Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Mail - Eidhseis (Dec. 12)

From: cosmos@panix.com (Cosmos News)

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οπως καθε χρονο, ετσι και φετος, το Κοσμος ΦΜ - Ηελλενιψ Πθβλιψ Ραδιο θα γιορτασει την παραμονη της πρωτοχρονιας παρεα με Ελληνες απο ολα τα σημεια του πλανητη. Η εκπομπη ονομαζεται "Ο Γυρος του Κοσμου," και θα γινει την Κυριακη, 31 Δεκεμβριου, μεταξυ 11 και 1μμ (ωρα Νεας Υορκης). Κατα την διαρκεια της εκπομπης Ελληνες απο τα πεντε σημεια του οριζοντα θα βγουνε στον αερα για να εκφρασουν τις ευχες τους για τον καινουργιο χρονο και για να μιλησουν για την ζωη στον τοπο οπου ζουν. Οσοι απο εσας ενδιαφερονται να συμμετασχουν μπορουν να στειλουν το τηλεφωνο τους στην διευθυνση ψοσμοσμφ@ιχ.νετψομ.ψομ και εμεις θα ερθουμε σε επαφη μαζι σας για να σας ενημερωσουμε για τις λεπτομερειες. Ευχαριστουμε, και περιμενουμε τις απαντησεις σας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με χορηγηση αντιβιοτικων ευρεως φασματος αντιμετωπιζεται η νεα λοιμωξη που εκδηλωθηκε στον Πρωθυπουργο,η οποια εμφανιζει σημαδια υποχωρησης, αλλα δεν ελεγχεται πληρως, οπως αναφερουν οι γιατροι. Ενθαρρυντικο, παντως,ειναι το γεγονος οτι ο πυρετος εχει υποχωρησει, με αποτελεσμα να αφαιρεθει ο αναπνευστηρας. Συμφωνα με τους γιατρους η εστια της λοιμωξης πρεπει να βρισκοταν σε εναν απο τους τρεις καθετηρες, αλλα θα πρεπει να περασουν αλλα δυο 24ωρα, για να μπορουν να πουν με σιγουρια οτι εχει περασει και αυτη επιπλοκη.

Απαραιτητη θεωρει ο γενικος γραμματεας του ΟΗΕ, την παρουσια της ειρηνευτικης δυναμης στην Κυπρο, οπως τονιζει σε εκθεση του προς το Συμβουλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ, που αναμενεται να κυκλοφορησει αυριο. Ο κ.Γκαλι, καταγγελει τις τουρκοκυπριακες αρχες για τις πολυ ασχημες συνθηκες κατω απο τις οποιες ζουν στο βορειο τμημα του νησιου οι ελληνοκυπριοι και οι Μαρωνιτες. Εκφραζει σοβαρη ανησυχια για τα υπεροβολικα επιπεδα των στρατιωτικων δυναμεων και εξοπλισμων στην Κυπρο, καθως και την ανησυχια του για την ελλειψη προοδου στις εργασιες της επιτροπης αγνοουμενων. Περιορισμενη αισιοδοξια εκφραζει παντως ο κ.Γκαλι, λογω της ισχυρης επιθυμιας τοσο των Ελληνοκυπριων, οσο και των Τουρκοκυπριων για αναπτυξη επαφων και αμοιβαιας κατανοησης μεταξυ τους, οπως σημειωνει.

Ο Ελληνας κυβερνητικος εκπροσωπος, Τηλεμαχος Χυτηρης απαντησε στις επικρισεις που δεχθηκε για τις προβλεψεις του, οτι εκτος απροοπτου ο κ.Παπανδρεου σε 20 μερες θα παει στο σπιτι του. Ο λογος του κυβερνητικου εκπροσωπου ειναι και θα παραμεινει θεσμικος τονισε ο κ.Χυτηρης για να προσθεσει οτι πρεπει να δινει ελπιδες για την υγεια του πρωθυπουργου στην κρισιμη μαχη που δινει για τη ζωη του. Στη βροχη ερωτησεων για το αν ο πρωθυπουργος παρουσιαζει συγχυτικα φαινομενα,δηλαδη απωλεια επαφης με το περιβαλλον,ο κ.Χυτηρης απαντησε στερεοτυπα παραπεμποντας τους δημοσιογραφους στα ιατρικα ανακοινωθεντα.

Σε μια κινηση καλης θελησης, οι Σερβοι της Βοσνιας απελευθερωσαν τους δυο γαλλους πιλοτους που αγνοουντο, απο τοτε που το αεροπλανο τους κατερριφθη τον περασμενο Αυγουστο στη Βοσνια.Η παραδοση εγινε σε γαλλο στρατιωτικο διοικητη στο μεθοριακο περασμα του Ζβορνικ, μεταξυ Βοσνιας και Σερβιας. Σημερα το πρωι, οι Σερβοι του Σαραγεβο προσηλθαν στις καλπες στα πλαισια δημοψηφισματος για την εγκριση της συμφωνιας του Ντειτον. Περιπου 80.000 ψηφοφοροι κληθηκαν να απαντησουν εαν συμφωνουν να αποτελεσει το Σαραγεβο τμημα της ομοσπονδιας της Βοσνιας-Ερζεγοβινης και να ελεγχεται απο την κροατο-μουσουλμανικη αρχη.

Με τα θεματα που θα συζητηθουν στη Συνοδο Κορυφης της Μαδριτης, την Παρασκευη και το Σαββατο, ασχοληθηκε η κυβερνητικη επιτροπη,υπο την προεδρια του αναπληρουντος τον πρωθυπουργο,Ακη Τσοχατζοπουλου, ο οποιος λιγο νωριτερα συναντηθηκε με τα προεδρεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενοψει της συζητησης του προυπολογισμου στη βουλη.Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος,δεν εγινε συζητηση για τον προυπολογισμο αφου αυριο θα γινει συσκεψη των οικονομικων υπουργων. Ο κ.Χυτηρης τονισε οτι οι αποφασεις που εληφθησαν βρισκουν συμφωνους ολους τους υπουργους, ενω σε ερωτηση εαν θα παει στη Μαδριτη η κυρια Τσιλερ ο κ.Χυτηρης απαντησε οτι συμφωνα με τα θεσμικως κρατουντα η πρωθυπουργος της Τουρκιας δεν μπορει να παρει μερος σε συνεδριασεις της Ευρωπαικης Ενωσης.Δεν απεκλεισε παντως το ενδεχομενο να προσκληθει απο τον Ισπανο πρωθυπουργο,Φελιπε Γκονζαλες.

Η Νεα Δημοκρατια κατηγορησε την κυβερνηση για ανυπαρξια στην εξωτερικη πολιτικη,κανοντας λογο για διεθνη περιθωριοποιηση της Ελλαδας,με αφορμη την ψηφοφορια στο Ευρωκοινοβουλιο για την τελωνειακη συνδεση Τουρκιας-Κοινοτητας. Υποστηριξε ακομη οτι θα ειναι συμβολικη η ελληνικη παρουσια στη Συνοδο της Μαδριτης και επεκρινε την κυβερνηση οτι απετυχε να ενταξει τη χωρα στη διεθνη επιτροπη για την ανασυγκροτηση της Βοσνιας. Οξυτατη ηταν η αντιδραση του κυβερνητικου εκπροσωπου, ο οποιος αναφορικα με την Τελωνειακη Ενωση Τουρκιας-Κοινοτητας παρεπεμψε σε σχετικες δηλωσεις του κ.Εβερτ. Για την επιτροπη σχετικα με τη Βοσνια τονισε οτι η Ρηγιλλης δεν ειναι ενημερωμενη, αφου η Ελλαδα συμμετεχει με τον πρεσβη κ.Ζεπο και κατεληξε λεγοντας οτι η ελληνικη αντιπροσωπεια στη Μαδριτη θα ειναι και ενεργη και ουσιαστικη σε ολα τα θεματα.

Συνεχιζοταν μεχρι αργα το βραδυ η μεγαλης εκτασης φωτια εκδηλωθηκε σε εργοστασιο συσκευασιας υλικων στον Ταυρο και γρηγορα επεκταθηκε στο δευτερο οροφο παρακειμενου σουπερ-μαρκετ. Στις προσπαθειες κατασβεσης παιρνουν μερος 70 πυροσβεστες με 20 οχηματα. διαπιστουνται ιδιαιτερα προβληματα.

Πρωτοφανη κακοκαιρια πληττει τις βορειες και κεντροδυτικες περιοχες των Ηνωμενων Πολιτειων, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους 46 ατομα. Στο Νταλας του Τεξας, η θερμοκρασια επεσε στους -9 βαθμους, ενω στις βορειες πολιτειες το θερμομετρο εδειξε -20. Στις ακτες της Καλιφορνια στον Ειρηνικο πεφτουν καταρρακτωδεις βροχες, που συνοδευονται απο ισχυρους ανεμους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την προθεση τους να συνεχισουν για 20η μερα τις απεργιακες τους κινητοποιησεις, κατεστησαν σαφες οι ηγετες των γαλλικων συνδικατων μετα την μη ικανοποιηση των αιτηματων τους απο τον πρωθυπουργο Αλεν Ζιπε. Παραλληλα, διοργανωθηκαν μεγαλες διαδηλωσεις σε ολη τη χωρα, η μεγαλυτερη απο τις οποιες πραγματοποιηθηκε στη Μασσαλια με τη συμμετοχη 100.000 διαδηλωτων.

Σφοδρη συγκρουση σημειωθηκε σε σταθμο της νοτιας Γερμανιας, κοντα στο Μοναχο, με αποτελεσμα να σκοτωθει ενα ατομο και να τραυματισθουν αλλα πεντε. Αδιευκρινιστα παραμενουν τα αιτια του δυστυχηματος.

Ενας νεκρος και τουλαχιστον πεντε σοβαρα τραυματιες, ειναι ο απολογισμος της συγκρουσης μιας τουριστικης και μιας τοπικης αμαξοστοιχιας, στη νοτια Γερμανια. Η συγκρουση σημειωθηκε 70 χιλιομετρα νοτια του Μοναχου, πολυ κοντα στα αυστριακα συνορα. Αδιευκρινιστα παραμενουν τα αιτια του δυστυχηματος.

Ημερα πενθους κηρυχθηκε η σημερινη στη Μαδριτη, καθως χιλιαδες κατοικοι της πολης τηρησαν σιγη πεντε λεπτων στη μνημη των εξι ατομων που σκοτωθηκαν κατα την διαρκεια χθεσινης εκρηξης παγιδευμενου αυτοκινητου. Απο την ισχυρη εκρηξη τραυματιστηκαν ακομη 12 ατομα. Προκειται για την αιματηροτερη επιθεσητης ανεξαρτητης βασκικης οργανωσης εδω και εναμιση χρονο.

Στη Λιβερια μεταβαινουν σημερα εμπειρογνωμονες απο την Παγκοσμια Οργανωση Υγειας, προκειμενου να ελεγξουν εαν εχει διαδοθει ο ιος Εμπολα.Ο εκπροσωπος της οργανωσης, αφου επισημανε οτι μονο ενα κρουσμα εχει επιβεβαιωθει μεχρι τωρα και οτι το ατομο αυτο βρισκεται τωρα υπο αναρρωση σε νοσοκομειο της Ακτης του Ελεφαντοστου, τονισε οτι δεν φαινεται να υπαρχει κινδυνος σε τετοια εκταση οπως ειχε συμβει στις αρχες του χρονου στο Ζαιρ, οπου 244 ατομα εχασαν την ζωη τους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την καθιερωση ενιαιας πολιτικης φαρμακου,για ολα τα ασφαλιστικα ταμεια,προανηγγειλε ο υπουργος υγειας Δημητρης Κρεμαστινος,ο οποιος πηρε το μεσημερι μερος σε συσκεψη στο υπουργειο εθνικης οικονομιας με αντικειμενο την πολιτικη στον τομεα των φαρμακων. Ο κ. Κρεμαστινος τονισε οτι πρεπει να μπει μια ταξη στην πολυφαρμακια και προσθεσε οτι οι ελληνες δαπανουν 100 δις ετησιως για φαρμακα.Απο την πλευρα του ο κ. Παπαντωνιου τονισε οτι θα συσταθει ειδικη επιτροπη η οποια θα εποπτευει ολο το χωρο του φαρμακου και θα συντονιζεται απο τον ιδιο. Προσθεσε επισης,οτι θα αλλαξει ο τροπος καταγραφης των συνταγων και το οφελος που θα προκυψει θα ειναι τεραστιο για την εθνικη οικονομια.

Ενταση επικρατει στις φυλακες Κερκυρας, μετα την αποπειρα αποδρασης εννεα κρατουμενων, που πιστεψαν οτι τα μετρα ασφαλειας θα ηταν χαλαρα λογω της γιορτης του Αγιου Σπυριδωνα, πολιουχου του νησιου. Οι κρατουμενοι, εξι Αλβανοι και τρεις Ελληνες, χρησιμοποιησαν τα κρεβατια τους ως σκαλα για να φυγουν απο τις φυλακες που περικλειονται απο μαντροτοιχο υψους περιπου 10 μετρων. Την ιδια ωρα, αλλοι κρατουμενοι για αντιπερισπασμο εβαλαν φωτια σε στρωματα.Αμεσως σημανε συναγερμος και κινητοποιηθηκαν οι φυλακες και δυναμη της αστυνομιας Κερκυρας, με αποτελεσμα να αποτραπει η αποπειρα.Εξω απο τις φυλακες, βρισκονται ισχυρες αστυνομικες δυναμεις, καθως και ανδρες της Πυροσβεστικης για την κατασβεση της φωτιας που αναψαν οι κρατουμενοι.

Αλλο ενα συλλαλητηριο για την παιδεια πραγματοποιηθηκε το μεσημερι στην Αθηνα,που διοργανωσαν οι φοιτητες των υπο καταληψη σχολων.Οι φοιτητες συγκεντρωθηκαν στα προπυλαια του Πανεπιστημιου και στη συνεχεια σχηματισαν πορεια προς το υπουργειο παιδειας.Οι φοιτητες ζητουν να αποσυρθουν οι ρυθμισεις του υπουργειου για την τριτοβαθμια εκπαιδευση,να αυξηθουν τα κονδυλια για την παιδεια και να διατηρηθει ο δημοσιος και δωρεαν χαρακτηρα της.Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας συναντηθηκε με αντιπροσωπεια των πρυτανεων,οι οποιοι καλεσαν τα κομματα να διαμορφωσουν ενιαια πολιτικη στον τομεα της παιδειας.

Χωρις την παρουσια συνηγορων, αλλα και χωρις την παρουσια των κατηγορουμενων, συνεχισθηκε στο Τριμελες Πλημμελειοδικειο της Αθηνας η δικη της δευτερης ομαδας των 120 νεαρων καταληψιων του Πολυτεχνειου. Σημειωνεται οτι απο τους 20 κατηγορουμενους που επροκειτο να δικασθουν οι 19 απουσιαζαν και ο μοναδικος κατηγορουμενος ηταν ο Βασιλης Ζερβακακης, ο οποιος υποστηριξε οτι την 17η Νοεμβριου μπηκε στο Πολυτεχνειο, αλλα δεν μπορουσε να βγει γιατι εκλεισαν οι πορτες. Η εισαγγελεας εδρας προτεινε να κηρυχθουν ενοχοι για ολα τα αδικηματα που τους αποδιδονται οι 19 αποντες κατηγορουμενοι ενω για τον παροντα προτεινε την ενοχη του μονο για το αδικημα της διαταραξης οικιακης ειρηνης,αλλα να του αναγνωρισθει το ελαφρυντικο του προτερου εντιμου βιου.Η Νεα Δημοκρατια καλεσε την κυβερνηση να παρει ολα τα απαραιτητα μετρα για την προστασια του κυρους της δικαιοσυνης τονιζοντας οτι οι ασχημιες στο χωρο του Πολυτεχνειου, με αποκορυφωμα το καψιμο της ελληνικης σημαιας,συνεχισθηκαν απο τους καταληψιες και στο δικαστηριο να δηλωνουν προκλητικα και χωρις καμια κυρωση οτι δεν το αναγνωριζουν.

Στο Μονομελες Πρωτοδικειο Αθηνων συζητηθηκε η αιτηση ασφαλιστικων μετρων που υπεβαλαν οι γονεις του 11χρονου Κωστα Δαλακα τον οποιο στις αρχες Σεπτεμβριου ειχε απαγαγει τετραμελης σπειρα, αποκομιζοντας 41 εκατ. δρχ για να τον αφησει ελευθερο.Οι γονεις του μικρου ζητουν τη συντηρητικη κατασχεση της περιουσιας των απαγωγεων μεχρι του ποσου των 80 εκ. δρχ. Το δικαστηριο αφου εξετασε δυο μαρτυρες επιφυλαχθηκε να εκδοσει την αποφαση του.

Με την εξεταση μαρτυρων συνεχιστηκε στις γυναικειες φυλακες Κορυδαλλου, η δικη των Παλαιστινιων Ασαντ Νουμπανι, Ιμπραημ Μπκαριατ και Αουατ Καλιλ που κατηγορουνται για την βομβιστικη ενεργεια στην Πατρα, τον Απριλιο του 1991 που ειχε σαν συνεπεια να σκοτωθουν εξι ατομα και να τραυματιστουν 19 ατομα. Πρωτοδικα οι δυο πρωτοι καταδικαστηκαν σε ισοβια και ο τριτος σε καθειρξη εννιαμισυ ετων.Στο δικαστηριο σημερα κατεθεσε ως μαρτυρας ο κ.Νικολαος Πολιτης, ο οποιος την περιοδο της εκρηξης ηταν διοικητης της Ασφαλειας Πατρων.

Εκτος κινδυνου νοσηλευονται στο Νοσοκομειο Σερρων δυο αξιωματικοι, τους οποιους πυροβολησε και τραυματισε ελαφρα χθες το βραδυ, βοσκος νομιζοντας οτι ειναι κλεφτες. Το επεισοδιο σημειωθηκε στη Γεωργουλα Νιγρητας την ωρα που ο υπολοχαγος Πεζικου, Κλεομενης Μαρτιδης και ο ανθυποσμηναγος, Δημητριος Μηνιωτακης, εκτελουσαν ασκηση των Ειδικων Δυναμεων. Ο βοσκος, Αθανασιο Δροσακη, αφου ειδε οτι οι δυο αξιωματικοι δεν απαντουσαν πυροβολησε εναντιον τους. Το αποτελεσμα ηταν να τραυματιστουν και οι δυο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το υποκαταστημα της Ιονικης Τραπεζας στα Πετραλωνα, ηταν ο στοχος των τριων ληστων, οι οποιοι μπηκαν το πρωι με την απειλη οπλων και αφου, ακινητοποιησαν υπαλληλους και πελατες αρπαξαν 5 εκατ. δραχμες. Οταν οι υπαλληλοι της Τραπεζας προσπαθησαν να τους καταδιωξουν με επιβατικο αυτοκινητο, οι ληστες πυροβολησαν στα λαστιχα και το ακινητοποιησαν, ενω παραλληλα, εριχναν για εκφοβισμο πυροβολισμους στον αερα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομαδα μπασκετ του ΠΑΟΚ γνωρισε την πρωτη ηττα της στο Ευρωπαικο κυπελλο. Σε αγωνα της τεταρτης ημερας που εγινε στη Μοσχα εχασε 65-62 απο την Δυναμο, αν και στο ημιχρονο προηγηθηκε με 38-32.

Ο Ντιεγκο Μαραντονα πιθανον να αγωνιζεται το 1996 στην Ελλαδα. Δελεαστικη προταση απο ελληνικο συλλογο εγινε στο διασημο Αργεντινο ποδοσφαιριστη της Μποκα Τζουνιορς, οπως δηλωσε ο μανατζερ του Γκιγιερμο Κοπολα. Εκτος απο την Ελληνικη ομαδα,που δεν κατονομαζεται, προταση στον 35-χρονο διεθνη μεσοεπιθετικο,εκανε και μια ομαδα απο την Ιαπωνια. Ο Μαραντονα επανηλθε προσφατα στην ενεργο δραση αφου εξετισε 15μηνο αποκλεισμο για χρηση αναβολικων.

Ο Σερβος προπονητης Ζελικο Λουκαιτς θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα ο νεος προπονητης του ΠΑΟΚ. Ο Λουκαιτς, προκειται να αντικαταστησει τον παλιο ομοσπονδιακο τεχνικο Ευθυμη Κιουμουρτζογλου, ο οποιος παραιτηθηκε οριστικα το Σαββατο.Ο Σερβος προπονητης αναμενεται στη Θεσσαλονικη σημερα η το αργοτερο αυριο προκειμενου να οριστικοποηθει η συνεργασια του με τον ΠΑΟΚ. Στον αγωνιστικο τομεα, ο δικεφαλος του βορρα αγωνιζεται αυτη την ωρα στη Μοσχα με τη Δυναμο, στο πλαισιο της 4-ης ημερας για την προημιτελικη φαση του Ευρωπαικου Κυπελλου. Η συναντηση μεταδιδεται απο το ΣΤΑΡ.

Πραγματοποιειται αυτη την κληρωση της προκριματικης φασης του Παγκοσμιου Κυπελλου 1998, που γινεται σε ειδικα διαμορφωμενη αιθουσα του μουσειου του Λουβρου, στο Παρισι, παρουσια του προεδρου της Γαλλικης Δημοκρατιας Ζακ Σιρακ.Η Εθνικη μας ομαδα τοποθετηθηκε απο τη ΦΙΦΑ στο δευτερο γκρουπ δυναμικοτητας, κατι που σημαινει οτι θα αποφυγει να αντιμετωπισει στα προκριματικα αρκετα ισχυρα συγκροτηματα.

Ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας,παρουσιασαν σημερα το προγραμμα του κομαμτος για τον αθλητισμο. Κεντρικο σημειο των προτασεων της Πολιτικης Ανοιξης αποτελει η καθιερωση ενος διακομματικου οργανου το οποιο θα εκφραζει την βουληση για τη θεσπιση και υλοποιηση εθνικης πολιτικης στον αθλητισμο. Ακομη, προταθηκε η απ' ευθειας χρηματοδοτηση των αθλητικων ομοσπονδιων απο την Πολιτεια χωρις την παρεμβαση της Γενικης Γραμματειας Αθλητισμου, ετσι ωστε να περιοριζονται στο ελαχιστο οι παρεμβασεις και πιεσεις των κομματικων μηχανισμων στις ομοσπονδιας και η εξαλλειψη του φαινομενου του παραγοντισμου.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Νεα μικρη διολισθηση παρουσιασαν σημερα οι τιμες των μετοχων για πεμπτη συνεχη ημερα, καθως οι επενδυτες εμφανιζονται επιφυλακτικοι λογω της πολιτικης ρευστοτητας. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων εκλεισε 896,28 μοναδες, μειωμενος σε ποσοστο 0,37% . Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 6,4 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες:Τραπεζες ανοδος 0,03%, Ληζινγκ ανοδος 0,11%, Ασφαλειων ανοδος 1,82%, Επενδυσεις πτωση 0,43%, Βιομηχανιες πτωση 0,59%, Κατασκευες πτωση 1,46% , Συμμετοχων ανοδος 0,29%, Διαφορες πτωση 0,35% . Ο δεικτης της παραλληλης αγορας σημειωσε απωλειες σε ποσοστο 0,57% .

Σε υψηλοτερα επιπεδα κινηθηκε και σημερα το δολαριο εναντι της δραχμης και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες στις 242,483 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρο με νεφωσεις,τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες, κυριως στα δυτικα και νοτια και χιονια στα κεντρικα και βορεια ορεινα, προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι στα δυτικα θα πνεουν απο νοτιες διευθυνσεις ισχυροι μεχρι πολυ ισχυροι και τοπικα θυελλωδεις,ενω στην υπολοιπη χωρα ασθενεις μεχρι μετριοι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει -2 με 10 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 3 με 14 και στο Αιγαιο 6 με 15.Νεφωσεις με πιθανη βροχη,ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 5 με 13 και 1 με 9 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Wednesday, 13 December 1995 - 08:30:28