Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 21)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Συγκλονισμενη η κοινη γνωμη με τη δολοφονια δυο αδελφων στο Μενιδι απο κλεφτη αυτοκινητου.
  • Συνεχιζεται η ερευνα της αστυνομιας για τον εντοπισμο του δραστη της πρωτοφανους δολοφονιας.
  • Κρισιμες ωρες περνα στο Ωνασειο ο Πρωθυπουργος. Η πορεια της υγειας του παρουσιαζει σημεια σταθεροποιησης.
  • Ο Κωστας Σημιτης εδωσε το πρωι στη Βουλη το στιγμα του για την οικονομικη πολιτικη. Ο προυπολογισμος τονισε ειναι οριστικος και θα εφαρμοστει.
  • Νεο πολιτικο σκηνικο διαμορφωνεται μετα την ανακοινωση της δημιουργιας κομματος απο το Δημητρη Τσοβολα.
  • Συσκεψη για το θεμα των συνταξεων πραγματοποιηθηκε το πρωι υπο τον Ακη Τσοχατζοπουλο.
  • Αυριο αναμενεται να αποπλευσουν τελικα, η φρεγατα και τα δυο ναρκαλιευτικα που θα παρουν μερος στις ειρηνευτικες επιχειρησεις του ΝΑΤΟ στη Βοσνια.
  • Νεκροι ειναι και οι 159 επιβαινοντες του αμερικανικου μποιγκ που συνετριβη στην Κολομβια.
  • Τουλαχιστον 52 ειναι οι νεκροι και εκατο οι τραυματιες απο τη συγκρουση δυο τρενων στα νοτια του Καιρου.
  • Στο εδωλιο του κατηγορουμενου θα καθησει ο δικαστης συμβολο της Ιταλιας Αντωνιο Ντι Πιετρο.
  • Ενα νεο μεταλλαγμενο γονιδιο που θεωρειται υπευθυνο για τον καρκινο του μαστου εντοπισαν Βρετανοι επιστημονες.
  • Καθοριστικους αγωνες για την πορεια τους στο ευρωπαικο πρωταθλημα μπασκετ δινουν αποψε ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναικος.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχιζονται οι ερευνες της αστυνομιας για τον εντοπισμο του δραστη της πρωτοφανους διπλης δολοφονιας που εγινε τα ξημερωματα στο Μενιδι οταν κλεφτης αυτοκινητου, πυροβολησε και σκοτωσε δυο αδελφια για να αποφυγει τη συλληψη. Το περιστατικο σημειωθηκε οταν τα δυο αδελφια Κωστας και Αντωνης Σπυροπουλος, ηλικιας 21 και 35 ετων αντιστοιχα καταδιωκαν στη Λεωφορο Καραμανλη αγνωστο κακοποιο, ο οποιος λιγη ωρα πριν ειχε κλεψει το αυτοκινητο του Κωστα. Τα δυο αδερφια κατορθωσαν να εγκλωβισουν το δραστη μεσα σε πρατηριο υγρων καυσιμων και τοτε ο Κωστας Σπυροπουλος, κατεβηκε απο το αυτοκινητο του και προσπαθησε να πιασει το δραστη.Αυτος τον πυροβολησε στην κοιλια τρεις φορες αλλα ο Σπυροπουλος παρα το σοβαρο τραυματισμο του, συρθηκε προς το γραφειο του βενζιναδικου για να ζητησει βοηθεια. Το θυμα, ακολουθησε και ο αδελφος του Αντωνης, αλλα ο κακοποιος βγηκε απο το κλεμμενο αυτοκινητο και πυροβολησε τα δυο αδερφια. Στη συνεχεια, χτυπησε τον Πακιστανο υπαλληλο του πρατηριου και του απεσπασε περιπου 60.000 δραχμες. Ο δραστης ομως πριν εξαφανιστει, πλησιασε τα δυο αδελφια και τους εριξε τη χαριστικη βολη, σχεδον εξ`επαφης. Στη συνεχεια επιβιβαστηκε στο κλεμμενο αυτοκινητο, με αριθμο κυκλοφοριας ΖΜ 3616, μαρκας ΣΕΑΤ και εξαφανιστηκε προς την περιοχη της Παρνηθας. Απο την αυτοψια που εκαναν οι αστυνομικοι, βρεθηκαν καλυκες απο περιστροφα των 45 και 32 χιλιοστων.

Αμεταβλητη παραμενει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου κατα το τελευταιο 12ωρο. Αυτο αναφερεται στο ιατρικο ανακοινωθεν που διανεμηθηκε το μεσημερι και στο οποιο προστιθεται οτι η αναπνευστικη λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο τον αναπνευστηρα και η νεφρικη λειτουργια απο τεχνητο νεφρο. Ο ασθενης, προστιθεται στο ανακοινωθεν, ειναι απυρετος και συνεχιζεται η αντιμικροβιακη αγωγη. Μαζι με το ιατρικο ανακοινωθεν διανεμηθηκε και επιστολη του αντιπροεδρου του Ωνασειου και καθηγητη Γρηγορη Σκαλκεα που απευθυνεται προς τα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης και αναφερει οτι ορισμενα δημοσιευματα παραποιησαν την πραγματικοτητα και κακοποιησαν την προσωπικοτητα του. Επισημαινει οτι εκτος απο τα ιατρικα ανακοινωθεντα και τις επιστολες με τη συζυγο του Πρωθυπουργου, δεν υπαρχει καμια φανερη η μυστικη εκθεση απο τον ιδιο η το ιατρικο συμβουλιο.

Στο ΠΑΣΟΚ, συνεχιζονται οι διεργασιες για την αντιμετωπιση του πολιτικου προβληματος που εχει προκυψει απο την ασθενεια του Πρωθυπουργου.Το πρωι στη Βουλη, ο πρωην υπουργος Βιομηχανιας, Κωστας Σημιτης, εδωσε το στιγμα του για την οικονομικη πολιτικη. Ο κ.Σημιτης κατα την ομιλια του για τον προυπολογισμο ειπε οτι αυτος δεν ειναι προσωρινος αλλα οριστικος και θα εφαρμοστει απο την κυβερνηση. Αναφερθηκε σε τεσσερις αξονες, που ειναι η σταθεροτητα, η αυτοτροφοδοτουμενη αναπτυξη, η κοινωνικη δικαιοσυνη και η ενεργητικη διεθνης παρουσια της χωρας μας. Τονισε οτι θα πρεπει να γινει μια τολμηρη δημοσιονομικη μεταρρυθμιση στη φορολογια και στις δαπανες η οποια εχει ξεκινησει απο την κυβερνηση και πρεπει να συνεχιστει. Και αυτο θα επιτευχθει με παταξη της φοροδιαφυγης, μειωση των φορολογικων προνομιων, αυξηση της φορολογιας του πλουτου, μειωση της σπαταλης και εξαλειψη των αδικαιολογητων προνομιων. Υπαρχουν δαπανες, ειπε ο κ.Σημιτης, οπως της αμυνας που σιγουρα μπορουν να περικοπουν και αγορες οπως των φαρμακων που επιβαρυνουν αδικαιολογητα το κοινωνικο συνολο.

Ο Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδωρος Παγκαλος, επικεντρωσε την ομιλια του για τον προυπολογισμο σε δυο θεματα. Στην αυξηση των δαπανων για την παιδεια και στο θεμα των δαπανων του υπουργειου Εξωτερικων και Εθνικης Αμυνας. Ο κ.Παγκαλος ειπε οτι επιβαλλεται ριζικη αυξηση των δαπανων για την παιδεια, χρειαζεται επανασταση, συμπλευση των κομματων και συστρατευση της κοινωνιας. Για τις δαπανες στο υπουργειο Εξωτερικων ειπε οτι χρειαζεται ενισχυση των οικονομικων του υπουργειου ενω προτεινε ``καθαρση`` των λογαριασμων αμυνας.

Νεο πολιτικο σκηνικο διαμορφωνεται μετα την ανακοινωση απο το Δημητρη Τσοβολα για τη δημιουργια νεου κομματος με την επωνυμια Δημοκρατικο Κοινωνικο Κινημα. Οπως δηλωσε ο κ.Τσοβολας, το κινημα αυτο αποτελει ενα μεγαλο οχι στο συμβιβασμο. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, χαρακτηρισε λανθασμενη την κινηση Τσοβολα.

Καθοριστικη για το ποσοστο αυξησης των συνταξεων ηταν η η συσκεψη που ολοκληρωθηκε το μεσημερι υπο την προεδρια του Ακη Τσοχατζοπουλου και τη συμμετοχη των υπουργων κυριων Παπαντωνιου, Παπαδοπουλου, Τζουμακα καθως και εκπροσωπων των συνταξιουχων. Η Συντονιστικη Επιτροπη Αγωνα Συνταξιουχικων Οργανωσεων Ελλαδας, με υπομνημα της προς την κυβερνηση, αναλυει τα αιτηματα που προβαλει για την αυξηση των συνταξεων.

Αυριο αναμενεται τελικα να αποπλευσουν απο το Ναυσταθμο Σαλαμινας για την Ανκονα Ιταλιας, η Φρεγατα και τα δυο ναρκαλιευτικα του Πολεμικου μας Ναυτικου, τα οποια θα παρουν μερος στις ειρηνευτικες επιχειρησεις του ΝΑΤΟ,στη Βοσνια. Χθες συνεδριασε το ΚΥΣΕΑ το οποιο ενεκρινε την αποστολη της ελληνικης δυναμης στη Βοσνια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκροι ειναι και οι 159 επιβαινοντες στο αμερικανικο ``Μποιγκ 757`` το οποιο συνετριβη τα ξημερωματα στη νοτιοδυτικη Κολομβια. Το αεροσκαφος ανηκε στην εταιρια ``Αμερικαν Αιρλαινς`` και απογειωθηκε απο το Μαιαμι.Οπως μετεδωσε ο ραδιοφωνικος σταθμος της Κολομβιας,ο κυβερνητης του αεροπλανου ανεφερε προβλημα σε εναν απο τους κινητηρες του πριν συντριβει σε ορεινη περιοχη.

Τουλαχιστον 52 ειναι οι νεκροι και εκατο οι τραυματιες απο συγκρουση δυο τραινων, 30 χιλιομετρα νοτια του Καιρου, ανακοινωσε η αιγυπτιακη αστυνομια. Τα αιτια που προκαλεσαν το δυστυχημα δεν εχουν γινει μεχρι στιγμης γνωστα.

Στο εδωλιο του κατηγορουμενου θα καθισει ο δικαστης συμβολο της Ιταλιας Αντονιο ντι Πιετρο. Οπως μεταδιδει απο τη Ρωμη το ΑΠΕ, ο δικαστης που ξεσκεπασε ολοκληρο το κυκλωμα δωροδοκιας των Ιταλων πολιτικων παραπεμπεται σε δικη κατηγορουμενος για καταχρηση και παραβαση καθηκοντος απο τους εισαγγελεις του δικαστηριου της Μπρεσια. Στο κατηγορητηριο αναφερεται οτι εκμεταλλευθηκε τη θεση του για να εχει διευκολυνσεις απο επιχειρηματιες σε χρηματικα δανεια που ζητουσε και να εξυπηρετει φιλους του. Αμεσως μετα την ειδηση αυτη, ο δικηγορος του Ντι Πιετρο αφησε να εννοηθει οτι ο πιο διασημος Ιταλος δικαστης, δεν προκειται πλεον να ασχοληθει με την πολιτικη.

Νεες επιθεσεις με αυτοσχεδιες βομβες σημειωθηκαν σημερα στην Κωνσταντινουπολη εναντιον των γραφειων κομματων που παιρνουν μερος στις βουλευτικες εκλογες της Κυριακης. Επληγησαν τα εκλογικα κεντρα του σοσιαλδημοκρατικου κομματος καθως και ενος συντηρητικου κομματος, τα οποια υπεστησαν σοβαρες ζημιες. Στο μεταξυ, δημοσκοπηση που δημοσιευεται σημερα στην εφημεριδα ``Μιλλιετ``, φερει το κομμα της ``Μητερας Πατριδας`` του Μεσουτ Γιλμαζ, να προηγειται στις προτιμησεις των ψηφοφορων με 21,5% . Ακολουθουν το Ισλαμικο κομμα της Ευημεριας με 19,8% και το κομμα του ``Ορθου δρομου`` της Τανσου Τσιλερ με 17,7% .

Σε ενοτητα καλεσε τους μεταρρυθμιστες της Ρωσιας, μετα την επικρατηση των Κομμουνιστων στις κοινοβουλευτικες εκλογες, ο αμερικανος υπουργος Εξωτερικων Ουωρεν Κριστοφερ και τους προετρεψε να υποστηριξουν κοινο υποψηφιο στις προεδρικες εκλογες του Ιουνιου. Στο μεταξυ, συμφωνα με τα νεωτερα μερικα αποτελεσματα οι Κομμουνιστες του Γεναντι Ζουγκανοφ επιβεβαιωνουν το μεγαλο προβαδισμα απο τα αλλα κομματα εξασφαλιζοντας το 21,4%, εντεκα σχεδον μοναδες διαφορα απο τους εθνικιστες του Ζιρινοφσκι.

Βρετανοι επιστημονες ανακοινωσαν οτι εντοπισαν ενα δευτερο μεταλλαγμενο γονιδιο που θεωρειται υπευθυνο για την προκληση καρκινου του μαστου και χαρακτηρισαν ως επαναστατικη την ανακαλυψη τους αυτη στη μαχη κατα της επαρατης νοσου. Εξοπλισμενοι με αυτη την πληροφορια,οι επιστημονες μπορουν να προχωρησουν στην παρασκευη νεων φαρμακων η σε θεραπεια των γονιδιων ικανη να απομονωσει η να εξουδετερωσει το μεταλλαγμενο γονιδιο, δηλωσε ο επιστημονικος διευθυντης του ``Βρετανικου Κεντρου Ερευνων κατα του Καρκινου``.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αναπληρουντα τον Πρωθυπουργο Ακη Τσοχατζοπουλο, συναντωνται σημερα οι πρυτανεις των ανωτατων εκπαιδευτικων ιδρυματων ζητωντας την αυξηση των δαπανων για την παιδεια.

Το Νταου Πεντελης επισκεφθηκε το πρωι ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος. Στη συντομη ομιλια του προς τους εργαζομενους χαρακτηρισε σπουδαια την προσπαθεια του νοσηλευτικου προσωπικου και τους συνεχαρη για την ψυχικη τους αντοχη και την προετοιμασια που χρειαζεται για να ανταπεξελθουν στο δυσκολο εργο τους.Ο κ.Στεφανοπουλος τονισε οτι εμεινε ικανοποιημενος απ οσα ειδε, ενω χαρακτηρισε την παρουσια του συμβολικη,λεγοντας οτι ``ηρθα για να προσελκυσω την προσοχη της κοινωνιας μας σε αυτο το καυτο προβλημα``.

Νεα υποθεση δουλεμποριου αποκαλυφθηκε τη νυχτα απο την υπηρεσια διωξης ναρκωτικων με τα ειδικα εκπαιδευμενα σκυλια στο τελωνειο της Πατρας. Ειδικοτερα σε ερευνα τουριστικου λεωφορειου που θεωρηθηκε υποπτο, τα σκυλια αντι για ναρκωτικα βρηκαν στιβαγμενους σε ειδικα κατασκευασμενες κρυπτες κατω απο τα καθισματα του λεωφορειου δεκα Ινδους λαθρομεταναστες. Οι κρυπτες ηταν σφραγισμενες με οξυγονοκολληση και οι ατυχοι Ινδοι ηταν σε αθλια κατασταση. Πεντε απο αυτους διακομιστηκαν στο νοσοκομειο με αναπνευστικα προβληματα. Συνεληφθησαν ο οδηγος του λεωφορειου Γιωργος Τσιτουρας 42 ετων, καθως οι φιλοι του Στελιος Παπανικολαου, 53 ετων και Αλεξανδρος Τολιας 44 ετων.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Thursday, 21 December 1995 - 23:57:09