Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 23)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Τις εισηγησεις τους προς τον Πρωθυπουργο ετοιμαζουν οι υπουργοι ενοψει των προγραμματικων δηλωσεων την ερχομενη Δευτερα.
  • Το μεσημερι ο Κωστας Σημιτης συναντηθηκε με τον Γαλλο πρεσβη στην Αθηνα.
  • Σε συνεργασια με τη νεα κυβερνηση προσβλεπουν οι Ηνωμενες Πολιτειες, συμφωνα με δηλωση του εκπροσωπου του Λευκου Οικου.
  • Συγχαρητηριο τηλεγραφημα απεστειλε και ο Γερμανος Καγκελαριος, Χελμουτ Κολ.
  • Δεν θα δοθει περιοδος χαριτος στην κυβερνηση απο τη Νεα Δημοκρατια.
  • Σταθεροποιημενη χαρακτηριζεται η κατασταση της υγειας του Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Ακαρπες παραμενουν οι ερευνες για τον εντοπισμο των δυο ενοπλων της ληστειας στο κεντρο εκπαιδευσης Παλασκα, με λεια 40 εκατ. δραχ.
  • Σωοι και οι 17 ναυτικοι, μεταξυ των οποιων και δυο Ελληνες του φορτηγου πλοιου "Γιαννης" που βυθιστηκε στην Καραιβικη.
  • Μπαραζ εκρηξεων και εμπρησμων τα ξημερωματα στην Αθηνα.
  • Τσουχτερο κρυο, χιονοπτωσεις και βροχες επικρατουν στη βορεια Ελλαδα.
  • Μυστηριο εξακολουθει να καλυπτει την εξαφανιση του μαιευτηρα - γυναικολογου, Γιαννη Πολιτη.
  • Ο 25χρονος Γιγκαλ Αμιρ ομολογησε το πρωι οτι δολοφονησε τον Ισραηλινο Πρωθυπουργο, Γιτζακ Ραμπιν.
  • Τεραστιες οι καταστροφες στις ανατολικες περιοχες των Ηνωμενων Πολιτειων απο τις πλημμυρες.
  • Ο Μπορις Γελτσιν, αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο να θεσει υποψηφιοτητα για δευτερη φορα στις προεδρικες εκλογες στη Ρωσια.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλλεπαλληλες επαφες εχουν αρχισει οι υπουργοι προκειμενου να ετοιμασουν τις εισηγησεις τους προς τον Πρωθυπουργο, Κωστα Σημιτη, ενοψει της συνταξης των προγραμματικων δηλωσεων που θα αναγνωστουν στη Βουλη, την ερχομενη Δευτερα. Ο κ. Σημιτης επικεντρωνει τις προσπαθειες του στην ανασυνταξη της οικονομιας, το κοινωνικο κρατος και τις πρωτοβουλιες της εξωτερικης πολιτικης. Χθες αναφερθηκε στο υφος και το ηθος, προκειμενου να διασφαλιστει, οπως ειπε, η εμπιστοσυνη του λαου και στην αποτελεσματικοτητα της κυβερνησης. Το μεσημερι ο Πρωθυπουργος συναντηθηκε με τον πρεσβη της Γαλλιας στην Αθηνα, ο οποιος, συμφωνα με πληροφοριες, του επεδωσε μηνυμα του Προεδρου, Ζακ Σιρακ. Ο κ. Σημιτης θα μεταβει στις 7.30 το βραδυ στον Πειραια, στο πολιτικο του γραφειο. Τελος στις 6.30 θα συνεδριασει το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπροσωπος του Λευκου Οικου δηλωσε οτι η χωρα του προσβλεπει σε συνεργασια με τη νεα κυβερνηση, γιατι, οπως ειπε, ειναι δυνατον να συνεχιστει το ειδος των σχεσεων που δημιουργηθηκε με την Ελλαδα, με το λαο της οποιας διατηρουμε μακρα φιλια. Εξαλλου ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ δηλωσε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες ειναι πολυ ικανοποιημενες για την αναληψη των πρωθυπουργικων καθηκοντων απο τον Κωστα Σημιτη. Η Ελλαδα, τονισε, ειναι σημαντικος συμμαχος στο ΝΑΤΟ και προσβλεπουμε στη συνεργασια με τη νεα κυβερνηση. Τελος συγχαρητηριο τηλεγραφημα προς τον Κωστα Σημιτη, απεστειλε ο Καγκελαριος, Χελμουτ Κολ και εξεφρασε τη βεβαιοτητα οτι θα προωθησει με ολες του τις δυναμεις τη γερμανο-ελληνικη φιλια.

Ο υπουργος Τυπου και κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, διεψευσε το μεσημερι τα οσα ισχυριστηκε χθες ο Γιαννης Χαραλαμποπουλος, οτι δεν ειχε συνεννοηθει με τον κ. Σημιτη για τον σχηματισμο νεας κυβερνησης. Ο κ. Ρεππας προσθεσε οτι ο Πρωθυπουργος ειχε συνομιλια και συνεργασια πριν απο την ορκομωσια με τον κ. Χαραλαμποπουλο για την πορεια της κυβερνησης, το υφος και το ηθος της. Αναφερομενος στην κριτικη που ασκειται απο βουλευτες και στελεχη του ΠΑΣΟΚ, οτι δεν υπηρξαν τα κριτηρια της αντιπροσωπευτικοτητας και της αντικειμενικοτητας στον σχηματισμο της κυβερνησης, ο κ. Ρεππας ειπε οτι η συνθεση της κυβερνησης ειναι μελημα του Πρωθυπουργου και εκφραζει την ανανεωση και τη συνεχιση του ΠΑΣΟΚ. Απαντωντας σε ερωτηση, ο κ. Ρεππας ειπε οτι την κυβερνηση δεν απασχολει θεμα αλλαγης του εκλογικου νομου.

Σε ερωτηση αν η θεση της κυβερνησης για το θεμα των Σκοπιων παραμενει η ιδια μετα την τοποθετηση του κ. Παγκαλου στο υπουργειο Εξωτερικων, ο κ. Ρεππας ειπε οτι η θεση της κυβερνησης παραμενει ιδια και σταθερη. Ειναι γνωστες, προσθεσε, οι θεσεις με τις οποιες προσηλθε η Ελλαδα και ο κ. Παγκαλος δεσμευεται για την εφαρμογη τους. Ανακοινωσε οτι η επομενη συναντηση στη Νεα Υορκη μεταξυ των δυο πλευρων θα πραγματοποιηθει στις 12 η στις 26 Φεβρουαριου.

Τελος ο κυβερνητικος εκπροσωπος, απαντωντας σε ερωτηση, αν προκειται να υπαρξει αλλαγη στο αμυντικο δογμα Ελλαδας - Κυπρου, λογω διαφωνιας του κ. Παγκαλου, ειπε οτι η κυβερνητικη πολιτικη ειναι ενιαια.

Δριμυτατη επιθεση εξαπελυσε το μεσημερι ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας, κατα της νεας κυβερνησης και του Πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη. Ο κ. Σαμαρας τονισε οτι δεν μπορει να ανοιξει νεα σελιδα της πολιτικης μας ιστοριας απο Πρωθυπουργο που δεν εχει την λαικη εντολη και βγηκε απο κομματικο σωληνα. Τονισε οτι η χωρα εξακολουθει να βρισκεται σε ρευστη και μεταβατικη περιοδο και προσθεσε οτι τη νεα σελιδα δεν μπορει να γυρισει ενας Πρωθυπουργος, που αντι να εχει μπροστα του το φοβο του λαου εχει το φοβο του κομματικου συνεδριου.

Διαδοχικες συναντησεις με τη δικαστικη ηγεσια, εχει σημερα ο υπουργος Δικαιοσυνης, Ευαγγελος Βενιζελος, ο οποιος το πρωι συναντηθηκε με τον Προεδρο του Συμβουλιου Επικρατειας, κ. Μποτοπουλο και τον Προεδρο του Αρειου Παγου, κ. Κοκκινο. Εντος της ημερας ο κ. Βενιζελος θα συναντηθει με τον Προεδρο του Ελεγκτικου Συνεδριου κ. Μποτσο και τον Προεδρο του Δικηγορικου Συλλογου Αθηνας, κ. Παπα.

Η πορεια των επιτοκιων εξεταστηκε κατα την πρωινη συναντηση που ειχαν ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου και ο Διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδος, Λουκας Παπαδημος. Ο κ. Παπαδημος εκτιμα οτι στο τελος Ιανουαριου το επιτοκιο των εντοκων γραμματιων ετησιας διαρκειας μπορει να μειωθει κατα 0,25% της ποσοστιαιας μοναδας.

Δεν θα δοθει περιοδος χαριτος στην κυβερνηση, δηλωσαν τα μελη του πολιτικου συμβουλιου της Νεας Δημοκρατιας, μετα τη χθεσινη συνεδριαση. Ο εκπροσωπος του κομματος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης, Βασιλης Μαγγινας, δηλωσε οτι η νεα κυβερνηση αποτελει συνεχεια της προηγουμενης, που οπως ειπε οδηγησε τη χωρα σε μεγαλα αδιεξοδα.

Σταθεροποιημενη χαρακτηριζεται η κατασταση της υγειας του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρεα Παπανδρεου, συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν. Ο κ. Παπανδρεου υποβληθηκε χθες σε βρογχοσκοπηση, η οποια δεν εδειξε ενδοβρογχικη βλαβη. Παραμενει απυρετος, δεν εμφανιζει στοιχεια νεας λοιμωξης, ενω υποστηριζονται περιοδικα η αναπνευστικη και η νεφρικη λειτουργια. Ο γενικος διευθυντης του Ωνασειου, κ. Κονταρατος, ανακοινωσε το πρωι οτι δεν υπαρχει λογος πια παραμονης των δημοσιογραφων στο νοσοκομειο και προσθεσε οτι το ερχομενο Σαββατοκυριακο προκειται να καταργηθει το κεντρο Τυπου, οπου για εναμισυ μηνα περιπου στεγαζονταν οι εκπροσωποι των Μεσων Μαζικης Ενημερωσης. Προσθεσε, δε, οτι θα μπορουν να παραμενουν στην εισοδο του νοσοκομειου λιγοι δημοσιογραφοι.

Εντονη ανησυχια επικρατει στο κεντρο εκπαιδευσης της 124 πτερυγας Αεροποριας στην Τριπολη, απο κρουσματα μηνιγγιτιδας. Συμφωνα με πληροφοριες, επτα νεοσυλλεκτοι νοσηλευονται στο νοσοκομειο της πολης, ενω στο στρατοπεδο βρισκεται ειδικο κλιμακιο γιατρων και γινεται απολυμανση του χωρου. Σημειωνεται οτι στο στρατοπεδο επικρατει και επιδημια γριπης απο την οποια εχουν προσβληθει τουλαχιστον 150 ατομα.

Ακαρπες παραμενουν οι ερευνες για τον εντοπισμο των δυο ενοπλων κουκουλοφορων, οι οποιοι χθες βραδυ αρπαξαν περιπου 40 εκατομμυρια δραχμες, απο το Κεντρο Εκπαιδευσης Παλασκα στον Σκαραμαγκα και εξαφανιστηκαν. Οπως κατηγγειλε ο σημαιοφορος διαχειρισης του Πολεμικου Ναυτικου του στρατοπεδου, δυο αγνωστοι αφου ακινητοποιησαν με την απειλη περιστροφου τον ιδιο και μια συναδελφο του, αρπαξαν το ποσο αυτο που προοριζοταν για την μισθοδοσια των Αξιωματικων και εξαφανιστηκαν με μια μοτοσυκλετα μεγαλου κυβισμου. Συμφωνα με εκτιμησεις των αρχων οι δραστες υπηρετουν η ειχαν υπηρετησει στο στρατοπεδο, γιατι γνωριζαν καλα το χωρο του κεντρου. Με εντολη του υπουργου Εθνικης Αμυνας, προανακριση διενεργει ο Εισαγγελεας Ναυτοδικειου Πειραια. Εξαλλου με αποφαση του Αρχηγου Γενικου Επιτελειου Ναυτικου, αντικατασταθηκαν ο διοικητης και ο υποδιοικητης του στρατοπεδου Παλασκας.

Σωοι ειναι και οι 17 ναυτικοι, μεταξυ των οποιων και δυο Ελληνες, του φορτηγου πλοιου "Γιαννης", το οποιο βυθιστηκε, ενω επλεε στην Καραιβικη. Οι δυο Ελληνες ειναι ο πλοιαρχος, Λουκας Δελαπορτας και ο Α' Μηχανικος, Γιωργος Απεργης, οι οποιο παρεληφθησαν απο αλλο πλοιο και αναμενεται να αποβιβαστουν σε μια εβδομαδα στο Τουρμπο της Κολομβιας.

Τσουχτερο κρυο, χιονοπτωσεις στα ορεινα και βροχες στα πεδινα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του καιρου και σημερα στη Βορεια Ελλαδα. Τα χιονια, που αρχισαν να πεφτουν απο χθες ``ασπρισαν`` τα ορεινα προαστεια της Θεσσαλονικης, ενω και μεσα στη πολη επεσε το πρωι χιονονερο. Με τη βοηθεια αντιολισθητικων αλυσιδων κινουνται τα οχηματα απο τη Θεσσαλονικη προς τα γυρω ορεινα, δηλαδη προς το Ασβεστοχωρι, το Φιλυρο, το Χορτιατι και το Πανοραμα. Η χρηση αντιολισθητικων αλυσιδων ομως ειναι επιβεβλημενη σε πολλα τμηματα του εθνικου και επαρχιακου οδικου δικτυου στη Μακεδονια και - ειδικοτερα - στο 35ο χιλιομετρο της εθνικης οδου Θεσσαλονικης - Σερρων, στους δρομους, που συνδεουν την Εδεσσα με τη Φλωρινα, την Πτολεμαιδα και την Αριδαια. Σ' ολο το επαρχιακο δικτυο της επαρχιας Αριδαιας, σε ολο το ορεινο δικτυο του νομου Χαλκιδικης και στα γνωστα κομβικα σημεια Καστανια και Βιτσι, καθως και σε πολλα σημεια των δρομων, που συνδεουν τα αστικα κεντρα της δυτικης Μακεδονιας.

Μπαραζ εκρηξεων και εμπρησμων τα ξημερωματα στην Αθηνα. Ειδικοτερα, αγνωστοι εκαψαν με αυτοσχεδιους εμπρηστικους μηχανισμους δυο σχολικα λεωφορεια και ενα αυτοκινητο αστυνομικου, στην περιοχη Αμπελοκηπων και στο Χαλανδρι. Επισης εμπρηστικος μηχανισμος εξερραγη τα μεσανυχτα στην πρασια δυοροφης πολυκατοικιας στη Βουλα, με αποτελεσμα να προκληθουν μονο, ευτυχως, μικρες υλικες ζημιες στην προσοψη του σπιτιου.

Το Κυπριακο αποτελει μια απο τις υψηλες προτεραιοτητες της Αμερικανικης κυβερνησης, δηλωσε ο Αμερικανος υφυπουργος Εξωτερικων, Ριτσαρντ Χολμπρουκ και εξεφρασε την ελπιδα οτι θα βρεθει λυση, με την οποια θα συμφωνουν και οι δυο Κοινοτητες στην Κυπρο. Εξαλλου, ο εκπροσωπος του Λευκου Οικου δηλωσε οτι θα συνεχιστει η προσπαθεια του προεδρικου συντονιστη για το Κυπριακο και τονισε οτι επιτευχθηκε καποια προοδος τον περασμενο Οκτωβριο. Τονισε οτι οι προσπαθειες αυτες θα συνεχιστουν απο τον κ. Χολμπρουκ, αφου ορκιστηκε η νεα κυβερνηση στην Ελλαδα και διεξηχθησαν οι εκλογες στην Τουρκια. Τελος ο Γενικος Γραμματεας του ΟΗΕ, Μπουτρος Γκαλι, δηλωσε οτι θα συνεχιστουν οι διαπραγματευσεις και θα διατηρηθει το μομεντουμ των συνομιλιων.

Για δευτερη ημερα συνεχιζονται οι κινητοποιησεις στο Δημο Κερατσινιου, οπου οι κατοικοι διαμαρτυρονται για την επαναλειτουργια του εργοστασιου της ΔΕΗ. Οι κατοικοι του δημου, με επικεφαλης τον Δημαρχο, ο οποιος πραγματοποιει απεργια πεινας, εχουν αποκλεισει την εισοδο του εργοστασιου. Ηδη η υπουργος Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, ζητησε χθες προθεσμια προκειμενου να ενημερωθει για το θεμα αυτο.

Πυκνο μυστηριο εξακολουθει να καλυπτει την εξαφανιση για πεμπτη ημερα του γνωστου μαιευτηρα- γυναικολογου, Γιαννη Πολιτη, ο οποιος αναχωρησε απο το σπιτι του στο Κολωνακι, το βραδυ της περασμενης Παρασκευης. Οι αστυνομικοι ερευνουν ολες τις πιθανες περιπτωσεις, χωρις ομως κανενα στοιχειο. Η οικογενεια του γιατρου δεν γνωριζει τιποτα για τις κινησεις του.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 25χρονος φανατικος εβραιος Γιγκαλ Αμιρ ομολογησε σημερα ενωπιον του δικαστηριου οτι δολοφονησε τον ισραηλινο πρωθυπουργο Γιτζακ Ραμπιν,αλλα ισχυριστηκε οτι δεν ηθελε να τον σκοτωσει. Νομικοι παραγοντες τονισαν πως εναποκειται τωρα στο δικαστηριο να αποφασισει αν αποδεχεται τη σταση αυτη του Αμιρ ως δηλωση ενοχης η αθωοτητος.

Εντονες προσπαθειες εξακολουθουν να καταβαλουν τα σωστικα συνεργεια στις ανατολικες περιοχες των Ηνωμενων Πολιτειων, που επληγησαν απο πρωτοφανεις πλημμυρες, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους 32 ατομα και να καταστραφουν εκατονταδες σπιτια και επιχειρησεις. Στη Νεα Υορκη εγιναν σημαντικες ζημιες, ενω στην Πολιτεια της Περσιλβανια εκτιμαται οτι οι ζημιες θα ξεπερασουν τα 700 εκατομ. δολλαρια, μονο απο τις απωλειες στην οικοδομικη δραστηριοτητα χωρις να υπολογιζεται το ποσο για την αποκατασταση των ζημιων.

Ο Ρωσος προεδρος Μπορις Γελτσιν,που υπεστη δυο ελαφρα καρδικα επεισοδια τον περασμενο χρονο,δηλωσε σημερα οτι θελει να αναρρωσει πληρως πριν εισελθει στην προεκλογικη εκστρατεια για τις προεδρικες εκλογες του ερχομενου Ιουνιου. Ο Γελτσιν αφησε χθες να εννοηθει οτι ειναι πιθανο να θεσει υποψηφιοτητα για μια νεα προεδρικη θητεια στις εκλογες της 16ης Ιουνιου,αλλα τονισε πως θα ανακοινωσει τις τελικες του αποφασεις ατα μεσα Φεβρουαριου.

Ο Ρωσος προεδρος δηλωσε οτι ειναι αποφασισμενος να καταστειλει την αντισταση των Τσετσενων ανταρτων, αποκλειοντας καθε διαπραγματευση με τον αυτονομιστη ηγετη, Ντζοχαρ Ντουνταγιεφ.

Την απολυτη πλειοψηφια καταλαμβανουν οι επισημοι υποψηφιοι της οργανωσης ΑΛ ΦΑΤΑΧ του Γιασερ Αραφατ, στο συμβουλιο αυτονομιας κατα τις πρωτες παλαιστινιακες εκλογες. Ειδικοτερα, εξασφαλιζουν τις 50 απο τις 88 συνολικα εδρες. Επισης απο τους αλλους ανεξαρτητους υποψηφιους, οι 15 προσκεινται στην ΦΑΤΑΧ.

Η εντολοδοχος πρωθυπουργος της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ προκειται να συναντηθει το μεσημερι με τον ηγετη του κομματος της Μητερας Πατριδας Μεσουτ Γιλμαζ, στα πλαισια των προσπαθειων για τον σχηματισμο κυβερνησης συνασπισμου, ανακοινωσαν πηγες του κομματος της.

Επαναλαμβανονται σημερα στη Γενευη οι εργασιες της Διεθνους Διασκεψης για τον αποκλεισμο, με πρωτη προτεραιοτητα την υπογραφη πριν το τελος του χρονου, της Συνθηκης απαγορευσης των πυρηνικων δοκιμων. Ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον απηυθυνε εκκληση για την ολοκληρωση ως τον Απριλιο των διαπραγματευσεων της Γενευης ωστε η συνθηκη να τεθει προς εγκριση στη Γενικη Συνελευση του ΟΗΕ ως τον Ιουνιο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Ολυμπιακο παγωνει προς το παρον το θεμα της αποκτησης προπονητη, αφου ο προσωρινος προπονητης, Τακης Περσιας, θα συνεχισει να καθεται στον παγκο των ερυθρολευκων και μαλιστα με χθεσινη αποφαση του διοικητικου συμβουλιου της ΠΑΕ.

Τον κρισιμοτερο αγωνα του για το Ευρωπαικο Κυπελλο Μπασκετ δινει αποψε ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονικη με την Δυναμο Μοσχας.

Φιλικο αγωνα δινει το απογευμα η Εθνικη ομαδα των Ελπιδων με την αντιστοιχη του Ισραηλ. Αυριο θα δωσουν φιλικο αγωνα οι εθνικες ομαδες ανδρων των δυο χωρων.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι χαμηλες θερμοκρασιες καθως και οι ασθενεις χιονοπτωσεις στα ορεινα, ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του σημερινου καιρου. Στη δυτικη Ελλαδα επικρατουν λιγες νεφωσεις, ενω στα βορεια νεφωσεις με ασθενεις τοπικες χιονοπτωσεις. Στην υπολοιπη χωρα επικρατουν νεφωσεις με ασθενεις βροχες η χιονονερο και στα ορεινα χιονοπτωσεις. Η θερμοκρασια θα φθασει στα βορεια τους 4 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 10 και στα νησια του Αιγαιου τους 11 βαθμους Κελσιου. Στην Αττικη επικρατει ηλιοφανεια με λιγες νεφωσεις, ενω το απογευμα υπαρχει πιθανοτητα ασθενων βροχων και χιονοπτωσεων στα ορεινα. Η θερμοκρασια θα φθασει τους 8 βαθμους Κελσιου. Στη Θεσσαλονικη επικρατουν νεφωσεις με χιονονερο και παροδικες χιονοπτωσεις, ενω η θερμοκρασια θα φθασει τους 4 βαθμους Κελσιου.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Tuesday, 23 January 1996 - 18:21:47