Πολιτειων.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευθυνες στο πρωθυπουργικο περιβαλλον επερριψε η Βασω Παπανδρεου για την τραγικη και κακη, οπως ειπε, εικονα του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνησης. Γυρω απο τον Πρωθυπουργο, προσθεσε, εχει υφανθει ενας ιστος εξουσιας, ο οποιος δρα εξωθεσμικα, εν ονοματι του Πρωθυπουργου και λειτουργει παραλυτικα. Επεσημανε, ομως, οτι η ευθυνη βαρυνει τον κ. Παπανδρεου και τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ, που δεχονται τετοιου ειδους λειτουργιες. Προτεινε τη δημιουργια ηγετικης ομαδας, η οποια, οπως ειπε, θα αναλαβει την πολιτικη διευθυνση του κομματος και της κυβερνησης. Καλεσε τον Ακη Τσοχατζοπουλο, να αναλαβει την πρωτοβουλια για μια συναντηση των κορυφαιων στελεχων του κομματος, πριν τη συνοδο της κεντρικης επιτροπης,για την εκλογη του νεου Εκτελεστικου Γραφειου. Δεν υπαρχει, προσθεσε, κανενας πειρασμος ακυρωσης της ιστορικης προσφορας του Ανδρεα Παπανδρεου. Τονισε, ομως, οτι ειναι προσωπικο καθηκον του ιδιου να μην ειναι η μετα τον Ανδρεα εποχη, μεταΠΑΣΟΚ εποχη.

Δηλωσε οτι απο το 1974 ο ρολος του κ. Παπανδρεου ειναι ηγεμονικος στο ΠΑΣΟΚ. Επεσημανε, ομως οτι το 1995 δεν ειναι ουτε '74 ουτε '81 και ο ρολος του πρεπει να ειναι συνεκτικος,περιορισμενος και οφειλει να το αποδεχθει. Ειναι υστατη στιγμη, δηλωσε, για μια ενωτικη συσπειρωση και τονισε οτι ειναι προς τη σωστη κατευθυνση η προταση του εκτελεστικου γραφειου να παραιτηθει και να εκλεγει νεο οργανο. Η κ. Παπανδρεου απαντωντας σε ερωτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα παει στις επομενες εκλογες με τον Ανδρεα Παπανδρεου, αρνηθηκε να απαντησει, τονιζοντας οτι μενουν ακομη δυο χρονια. Σε αλλη ερωτηση αν φοβαται διασπαση στο κομμα, ειπε οτι εχουμε υποχρεωση να ανατρεψουμε αυτη την κατασταση και το σημερινο σκηνικο, γιατι σε διαφορετικη περιπτωση θα δημιουργηθει προβλημα υπαρξης του ιδιου του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Παπανδρεου δεν προτεινε εκτακτο συνεδριο, ενω εξεφρασε την ευχη η Κεντρικη Επιτροπη να μην κανει αποδεκτη την παραιτηση του Θεοδωρου Παγκαλου.

Ο πρωην πρωθυπουργος και επιτιμος προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωνσταντινος Μητσοτακης, απαντωντας το πρωι στα Χανια, σε ερωτηση για τις αντιδρασεις που προκαλεσε η συνεντευξη του στον "Οικονομικο Ταχυδρομο", δηλωσε οτι χρεος οσων ασχολουνται με τα κοινα, ειναι να λενε παντα την αληθεια. Αυτο, προσθεσε, εκανε σ'ολη του τη ζωη και αυτο θα συνεχισει να κανει. Χρεος, τονισε, ολων των πολιτικων ειναι να λενε την αληθεια, εδω που εχει φθασει σημερα ο τοπος και με τα προβληματα που αντιμετωπιζει.

Στο μεταξυ στη Ρηγιλης προκαλεσε δυσφορια η συνεντευξη του κ. Μητσοτακη, ενω ο Μιλτιαδης Εβερτ απεφυγε να προβει σε οποιοδηποτε σχολιο. Ομως ο πρωην Προεδρος της Βουλης, Αθανασιος Τσαλδαρης, τονισε οτι οι δηλωσεις αυτες βλαπτουν την παραταξη στην ανοδικη της, οπως ειπε, πορεια και βοηθαει τα αλλα κομματα, ενω μιλησε για προσωπικους προβληματισμους και φιλοδοξιες.

Κατω απο βαρυ κλιμα, λογω της επιθεσης κατα του Κιρο Γκλιγκορωφ, η Δημοκρατια των Σκοπιων, εκανε το πρωτο σημαντικο βημα για την εξομαλυνση των ελληνοσκοπιανων σχεσεων, εφαρμοζοντας την ενδιαμεση συμφωνια της Νεας Υορκης. Ηδη το πρωι εγινε η υποστολη της σημαιας με τον ηλιο της Βεργινας και η επαρση της νεας σημαιας, η οποια απεικονιζει εναν ηλιο με οκτω φαρδιες ακτινες. Χθες η Βουλη, ψηφισε με συντριπτικη πλειοψηφια, το νομο για την αλλαγη της σημαιας του κρατους, ο οποιος θα δημοσιευθει σημερα στην Εφημεριδα της Κυβερνησεως. Το αποτελεσμα της ψηφοφοριας εγινε δεκτο με ικανοποιηση στην Αθηνα, ενω ο Πρωθυπουργος, Ανδρεας Παπανδρεου, εξεφρασε την πεποιθηση οτι οι συνομιλιες που θα συνεχιστουν την Τριτη στα Σκοπια, θα ολοκληρωθουν με επιτυχια. Στο μεταξυ,συμφωνα με το ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε το πρωι, η κατασταση του Κιρο Γκλιγκορωφ, ο οποιος νοσηλευεται στην εντατικη μοναδα, παραμενει σταθερη. Στο ανακοινωθεν αναφερεται οτι τα αποτελεσματα του εγκεφαλογραφηματος, στο οποιο υποβληθηκε ηταν ικανοποιητικα. Ιατρικη πηγη στα Σκοπια, χαρακτηρισε αυθαιρετες εικασιες τις χθεσινες δηλωσεις του υπουργου Εσωτερικων της Βουλγαριας, συμφωνα με τον οποιο, η κατασταση του Σκοπιανου προεδρου επιδεινωθηκε και φοβαται το χειροτερο. Παντως, διπλωματικοι παρατηρητες, εκτιμουν, πως ανεξαρτητα απο την μεταγχειρητικη του κατασταση,θα σταματησει οριστικα την πολιτικη του σταδιοδρομια. Επικρατεστεροι διαδοχοι του φερονται ο Προεδρος της Βουλης, Στογιαν Αντωφ και ο καθηγητης, Βασιλι Τουπορκοφσκι.

Πληθαινουν οι ευκαιριες για φθηνα στεγαστικα δανεια, ενω χθες η Κτηματικη Τραπεζα εξηγγειλε τρεις νεες κατηγοριες στεγαστικων επιτοκιων, με χαμηλο κοστος απο τις 16 Οκτωβριου. Προκειται για δανεια με επιτοκια που κυμαινονται απο 15% εως 9%, με διαρκεια 15 ετων. Τα επιτοκια παραμενουν σταθερα για τρια χρονια και μετατρεπονται σε κυμαινομενα για τα υπολοιπα. Παραλληλα η Γενικη Τραπεζα ανακοινωσε τη μειωση του επιτοκιου των στεγαστικων δανειων στο 14% σταθερο για τρια χρονια. Υπενθυμιζεται οτι, ηδη η Τραπεζα Πιστεως θα προσφερει απο τις 16 του μηνος, τρια νεα πακετα με χαμηλα επιτοκια και ειδικους ορους.

Ανοιχτο παραμενει για την Ελλαδα το θεμα των γερμανικων αποζημιωσεων δηλωσε το πρωι στη Βουλη, ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων, Γιωργος Ρωμαιος, απαντωντας σε επικαιρες ερωτησεις βουλευτων του ΠΑΣΟΚ, Ευριπιδη Καφανταρη και του ΚΚΕ, Ευστρατιου Κορακα. Δηλωσε οτι η κυβερνηση διαβιβασε την αντιδραση της για τις προσφατες δηλωσεις του Καγκελαριου, Χελμουτ Κολ. Ο κ. Ρωμαιος ειπε ακομη οτι δεν μπορει να ισχυει για το θεμα των αποζημιωσεων η συμφωνια του Λονδινου, μετα την ενοποιηση των δυο Γερμανιων, και προσθεσε οτι για το θεμα αυτο δεν υπαρχει παραγραφη. Το πρωι, επισης, ο Προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος, δηλωσε για το θεμα των γερμανικων αποζημιωσεων οτι η Ελλαδα εχει επιδειξει απαραδεκτη ολιγωρια, ενω το χαρακτηρισε μεγιστο εθνικο προβλημα, που εχει τεραστια πολιτικη, ηθικη και ιστορικη σημασια.

Τη διαβεβαιωση οτι μεσα σε 10 ημερες δεν θα υπαρχουν σεισμοπληκτοι που να μενουν σε σκηνες στα Γρεβενα και την Κοζανη εδωσε ο υφυπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Γιαννης Τσακλιδης, στη Βουλη, κατα τη διαρκεια συζητησης επικαιρης ερωτησης του βουλευτη του ΚΚΕ, Ιωαννη Κατσαρου. Ο κ. Τσακλιδης ανεφερε οτι η κυβερνηση εχει καταφερει να δωσει λυσεις στα προβληματα αυτα μεσα σε χρονο ρεκορ, πρωτοφανη για τα παγκοσμια δεδομενα, και σημειωσε οτι τις επομενες ημερες θα φθασουν στο Αιγιο 150 κατοικιες κοντεινερς, για τη στεγαση σεισμοπληκτων οικογενειων.

Προκαταρκτικη εξεταση παρηγγειλε σημερα ο προισταμενος της Εισαγγελιας Πειραια για τη διερευνηση των καταγγελιων του Δημαρχου Πειραια, Στελιου Λογοθετη, σχετικα με τη χρηματοδοτηση της προεκλογικης εκστρατειας του συνδιασμου του Χαραλαμπου Κεφαλα. Υπενθυμιζεται οτι ο κ. Λογοθετης δηλωσε οτι οι δαπανες της προεκλογικης καμπανιας του συνδιασμου του κ. Κεφαλα πληρωθηκαν με χρηματα που προερχοταν απο λαθρεμποριο ναρκωτικων.

Για την 1η Νοεμβριου αναβληθηκε απο το Τριμελες Εφετειο Κακουργηματων, η δικη του 23χρονου, Οδυσσεα Καμπουρη, ο οποιος κατηγορειται για την επιθεση κατα του αστυνομικου φρουρου, στο κτιριο του ΚΚΕ, στον Περισσο, τον Ιουνιο του 1994. Ο κατηγορουμενος ζητησε αναβολη για λογους υγειας, καθως πραγματοποιει απεργια πεινας στις φυλακες. Τονισε δε οτι κατηγορειται γιατι ανηκει στο χωρο των αναρχικων.

Ενας αλβανος λαθρομεταναστης συνεληφθη το πρωι στο Περαμα της Κερκυρας απο Λιμενικους. Ειχε προηγηθει καταδιωξη δυο αλβανικων ταχυπλοων το ενα εκ των οποιων διεφυγε προς την Αλβανια και το αλλο το εγκατελειψαν οι χειριστες του στην περιοχη Περαματος. Το σκαφος αυτο κατασχεθηκε, ενω προανακριση για το θεμα διενεργει το Λιμεναρχειο Κερκυρας.

Αμυθητης αξιας αρχαιολογικα ευρηματα-361 συνολικα - που ανακαλυφθηκαν σε ταφους της Θεσσαλιας και της Χαλκιδικης στη διαρκεια ανασκαφων οι οποιες πραγματοποιηθηκαν απο το 1950 εως το 1980,εκτιθενται μεχρι τις 12 Νοεμβριου στο αρχαιολογικο Μουσειο της Μασσαλιας και προσελκυουν πολυαριθμους επισκεπτες. Οπως επισημαινει το Γαλλικο Πρακτορειο Ειδησεων, προκειται για μια εκθεση που ζωντανευει την ιστορια των Μακεδονων, απο την 3η χιλιετια εως το τελος της Ελληνιστικης περιοδου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχισε το πρωι στη Ρωμη η συναντηση των εκπροσωπων της διευρυμενης Ομαδας Επαφης για τη Βοσνια, παρουσια του Αμερικανου διαπραγματευτη, Ριτσαρντ Χολμπρουκ. Κατα την συναντηση θα συζητηθουν ολα τα θεματα που σχετιζονται με την ανοικοδομηση της πρωην Γιουγκοσλαβιας, μετα απο τεσσερα χρονια πολεμου. Χθες πραγματοποιηθηκε η ατυπη συνοδος των υπουργων Αμυνας των χωρων - μελων του ΝΑΤΟ. Εκπροσωπος της Συμμαχιας επεσημανε την προοπτικη να δεθχει το ΝΑΤΟ ενα ρωσο στρατηγο ως συνδεσμο στην εδρα του ανωτατου επιτελειου, ενοψει της αποστολης ειρηνευτικης δυναμης στη Βοσνια. Απο την πλευρα του ο Ρωσος προεδρος, Μπορις Γελτσιν, προτεινε τη Μοσχα ως εδρα της διασκεψης για τη συναψη της οριστικης ειρηνευτικης συμφωνιας για τη Βοσνια.

Στη Γαλλια οδηγειται σημερα ο βετερανος μισθοφορος, Μπομπ Ντεναρ, ο οποιος ηγηθηκε στρατιωτικου πραξικοπηματος στις Κομορες και στη συνεχεια παραδοθηκε στις γαλλικες αρχες. Η συλληψη του Ντεναρ εγινε γιατι παραβιασε αποφαση για 5ετη φυλακιση που του ειχε επιβληθει για στρατιωτικη εισβολη στο Μπενιν που ειχε ηγηθει το 1977. Ο Ντεναρ παραδοθηκε με 33 λευκους μισθοφορους που μετειχαν στο πραξικοπημα, το τριτο στη σειρα, που πραγματοποιει στις Κομορες τα τελευταια 20 χρονια.

Τουλαχιστον πεντε ατομα εχασαν τη ζωη τους κατα το περσμα του τυφωνα "Οπαλ" απο τις Πολιτειες Φλοριδα και Γεωργια των ΗΠΑ. Προοδευτικα παντως η δριμυτητα του "Οπαλ" κατασιγασε και μεταβληθηκε σε τροπικη καταιγιδα. Την προηγουμενη ο τυφωνας επληξε τις παρακτιες περιοχες της Φλοριδας στον Κολπο του Μεξικου με ανεμους εντασης 200 χλμ/ωρα, αναγκαζοντας εκατονταδες χιλιαδες κατοικους να εγκαταλειψουν τις εστιες τους και να ζητησουν ασφαλεια σε καταφυγια η σε γειτονικες Πολιτειες. Οι υλικες ζημιες εκτιμαται πως ανερχονται σε 1.8 δισεκατομμυρια δολαρια.

Ψεμματα παραδεχθηκε πως ελεγε ο 67-χρονος που ισχυρισθηκε οτι μια ιεροδουλος του εκοψε το ανδρικο μοριο του και διευκρινησε πως το εκοψε μονος του κατα λαθος, ανακοινωσε χθες βραδυ η αστυνομια της Νεας Υορκης. Ο ιδιος απεδωσε τον ακρωτηριασμο του σε ατυχημα που συνεβη τη στιγμη που εφτιαχνε μια κιθαρα. Στη συνεχεια επλασε την ιστορια με την πορνη για να μην τον θεωρησουν τρελο και τον κλεισουν σε ιδρυμα. Η αστυνομια βεβαια δεν κατορθωσε να εντοπισει τη γυναικα ουτε το οργανο του ευνουχισμου, βρηκε ομως το κομμενο τμημα μεσα σε ενα "ταπερ" στο διαμερισμα του θυματος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για μια ακομη χρονια τρεις Ελληνικες ομαδες θα λαβουν μερος στη φαση των ομιλων του Ευρωπαικου πρωταθληματος μπασκετ, αφου εκτος απο τον πρωταθλητη Ολυμπιακο, που ειχε περασει χωρις αγωνα, εξασφαλισαν χθες την προκριση τους και ο Παναθηναικος με τον Ηρακλη. Οι ``πρασινοι`` νικησαν και στην Αθηνα τη Ζαλγκιρις Καουνας με 86-66, ενω ο Ηρακλης επικρατησε στη Θεσσαλονικη της Χαποελ Γκαλιλ Ελιον με 76-54.

Παραλληλα και η γυναικεια ομαδα μπασκετ του Σπορτινγκ εξασφαλισε τη συμμετοχη της στη φαση των ομιλων του Κυπελλου πρωταθλητριων Ευρωπης, αφου νικησε στα Πατησια τη Γιουγκοσλαβικη Μπετσει με 87-53.

Την ικανοποιηση για τις επιτυχιες των Ελληνικων ομαδων μπασκετ σκιασε ο σοβαρος τραυματισμος του Σλοβενου διεθνη μπασκετμπολιστα του Ηρακλη Γιουρι Ζντοβτς, ο οποιος υπεστη ρηξη συνδεσμων και ειναι πιθανον να μεινει εκτος αγωνων για ενα μηνα.

Επιστροφη στις ...ισοπαλιες για τον το Ρωσο παγκοσμιο πρωταθλητη στο σκακι Γκαρι Κασπαροφ και τον Ινδο διεκδικητη του τιτλου Βισβαναθαν Αναντ, στη μεταξυ τους αναμετρηση που διεξαγεται στη Νεα Υορκη. Οι δυο σκακιστες αναδειχθηκαν ισοπαλοι στην 15-η απο τις 20 παρτιδες της συναντησης και ετσι το σκορ διαμορφωθηκε σε 9-6 υπερ του 32-χρονου Κασπαροφ, ο οποιος θεωρειται πλεον απιθανο να χασει τον τιτλο της Παγκοσμιας Ενωσης Σκακιστων.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος καιρος επικρατει σημερα σε ολη τη χωρα εκτος απο τα δυτικα και βορεια,οπου υπαρχουν λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι και τοπικα στο Αιγαιο ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 23 βαθμους,στο Ιονιο και στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 26 και στα νησια του Αιγαιου τους 24 βαθμους Κελσιου.

Για αυριο στη βορεια και ανατολικη Ελλαδα προβλεπονται τοπικες νεφωσεις που το απογευμα θα αυξηθουν.Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος.Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι εως ισχυροι και στο Αιγαιο τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.

Αθηνα,Ελλαδα,06/10/1995 (ΑΠΕ)

Ο υπουργος Τυπου, Τηλεμαχος Χυτηρης, αρνηθηκε το μεσημερι, να σχολιασει τις δηλωσεις που εκανε νωριτερα η Βασω Παπανδρεου, κατα τη διαρκεια συνεντευξης τυπου. Ο κ. Χυτηρης δηλωσε οτι δεν σχολιαζει προτασεις και δηλωσεις βουλευτων και οτι ο καθενας εχει τις θεσεις του. Αναφερομενος στις δηλωσεις του αναπληρωτη υπουργου Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Χαρη Καστανιδη, ειπε οτι δεν επεκρινε την κυβερνητικη πολιτικη αλλα το κομμα.

Δραστικη θεραπευτικη αντιμετωπιση των φορεων αλλα και των ασθενων που πασχουν απο ΑΙΔΣ υποσχεται μια σειρα τελειοποιημενων φαρμακων που δοκιμαζονται την περιοδο αυτη σε εργαστηρια σ'ολο τον κοσμο. Μιλωντας το πρωι στην Αθηνα, στις εργασιες του 13-ου Πανευρωπαικου Συνεδριου Παθολογιας ο καθηγητης Λουκ Μοντανιε ο οποιος πρωτος ειχε απομονωσει το 1984 στο εργαστηριο του τον ιο ΑΙΔΣ τονισε οτι η ελπιδα εγγειται στο να μπορεσουμε να αδρανοποιησουμε τους φορεις του ιου ωστε να μη νοσησουν ποτε. Αυτο, προσθεσε, μπορει να επιτευχθει εαν μειωθει δραστικα η πυκνοτητα των ιων του ΑΙΔΣ στον οργανισμο των φορεων. Προς σ'αυτην την κατευθυνση, επεσημανε, δουλευουμε και ευελπιστουμε οτι σε μερικους μηνες θα εχουμε αποτελεσματα. Τονισε οτι οι ερευνες για να βρεθει ενα αποτελεσματικο εμβολιο κατα του ΑΙΔΣ προσκρουουν στο γεγονος οτι ο ιος αλλαζει συνεχως μορφη και πολλαπλασιαζεται. Ο κ. Μοντανιε κατεληξε οτι η εξελιξη της νοσου σχετιζεται αμεσα με το αρχικο σταδιο της μολυνσης του ατομου και ειναι κρισιμες οι πρωτες εβδομαδες μετα τη μολυνση.

Αθηνα,Ελλαδα,06/10/1995 (ΑΠΕ)

Μαχητικο αεροσκαφος της Πολεμικης μας Αεροποριας, τυπου Φ-16, κατεπεσε στις 2 παρα τεταρτο το μεσημερι, σε περιοχη 15 ναυτικων μιλιων βορεια της Σκυρου, ενω εκτελουσε διατεταγμενη εκπαιδευτικη υπηρεσια. Ο χειριστης του αεροσκαφους, επισμηναγος, Κωνσταντινος Κορολης, χρησιμοποιησε με επιτυχια το αλεξιπτωτο και διεσωθηκε. Επιτροπη αξιωματικων της Πολεμικης Αεροποριας εχει επιληφθει της υποθεσεως και διερευνα τα αιτια και τις συνθηκες του ατυχηματος.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.12 run on Friday, 6 October 1995 - 16:05:16