Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 01)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Στασιμη η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου,αυριο αναμενεται να επιχειρηθει η αφαιρεση του αναπνευστηρα.Το φαρμακο που εφερε ο Μαγκντι Γιακουμπ προκαλεσε αρρυθμιες και διακοπηκε η χορηγηση του.
  • Δεν υπαρχουν ελλειψεις σε κανενα κυβερνητικο τομεα ουτε και θεμα αντικαταστασης του πρωθυπουργου επαναλαμβανει ο Τηλεμαχος Χυτηρης.
  • Ο προυπολογισμος του 1996 θα εφαρμοσθει με ακριβεια,δηλωσε ο Δημητρης Γεωργακοπουλος,αφηνοντας να εννοηθει οτι δεν θα καταργηθουν τα αντικειμενικα κριτηρια φορολογησης.
  • Σε θεση μαχης τα συνδικατα για την εισοδηματικη πολιτικη. Κινητοποιησεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ημερα ψηφισης του προυπολογισμου.
  • Παγκοσμια ημερα κατα του ΑΙΔΣ η σημερινη.Περιπου 20 εκατ.ανθρωποι σ'ολο τον κοσμο εχουν προσβληθει απο το θανατηφορο ιο.
  • Τρεις Ελληνες ναυτικοι και δυο αλλοδαποι εχασαν τη ζωη τους απο πυρκαγια στο ελληνικο φορτηγο ΜΠΕΤΑ ΛΑΚ,στο λιμανι της Ριεκα.
  • ΣΟΣ εξεπεμψε ελληνοκτητο πλοιο στο βορειο Ατλαντικο και εχει παρει κλιση 15 μοιρων.
  • Απο τη Δευτερα και μεχρι τις 31 Ιανουαριου θα χορηγουνται τα σηματα των τελων κυκλοφοριας.
  • Νεος γενικος γραμματεας του ΝΑΤΟ ο 53χρονος Ισπανος υπουργος Εξωτερικων,Χαβιε Σολανα.
  • Πρασινο φως απο το ΝΑΤΟ για την αποστολη 2.600 στρατιωτων στη Βοσνια.
  • Στο Δουβλινο βρισκεται αποψε ο Μπιλ Κλιντον.
  • Επισημη διαμαρτυρια της Αθηνας στη Βοννη για την πρωτοβουλια της να συγκαλεσει συναντηση με την Τουρκια για την Τελωνειακη Συνδεση.
  • Για τις 5 Μαρτιου αναβληθηκε λογω απουσιας μαρτυρων η δικη των 25 νεαρων για τα επεισοδια εξω απο το Πολυτεχνειο.
  • Σημαντικη ανοδος 1,89% στο Χρηματιστηριο.Ο δεικτης εσπασε το ψυχολογικο φραγμα των 900 μοναδων.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο κλιμα του χθεσινου ιατρικου ανακοινωθεντος κινηθηκε και το σημερινο που διαβασε ο αντιπροεδρος του Ωνασειου και συμφωνα με το οποιο η υγεια του πρωθυπουργου παραμενει σταθερη.Η αναπνευστικη λειτουργια γινεται αποκλειστικα με μηχανικη υποστηριξη,συνεχιζεται η διαδικασια του τεχνητου νεφρου και οι αιμοκαθαρσεις,ενω η καρδιακη λειτουργια ειναι επαρκης.Ο κ. Σκαλκεας απεκλεισε το ενδεχομενο να επιχειρηθει για σημερα η αποσυνδεση του αναπνευστηρα. Αναφορικα με το περιβοητο φαρμακο,τονισε οτι παρα τις διαφωνιες των ελληνων γιατρων χορηγηθηκε με ευθυνη του Μαγκντι Γιακουμπ,το οποιο οχι μονο δεν εφερε αποτελεσματα,αλλα αντιθετα δημιουργησε αρρυθμιες με αποτελεσμα να διακοπει αμεσως. Σχετικα με το μηχανημα για την τριπλη υποστηριξη της καρδιας,των πνευμονων και των νεφρων,ο κ. Σκαλκεας ειπε οτι υπαρχει και στο Ωνασειο, αλλα θα χρησιμοποιηθει οταν ο πρωθυπουργος αποσυνδεθει απο το μηχανημα της τεχνητης αναπνοης και εφοσον κριθει αναγκαιο,αναλογα με την πορεια των εξετασεων.

Ο Ανδρεας Παπανδρεου ζει και δεν θα πρεπει να βιαστουμε για τη διαδοχη,δηλωσε ο προεδρος της Βουλης Αποστολος Κακλαμανης και προσθεσε οτι σε καθε περιπτωση το ΠΑΣΟΚ θα παραμεινει ενωμενο και αρραγες.Οι συζητησεις δεν αποτελουν ασεβεια στο προσωπο του πρωθυπουργου,δηλωσε ο Κωστας Σκανδαλιδης και διαβεβαιωσε οτι δεν θα υπαρξει διασπαση ακομη και στην περιπτωση που καποιος αποχωρησει. Στο μεταξυ,ιδιαιτερα θετικη εικονα παρουσιασε σημερα το χρηματιστηριο με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης να ξεπερασει το ψυχολογικο φραγμα των 900 μοναδων και να σημειωσει ανοδο κατα 1,89%.

Η κυβερνηση λειτουργει κανονικα και δεν υπαρχουν ελλειψεις σε κανεναν τομεα, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος,επαναλαμβανοντας οτι δεν υπαρχει θεμα αντικαταστασης του Πρωθυπουργου και κατι τετοιο δεν συζητειται ουτε σε κομματικες ουτε σε κυβερνητικες συσκεψεις.Ο κ. Χυτηρης ανεφερε εξαλλου οτι δεν γνωριζει να υπαρχουν κατ'ιδιαν συναντησεις στελεχων του ΠΑΣΟΚ στις οποιες συζητειται θεμα διαδοχης του Ανδρεα Παπανδρεου. Σχετικα με τη συμμετοχη του κ.Τσοχατζοπουλου στη Συνοδο Κορυφης της Μαδριτης, ο εκπροσωπος οτι πριν ο υπουργος αναχωρησει για την ισπανικη πρωτευουσα θα ενημερωθει για τα θεματα της ημερησιας διαταξης απο τους αρμοδιους υπουργους και δεν απεκλεισε το ενδεχομενο να συνεδριασει το υπουργικο Συμβουλιο.

Ο προυπολογισμος του 1996 θα εφαρμοσθει με την ιδια ακριβεια που εκτελειται ο προυπολογισμος του τρεχοντος ετους και θα συμβαλλει στην ταχεια αναπτυξη της χωρας,διαβεβαιωσε ο υφυπουργος Οικονομικων τους ομογενεις επιχειρηματιες,που βρισκονται στη Θεσσαλονικη για το ομογενειακο συνεδριο. Ο κ.Γεωργακοπουλος αφησε να εννοηθει οτι δεν υπαρχει σκεψη για καταργηση η αλλαγη του μετρου των αντικειμενικων κριτηριων φορολογησης ενω παραλληλα προειδοποιησε οσους σκεπτονται να παιξουν με τη δραχμη οτι θα καψουν τα δαχτυλα τους οπως εγινε το Μαιο του 1994.

Μιλωντας στο ιδιο συνεδριο ο αναπληρωτης υπουργος Εθνικης Οικονομιας,Γιωργος Ανωμεριτης,δηλωσε οτι οι ιδιωτικες επενδυσεις αυξηθηκαν το 1995 στην Ελλαδα,με ρυθμους ρεκορ και επταπλασιαστηκαν σε σχεση με την περυσινη χρονια.Ο κ. Ανωμεριτης ειπε οτι το 1995 οι ιδιωτικες επενδυσεις θα υπερβουν τα 600 δις δραχμες,εναντι 87 δις δρχ.το 1994.Προσθεσε επισης οτι κατα το τρεχον ετος εγκριθηκαν 2.100 επενδυτικα σχεδια, συνολικου υψους ενος τρις δραχμων.Οπως ανακοινωθηκε το παγκοσμιο δικτυο ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα διαθετει απο την 1η Ιανουαριου 1996,ολο το νομοθετικο πλαισιο και τις πληροφοριες που αφορουν τις ιδιωτικες επενδυσεις στην Ελλαδα.

Ιδιαιτερα θερμο χειμωνα στο κοινωνικο πεδιο προδιαγραφει ο προυπολογισμος και η εισοδηματικη πολιτικη που ανακοινωθηκε και δεχεται βολες ακομη και εκ των εσω.Τα συνδικατα βρισκονται σε θεση μαχης και μελετουν τα επομενα βηματα για τους τροπους αντιδρασης,αφου ειναι γνωστο οτι η ΑΔΕΔΥ διεκδικει αυξησεις 17%,ενω η ΓΣΣΕ θα ζητησει απο την εργοδοσια αυξησεις 10%, στο πλαισιο των διαπραγματευσεων για τη συναψη της Νεας Συμβασης Εργασιας.Οι δυο κορυφαιες συνδικαλιστικες οργανωσεις αποφασισαν να προχωρησουν απο κοινου σε αγωνιστικη κινητοποιηση τις μερες που θα ψηφιζεται ο προυπολογισμος στη Βουλη. Το μεσημερι συνεδριασε η Εκτελεστικη Επιτροπη της ΓΣΕΕ και αφου απερριψε κατηγορηματικα το 2,5 συν 2,5% χαρακτηρισε ως ιδιαιτερα ενδιαφερουσες τις προτασεις του υπουργου Εργασιας, Στεφανου Τζουμακα,ο οποιος αντιπροτεινε αυξησεις 4,5 συν 4,5% σε μισθους και συνταξεις.Με επιστολη της προς τον κ.Τζουμακα η ΓΣΕΕ τον καλει να αποδειξει την ειλικρινεια των θεσεων του με συγκεκριμενες πραξεις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο υπουργος εξωτερικων της Ισπανιας, Χαβιε Σολανα, εξελεγη νεος γενικος γραμματεας του ΝΑΤΟ απο το Συμβουλιο των Μονιμων Αντιπροσωπων της Συμμαχιας.Οι πρεσβεις των χωρων-μελων της Συμμαχιας κατεληξαν στην υποψηφιοτητα του Σολανα, ενω λιγο νωριτερα ειχε αποσυρει την υποψηφιοτητα του ο πρωην υπουργος εξωτερικων της Δανιας, Ουφε Ελεμαν Γιενσεν.Την αποφαση αυτη θα επικυρωσουν στις 5 Δεκεμβριου οι υπουργοι εξωτερικων των χωρων-μελων του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθει στις Βρυξελλες.

Την αποστολη των πρωτων 2.600 Αμερικανων, Γαλλων κκαι Βρετανων στρατιωτων στην Κροατια και στη Βοσνια, αποφασισαν να στειλουν οι πρεσβευτες του ΝΑΤΟ.Οι στρατιωτες θα προετοιμασουν την αναπτυξη της πολυεθνικης δυναμης των 60.000 στρατιωτων, η οποια θα επιβλεψει την εφαρμογη της ειρηνευτικης συμφωνιας του Ντειτον.Την ιδια ωρα, συμφωνα με εκπροσωπο του ΟΗΕ, στην βορειοδυτικη Βοσνια κροατες στρατιωτες καινε και λεηλατουν κτιρια, ενω οι κυανοκρανοι των Ηνωμενων Εθνων παρακολουθουν απρακτοι καθως εμποδιζονται να επεμβουν λογω της περιορισμενης εντολης τους και του μικρου αριθμου τους.Στην Αθηνα, οι ευρωβουλευτες Παναγιωτης Αυγερινος, Αλεκος Αλαβανος και Παναγιωτης Λαμπριας δρομολογουν ενα προγραμμα οικονομικης υιοθεσιας ορφανων απο την Βοσνια με την ονομασια Καραβανι Αλληλεγγυης.

Στο Δουβλινο βρισκεται ο αμερικανος προεδρος, Μπιλ Κλιντον, στο πλαισιο της περιοδειας του στην Ιρλανδια και την Βρετανια με στοχο την ενισχυση της ειρηνευτικης διαδικασιας στην βορεια Ιρλανδια.Ο ιρλανδος πρωθυπουργος, Τζον Μπρουτον, εξεφρασε την ικανοποιηση του για τον κρισιμο ρολο, οπως τον χαρακτηρισε, που παιζει ο αμερικανος προεδρος στην εδραιωση της ειρηνης στην περιοχη.Παραλληλα,ευχηθηκε η παρουσια του Κλιντον να βοηθησει την προσεγγιση Καθολικων και Προτεσταντων.

Στην Ινδια, εξι αγνωστοι πυροβολησαν και σκοτωσαν τον βουλευτη του κυβερνωντος κομματος μεσα στο σπιτι του, στο νοτιο κρατιδιο Αντρα Πραντες.Οι δραστες εφθασαν στο σπιτι του βουλευτη και αρχισαν να πυροβολουν την στιγμη που εκεινος ετοιμαζοταν να τους χαιρετισει.Κατα την επιθεση σκοτωθηκε ο ενοπλος που τον πυροβολησε, ενω τραυματισθηκαν δυο πρωην βουλευτες.Οι υπολοιποι δραστες διεφυγαν με αυτοκινητο.

Το κοινοβουλιο της Βουλγαριας ενεκρινε σημερα με 113 ψηφους εναντι μιας, την αποφαση της κυβερνησης να θεσει η χωρα επισημα υποψηφιοτητα για την ενταξη της στην Ευρωπαικη Ενωση, κατα την συνοδο κορυφης που θα γινει στην Μαδριτη στις 15 και 16 Δεκεμβριου.Παρουσια του προεδρου της δημοκρατιας Ζελιου Ζελεφ και των πρεσβευτων της Ευρωπαικης Ενωσης, το βουλγαρικο κοινοβουλιο δεσμευτηκε να εναρμονισει τη βουλγαρικη νομοθεσια με την ευρωπαικη.

Ενα ατομο εχασε τη ζωη του και αλλα 17 αγνοουνται, πιθανοτατα λαθρομεταναστες, οταν πλοιαριο στο οποιο επεβαιναν βυθιστηκε στην Αδριατικη, ανοικτα των ακτων της νοτιας Ιταλιας. Συμφωνα με τις ιταλικες αρχες, στο πλοιαριο επεβαιναν 23 ατομα με προορισμο την Ιταλια.Μεχρι στιγμης εχουν διασωθουν πεντε Αλβανοι, ενω οι αρχες συνεχιζουν τις ερευνες για την διασωση των υπολοιπων.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκοσμια ημερα κατα του ΑΙΔΣ η σημερινη και 12 ολοκληρα χρονια μετα την εμφανιση της ασθενειας,που εξελιχθηκε σε μαστιγα του αιωνα,οι επιστημονες δεν εχουν κατορθωσει ακομη να ανακαλυψουν το πολυποθητο φαρμακο και η μονη ασπιδα ειναι η προφυλαξη. Τα στοιχεια της Παγκοσμιας Οργανωσης Υγειας ειναι συνταρακτικα,καθως συμφωνα με αυτα πανω απο 20 εκατομμυρια ανθρωποι σε ολο τον κοσμο εχουν κτυπηθει απο τον ιο, αναμεσα τους και 1,5 εκατομμυρια παιδια. Με αφορμη την Παγκοσμια Ημερα κατα του ΑΙΔΣ εγκαινιαστηκε σημερα απο το γενικο γραμαμτεα Νεας Γενιας Πανο Τσιλιγκαριδη, το Κεντρο Ημερας, που ειναι ενας χωρος συναντησης ψυχαγωγις και ενημερωσης για τα ατομα που αντιμετωπιζουν τον ιο ΗΙΩ και το ΑΙΔΣ στη ζωη τους. Με ενημερωτικες εκστρατειες, διανομη προφυλακτικων και εκδηλωσεις σε ολη την Ελλαδα, ανταποκρινονται και οι πολιτικες νεολαιες.

Τρεις ελληνες ναυτικοι και δυο αλλοδαποι εχασαν τη ζωη τους απο πυρκαγια που εκδηλωθηκε στο ελληνικο φορτηγο πλοιο ΜΠΕΤΑ ΛΑΚ,το οποιο βρισκοταν αγκυροβολημενο στο λιμανι της Ριεκα στην Κροατια. Νεκροι ειναι οι Νικος Γεωργοπουλος, 53 χρονων, Πλοιαρχος, Αλεξανδρος Ιατρου, 36 χρονων, Ανθυποπλοιαρχος, Θοδωρος Καλοφωλιας, 48 χρονων, Α` Μηχανικος,ο Ρωσος ασυρματιστης και ενας Ινδονησιος Γ' μηχανικος.Η φωτια κατασβεσθηκε και δεν υπαρχει κινδυνος να βυθισθει.Συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες, η φωτια που πιθανολογειται οτι ξεκινησε απο αναμμενο τσιγαρο, κατεστρεψε μονο τους χωρους ενδιαιτησης και δεν επεκταθηκε στο μηχανοστασιο και στα αμπαρια του. Τα υπολοιπα μελη του πληρωματος,τεσσερις ελληνες και 16 αλλοδαποι βρισκονται στη Ριεκα και ειναι καλα στην υγεια τους.

Σημα κινδυνου εξεπεμψε σημερα το υπο σημαια Μαλτας φορτηγο πλοιο Μαουντ Ολυμπος που με 30μελες πληρωμα επλεε κενο φορτιου στη θαλασσα του Βορειου Ατλαντικου και κατω απο ασχημες καιρικες συνθηκες. Κοντα στο πλοιο σπευδουν για βοηθεια δυο παραπλεοντα πλοια, καθως και αεροπλανο της καναδικης ακτοφυλακης. Το πλοιο εχει παρουσιασει κλιση 15 μοιρων, ενω στην περιοχη πνεουν ανεμοι εντασης 9-10 μποφορ. Το πληρωμα αποτελουν 30 Ρουμανοι ναυτικοι, ενω επιβαινει και ο Ελληνας αρχιμηχανικος της πλοιοκτητριας Στεργιος Πολιτης, 60 χρονων.

Απο την προσεχη Δευτερα θα αρχισει η διαθεση απο τις τραπεζες και τις εφοριες,των σηματων για τα τελη κυκλοφοριας αυτοκινητων και μοτοσυκλετων.Τα σηματα θα διατιθενται απο τις τραπεζες Εθνικη, Αγροτικη,Ιονικη και Πιστεως.Τα σηματα χωριζονται σε πεντε κατηγοριες.Συγκεκριμενα των 2.000 δρχ για τα απαλλασσομενα απο τελη,20.000, 35.000, 75.000 και 100.000 αναλογα με τον κυβισμο του αυτοκινητου.Οι ενδιαφερομενοι θα πρεπει να προμηθευτουν τα σηματα το αργοτερο μεχρι τις 31 Ιανουαριου 1996,γιατι μετα την ημερομηνια αυτη τα σηματα θα χορηγουνται με προστιμο,ενω θα αφαιρουνται οι πινακιδες στα οχηματα που κυκλοφορουν χωρις σημα.

Υπο την προεδρια του Μιλτιαδη Εβερτ συνεδριασε στη Ρηγιλλης το πολιτικο συμβουλιο της Νεας Δημοκρατιας.Στη συνεδριαση συζητηθηκαν θεματα που αφορουν την τρεχουσα πολιτικη επικαιροτητα,η οποια κατα την αξιωματικη αντιπολιτευση,χαρακτηριζεται απο ρευστοτητα,λογω της ασθενειας του πρωθυπουργου. Στη συνεδριαση δεν πηρε μερος ο τεως πρωθυπουργος Κωνσταντινος Μητσοτακης,γεγονος που εκτιμηθηκε ως κινηση αποστασεων απο τη Ρηγιλλης,μετα τα οσα διαδραματισθηκαν στην εθνικη συνδιασκεψη του κομματος.

Η Ελλαδα διαμαρτυρηθηκε επισημως στη γερμανικη κυβερνηση για την πρωτοβουλια της να συγκαλεσει συναντηση στο Πετεσμπεργκ μεταξυ πεντε χωρων - μελων της Ευρωπαικης Ενωσης και της Τουρκιας με θεμα την Τελωνειακη Ενωση και τις γενικοτερες σχεσεις Ευρωπαικης Ενωσης- Τουρκιας. Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Τηλεμαχος Χυτηρης, η συναντηση, την οποια χαρακτηρισε απαραδεκτο γεγονος, εγινε εκτος του πλαισιου λειτουργιας της Ευρωπαικης Ενωσης και των οργανων της. Μεχρι στιγμης απο την γερμανικη πλευρα δεν εχει γινει η ενημερωση που ζητησε η ελληνικη κυβερνηση για το θεμα.

Αναβληθηκε για τις 5 Μαρτιου 1996 στο Αυτοφωρο Τριμελες Πλημμελειοδικειο Αθηνων η δικη των 25 νεαρων ατομων που ειχαν συλληφθει στις 17 Νοεμβριου εξω απο το Πολυτεχνειο κατα τη διαρκεια επεισοδιων.Η δικη αναβληθηκε επειδη απουσιαζαν τρεις κατηγορουμενοι για λογους υγειας και δεν προσηλθαν να καταθεσουν ορισμενοι μαρτυρες του κατηγορητηριου.Εναντιον των 25 νεαρων εχει ασκηθει διωξη για επτα αδικηματα.

Σε διαθεσιμοτητα τεθηκε, με εντολη του αρχηγου της Αστυνομιας,ο αρχιφυλακας Ευαγγελος Λιακοπουλος,ο οποιος κατηγορειται οτι εχει κλεψει μικροεπιπλα και ειδη δωρων, αξιας 3 εκατ. δρχ, απο καταστημα που διατηρει η Σαπφω Μιχαλοπουλου στην περιοχη Αγ. Δημητριου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωμα στον γνωστο πολωνο σκηνοθετη, Κριστοφ Κισλοφσκι, διοργανωνει τον Δεκεμβριο στον κινηματογραφο Παλλας, το Υπουργειο Πολιτισμου σε συνεργασια με το Φεστιβαλ Κινηματογραφου Θεσσαλονικης.Το αφιερωμα γινεται επ ευκαιρια των 100 χρονων του κινηματογραφου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτακτα μετρα ασφαλειας θα ληφθουν στο αυριανο μεγαλο ποδοσφαιρικο ντερμπι αναμεσα στον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο και τον αγωνα θα διευθυνει τελικα ο Σπυρος Παπαδακος. Η επιτροπη ορισμου διαιτητων της ΕΠΑΕ υποχρεωθηκε σημερα να κανει νεα κληρωση, μεταξυ των αναπληρωματικων διαιτητων, μετα την αποφαση του Βασιλη Νικακη, να δηλωσει κωλυμμα, υποστηριζοντας οτι δεχοταν απειλες για τη ζωη του. Μεσα στο γηπεδο και εξω απο αυτο θα υπαρχει ισχυρη αστυνομικη δυναμη και θα γινεται εξονυχιστικος ελεγχος στους φιλαθλους κατα την προσελευση τους. Παραληλα,αποφασιστηκε οτι οι θυρες του σταδιου Καραισκακη θα ανοιξουν στις 4 και μιση, ενω ο αγωνας θα αρχισει στις 7 και τεταρτο

Οι Γιωργος Γεωργιαδης του Χαραλαμπους του Παναθηναικου,Μιχαλης Κασαπης της ΑΕΚ και Γιωργος Σκαρταδος του Ολυμπιακου, ο οποιος περυσι αγωνιζοταν στον Ηρακλη,ανακηρυχθηκαν καλυτεροι Ελληνες ποδοσφαιριστες της περιοδου 1994-95, υστερα απο ψηφοφορια μεταξυ των αρχηγων των ομαδων Α` και Β` Εθνικης κατηγοριας και τα αποτελεσματα ανακοινωσε ο Πανελληνιος Συνδεσμος Αμοιβομενων Ποδοσφαιριστων.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδικη τροχια για τριτη συνεχη ημερα κινηθηκε η αγορα του Χρηματιστηριου, με το γενικο δεικτη τιμων να ξεπερνα το ``ψυχολογικο φραγμα`` των 900 μοναδων. Συγκεκριμενα εκλεισε στις 901,92 μοναδες, ενισχυμενος κατα 1,89%. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 1,74%, Ληζινγκ ανοδος 0,51%, Ασφαλειες πτωση 2,41%, Επενδυσεις ανοδος 1,36%, Βιομηχανιες ανοδος 2,03%, Κατασκευων ανοδος 1,94%, Συμμετοχων ανοδος 4,38%, Διαφορες ανοδος 2,98%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με κερδη 2,36%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 7,6 δις. δρχ.

Σημαντικα ενισχυμενο εκλεισε το δολλαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις Εμπορικες Τραπεζες προς 241,529 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθουν και αυριο οι βροχες,οι σποραδικες καταιγιδες,κυριως στα δυτικα,κεντρικα και νοτια,ενω θα χιονισει στα ορεινα της βορειας Ελλαδας.Οι ανεμοι θα πνεουν απο ανατολικες διευθυνσεις μετριοι μεχρι ισχυροι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 7 με 11 βαθμους,το Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 10 με 17 και στο Αιγαιο 13 με 19 βαθμους.Νεφωσεις με βροχη και πιθανη καταιγιδα, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 13 με 17 και 8 με 11 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Friday, 1 December 1995 - 18:14:33