Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Oct. 15)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Πεθανε χθες το απογευμα η πρωην εκδοτης της ``Καθημερινης`` Ελενη Βλαχου. Η Ελενη Βλαχου γεννηθηκε στις 18 Δεκεμβριου του 1911 στην Αθηνα. Υπηρξε πρωτοπορος της ελληνικης δημοσιογραφιας καθως και εκδοτρια της ``Καθημερινης`` απο το 1951 που πεθανε ο πατερας της Γεωργιος Βλαχος. Στη διαρκεια της θητειας της στην εφημεριδα δημιουργησε τα περιοδικα ``Εκλογη`` και ``Εικονες`` και την εφημεριδα ``Μεσημβρινη`` απο το 1961 εως το 1967. Επισης ιδρυσε την εκδοτικη εταιρια ``Γαλαξιας``. Στις πρωτες μεταπολιτευτικες εκλογες εξελεγη βουλευτης Επικρατειας με το ψηφοδελτιο της Νεας Δημοκρατιας.

Ο Πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου μολις πληροφορηθηκε το θανατο της Ελενης Βλαχου, εκανε την ακολουθη δηλωση: ``Εκφραζω τη λυπη μου για το θανατο της Ελενης Βλαχου, μιας πραγματικα μεγαλης προσωπικοτητας στο χωρο του ελληνικου Τυπου. Σταθερη παντα στις αρχες της και τα πιστευω της, υπηρετησε στο δυσκολο χωρο της ενημερωσης με αξιοθαυμαστη πληροτητα και εγκυροτητα. Η αμεση αντιδραση της στο πραξικοπημα της 21ης Απριλιου του 67 με τη διακοπη της εκδοσης της ``Καθημερινης`` και των αλλων εντυπων της, ειναι μια κορυφαια στιγμη αντιστασης στο χωρο της δημοσιογραφιας και του Τυπου.``.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, δηλωσε οτι χασαμε ενα πνευματικο ανθρωπο. Η Ελενη Βλαχου, ειπε, δεν υπηρξε απλα και μονον ιδιοκτητης εφημεριδας αλλα υπηρξε ταυτοχρονα και δημοσιογραφος. Εδιδαξε στον ελληνικο λαο πολλα και εδωσε μια διαφορετικη διασταση στην ελληνικη πολιτικη ζωη. Ανθρωπους σαν την Ελενη Βλαχου δεν τους κλαινε. Δεν τους αρμοζει αυτο. Απλα πρεπει να τους θυμομαστε, να τους διαβαζουμε για να παραδειγματιζομαστε. Και πιστευω οτι το παραδειγμα της Ελενης Βλαχου θα το ακολουθησουν πολλοι στο μελλον.

Ο υπουργος Τυπου και Μεσων Μαζικης Ενημερωσης Τηλεμαχος Χυτηρης δηλωσε οτι: ``Ο χωρος του Τυπου πενθει για το θανατο της Ελενης Βλαχου. Της πρωτης κυριας της ελληνικης δημοσιογραφιας. Η Ελενη Βλαχου με τα εντυπα της εισηγαγε στην Ελλαδα ενα ευρωπαικο πνευμα στο γραψιμο, στην παρουσιαση και το σχολιασμο. Υπερασπιστηκε παντα την ελευθερια της εκφρασης και αντισταθηκε ενεργα στη δικτατορια τιμωντας τον ελληνικο Τυπο και τη Δημοκρατια.

Απο την πλευρα του ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας εξεφρασε τη λυπη του για το θανατο της Ελενης Βλαχου και δηλωσε οτι: ``Υπηρξε η μεγαλη κυρια της ελληνικης δημοσιογραφιας που σφραγισε με την παρουσια της μια ολοκληρη εποχη. Τη διεκρινε το ηθος, το μετρο και η αξιοπρεπεια``.

Υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου, Ανδρεα Παπανδρεου, συνεδριαζει την Τεταρτη στα Κεντρικα Γραφεια του Κινηματος στη Χαριλαου Τρικουπη το νεοεκλεγεν Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρεου συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες, θεωρει και το εχει διαμηνυσει στους συνεργατες του οτι υπαρχουν περιθωρια να χαμηλωσουν οι τονοι και ``με ηρεμια και καλοπιστο διαλογο να εξεταστουν ολα τα θεματα''. Ο Πρωθυπουργος προτιθεται να δωσει εμφαση στην πορεια του κυβερνητικου εργου.Γι' αυτο ηδη ξεκινησε και προγραμματιζει καθημερινες επαφες με τους υπουργους, ενω στην ατζεντα του περιλαμβανονται και συσκεψεις του ευρυτερου οικονομικου επιτελειου της κυβερνησης ενοψει και της καταρτισης του νεου προυπολογισμου.

Εξαλλου, ο κ.Α.Παπανδρεου εδωσε εντολη στο νεο Γραμματεα του κομματος Κωστα Σκανδαλιδη να ελθει σε επαφη με ολους του υπουργους, ωστε να αποτιμηθει το εργο της πρωτης διετιας της κυβερνησης,αλλα και σε συνεργασια με το κομμα να προγραμματιστει το εργο της επομενης διετιας. Στοχος των συναντησεων αυτων ειναι και η αναδειξη τομεων της κυβερνητικης πολιτικης στους οποιους-κατα την αποψη του Πρωθυπουργου αλλα και ορισμενων ηγετικων στελεχων του ΠΑΣΟΚ- εχει παραχθει σημαντικο κυβερνητικο εργο το οποιο,ομως,δεν εχει προβληθει αρκουντως. Παραλληλα, ο Πρωθυπουργος προτιθεται να θεσει σε κινηση συνεδριασεις των οργανων του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρεου προγραμματιζει ακομη δυο τουλαχιστον συνεδριασεις της Πολιτικης Γραμματειας πριν απο την συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης στις 20 Νοεμβριου.

Εκλογες πραγματοποιουνται σημερα σε επτα νεοσυστατους Δημους και μια Κοινοτητα της χωρας, προκειμενου να αναδειξουν τοπικους αρχοντες. Εκλογες θα γινουν:

- Στους Δημους Σεριφου, Αλοννησου και Φουρνων Ικαριας που ανακηρυχθηκαν απο Κοινοτητες λογω πληθυσμου.

- Στους Δημους Στεμνιτσας Αρκαδιας, Ρεντινας Καρδιτσας και Οιχαλιας Τρικαλων που αναγνωριστηκαν για ιστορικους λογους.

- Στο Δημο Αχιλλειου Κερκυρας που προηλθε απο συνενωση των Κοινοτητων Αγιου Προκοπιου, Γαστουριου και Κυνοπιαστων.

_ Στην Κοινοτητα Παλαικαστρου Λασιθιου η οποια προηλθε απο συνενωση της Κοινοτητας Παλαικαστρου με τον οικισμο Μυτακων.

Σφοδρη επιθεση κατα της κυβερνησης εξαπελυσε ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ απο τη Ροδο για το θεμα της συμφωνιας με τα Σκοπια. Καλεσε τον πρωθυπουργο να φερει τη συμφωνια στη Βουλη προς κυρωση, ενω απαιτησε την αμεση διεξαγωγη προ ημερησιας διαταξεως συζητηση. Εντονα αντεδρασε και η Πολιτικη Ανοιξη ενω την εξομαλυνση των σχεσεων των δυο χωρων χαιρετησε ο Συνασπισμος.

Στο μεταξυ, δεν εχει σταλει απο το υπουργειο Οικονομικων στα αρμοδια τελωνεια η εγγραφη εντολη για τη διακινηση αγαθων. Η μεταφορα ποσοτητων πετρελαιοειδων που παραμενουν απο το Φεβρουαριο εγκλωβισμενες στο λιμανι της Θεσσαλονικης θα ειναι η πρωτη πραξη που θα εγκαινιασει τη νεα σελιδα στις σχεσεις Ελλαδας - ΠΓΔΜ.

Τους Πρυτανεις των Ανωτατων Εκπαιδευτικων Ιδρυματων θα δεχθει την Πεμπτη ο Πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου. Ο υπουργος Παιδειας, Γιωργος Παπανδρεου δηλωσε οτι τα περισσοτερα προβληματα των ιδρυματων εχουν επιλυθει, ενω επανελαβε τη θεση του για κακοδιαχειριση των πανεπιστημιων.

Απο αυριο εως και τις 22 Οκτωβριου προχωρουν σε αναστολη της λειτουργιας τους με αποφαση των Συγκλητων τους, τα Πανεπιστημια Αθηνων, Θεσσαλονικης, Θρακης, Ιονιου, Γεωπονικο, καθως και το Παντειο Πανεπιστημιο. Κλειστα θα ειναι την Πεμπτη 19 και την Παρασκευη 20 Οκτωβριου το Εθνικο Μετσοβιο Πολυτεχνειο και το Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων, ενω κανονικα θα λειτουργησουν αυριο το Πολυτεχνειο και το Πανεπιστημιο Κρητης, το Πανεπιστημιο Πειραιως, τα Πανεπιστημια Πατρων και Ιωαννινων, καθως και τα Πανεπιστημια Αιγαιου και Θεσσαλιας.

Την εμπιστοσυνη των διεθνων οικονομικων κυκλων εχει κερδισει το σταθεροποιητικο προγραμμα της κυβερνησης, δηλωσε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου μιλωντας στο ελληνοαμερικανικο επιχειρηματικο συμβουλιο στη Νεα Υορκη. Ο κ. Παπαντωνιου παραδεχθηκε οτι η συνεπης σταθεροποιητικη πολιτικη, που ακολουθει η Κυβερνηση εχει πολιτικο κοστος αλλα υπογραμμισε οτι ειναι απαραιτητη για την δημιουργια των προυποθεσεων αναπτυξης και οριστικης εξοδου της χωρας απο τις οικονομικες πολιτικες της περασμενης 20ετιας, που ευθυνται για την καθυστερηση του τοπου μας σε σχεση με τους Ευρωπαιους εταιρους μας.

Με στοχο την αναπτυξη των πολιτικων και οικονομικων διμερων σχεσεων αναχωρησε για επισημη επισκεψη στη Κινα ο υπουργος Εξωτερικων, Καρολος Παπουλιας, συνοδευομενος απο τον υπουργο Ναυτιλιας, Γιωργο Κατσιφαρα και τον υφυπουργο Οικονομιας, Ιωαννη Ανθοπουλο και εκπροσωπους του τραπεζικου και επιχειρηματικου κοσμου. Η συσφιξη των ελληνοκινεζικων σχεσεων εχουν ιδιαιτερη σημασια οχι μονο λογω της συνεχως αυξανομενης σημασιας της Κινας διεθνως (ειναι και ενα απο τα 5 μονιμα μελη του Συμβουλιου Ασφαλειας) αλλα και επειδη η οικονομικη αναπτυξη της Κινας προχωρει με γοργους ρυθμους.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, δηλωσε απο τη Ροδο οτι το κομμα του επανερχεται στην εξουσια για να βγαλει την Ελλαδα απο την απομονωση. Ο κ. Εβερτ τονισε οτι η ΝΔ ασκησε δημιουργικη αντιπολιτευση με θεσεις και προτασεις και χρειαστηκαν μολις δυο χρονια για να εχει ξεκαθαρο προβαδισμα απο το ΠΑΣΟΚ. Ο Προεδρος της ΝΔ παρουσιασε στη Ροδο το αναπτυξιακο προγραμμα του κομματος του για τα Δωδεκανησα.

Πρωτη δυναμη αναδειχθηκε η ΠΑΣΚΕ στις εκλογες για την αναδειξη νεας διοικησης στο Εργατικο Κεντρο Αθηνας, που ειναι η μεγαλυτερη δευτεροβαθμια συνδικαλιστικη οργανωση της χωρας. Σε συνολο ψηφισαντων - αντιπροσωπων 1.738 η ΠΑΣΚΕ ενισχυσε τη δυναμη της, κατελαβε την πρωτη θεση με 704 ψηφους και ελαβε 13 εδρες - ποσοστο 40,5% εναντι 12 εδρων - ποσοστο 37,6% που ειχε το 1992. Η ΔΑΣ παραταξη που προσκειται στην ΕΣΑΚ κατελαβε τη δευτερη θεση με 453 ψηφους και επανελεξε 8 εδρες με ποσοστο 26,1%. Η ΔΑΚΕ που ειχε 8 εδρες το 1992 πηρε 7 με ψηφους 408 και ποσοστο 23,46%. Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διατηρησε τις 3 εδρες που ειχε με ψηφους 145 και ποσοστο 8,33%. Τελος, οι αριστερες συσπειρωσεις πηραν ποσοστο 1,62% χωρις να εκλεξουν καμια εδρα.

Εικοσιτετραωρη πανελλαδικη απεργια εχουν εξαγγειλει για αυριο οι νοσοκομειακοι γιατροι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναμενεται να παραλυσει αυριο η Ουασιγκτον απο την πορεια που οργανωνει ο Λουις Φαραχαν, ηγετης της αμφιλεγομενης μαυρης μουσουλμανικης οργανωσης ``Εθνος του Ισλαμ`` γνωστου για τους πυρινους λογους του εναντιον των Εβραιων και των λευκων. Το κεντρο της πολης θα παραμεινει κλειστο για την κυκλοφορια, ενω ισχυρη θα ειναι η παρουσια της αστυνομιας για την αποτροπη ταραχων. Στοχος ειναι να συγκεντρωθουν ενα εκατομμυριο μαυροι ανδρες, αφου κατα τον Φαραχαν η θεση των γυναικων ειναι στο σπιτι. Αν πετυχει το στοχο της, η πορεια, μια τεραστια συγκεντρωση στο χωρο αναμεσα στο Καπιτωλιο και το Λευκο Οικο, θα ειναι η μεγαλυτερη εκδηλωση που εχει οργανωθει ποτε στην Ουασιγκτον. Οπαδοι του Φαραχαν εχουν ξεκινησει πεζοι απο τη Φιλαδελφεια, αλλοι με λεωφορειο απο το Λος Αντζελες και οι πιο ευποροι με αεροπλανο για να συμμετασχουν στην πορεια.

Απο τη Νεα Υορκη ως το Λος Αντζελες, περνωντας απο τη Νεμπρασκα, χιλιαδες ανθρωποι εχουν κινητοποιηθει γι'αυτη την εκδηλωση που εχει στοχο "να δειξει μια διαφορετικη εικονα" των μαυρων Αμερικανων, να δειξει πως ειναι "ανθρωποι πειθαρχημενοι και υπευθυνοι" που επιθυμουν "να επαναπροσανατολισουν τη ζωη τους" και ειναι ικανοι να αναλαβουν ευθυνες "αρχηγου οικογενειας". Η ιδεα φαινεται πως βρηκε σημαντικη απηχηση σε μια κοινοτητα που βρισκεται σε πληρη συγχυση, πεπεισμενη πως ειναι ο πρωτος στοχος των ρεπουμπλικανικων περικοπων στον προυπολογισμο και αντιμετωπη με ανησυχητικες στατιστικες. Οι μαυροι Αμερικανοι ειναι 14,1 εκατομμυρια, απο τους οποιους 9,3 εκατομμυρια ανω των 18 ετων, συμφωνα με την τελευταια απογραφη. Οι μαυροι που δεν μπορουν να συμμετασχουν στην εκδηλωση εχουν κληθει να μην πανε στη δουλεια τους, να μην κανουν ψωνια, να μην στειλουν τα παιδια τους στο σχολειο. "Ας δειξουμε στη λευκη Αμερικη πως ειναι χωρις εμας, αφου δεν μας θελει", δηλωσε ο Φαραχαν.

Περισσοτεροι απο 4.000 αστυνομικοι εχουν τεθει σε επιφυλακη στην Αγκυρα για την συγκεντρωση διαμαρτυριας, που διοργανωνει σημερα το συνδικατο Τθρκ-Ις για το παγωμα των συλλογικων συμβασεων των δημοσιων υπαλληλων. Η συγκεντρωση πραγματοποιειται λιγες ωρες πριν την ψηφοφορια στη Βουλη για την παροχη η οχι ψηφου εμπιστοσυνης στην κυβερνηση μειοψηφιας της Πρωθυπουργου Τανσου Τσιλερ. Στρατιωτες δηλωσαν πως ολες οι αδειες ανακληθηκαν σε τουλαχιστον μια μοναδα του στρατου που σταθμευει κοντα στην πρωτευουσα. "Η πιο δυσκολη ημερα της Αγκυρας" ειναι ο πηχυαιος πρωτοσελιδος τιτλος της ισλαμικης εφημεριδας "Ζαμαν". Αστυνομικοι αξιωματουχοι δηλωσαν πως η συγκεντρωση ειναι παρανομη και ενδεχεται να παρουν μετρα για να εμποδισουν την πραγματοποιηση της.

Το πρακτορειο ειδησεων Ανατολη μετεδωσε πως οι αστυνομικοι εμποδιζουν την εισοδο στην τουρκικη πρωτευουσα λεωφορειων, που μεταφερουν εργατες για την συγκεντρωση. Η Τσιλερ πρεπει να κερδισει την απλη πλειοψηφια των ψηφισαντων απο τους 428 βουλευτες που εχουν αυτη τη στιγμη εδρα στο τουρκικο κοινοβουλιο. Αν δεν το πετυχει θα πρεπει να διεξαχθουν προωρες εκλογες η ο Προεδρος Σουλειμαν Ντεμιρελ να αναθεσει το σχηματισμο κυβερνησης σε καποιον απο τους πολλους αντιπαλους της Τσιλερ.

Ο Γαλλος υπουργος Εξωτερικων, Ερβε ντε Σαρετ, αναχωρησε σημερα απο το Ζαγκρεμπ για το Σαραγεβο επιβαινοντας στο πρωτο πολιτικο αεροπλανο που θα προσγειωθει στη βοσνιακη πρωτευουσα επειτα απο τρια χρονια πολιορκιας. Στο μεταξυ, ανωτερος αξιωματουχος των Ηνωμενων Εθνων δηλωσε σημερα στο Ζαγκρεμπ πως η Κροατια εδωσε εντολη να επιστρεψει στο κροατικο εδαφος ενα τμημα των ενοπλων δυναμεων της που ειχαν εμπλακει στη Βοσνια, καθως και αρματα μαχης και βαρυ πυροβολικο. Ο κροατικος στρατος ειχε υποστηριξει ευρεως με το πυροβολικο του τις επιτυχημενες επιθεσεις που διεξηγαν τις τελευταιες εβομαδες οι βοσνιακες δυναμεις εναντιον των Σερβων της Βοσνιας στα βορεια της χωρας. Ο ηγετης των Σερβων της Βοσνιας, Ραντοβαν Καρατζιτς, απαιτησε την αποταξη των ανωτερων αξιωματικων που δεν καταφεραν να αντισταθουν στις κροατομουσουλμανικες επιθεσεις.

Σφοδρες συγκρουσεις διεξαγονται απο χθες το βραδυ στα ιρανο-αφγανικα συνορα αναμεσα σε ανταρτες της οργανωσης ``Ταλιμπαν`` και αφγανικες φιλοκυβερνητικες δυναμεις. Πολλες ιρανικες τοποθεσιες, μεταξυ των οποιων και η μικρη πολη Ταγιεμπαντ, σε αποσταση δεκα χιλιομετρα απο τα συνορα επληγη απο οβιδες, συμφωνα με τις ιδιες πηγες. Συμφωνα με αξιωματουχο του σιιτικου αφγανικου κομματος "Ουαχντατ" στο Μασχαντ, "πολλα ιρανικα μεθοριακα χωρια βομβαρδισθηκαν στη διαρκεια των σφοδρων μαχων οι οποιες συνεχιζονταν σημερα το πρωι" απο την αφγανικη πλευρα των συνορων. Οι μαχες αυτες αποτελουν συνεχεια της επιθεσης που εξαπολυθηκε το βραδυ της Παρασκευης απο τις αφγανικες φιλοκυβερνητικες δυναμεις εναντιον των ταλιμπαν, οι οποιοι πριν απο εξη εβδομαδες ειχαν παρει τον ελεγχο της μεγαλης πολης Χερατ και ολου του δυτικου Αφγανισταν.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητης μας της Ελληνορωμαικης παλης, Δημητρης Γιολτζιαν κατελαβε την τεταρτη θεση στην κατηγορια των 57 κιλων του παγκοσμιου πρωταθληματος που γινεται στην Τσεχια, αφου ηττηθηκε στον μικρο τελικο απο τον Ρωσο Ιγκνατενκο.

Η Σεβιλη, που ειναι αντιπαλος του Ολυμπιακου στον δευτερο γυρο του κυπελλου ΟΥΕΦΑ, σε αγωνα για την 8-η ημερα του ισπανικου πρωταθληματος ποδοσφαιρου, υπεστη βαρια ηττα στην εδρα της απο την Εσπανιολ με 3-0.

Ο Ελληνοαυστραλος τενιστας Μαρκ Φιλιππουσης που ειναι νουμερο 90 στην πακοσμια καταταξη, ηττηθηκε με 2-0 (6-3, 6-4) στον τελικο του διεθνους τουρνουα ενος εκατομμυριου δολλαριων που διεξαγεται στο Τοκιο απο τον Αμερικανο Μαικλ Τσανγκ, που ειναι νουμερο 5 στον κοσμο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Για σημερα στη νοτια Ελλαδα προβλεπονται τοπικες νεφωσεις και υπαρχει πιθανοτητα να σημειωθουν λιγες ασθενεις βροχες στη Κρητη και τα Δωδεκανησα. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι θα πνεουν βορειοι - βορειοανατολικοι στα δυτικα ασθενεις, στα ανατολικα μετριοι και απο το βραδυ στο κεντρικο και βορειο Αιγαιο τοπικα ισχυροι. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα ηπειρωτικα απο 8 εως 27 βαθμους και στα νησια απο 16 εως 24 βαθμους Κελσιου. Στην Αθηνα και τη Θεσσαλονικη προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος. Η θερμοκρασια θα κυμανθει απο 18 εως 27 βαθμους και απο 12 εως 27 βαθμους Κελσιου αντιστοιχα.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Sunday, 15 October 1995 - 21:08:11