Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 19)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμεταβλητη χαρακτηριζεται απο το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν η πορεια της υγειας του πρωθυπουργου και ενταντικοποιηθηκε η θεραπεια με σκοπο την προληψη λοιμωξεως του αναπνευστικου. Η καρδιακη λειτουργια παραμενει η ιδια. Οπως δηλωσε ο γιατρος κ. Ηλιοδρομιτης η αναπνευστικη λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο αναπνευστηρα και η νεφρικη λειτουργια απο τεχνητο νεφρο. Οι θεραποντες γιατροι εχουν απφασισει να μεταφερουν τον πρωθυπουργο σε ειδικα διαμορφωμενο θαλαμο πληρως αποστειρωμενο, στον εκτο οροφο του νοσοκομειου προκειμενου να ελαχιστοποιηθει ο κινδυνος να προσβληθει ο πρωθυπουργος απο μια νεα λοιμωξη.

Η συζητηση του προυπολογισμου, οι ζυμωσεις και διεργασιες και η αναμονη των εξελιξεων ενοψει των αποφασεων που θα δρομολογηθουν στις αρχες Ιανουαριου, ειναι τα βασικα στοιχεια που συνθετουν την εικονα του πολιτικου σκηνικου, με αφορμη την ασθενεια του πρωθυπουργου, ο οποιος συμπληρωσε 29 μερες νοσηλειας στο Ωνασειο και η κατασταση της υγειας του χαρακτηριζεται αμεταβλητη, αλλα παραμενει κρισιμη. Το κυριο χαρακτηριστικο των τελευταιων 24ωρων, ειναι οι πολλαπλες κινησεις που εκδηλωνονται απο διαφορες πλευρες με επικεντρο το θεμα της αναπληρωσης και αντικαταστασης του πρωθυπουργου. Ο Ακης Τσοχατζοπουλος συναντηθηκε το μεσημερι με τον προεδρο της Δημοκρατιας, μια συναντηση που χαρακτηρισθηκε πολυ σημαντικη απο τον κ.Στεφανοπουλο. Μετα τη συναντηση, που κρατησε περιπου μια ωρα, ο κ.Τσοχατζοπουλος δηλωσε οτι ενημερωσε τον προεδρο της Δημοκρατιας για τα αποτελεσματα της Συνοδου Κορυφης της Μαδριτης, για την κατασταση της οικονομιας και για ολα τα θεματα που απασχολουν τη χωρα.Σε ερωτηση αν συζητηθηκε το πολιτικο προβλημα που δημιουργειται απο την ασθενεια του πρωθυπουργου ο κ.Τσοχατζοπουλος αρνηθηκε οτι υπαρχει πολιτικο προβλημα και προσθεσε οτι ολα κινουνται στα πλαισια του Συνταγματος και των νομων και πως ο προεδρος της Δημοκρατιας φαινεται να συμμεριζεται την αποψη αυτη.

Το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ συνεδριασε το μεσημερι για τεσσερις περιπου ωρες,και οπως δηλωσε ο γραμματεας του Κινηματος, Κωστας Σκανδαλιδης,δεν υπαρχει συνταγματικο προβλημα με την αναπληρωση του πρωθυπουργου,ενω προανηγγειλε συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης,χωρις ωστοσο να προσδιορισει την ημερομηνια. Το βραδυ συναντηθηκαν στη βουλη ο Κωστας Σημιτης και ο Γιαννης Χαραλαμποπουλος. Και οι δυο χαρακτηρισαν χρησιμη τη συναντηση,τονισαν οτι συμφωνησαν σε πολλα σημεια και οτι θα συναντηθουν και παλι.Ο κ. Σημιτης ειπε οτι θα συνεχισει τις επαφες του,ενω ο κ. Χαραλαμποπουλος σημειωσε οτι επιμενει στην αρχικη του δηλωση για να θεσει υποψηφιοτητα για την πρωθυπουργια.Ο υπουργος παιδειας Γιωργος Παπανδρεου επανελαβε πως οταν ελθει η ωρα θα κανει το καθηκον του και θα μιλησει στον πατερα του. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος επανελαβε οτι η κυβερνηση λειτουργει συμφωνα με το Συνταγμα και τους νομους,δεν θελησε να κανει σχολιο για τη φερομενη δηλωση της κυριας Δημητρας Παπανδρεου στην Ελευθεροτυπια, οτι θα στηριξει οποιαδηποτε αποφαση του πρωθυπουργου.Επισης,δεν εκανε κανενα σχολιο για το περιεχομενο της συζητησης του πρωθυπουργου με τον υπουργο Επικρατειας,κ.Λιβανη.

Εντονη δραστηριοτητα φαινεται να αναπτυσουν οι Ηνωμενες Πολιτειες για την απεμπλοκη του Κυπριακου.Συμφωνα με το γαλλικο πρακτορειο ειδησεων, ο αμερικανος διαπραγματευτης και αρχιτεκτονας της ειρηνευτικης συμφωνιας του Ντειτον, Ριτσαρντ Χολμπρουκ, θα μεταβει στην Κυπρο στο τελος Ιανουαριου, σε μια προσπαθεια βιωσιμης λυσης του Κυπριακου. Οπως δηλωσε ο ιδιος στην εφημεριδα, Ουασιγκτον Ποστ, προκειται να αρχισει διπλωματικες επαφες στην ανατολικη Μεσογειο, σε μια προσπαθεια επιτευξης, οπως υποστηριξε, μιας συμφωνιας μεταξυ Ελληνοκυπριων και Τουρκοκυπριων.

Με την ομιλια του ελληνα υπουργου Οικονομικων, Αλεκου Παπαδοπουλου, συνεχιζεται στη βουλη η συζητηση του προυπολογισμου.Το απογευμα οι συνταξιουχοι πραγματοποιησαν συγκεντρωση στην πλατεια Καννιγγος και στη συνεχεια πορεια στη βουλη σε ενδειξη διαμαρτυριας για τις πενιχρες, οπως υποστηριζουν,αυξησεις στις συνταξεις τους.

Ο ΟΟΣΑ στην τελευταια εκθεση του αξιολογει με ιδιαιτερα θετικο τροπο την πορεια της ελληνικης οικονομιας,χωρις παντως να παραλειψει να επισημανει τους κινδυνους που ελοχευουν και να προτρεπει για τη ληψη συμπληρωματικων μετρων στο δημοσιονομικο τομεα.Η εκθεση αποδιδει ευσημα στην αυστηρη δημοσιονομικη πολιτικη, επισημαινοντας την αυξηση της εμπιστοσυνης των αγορων,τη μειωση των επιτοκιων και του πληθωρισμου,αλλα και την ελαφρυνση της εξυπηρετησης του δημοσιου χρεους.Παραλληλα κανει λογο για επενδυτικη εκρηξη το 1995 τοσο στον ιδιωτικο οσο και στο δημοσιο τομεα.Θετικες ειναι οι προβλεψεις του ΟΟΣΑ και για το 1996 αν και κρουει τον κωδωνα του κινδυνου για την περιπτωση να ανατραπουν οι προβλεψεις,λογω κοπωσης απο την προσαρμογη στο δημοσιονομικο τομεα.Για το λογο αυτο τονιζει με εμφαση οτι δεν θα πρεπει να επιδιωχθει μια περαιτερω βιαστικη μειωση των επιτοκιων.Ολοι αναγνωριζουν τα θετικα στοιχεια της οικονομιας και ο μονος που φαινεται να τα αγνοει,ειναι ο κ.Εβερτ, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος για να προσθεσει οτι οι δηλωσεις του προεδρου της Νεας Δημοκρατιας ειναι περιεργες και συμβαλλουν στην αποσταθεροποιηση της οικονομιας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετα την σαρωτικη νικη που κατηγαγαν στη Ρωσια οι κομμουνιστες, οι οποιοι εξασφαλισαν 45 απο τις 179 μονοεδρικες περιφερειες αποσπωντας 22,3% των ψηφων, ο προεδρος Μπορις Γιελτσιν και ο πρωθυπουργος Βικτορ Τσερνομιρντιν συναντηθηκαν σημερα προκειμενου να χαραξουν μια νεα στρατηγικη για την διακυβερνηση της χωρας. Ωστοσο, ο Τσερνομιρντιν κατεστησε σαφες οτι η οικονομικη πολιτικη θα παραμεινει αμεταβλητη. Στην Τσετσενια, ο ρωσος υποστρατηγος Γκεοργκι Γκεοργκιεφ, δηλωσε οτι οι δυναμεις του ανεβαλαν την επιθεση κατα της δευτερης σε μεγεθος πολης της Τσετσενιας, Γκουντερμες, την οποια κατελαβαν οι ανταρτες την περασμενη εβδομαδα, προκειμενου να επιτρεψουν στους αμαχους να την εγκαταλειψουν.

Αεροπορικη τραγωδια σημειωθηκε σημερα στη βορεια Αγκολα, οταν συνετριβη επιβατικο αεροπλανο του αεροπορικων γραμμων του Ζαιρ που μετεφερε 136 ατομα.Συμφωνα με δηλωσεις ζαιρινου αξιωματουχου, υπαρχουν μονο πεντε επιζωντες. Αγνωστα παραμενουν τα αιτια του δυστηχηματος.

Μαυρη μερα η σημερινη για εκατονταδες Βελγους καθως οι απεργιακες κινητοποιησεις εχουν καθηλωσει τα αεροσκαφη της αεροπορικης εταιριας, ΣΑΜΠΕΝΑ και τα τρενα της Εθνικης Εταιριας Σιδηροδρομων. Οι κινητοποιησεις αυτες αποτελουν απαντηση στο σχεδιο του υπουργου Μεταφορων για την αναδιαρθρωση των σιδηροδρομων, το οποιο θα οδηγησει στην εξαφανιση 8.500 θεσεων εργασιας την προσεχη δεκαετια. Στη Γαλλια, το κοστος για τις επιχειρησεις απο τις απεργιακες κινητοποιησεις που διηρκεσαν τρεις εβδομαδες, εφθασε τα εικοσι δισεκατομυρια φραγκα.

Ευρειας κλιμακας αντεπιθεση εξαπελυσαν οι κυβερνητικες δυναμεις του Αφγανισταν εναντιον των ισλαμιστων ανταρτων Ταλιμπαν, προκειμενου να τους εκδιωξουν απο τα μερη που κατελαβαν κατα την διαρκεια της νυκτας, νοτιως της Καμπουλ.Τα κυβερνητικα στρατευματα υποστηριζονται απο τανκς, πυροβολικο και αλλα βαρεα οπλα, αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει γινει γνωστο εαν καταφεραν να απωθησουν τους ανταρτες Ταλιμπαν.

Εικοσιεπτα ατομα σκοτωθηκαν και αλλα πολλα τραυματιστηκαν, στη διαρκεια των τελευταιων εθνικιστικων μαχων που ξεσπασαν στο Μπουρουντι, μεταξυ των φυλων Τουτσι και Χουτου.Μετα τα επεισοδια αυτα,η οργανωση, Διεθνης Δραση κατα της Πεινας, που εδρευει στο Παρισι, ανακοινωσε οτι σταδιακα θα αποσυρει την πλειοψηφια των μελων της απο το Μπουρουντι.

Για τις 23 Ιανουαριου αναβληθηκε η δικη του δολοφονου τους Γιτζακ Ραμπιν, Γιγκαλ Αμιρ, μετα απο αιτημα των δικηγορων υπερασπισης για να μελετησουν τα στοιχεια της υποθεσης. Οπως ανακοινωσε ο δικαστης, οι συνηγοροι υποστηριξαν οτι δεν εχουν επαρκη χρονο στη διαθεση τους προκειμενου να μελετησουν τα στοιχεια του φακελου της υποθεσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργους και στη Θεσσαλονικη ειχαν πιθανοτατα οι απαγωγεις του επιχειρηματια Αλεξανδρου Χαιτογλου, συμφωνα με τις εκτιμησεις των αστυνομικων αρχων που ερευνουν εξονυχιστικα τις συνθηκες κατω απο τις οποιες εγινε η απαγωγη. Οι αξιωματικοι της ασφαλειας, εκτιμουν οτι στην απαγωγη πηραν μερος και αλλα ατομα που γνωριζαν καλα τις κινησεις του επιχειρηματια και ενημερωσαν τους απαγωγεις. Την εκδοχη αυτη ενισχυει η επισημανση του αδελφου του θυματος Κωστα Χαιτογλου, οτι διαπιστωσε απο τις τηλεφωνικες συνομιλιες που ειχε με τους απαγωγεις, πως ηξεραν παρα πολλα πραγματα απο την εσωτερικη κατασταση της βιομηχανιας Μακεδονικος Χαλβας, που ανηκει στην οικογενεια Χαιτογλου. Ο Αλεξανδρος Χαιτογλου, περιγραφοντας στους δημοσιογραφους την περιπετεια του, ειπε οτι οι απαγωγεις του φερθηκαν καλα και κατα την τριημερη ομηρια του τον περιεφεραν σε χωματοδρομους σε αγνωστα γι'αυτον μερη.Επισης,οι απαγωγεις του ειπαν οτι επιχειρησαν την περασμενη βδομαδα αλλες δυο φορες να τον απαγαγουν, αλλα δεν το πετυχαν,γιατι την τελευταια στιγμη στο δρομο εμφανιστηκαν αυτοκινητα.

Αυστηρη κριτικη κατα των ιδιωτικων Μεσων Μαζικης Ενημερωσης ασκησε εκ νεου, ο προεδρος της Βουλης Αποστολος Κακλαμανης, κατα τον χαιρετισμο του σε εκδηλωση του Πολεμικου Μουσειου. Προωθουν τον κοινωνικο εκχυδαισμο, τον αποπροσανατολισμο, την αποπολιτικοποιηση και περιθωριοποιηση της νεολαιας, ενω αχρηστευουν το ρολο της οικογενειας και του εκπαιδευτικου συστηματος, ειπε ο κ.Κακλαμανης. Τα ιδιωτικα μεσα ενημερωσης εχουν ενοχες, τονισε ο προεδρος της Βουλης, και οταν καποιος τους υπενθυμιζει οτι δεν ενημερωνουν υπευθυνα το λαο, οπως δικαιουνται και υποχρεουνται, τοτε περι αλλα τυρβαζουν. Τελος,ο κ.Κακλαμανης καλεσε τον ελληνικο λαο να αντισταθει ηθικα σε αυτη την κατασταση, και ως ατομα αλλα και ως συντεταγμενη πολιτεια.

Συμφωνα με πληροφοριες απο το υπουργειο Εργασιας, ισως και αυριο εκδοθει αποφαση των συναρμοδιων υπουργων Στεφανου Τζουμακα και Σηφη Βαλυρακη, που θα ανοιγει το δρομο για απελευθερωση του ωραριου νυχτερινων κεντρων. Το σιγουρο ειναι οτι θα απελευθερωθει το ωραριο καθε Παρασκευη και Σαββατο, ολο το Καλοκαιρι και τις γιορτες των Χριστουγεννων και του Πασχα.

Ελευθερα θα κινουνται ολα τα οχηματα στους λεωφορειοδρομους απο τις 9 το βραδυ εως τις 6 το πρωι, στις καθημερινες και απο τις 4 το απογευμα του Σαββατου εως τις 6 το πρωι της Δευτερας, καθως και τις αργιες ολο το 24ωρο.Οπως ανακοινωσε ο υπουργος αναπληρωτης Μεταφορων, Κιμων Κουλουρης, μεχρι στιγμης δεν εχει αποφασιστει καμια επεκταση λεωφορειοδρομου στην Αθηνα. Οσο αφορα τα ΤΑΞΙ, ο κ.Κουλουρης ειπε οτι θα δημιουργηθουν εσοχες για αποβιβασεις και επιβιβασεις στους παραπλευρους δρομους και θα υπαρξει σημανση και στεγαστρα για τους επιβατες. Συμφωνος με την αποφαση ειναι και ο αναπληρωτης υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Γειτονας.

Αμεσως μετα τις γιορτες, σε πολυνομοσχεδιο του υπουργειου Εργασιας, θα αντιμετωπιστει το θεμα της νομιμοποιησης των μεταναστων εργατων στηω Ελλαδα. Αυτο δηλωσε σημερα ο κ.Στεφανος Τζουμακας στη διοικηση του ΕΚΑ, που του παρεδωσε εκθεση με τα στοιχεια που διαθετουν και τις λυσεις που προτεινουν οι συνδικαλιστες. Ο υπουργος ειπε οτι οι μεταναστες ειναι σημερα το ενα τεταρτο των μισθωτων στη χωρα. Θελουμε νομιμα και οχι μαυρη εργασια, σημειωσε, αλλα και να παραλαβουμε φαινομενα ρατσισμου και ξενοφοβιας. Στο νομοσχεδιο θα προβλεπεται Παραβολο Νομιμοποιησης, που κατα πληροφοριες θα φτανει τις 500.000 δρχ., αλλα και μεταβατικη διαταξη ειδικα για τους Αλβανους, που θα εξαρτα τη νομιμοποιηση τους απο την εξελιξη των διπλωματικων σχεσεων αναμεσα στις δυο χωρες.

Κρυμμενοι μεσα στην καροτσα φορτηγου αυτοκινητου το οποιο βρισκοταν στο γκαραζ του πλοιου Φαιδρα βρεθηκαν τα ξημερωματα απο λιμενικους 32 Κουρδοι λαθρομεταναστες. Ο οδηγος του φορτηγου που συνεληφθη και θα οδηγηθει στον εισαγγελεα ειναι ο 29χρονος Θανασης Μητσιαδης. Το πλοιο Φαιδρα ειχε καταπλευσει στο λιμανι της Κερκυρας προερχομενο απο την Πατρα οπου ειχαν επιβιβασθει οι λαθρομεταναστες. Στον ελεγχο που εγινε στο αυτοκινητο βρεθηκαν και κατασχεθηκαν 2.900 δολλαρια και 3.000 γερμανικα μαρκα που ηταν η αμοιβη του οδηγου για τη μεταφορα των λαθρομεταναστων.

Ασθενης σεισμικη δονηση μεγεθους 4,5 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε στις 8.34 το πρωι στην περιοχη των Ιωαννινων.Το επικεντρο της τοποθετειται 25 χιλιομετρα Βορειοδυτικα των Ιωαννινων, στην περιοχη της Ζιτσας. Οπως δηλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητης του Εργαστηριου Γεωφυσικης Βασιλης Παπαζαχος η σεισμικη δονηση δεν γεννα καμια ανησυχια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μουσειο κινηματογραφου αποκτα η Θεσσαλονικη, το οποιο ανοιγει τις πυλες του με την εισοδο του νεου χρονου παρουσιαζοντας τα πρωτα του εκθεματα. Το μουσειο θα λειτουργει σε πληρη αναπτυξη στους χωρους του κτιριου στην οδο Ανδρεου Γεωργιου ως και το 1997, ενω εχει ηδη προβλεφθει η μεταφορα και μονιμη πλεον εγκατασταση του στο συγκροτημα του λιμανιου.Στο μεταξυ, ο Οργανισμος Πολιτιστικης Πρωτευουσας Θεσσαλονικη 97, τιμωντας τα 100 χρονια του κινηματογραφου διοργανωνει διημερο κινηματογραφικο αφιερωμα με ολονυκτιες προβολες, χαπενινγκς, πυροτεχνηματα και σειρα εκπληξεων στις 27,28 και 29 Δεκεμβριου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια ακομη εβδομαδα μπασκετ ξεκινα με δυο κρισιμες αναμετρησεις των ομαδων μας στις Ευρωπαικες διοργανωσεις. Ο Πανιωνιος υποδεχεται στις 8.15 στη Νεα Σμυρνη, την τουρκικη Εφες Πιλσεν για το κυπελλο Κορατς. Το παιχνιδι θα μεταδοθει απ' ευθειας απο την ΕΤ-2. Λιγο αργοτερα στη Θεσσαλονικη ο ΠΑΟΚ υποδεχεται την Πολωνικη Νομπιλες του Βλοκλαβεκ για το ευρωπαικο κυπελλο. Η συναντηση θα αρχισει στις 10 παρα 15 το βραδυ και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στις 2.45 θα αρχισουν αυριο οι επαναληπτικοι αγωνες της δευτερης φασης του Κυπελλου Ελλαδας στο ποδοσφαιρο, εκτος απο την συναντηση του Ηρακλη με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθει στο Καυτατζογλειο της Θεσσαλονικης και θ' αρχισει στις 6 το απογευμα, λογω της τηλεοπτικης του καλυψης απο το ΦΙΛΜΝΕΤ. Ακομη οι αγωνες Αγιος Νικολαος-Ιαλυσος, Ποντιοι Βεροιας - Αθηναικος και Λαρισα-Δοξα Βυρωνα, για την ιδια διοργανωση θα γινουν μεθαυριο Πεμπτη, ενω η συναντηση του ΠΑΟΚ με τον Φωκικο θα γινει την Τεταρτη στο σταδιο του Βολου, λογω της γνωστης τιμωριας της ομαδας του δικεφαλου του βορρα.

Εξι θεσεις εχασε η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου των ανδρων, στην παγκοσμια καταταξη της διεθνους ομοσπονδιας, η οποια ανακοινωνεται καθε μηνα, με αποτελεσμα να βρεθει στην 34-η θεση με 43.83 βαθμους, απο την 28-η που ηταν τον Νοεμβριο.Ετσι η εθνικη μας ομαδα εκλεισε απογοητευτικα την φετινη χρονια, αφου στον σχετικο πινακα, βρισκονται πανω απο το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα, ομαδες οπως η Γκανα, η Ζαμπια, η Αιγυπτος, η Τυνησια, η Ακτη Ελεφαντοδοντος και η Ιαπωνια. Στην πρωτη θεση βρισκεται παντα η παγκοσμια πρωταθλητρια ομαδα της Βραζιλιας, ενω ακολουθουν η Γερμανια, η Ιταλια και η Ισπανια. Απο τις αντιπαλους της εθνικης μας ομαδας στην προκριματικη φαση του Παγκοσμιου Κυπελλου, η Δανια βρισκεται στην 9-η θεση και η Κροατια στην 41-η, ενω η Βοσνια και η Σλοβενια δεν βρισκονται μεσα στις πρωτες 50 χωρες της παγκοσμιας καταταξης.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στασιμη παρεμεινε η εικονα της αγορας του Χρηματιστηριου στη σημερινη συνεδριαση καθως η πλειοψηφια των επενδυτων τηρει σταση αναμονης λογω της πολιτικης ρευστοτητας. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων εκλεισε με ανεπαισθητη πτωση 0,02% στις 890,32 μοναδες. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 7,4 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες:Τραπεζες πτωση 0,32%, Ληζινγκ πτωση 0,98%, Ασφαλειες πτωση 2,58%, Επενδυσεις ανοδος 0,36%, Βιομηχανιες ανοδος 0,11%, Κατασκευες ανοδος 0,17%, Συμμετοχων ανοδος 1,44%, Διαφορες ανοδος 1,65% . Ο Δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με μικρη ανοδο 0,16%.

Σε χαμηλοτερα επιπεδα κινηθηκε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες στις 240,737 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα ειναι και αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα με σποραδικες βροχες και καταιγιδες,αλλα και διαστηματα ηλιοφανειας. Απο το μεσημερι θ'αρχισει ουσιαστικη βελτιωση απο τα δυτικα.Οι ανεμοι θα πνεουν απο δυτικες διευθυνσεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 2 με 10 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 7 με 15 και στο Αιγαιο 10 με 17.Προσκαιρη βροχη το πρωι αλλα και διαστηματα με ηλιοφανεια,ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 9 με 14 και 6 με 11 αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Wednesday, 20 December 1995 - 08:16:27