Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 09)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων που κυριαρχουν στην εσωτερικη και εξωτερικη επικαιροτητα:
  • Εντος του μηνος θα ολοκληρωθει η διαδικασια διαδοχης του πρωθυπουργου,θα δηλωσει στη βουλη ο Κωστας Σημιτης και θα χαρακτηρισει θεμιτες τις διαφορετικες αποψεις.
  • Σε καθε περιπτωση θα δοθει λυση στο θεμα διαδοχης,ακομη και σε αρνηση του πρωθυπουργου,δηλωσε ο Στεφανος Τζουμακας.
  • Διαφορετικες αποψεις μεταξυ των κυριων Ποττακη και Βενιζελου για το θεμα της αναπληρωσης.Δεν υπαρχει διασταση σημειωνει ο κ.Χυτηρης.
  • Σταθεροποιημενη η υγεια του πρωθυπουργου,που υποβαλλεται σε αιμοκαθαρσεις.Δεν ανησυχει τους γιατρους ο μικρος πυρετος.
  • Θριλερ στην Τσετεσενια,οπου οι ανταρτες κρατουν σε νοσοκομειο 1.000 ομηρους και αρχισαν ηδη τις εκτελεσεις.
  • Στον ηγετη του Ισλαμικου κομματος της Τουρκιας εδωσε εντολη σχηματισμου κυβερνησης ο Σουλειμαν Ντεμιρελ.
  • Ημερα πενθους η Πεμπτη για τους γαλλους, λογω της κηδειας του Φρανσουα Μιτεραν.
  • Σε κατ' οικον περιορισμο μετετραπη η προφυλακιση του Χριστοφου Μαρινου, που συνεχιζει για 70 ημερες την απεργια πεινας.
  • Την προσεχη εβδομαδα οι οριστικες αποφασεις για την πολιτικη στον τομεα του φαρμακου
  • Αναχωρει αυριο για την Βοσνια ο κυριος ογκος του ελληνικου λοχου που θα ενταχθει στην ειρηνευτικη δυναμη του ΝΑΤΟ.
  • Σαλος απο δηλωσεις Γιατζογλου οτι εχει δωροδοκισει διαιτητες του μπασκετ.
  • Κρισιμο αγωνα με την Λιουμπλανα δινει ο ΠΑΟΚ για το ευρωπαικο κυπελλο μπασκετ.
  • Ανοδικες τασεις και σημερα στο χρηματιστηριο. Αυξηση 0,21%

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με επικεντρο τη Βουλη,το Ωνασειο και τη Χαριλαου Τρικουπη, συνεχιζονται οι διαδικασιες διαδοχης και ολα δειχνουν οτι τις προσεχεις ημερες θα σημειωθουν σημαντικες εξελιξεις,μετα το πρασινο φως που φαινεται να εδωσαν οι γιατροι του Ωνασειου,για συζητησεις μελων του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργο.

Με αντιπαραθεση του Μιλτιαδη Εβερτ και του προεδρου της βουλης για διαιδικαστικα θεματα,συνεχισθηκε στη βουλη η συζητηση επι της προτασης μομφης κατα της κυβερνησης που εχει καταθεσει η Νεα Δημοκρατια.Επι της ουσιας ο πρωην προεδρος της Βουλης Αθανασιος Τσαλδαρης καλεσε τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ να σταθουν στο υψος των περιστασεων και να υπερψηφισουν την προταση δυσπιστιας και ζητησε να ορισθει απο τωρα η ημερομηνια εκλογης του νεου πρωθυπουργου.Ο Αναστασιος Πεπονης τονισε οτι η λυση στο προβλημα της υγειας του πρωθυπουργου θα ειναι αψογη,σημειωσε οτι δεν υπαρχει συνταγματικο κενο,ενω τα οργανα του ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθουν τη λειτουργια των θεσμων.Ο Κωστας Σημιτης τονισε οτι η προταση δυσπιστιας ειναι χωρις αντικειμενο,αφου το ΠΑΣΟΚ εχει δηλωσει οτι η διαδικασια παραιτησης του πρωθυπουργου εχει δρομολογηθει και εχει δεσμευθει οτι θα ολοκληρωθει εντος του Ιανουαριου.Ο κ. Σημιτης παραδεχθηκε ωστοσο οτι υπαρχουν διαφορετικες γνωμες,οι οποιες οπως ειπε ειναι θεμιτες.Η συζητηση συνεχιζοταν μεχρι αργα το βραδυ και θα ολοκληρωθει αυριο τα μεσανυχτα με την ονομαστικη ψηφοφορια.

Ο υπουργος εργασιας Στεφανος Τζουμακας δηλωσε οτι σε καθε περιπτωση,και με οροσημο την 20-η Ιανουαριου,θα δοθει λυση στο πολιτικο προβλημα της διαδοχης του Πρωθυπουργου.Προσθεσε οτι σε περιπτωση που δεν υπαρξει παραιτηση του Ανδρεα Παπανδρεου, τοτε η Κεντρικη Επιτροπη θα εξετασει το ζητημα πως καλυπτονται τα καθηκοντα του Πρωθυπουργου, και θα διατυπωσει, πολιτικα και συνταγματικα, τη λυση.Σε ερωτηση τι θα γινει αν ο πρωθυπουργος αρνηθει να παραιτηθει ο κ. Τζουμακας διατυπωσε την εκτιμηση πως οταν υπαρχουν αμφιβολιες στην ερμηνεια του δικαιου, δημιουργουμε ενα πλασμα δικαιου, οποτε στην προκειμενη περιπτωση εξομοιωνουμε το εκλειψει με αδυναμια ασκησης καθηκοντος.Απο την Αλεξανδρεια της Ημαθειας ο Γερασιμος Αρσενης, δηλωσε οτι δεν μπορει να καταλαβει την δυσκολια ορισμενων να διαχωρισουν την ανθρωπινη διασταση απο την πολιτικη διασταση.Προσθεσε οτι συμφωνα με τους γιατρους ο πρωθυπουργος εντος των ημερων θα ειναι σε θεση να κανει πολιτικη συζητηση με τα θεσμοθετημενα οργανα.

Στο Ωνασειο τωρα,η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου εμφανιζεται σταθεροποιημενη,συνεχιζεται το προγραμμα κινησιθεραπειας και αναπνευστικης φυσικοθεραπειας.Υποβληθηκε σε αιμοκαθαρση, η αναπνευστικη λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο αναπνευστηρα και η καρδιακη του λειτουργια ειναι αμεταβλητη.Συμφωνα με τους γιατρους δεν υπαρχουν ενδειξεις νεας λοιμωξης.

Τελος οσον αφορα την οξεια ηπατιτιδα Β που προσεβαλε την κυρια Δημητρα Λιανη-Παπανδρεου φαινεται να δινει πλεον ηπιοτερα συμπτωματα μετα τη φαρμακευτικη αγωγη την οποια ακολουθει. Οι θεραποντες ιατροι της ειναι αισιοδοξοι οτι θα καταφερουν μεσα σε οκτω το λιγοτερο εβδομαδες να εχει ξεπερασει το προβλημα.

Σε θριλερ εξελισσεται η ομηρια χιλιων περιπου ατομων απο ενοπλους τσετσενους ανταρτες, σε νοσοκομειο της πολης Κιζλιαρ στο Νταγκεσταν. Σε αποτυχια κατεληξαν οι διαπραγματευσεις μεταξυ των δυο τοπικων αξιωματουχων και των τσετσενων ανταρτων, καθως οι τελευταιοι σκοτωσαν δυο απο τους ομηρους.Οι ανταρτες, που η αστυνομια τους υπολογιζει γυρω στους 400, ζητουν την αποχωρηση των ρωσικων δυναμεων απο την Τσετσενια και το Νταγκεσταν, ειδαλως απειλουν οτι θα εκτελεσουν τους ομηρους.Ακαρπη απεβη επισης η αποπειρα του υπουργου εθνοτητων του Νταγκεσταν, να διαπραγματευθει μαζι τους.Φανερα εκνευρισμενος ο προεδρος Μπορις Γιελτσιν, καταφερθηκε με σκληρα σχολια εναντιον των επιτελων του, που, οπως ειπε, επετρεψαν στους τσετσενους ανταρτες να επιτεθουν στο Κιζλιαρ και να συλλαβουν παλι εκατονταδες ομηρους. Παραλληλα,κατηγορησε τα στρατευματα στα συνορα του Νταγκεσταν οτι κοιμοντουσαν, οπως δηλωσε χαρακτηριστικα, επιτρεποντας ετσι στους ανταρτες να διασχισουν τα συνορα.

Στον ηγετη του Ισλαμικου Κομματος, Νετζμετιν Ερμπακαν, εδωσε σημερα εντολη να σχηματισει κυβερνηση ο προεδρος της Τουρκιας, Σουλειμαν Ντεμιρελ. Ο Ερμπακαν ειχε αναδειχθει νικητης των βουλευτικων εκλογων στις 24 Δεκεμβριου.Εκτοτε ειχε αρχισει ενας μαραθωνιος διαβουλευσεων μεταξυ των κομματων της Μητερας Πατριδας του Μεσουτ Γιλμαζ και του Ορθου Δρομου, της Τανσου Τσιλερ, να σχηματισουν κυβερνηση συνασπισμου, με σκοπο να αφησουν απεξω τους ισλαμιστες.

Ειδικη τελετη πραγματοποιηθηκε σημερα στην Αλεξανδρεια Ημαθιας, ενοψει της αυριανης αναχωρησης για τη Βοσνια του κυριου ογκου του ελληνικου λοχου μεταφορων, με τον οποιο ολοκληρωνεται η συμμετοχη της Ελλαδας στην ΝΑΤΟικη δυναμη υποστηριξης της ειρηνευτικης συμφωνιας στην περιοχη.Στη συντομη ομιλια του, ο υπουργος Εθνικης Αμυνας Γερασιμος Αρσενης, δηλωσε οτι η παρουσια της ελληνικης δυναμης στην περιοχη, νομιμοποιει την Ελλαδα να εχει ενεργο συμμετοχη στις οικονομικες πρωτοβουλιες που αναπτυσσονται για την ανασυγκροτηση της Βοσνιας. Παραλληλα, δινει την ευκαιρια στη χωρα να ξαναπαιξει τον ιστορικο, οπως υποστηριξε, ρολο της ως ειρηνευτικος παραγων.Τελος,ο κ.Αρσενης τονισε οτι το ελληνικο τμημα αποτελειται μονο απο εθελοντες υπαξιωματικους η πενταετους υποχρεωσης και ο αριθμος τους ειναι σταθερος.

Στο μεταξυ ενα ατομο σκοτωθηκε και τουλαχιστον δυο τραυματιστηκαν,οταν ενα τραμ χτυπηθηκε απο ρουκετα στο Σαραγεβο. Προκειται για το πρωτο επεισοδειο βιας που σημειωθηκε στη βοσνιακη πρωτευουσα, απο την αφιξη της ειρηνευτικης δυναμης του ΝΑΤΟ, εδω και τρεις εβδομαδες. Τα αμερικανικα στρατευματα που βρισκονται στη Βοσνια προκειται να επισκεφθει στο τελος της εβδομαδος, ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον. Συμφωνα με τον εκπροσωπο του Λευκου Οικου, ο Κλιντον θα αναχωρησει απο τις ΗΠΑ την Παρασκευη το βραδυ και θα επιστρεψει στην Ουασινγκτον στη διαρκεια του Σαββατοκυριακου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επικεφαλης των ρωσικων υπηρεσιων πληροφοριων, Εβγκενι Πριμακοφ, διορισθηκε σημερα υπουργος Εξωτερικων στη θεση του παραιτηθεντος Αντρει Κοζιρεφ. Ο Κοζιρεφ παραιτηθηκε πριν απο λιγες μερες, διοτι συμφωνα με το ρωσικο συνταγμα, δεν μπορει να διατελει υπουργος εφοσον εκλεχθηκε βουλευτης στις εκλογες της 17ης Δεκεμβριου.

Εκατονταδες γαλλοι, κρατωντας κοκκινα τριανταφυλλα που ειναι το συμβολο του γαλλικου σοσιαλισμου, αποτιουν απο χθες φορο τιμης στον εκλειποντα πρωην προεδρο της χωρας Φρανσουα Μιτεραν.Ημερα πενθους εχει κηρυχθει η Πεμπτη οπου ο Μιττεραν θα κηδευθει στην γεννετειρα του, το Ζαρνακ της νοτιοδυτικης Γαλλιας. Την ημερα αυτη αναμενεται να καταφθασουν στο Παρισι εκατονταδες ηγετες απο ολον τον κοσμο, προκειμενου να παρευρεθουν στην τελετη που θα πραγματοποιηθει στη μνημη του, στην εκκλησια της Νοτρ-Νταμ. Την Ελλαδα θα εκπροσωπησει ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος. Στη Ροδο, το δημοτικο συμβουλιο του νησιου αποφασισε να δωσει το ονομα του Φρανσουα Μιτεραν σε ενα κεντρικο δρομο και παραλληλα θα προκηρυχθει, μεσω του Ιδρυματος Υποτροφιων Δωδεκανησου, υποτροφια για μετεκπαιδευση στο Κοινοτικο Δικαιο, που θα φερει το ονομα του γαλλου πολιτικου.

Στο Σαραγεβο, ενα γαλλικο Ψ-130 πραγματοποιησε σημερα την τελευταια πτηση της αερογεφυρας που ειχε στηθει στην πολη απο το 1992 για την μεταφορα ανθρωπιστικης βοηθειας.

Παρουσια του παλαιστινιου ηγετη Γιασερ Αραφατ, εκπροσωπων απο 39 χωρες, καθως και διεθνων και τοπικων οργανωσεων, αρχισαν σημερα στο Παρισι οι εργασιες της διυπουργικης διασκεψης για την χορηγηση οικονομικης βοηθειας προς τους Παλαιστινιους. Οι πιστωτες συμφωνησαν να χορηγησουν βοηθεια υψους 500 εκατ. δολαριων, οπως ειχε ζητησει η παλαιστινιακη πλευρα.Τα κονδυλια θα διατεθουν σε επενδυτικα εργα τα οποια εχουν προγραμματισθει απο την Παλαιστινιακη Αρχη σε συνεργασια με την Παγκοσμια Τραπεζα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δυο αναμενεται να ειναι οι τελεταρχες στην Ελληνικη παρελαση της 25ης Μαρτιου στην Πεμπτη Λεωφορο της Νεας Υορκης. Εαν δεχτουν την προσκληση, φετος τελεταρχες θα ειναι ο δημαρχος της πολης Ρθδολπη Γιθλιανι και ο επιτιμος προεδρος της Νεας Δημοκρατιας και πρωην πρωθυπουργος της Ελλαδας Κωσταντινος Μητσοτακης. Τιμητικη προσκληση θα σταλει επισης και στον Παταριαρχη Βαρθολομαιο. Συγχηση προκαλεσε την περασμενη εβδομαδα σε μεγαλο αριθμο ομογενων η ειδηση οτι ενας απο τους υποψηφιους τελεταρχες ηταν ο τεως βασιλιας της Ελλαδας κ. Γκλυξμπουργκ. Τον κ. Γκλυξμπουργκ ψηφισαν 7 απο τα εικοσιενα μελη του συμβουλιου της Ομοσπονδιας Ελληνικων Σωματειων, που διοργανωνει την παρελαση. Σε ξεχωριστες ανακοινωσεις τους η Ομοσπονια Δωδεκανησιακων Σωματειων Αμερικης και Καναδα και ο Πανκερκυραικος Συλλογος Αμερικης εξεφρασαν την φρικη και αγανακτηση τους για τους "7 ψηφους" και δηλωσαν προληπτικα οτι εαν πρσκληθει ο κ. Γκλυξμπουργκ θα απεχουν απο την παρελαση. Αναφερομενος στο θεμα Γκλυξμπουργκ ο προεδρος της Ομοσπονδιας Ελληνικων Σωματειων, Βασιλης Σταθακος, απεκλεισε κατηγορηματικα το ενδεχομενο να προσκληθει ο κ. Γκλυξμπουργκ. Ο κ. Σταθακος ειπε στο Κοσμος ΦΜ οτι "δεν υπαρχουν διαιρετικες τασεις αλλα υπαρχει η ελευθερια να εκφρασουν [τα μελη του συμβουλιου] της αποψεις τους," και προσθεσε οτι η Ομοσπονδια "ενεργει με καθε σοβαροτητα ωστε και τιποτα να μην αποκλειεται αλλα και ο γνωμονας να ειναι το εθνικο συμφερον."

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθανει αποψε στην Κυπρο για επαφες με την κυπριακη κυβερνηση, ο ιρλανδος υπουργος Εξωτερικων, Ντικ Σπρινγκ, η χωρα του οποιου αναλαμβανει την προεδρια της Ευρωπαικης Ενωσης την 1η Ιουλιου. Επικεντρο των συνομιλιων θα ειναι οι τρεχουσες εξελιξεις στο Κυπριακο, καθως και η πορεια της Κυπρου προς την Ευρωπαικη Ενωση.Η επισκεψη του κ.Σπρινγκ θα ολοκληρωθει την Παρασκευη.

Εικοσι πεντε Πακιστανοι λαθρομεταναστες συνεληφθησαν απο οργανα του Κεντρικου Λιμεναρχειου Χαλκιδας, στο πλοιο Αγια Θαλασσινη που βρισκοταν για επισκευες στα ναυπηγεια της Αυλιδας.Μαζι με τους αλλοδαπους συνεληφθησαν και οι Ιωαννης Μουνδρεας και Δημητρης Βραχλιωτης πλοιαρχος και υποπλοιαρχος αντιστοιχα του παραπανω πλοιου. Οι συλληφθεντες θα προσαχθουν σημερα στον εισαγγελεα πλημμελειοδικων Χαλκιδας κατα την αυτοφωρη διαδικασια.

Ποσο υψους 2,6 δις δρχ θα διατεθουν για την πολεοδομικη και χωροταξικη ανασυγκροτηση των σεισμοπληκτων νομων Γρεβενων και Κοζανης συμφωνα με την προγραμματικη συμβαση που υπεγραψε ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης, με τους νομαρχες των δυο περιοχων.Μεχρι το τελος του μηνος θα ανακοινωθουν το προγραμμα και οι προτεραιοτητες υλοποιησης των εργων.

Την προσεχη εβδομαδα θα ληφθουν απο την οικονομικη επιτροπη οι οριστικες αποφασεις για την πολιτικη στον τομεα των φαρμακων.Το θεμα εξεταστηκε σε κυβερνητικη συσκεψη υπο την προεδρια του υπουργου Εθνικης Οικονομιας και τη συμμετοχη των αρμοδιων υπουργων.Ο υπουργος υγειας διαβεβαιωσε οτι δεν προκειται να γινουν περικοπες στα φαρμακα. * Αναστατωση προκληθηκε σημερα στο δικαστικο μεγαρο Θεσσαλονικης, οταν αγνωστος τηλεφωνησε στις 9 το πρωι στην εφημεριδα, Μακεδονια και προειδοποιησε οτι εντος δυο ωρων θα εκραγουν δυο βομβες.Ανδρες της ασφαλειας με τη βοηθεια ειδικευμενου σκυλου ερευνησαν το κτιριο, χωρις να το εκκενωσουν, οπου τελικα αποδειχθηκε οτι ηταν φαρσα.

Σε κατ' οικον περιορισμο θα παραμεινει μεχρι να δικασθει τελικα ο Χριστοφορος Μαρινος, συμφωνα με σημερινη αποφαση του Συμβουλιου Πλημμελειοδικων Αθηνων, που δεκτο το αιτημα των συνηγορων του για αποφυλακιση. Συμφωνα με την αποφαση, ο Μαρινος που διανυει την 70-η ημερα απεργιας πεινας, μετα το περας της νοσηλειας του στο Τζανειο Νοσοκομειο θα μεταφερθει στο σπιτι του και θα φρουρειται ολο το 24ωρο, για τυχον διαφυγη του.Απαγορευεται ακομη η εισοδος στο σπιτι του αλλων προσωπων, πλην των γονεων του, της αδελφης του, της μνηστης του και συγγενων μεχρι τριτου βαθμου.Τελος, σε περιπτωση που χρειασθει να νοσηλευθει, θα εισαχθει σε νοσοκομειο οπου και παλι θα φρουρειται.

Η πολιτικη στον τομεα των φαρμακων εξεταστηκε σε κυβερνητικη συσκεψη που πραγματοποιηθηκε υπο την προεδρια του υπουργου Εθνικης Οικονομιας και τη συμμετοχη των αρμοδιων υπουργων.Οπως δηλωσε ο κ. Παπαντωνιου στοχος της κυβερνησης ειναι η μειωση του κοστους των φαρμακων και ο περιορισμος της πολυφαρμακιας.Η συζητηση θα συνεχισθει στην Οικονομικη Επιτροπη την επομενη εβδομαδα, οποτε και θα ληφθουν οι οριστικες αποφασεις.Παντως ο υπουργος υγειας Δημητρης Κρεμαστινος διαβεβαιωσε οτι δεν προκειται να υπαρξουν περικοπες σε φαρμακα. Σημειωνεται οτι οι δαπανες για φαρμακα καλυπτουν στη χωρα μας το 1,7% του ΑΕΠ , ενω στις υπολοιπες χωρες της Ευρωπης ειναι κατω του 1%.

Πανω απο 200.000 εργαζομενοι και συνταξιουχοι αναμενεται να παρουν μερος στο προγραμμα κοινωνικου τουρισμου της εργατικης εστιας για το 1996.Ηδη απο σημερα αρχισε η απογραφη των δικαιουχων που θα ολοκληρωθει στις αρχες Μαρτιου.

Την συγκροτηση της Επιτροπης Διευθυνσης Εργου της Νεας Διαρθρωτικης Πολιτικης Απασχολησης,που εντασεται μεσα στο πλαισιο των μετρων για την αντιμετωπιση της ανεργιας,ανακοινωσε σημερα ο Υπουργος Εργασιας Στεφανος Τζουμακας.Προεδρος της επιτροπης θα ειναι ο κ.Τζουμακας,με αναπληρωτη τον Διοικητη του ΟΑΕΔ Ροβερτο Σπυροπουλο, ενω θα συμμετεχουν εκπροσωποι των συναρμοδιων υπουργειων,στελεχη του ΟΑΕΔ, και εμπειρογνωμονες εργασιακων θεματων.Παραλληλα ο υπουργος εργασιας, ενεκρινε το ποσον των εκατο χιλιαδων δραχμων, για την οικονομικη ενισχυση των οικοδομων του νομου Κοζανης και Γρεβενων.

Την προθεση τους να μην αποχωρησουν απο το κτιριο του ΟΤΕ, δηλωνουν οι κατοικοι των Αγιων Δεκα Ηρακλειου, αν δεν αποσπασουν την δεσμευση οτι θα συνεχιστει κανονικα οι λειτουργια του.Οι κατοικοι του χωριου κατελαβαν το πρωι το τηλεπικοινωνιακο κεντρο διαμαρτυρομενοι για την αποφαση της διοικηση του ΟΤΕ να το καταργησει.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαλος εχει ξεσπασει μετα τις αποκαλυψεις που εγιναν σε εκπομπη της ΕΤ-3, οπου εμφανιστηκε κασετα στην οποια ακουγεται ο προπονητης του Ηρακλη, Στιβ Γιατζογλου να λεει οτι οταν ηταν προπονητης του Ολυμπιακου ειχε δωροδοκησει με 500.000 δραχμες τον Αθηναιο διαιτητη, Τακη Σταυρου και οτι την εποχη Κοσκωτα, εδινε σε αρκετους διαιτητες φακελλακια. Τις καταγγελιες αυτες ειχε κανει ο κ.Γιατζογλου, πριν τρια χρονια, οταν ηταν προπονητης του Αρη, προς τον τοτε προεδρο της ομαδας, Θεοφιλο Μητρουδη, μολις ειχε γινει γνωστο οτι τον αγωνα Αρη-Ολυμπιακου, θα διαιτητευαν οι κυριοι Σταυρου και Βορεαδης. Ο θιγομενος διαιτητης,Τακης Σταυρου,δηλωσε οτι ολα αυτα ειναι ασυστολα ψευδη και οτι θα καταφυγει στη Δικαιοσυνη για προστατεψει την τιμη του. Απο την πλευρα του,ο κ.Γιατζογλου, που μολις ανελαβε την τεχνικη ηγεσια του Ηρακλη, δηλωσε οτι δεν θυμαται να εγινε αυτη η συνομιλια και οτι δεν καταλαβαινει τι νοημα εχει να βγαινει τωρα αυτο το αποσπασμα μιας παλιας συνομιλιας, αφου οι προπονητες με τους παραγοντες μιλανε καθε μερα και λενε χιλια-δυο πραγματα, οπως ειπε.

Εξελιξεις αναμενονται στον Ολυμπιακο με κυριο θυμα τον προπονητη της ομαδας, Σταυρο Διαμαντοπουλο. Ο Κατερινιωτης τεχνικος μετραει μερες, αν οχι ωρες , αφου οι σχεσεις του με τους περισσοτερους ποδοσφαιριστες ειναι ασχημες και οπως συμβαινει ς αυτες τις περιπτωσεις, απολυεται ο προπονητης.

Κρισιμο παιχνιδι εδωσε αποψε ο ΠΑΟΚ στη Λιουμπλιανα της Σλοβενιας, για το Ευρωπαικο Κυπελλο μπασκετ. Αντιμετωπιζει την Ολυμπια, ενω ο αγωνας θα μεταδοθει στις 9 απο την τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Να περασουμε στο χωρο του Βολει, οπου αυτο που κυριαρχει ειναι η γκαφα ολκης του Παναθηναικου, να μη δηλωσει στην Ευρωπαικη ομοσπονδια τους δυο ξενους παικτες της ομαδας και ετσι θα αγωνιστει χωρις αυτους στο κυπελλο πρωταθλητριων. Η αβλεψια αυτη των πρασινων, οδηγησε στην παραιτηση του κ. Ντινου Χασαπη, τοσο απο τη θεση του υπευθυνου του τμηματος βολει, οσο και απο μελος του ερασιτεχνη Παναθηναικου. Τωρα ο Παναθηναικος ελπιζει μονο σε ενα θαυμα, να γινει δηλαδη δεκτη η εφεση που κατεθεσε, ενω υπερ της ελληνικης ομαδας παρενεβει και ο προεδρος της ελληνικης ομοσπονδιας Θανασης Μπελιγραντης με επιστολη που εστειλε στην Ευρωπαικη ομοσπονδια.

Να μεινουμε στο βολει και παμε στην ακριτικη Ορεστιαδα,οπου διεξαγεται απο το παιχνιδι της τοπικης ομαδας με την Πορτογαλικη Καστελο Ντα Μαγια. Το ματς μεταδιδεται απο την ΕΤ-1. Ο επαναληπτικος αγωνας θα διεξαχθει μεθαυριο Πεμπτη, παλι στην Ορεστιαδα. Να σημειωθει οτι με τη γυναικεια ομαδα της Καστελο Ντα Μαγια, αγωνιζεται σημερα στην Πορτογαλια και ο Παναθηναικος, στο πλαισιο του κυπελλου κυπελλουχων Γυναικων.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ηπιο κλιμα πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγες στη σημερινη συνεδριασητ ου Χρηματιστηριου και ο γενικος δεικτης τιμων σημειωσε μικρη ανοδο 0,21%, κλεινοντας στις 919,57 μοναδες. Σε μετρια επιπεδα κυμανθηκαν οι συναλλαγες, η αξια των οποιων εφθασε τα 5,5 δις. δραχμες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,12%, Ληζινγκ πτωση 0,35%, Ασφαλειες πτωση 0,34%, Επενδυσεις ανοδος 0,46%, Βιομηχανιες ανοδος 0,63%, Κατασκευων ανοδος 0,25%, Συμμετοχων πτωση 0,59%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας παρουσιασε πτωση 0,37%. Σταθερο παρεμεινε το δολλαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες στις 239,642 δραχμες.
Συναλλαγμα              ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ       ΑΓΟΡΑ       ΠΩΛΗΣΗ
ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ           173.280     172.760      173.800

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις σε ολοκληρη σχεδον τη χωρα,κατα τοπους στα ανατολικα και νοτια,αυξημενες,προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι θα πνεουν απο ανατολικες διευθυνσεις μετριοι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει μειον ενα με 10 βαθμους,στα υπολοιπα ηπειρωτικα 4 με 14 και στα νησια 9 με 16 βαθμους κελσιου.Λιγες νεφωσεις,παροδικα αυξημενες,ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 7 με 13 και 3 με 10 αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.14 run on Wednesday, 10 January 1996 - 08:35:41