Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 26)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κανενα προβλημα στο γαλα διαβεβαιωνει ο υπουργος Γεωργιας. Προκαταρκτικη εξεταση διεταξε η εισαγγελια Πατρων.
  • Δεν θα υπαρξει αλλαγη στην εξωτερικη πολιτικη δηλωνει ο Θεοδωρος Παγκαλος.
  • Τις επομενες ημερες στην Αθηνα ο υπουργος Εξωτερικων του Βελιγραδιου.
  • Δοθηκαν στον πρωθυπουργο οι προτασεις των υπουργων για τις προτεραιοτητες του κυβερνητικου εργου,ενοψει των προγραμματικων δηλωσεων.
  • Να μην υποκυψει στους πειρασμους για νεες παροχες προτρεπει την κυβερνηση ο προεδρος του ΣΕΒ.
  • Αργη αλλα σταθερη βελτιωση παρουσιαζει η υγεια του Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Ποινικη διωξη για σωρεια κακουργηματων εναντιον του Αντωνη Δαγλη για τις δολοφονιες ιεροδουλων και τον τεμαχισμο ενος θυματος του.
  • Κρισιμη παραμενει η κατασταση του σμηνιτη Παναγιωτη Φωτιαδη που προσεβληθη απο μηνιγγιτιδα.Αισιοδοξοι παντως ειναι οι γιατροι.
  • Για πλεκτανη μιλαει ο μεγαλεμπορος ναρκωτικων Αλεξανδρος Ζεκεριδης που απολογηθηκε σημερα για πεντε ωρες.
  • Νεο κρουσμα λαθρεμποριας καυσιμων στον Πειραια με διαφυγοντες δασμους υψους 110 εκατ.δραχμων.
  • Αντιδρασεις των κατοικων της Κασσανδρας Χαλκιδικης για τη σχεδιαζομενη ιδρυση στην περιοχη φυλακων υψιστης ασφαλειας.
  • Βελτιωση του εισοδηματος των συνταξιουχων ζητησε ο Αντωνης Σαμαρας μετα απο συναντηση με το προεδρειο τους.
  • Εικοσιεφτα εκατομμυρια η λεια των δυο ληστων του υποκαταστηματος της τραπεζας Αττικης στη Θεσσαλονικη.
  • Νικη της λογικης χαρακτηρισε η Ρωσια την αποφαση του συμβουλιου της Ευρωπης να την ενταξει στους κολπους της.
  • Οκτω νεκροι απο συγκρουση ΙΧ - αμαξοστοιχιας στη Ρουμανια.
  • Κρισιμες συνομιλιες των ηγετων των ιταλικων κομματων του κεντροδεξιου συνασπισμου για την εξευρεση πολιτικης λυσης.
  • Αναβιωνουν οι Βαλκανικοι Αγωνες στιβου ανδρων και γυναικων.
  • Υπεγραψε ο Αμερικανος μπασκετμπολιστας Αντι Τουλσον στην ΑΕΚ.
  • Αυξηση 0,64% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχεια αλλα και μετεξελιξη και προσαρμογη στις θεσεις της κυβερνησης επι των θεματων της εξωτερικης πολιτικης,προανηγγειλε ο Θεοδωρος Παγκαλος,στην πρωτη εφολης της υλης συνεντευξη του,τρεις ημερες πριν απο την παρουσιαση των προγραμματικων δηλωσεων. Στα επι μερους θεματα,ο κ. Παγκαλος σχολιαζοντας τις πληροφοριες περι επικειμενης αναγνωρισης των Σκοπιων απο το Βελιγραδι ως Δημοκρατια της Μακεδονιας ειπε οτι αυτο ειναι κατι που το ζητουν τα Σκοπια, χωρις ωστοσο να εχει ληφθει καμια αποφαση.Προσθεσε οτι το Βελιγραδι εχει διαβεβαιωσει την Αθηνα οτι δεν προκειται να προχωρησει,συντομα σε μια τετοια κινηση και επιβεβαιωσε οτι τις προσεχεις ημερες φτανει στην Αθηνα ο υπουργος εξωτερικων της Νεας Γιουγκοσλαβιας Μιλαν Μιλουτινοβιτς, για συνομιλιες με την ελληνικη πλευρα. Ηδη ομως επιβεβαιωθηκαν οι πληροφοριες οτι επικειται αναγνωριση των Σκοπιων απο το Βελιγραδι, Προηβουμενος ο κ. Παγκαλος επανελαβε την παγια ελληνικη θεση οτι η αναγνωριση των Σκοπιων πρεπει να γινει με την ονομασια ΦΥΡΟΜ,υπενθυμισε οτι υπαρχει σε εξελιξη η διαπραγματευση,στην οποια συζητουνται ολα και σημειωσε οτι επιδιωκεται μια κοινα αποδεκτη λυση,που δεν θα δημιουργησει αισθηματα ηττοπαθειας σε κανενα λαο.Παντως,συμφωνα με τον Γιουγκοσλαβικο τυπο η υπογραφη της πραξης για αμοιβαια αναγνωριση Βελιγραδιου-Σκοπιων ειναι θεμα ημερων και επικαλουμενος διπλωματικες πηγες των Σκοπιων,εκτιμα οτι η αναγνωριση θα γινει με το ονομα Μακεδονια.

Αναφερομενος στις ελληνοτουρκικες σχεσεις,με αφορμη την τουρκικη διεκδικηση της βραχονησιδας Ιμια ο κ.Παγκαλος απεδωσε το ολο θεμα σε κακη αξιολογηση του τουρκικου υπουργειου Εξωτερικων,η σε καποια γενικοτερη στρατηγικη εκ μερους της Αγκυρας,που αν επιβεβαιωθει θααποτελεσει αρνητικο παραγοντα στις ελληνοτουρκικες σχεσεις.Για το Κυπριακο ταχθηκε υπερ της προτασης της ιταλικης προεδριας να τοποθετηθει Ευρωπαιος μεσολαβητης για επιλυση του προβληματος και απεκλεισε το ενδεχομενο επιλυσης του Κυπριακου,πακετο με το Αιγαιο. Αναφερομενος τελος στην αμερικανικη πρωτοβουλια για το Κυπριακο ο κ.Παγκαλος ειπε οτι ειναι ευπροσδεκτη καθε παρεμβαση καθως προκειται για διεθνες προβλημα.

Κορυφωνονται οι επαφες του πρωθυπουργου,ενοψει των προγραμματικων δηλωσεων,ενω στα χερια του βρισκονται ηδη οι προτασεις και εισηγησεις των υπουργων.Την Κυριακη το απογευμα θα γινει ευρεια κυβερνητικη συσκεψη,τη Δευτερα το πρωι θα συνελθει το υπουργικο συμβουλιο και το απογευμα της ιδιας ημερας θα αρχισει η αναγνωση των προγραμματικων δηλωσεων στη βουλη.Ο κ.Σημιτης συναντηθηκε το μεσημερι με τον προεδρο της βουλης Αποστολο Κακλαμανη και συζητησαν θεματα που αφορουν την αναβαθμιση του ρολου των βουλευτων και των εργασιων του κοινοβουλιου. Οπως δηλωσε ο κ.Κακλαμανης εχει προχωρησει η μελετη τροποποιησης του κανονισμου της βουλης,που αφορα το ρολο του βουλευτη καθως και την οργανωση των υπηρεσιων του κοινοβουλιου.

Την εμπιστοσυνη του επιχειρηματικου κοσμου στη νεα κυβερνηση επιβεβαιωσε για μια ακομη φορα ο προεδρος του ΣΕΒ,Ιασων Στρατος και την καλεσε να μην υποκυψει στον πειρασμο για νεες παροχες.Η νεα κυβερνηση ειναι ο κατ'εξοχην αναπτυξιακος παραγοντας που θα μας φερει πιο κοντα στην υλοποιηση του προγραμματος συγκλισης,δηλωσε ο κ. Στρατος για να προσθεσει οτι πρεπει να τηρηθει με ακριβεια ο προυπολογισμος και να αποφευχθουν οι παραμικρες αποκλισεις.Παραλληλα εμφανισθηκε αισιοδοξος για αυξηση της επενδυτικης δραστηριοτητας.Απο την πλευρα του ο προεδρος της ΓΣΕΕ Χρηστος Πρωτοπαπας τονισε οτι η Συνομοσπονδια κατανοει οτι δεν ειναι δυνατη η ανατροπη της ισχυουσας πολιτικης,αλλα περιμενει συγκεκριμενες λυσεις που θα σταματησουν τη μονοπλευρη κατανομη των βαρων στους εργαζομενους για τη σταθεροποιηση της οικονομιας.

Αργη αλλα σταθερη βελτιωση παρουσιαζει η υγεια του προεδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρεα Παπανδρεου και οπως εκτιμουν οι θεραποντες γιατροι,αν ολα πανε καλα,σε δυο εβδομαδες θα ειναι σε θεση να αναπνεει χωρις την υποστηριξη αναπνευστηρα.Συμφωνα με το ιατρικο ανακοινωθεν ο κ.Παπανδρεου ειναι απυρετος ενω η αναπνευστικη και νεφρικη λειτουργια υποστηριζονται περιοδικα με τεχνητα μεσα.Οι γιατροι δεν προχωρησαν τελικα στη μεθοδο της πλευροδεσιας,καθως διαπιστωσαν οτι μετα την παρακεντηση στο δεξιο ημιθωρακιο δεν επανεμφανισθηκε υγρο.

Δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα με το γαλα που διατιθεται στην ελληνικη αγορα και κανενας κινδυνος για το κοινο. Στη διαβεβαιωση αυτη προεβη ο υπουργος Γεωργιας,Στεφανος Τζουμακας,με αφορμη ερευνα που υποστηριζεται οτι διαπιστωσε την υπαρξη της τοξικης ουσιας Λιντειν σε αγελαδινο γαλα τεσσαρων εταιριων.Συμφωνα με τον κ.Τζουμακα η περιεκτικοτητα της τοξικης ουσιας που εντοπισθηκε στο γαλα ανερχεται σε 2,5 με 3 μικρογραμμαρια ανα λιτρο,με οριο 8 μικρογραμμαρια που δινει η Ευρωπαικη Ενωση.Η ερευνα εγινε απο το Πανεπιστημιο της Πατρας και εληφθησαν συνολικα 12 δειγματα και οπως ειπε ο κ.Κουδακης μονο σε δυο οι ποσοτητες της τοξικης ουσιας ειναι πολυ μεγαλες.Απο την πλευρα του το υπουργειο Υγειας αναφερει πως ακομη και στην περιπτωση που οι πληροφοριες ειναι ακριβεις δεν αιτιολογουν ανησυχια,αλλα ωστοσο θα γινει επιστημονικη ερευνα για τη διερευνηση του θεματος.Παντως ο εισαγγελεας πρωτοδικων της Πατρας διεταξε προκαταρκτικη εξεταση με αφορμη δηλωσεις του καθηγητη υγειινης κ. Κουδακη,που παρουσιασε και τα αποτελεσματα της ερευνας σε διαλεξη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικη της λογικης, χαρακτηρισε κορυφαιος συμβουλος του Μπορις Γιελτσιν την χθεσινη αποφαση του Συμβουλιου της Ευρωπης να κανει δεκτη στους κολπους της τη Ρωσια.Την ικανοποιηση του εξεφρασε και ο ιδιος ο Γελτσιν τονιζοντας οτι η αποφαση αυτη, ειναι μια επιβραβευση των προσπαθειων που κατεβαλε η χωρα του και ο ιδιος προσωπικα, τα τελευταια δυο χρονια.Η ευφορια αυτη ομως δεν μπορει να κρυψει το αιματηρο μετωπο που εχει ανοιξει η χωρα με την Τσετσενια. Τσετσενοι αυτονομιστες ανταρτες απηγαγαν χθες ενα μελος της υποστηριζομενης απο τη Ρωσια κυβερνησης.Παραλληλα, οι ανταρτες που εχουν συλλαβει ως ομηρους 29 ρωσους υπαλληλους ενος σταθμου ηλεκτρικης ενεργειας, ζητουν να ανταλλαξουν τους ομηρους με ισαριθμους τσετσενους μαχητες που εχουν συλληφθει στο χωριο Περβομαισκαγια του Νταγκεσταν.

Οκτω ατομα σκοτωθηκαν σημερα το πρωι σε συγκρουση αμαξοστοιχιας και τουριστικου αυτοκινητου κοντα στην Κονσταντσα, της Ρουμανιας. Η συγκρουση σημειωθηκε σε φυλασσομενη διαβαση, η οποια ηταν αυτοματη και δεν ειχε παρουσιασει μεχρι σημερα προβληματα λειτουργιας.Ολα τα θυματα της συγκρουσης ηταν μεταξυ των επιβατων του αυτοκινητου, το οποιο ανηκει σε γραφειο ταξιδιων που πραγματοποιει δρομολογια μεταξυ Βραιλας και Κωνσταντινουπολης.

Κρισιμη συναντηση εχουν σημερα στην Ιταλια, οι ηγετες των κομματων που μετεχουν στον κεντροδεξιο συνασπισμο, Συμμαχια για την Ελευθερια, του Σιλβιο Μπερλουσκονι, για να συζητησουν τις διαφορες τους σε ο,τι αφορα τους τροπους επιλυσης της κυβερνητικης κρισης.Στη συναντηση αυτη θα κριθει εαν τα κομματα θα συμφωνησουν σε ενα προγραμμα εκλογικων και συνταγματικων μεταρρυθμισεων η εαν θα διενεργηθουν σε προωρες εκλογες.Την Τριτη, ο προεδρος της χωρας Οσκαρ Λουιτζι Σκαλφαρο, αρχιζει εναν τελευταιο γυρο διαβουλευσεων για την απεμπλοκη της κρισης.

Η πολιτικη κριση ομως παρατεινεται και στην Τουρκια, καθως ο προσωρινος προεδρος της κοινοβουλευτικης ομαδας του κομματος της Μητερας Πατριδας του Μεσουτ Γιλμαζ, επιβεβαιωσε σημερα οτι το κομμα του απερριψε την προταση της εντολοδοχου πρωθυπουργου, Τανσου Τσιλερ, για σχηματισμο κυβερνησης συνασπισμου με εκ περιτροπης πρωθυπουργια.

Την ανταλλαγη αιχμαλωτων με τις βοσνιακες αρχες στην περιοχη Σανσκι Μπορτ, ανακοινωσαν για αυριο οι Σερβοι της Βοσνιας.Συμφωνα με δηλωσεις μελους της σερβικης επιτροπης για την ανταλλαγη αιχμαλωτων,οι βοσνιακες αρχες επετρεψαν σε 200 σερβους αμαχους που βρισκονται σε περιοχη, η οποια ειναι υπο τον ελεγχο των κυβερνητικων δυναμεων, να επιστρεψουν στη σερβικη Δημοκρατια.

Στη Σουηδια, τελεσθηκε σημερα ο πρωτος γαμος μεταξυ ομοφυλοφιλων. Μετα απο διετη συμβιωση, δυο απο τις πιο γνωστες τραγουδιστριες της ροκ μουσικης, επισημοποιησαν την σχεση τους στο ληξιαρχειο της Στοκχολμης.Οι δυο αυτες Σουηδεζες αποτελουν το πρωτο ομοφυλοφιλο ζευγαρι που επωφεληθηκε απο την νομοθεσια της χωρας, η οποια επιτρεπει τον γαμο μεταξυ των ομοφυλοφιλων ζευγαριων και οριζει οτι εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις και δικαιωματα με τα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινικη διωξη για σωρεια κακουργηματικων πραξεων, ασκησε ο εισαγγελεας εις βαρος του 22χρονου Αντωνη Δαγλη,ο οποιος ομολογησε οτι στραγγαλισε δυο ιεροδουλες και τεμαχισε ενα θυμα του. Επισης, κατηγορειται για αποπειρες δολοφονιας εναντιον 8 ακομη γυναικων. Ο κατηγορουμενος, απαντωντας σε ερωτησεις δημοσιογραφων, παραδεχθηκε τις πραξεις του, δηλωσε μετανοιωμενος και τονισε οτι δεν ειχε μιλησει ποτε στην Αστυνομια, διοτι φοβοταν.Ο συνηγορος του Δαγλη, υποστηριξε οτι ο πελατης του ειναι ατομο προβληματικο με εντονο ψυχιατρικο παρελθον.Προσθεσε ακομα, οτι θα ζητησει απο τον ανακριτη την Δευτερα που θα απολογηθει ο Δαγκλης, τη διενεργεια ψυχιατρικης πραγματογνωμοσυνης.

Σε κρισιμη κατασταση εξακολουθει να νοσηλευεται στην εντατικη μοναδα του Νοσοκομειου Αεροποριας ο νεοσυλλεκτος σμηνιτης Παναγιωτης Φωτιαδης,που πασχει απο μηνιγγιτιδα.Παντως,οι γιατροι αισιοδοξουν οτι θα ξεπερασει το προβλημα.Ο σμηνιτης Χρηστος Ηλιοπουλος,αναμενεται να βγει συντομα απο την εντατικη,ενω η κατασταση των υπολοιπων ασθενων δεν εμπνεει καμια ανησυχια.Ολους τους ασθενεις επισκεφθηκαν ο λοιμωξιολογος Γεωργιος Σαρογλου,Διευθυντης Α' Παθολογικης του Ευαγγελισμου,ο Χαραλαμπος Ρουσσος Διευθυντης της Εντατικης Μοναδας του ιδιου νοσοκομειου και ο Επικουρος καθηγητης Πνευμονολογιας κ. Μελισσηνος,οι οποιοι συμφωνησαν με την αγωγη που ακολουθειται και εξεφρασαν αισιοδοξια για την πορεια της υγειας των ασθενων.

Πλεκτανη χαρακτηρισε την υποθεση για την οποια κατηγορειται, ο μεγαλεμπορος ναρκωτικων, Αλεξανδρος Ζεκεριδης, κατα την διαρκεια της πενταωρης καταθεσης του στην Δ'ανακριτρια Πειραια. Ο Ζεκεριδης, που κατηγορειται οτι μαζι με αλλα 19 ατομα εισηγαγε τον Ιουνιο του 1990 στις φυλακες Κορυδαλλου ενα κιλο ηρωινης, την οποια στη συνεχεια μοιρασε σε τοξικομανεις κρατουμενους, υπεδειξε ως εγκεφαλο της διακινησης ναρκωτικων στις φυλακες τον Τουρκο Αντεν Χουσεινογλου. Ο Ζεκεριδης, θα οδηγηθει εκ νεου στην Δ' ανακριτρια την Τριτη το πρωι, προκειμενου να ολοκληρωσει την εξεταση του.

Νεα κρουσμα λαθρεμποριου καυσιμων απο τελωνειακους σε εταιριες πετρελαιοειδων, εφερε σημερα στο φως η Εισαγγελια Πειραια που εδω και καιρο ερευνα το παρανομο κυκλωμα του πειραικου λιμανιου. Ποινικη διωξη για ψευδεις βεβαιωσεις σε βαθμο κακουργηματος, ασκησε ο εισαγγελεας εναντιον του επιχειρηματια της εταιριας, ΡΕΠΟΥΛΙΑ, Λαμπρου Ρεπουλια καθως και των τελωνειακων Γιαννη Χανου, Γιαννη Χαχλακη, Μιχαλη Μανδαλακη και Στρατου Αλαμαρου.Η εταιρια παρεδιδε τρανζιτ πετρελαιο σε θαλαμηγους φαντασματα με διαφυγοντες δασμους γυρω στα 110 εκατ. δραχμες.

Αποκλεισμενη ειναι απο το πρωι σημερα η χερσονησος της Κασσανδρας Χαλκιδικης απο κατοικους της Νεας Ποτιδαιας και αλλων χωριων, οι οποιοι διαμαρτυρονται για την αποφαση να ιδρυθουν στην περιοχη τους φυλακες υψιστης ασφαλειας. Η κυκλοφορια προς και απο την Κασσανδρα εχει διακοπει στο υψος της γεφυρας της Ν. Ποτιδαιας, οπου οι κατοικοι τοποθετησαν τρακτερ και αλλα γεωργικα μηχανηματα και οπως δηλωνουν η κινητοποιηση τους, που εχει προειδοποιητικο χαρακτηρα, θα διαρκεσει εως σημερα το βραδυ.

Την προταση της Πολιτικης Ανοιξης για θεσμοθετηση του κατωτερου οριου συνταξης ισης με τα 20 ημερομισθια του ανειδικευτου εργατη, εφαπαξ αυξηση 10% στους χαμηλοσυνταξιουχους και αυξηση στις 30 χιλιαδες δρχ των αγροτικων συνταξεων,επανελαβε ο Αντωνης Σαμαρας μετα τη συναντηση που ειχε με αντιπροσωπεια των συνταξιουχων.Ο κ.Σαμαρας προσθεσε οτι οι προτασεις αυτες θα επαναδιατυπωθουν στη νεα κυβερνηση την οποια χαρακτηρισε αναλγητη γιατι προσπαθει να στηριξει το προγραμμα σταθεροποιησης στις πλατες των συνταξιουχων.

Ληξαν θεωρει η κυβερνηση το θεμα που ανεκυψε με τις δηλωσεις του Γιαννη Χαραλαμποπουλου,ως προς τον τροπο και το χρονο ενημερωσης του για το σχηματισμο της κυβερνησης.Αυτο δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος χαρακτηριζοντας δεδομενη απο ολους την αγαπη και το σεβασμο με τον οποιο περιβαλλει η κυβερνηση τον κ.Χαραλαμποπουλο.

Μπαραζ εμπρησμων και αυτη τη νυχτα στην Αθηνα,οπου αγνωστοι εκαψαν εξι αυτοκινητα .Ειδικοτερα,τρια απο αυτα ηταν σταθμευμενα στα Πετραλωνα και απο ενα στο Ψυχικο,την Αγια Παρασκευη και την Ηλιουπολη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Βαλκανικοι αγωνες στιβου Ανδρων και Γυναικων θα γινονται καθε χρονο, οπως παλιοτερα. Οι αγωνες θα εχουν διαρκεια τριων ημερων και θα συμπεριλαμβανουν ολα τα αγωνισματα , εκτος του μαραθωνιου δρομου. Την αποφαση αυτη πηραν οι εκπροσωποι των Βαλκανικων χωρων, στη συνεδριαση, που εγινε στη Θεσσαλονικη, ενω μετα απο τους βαλκανικους αγωνες κλειστου στιβου, οι οποιοι θα γινουν στην Αθηνα στις 24 Φεβρουαριου, θα υπογραφει πρωτοκολλο για την ιδρυση Βαλκανικης ομοσπονδιας Στιβου, στην οποια θα μετεχουν και οι νεες χωρες της Βαλκανικης Μολδαβια,ΠΓΔΜ, Βοσνια, Κροατια και Σλοβενια.Οι τρεις πρωτες διοργανωσεις 1997,'98 και '99 θα γινουν στην χωρα μας,ενω παραλληλα με τους αγωνες των ανδρων θα γινονται αγωνες για αθλητες με ειδικες αναγκες και παλαιμαχων σε περιορισμενο αριθμων αγωνισματων. Τελος,οι Βαλκανικοι αγωνες κλειστου στιβου θα γινονται καθε χρονο στη χωρα μας,μεχρι να φτιαξουν κλειστο σταδιο και αλλες βαλκανικες χωρες.

Ο Αμερικανος μπασκετμπολιστας, Αντι Τουλσον, υπεγραψε σημερα συμβολαιο συνεργασιας με την ΑΕΚ, εναντι 150.000 δολλαριων, περιπου 34,5 εκατομμυριων δραχμων. Το συμβολαιο του 30χρονου γκαρντ, ο οποιος θα ενσωματωθει κανονικα στην αποστολη του δικεφαλου για τον αυριανο εκτος εδρας αγωνα στο Ηρακλειο, εχει ισχυ μεχρι το τελος της φετινης περιοδου, χωρις ομως να ανακοινωθει αν υπαρχει ορος ανανεωσης του.

Ο πρωταθλητης των ιστιοσανιδων στην Ολυμπιακη κλαση Μιστραλ, Νικος Κακλαμανακης, κατεκτησε την δευτερη θεση στην πρωτη απο τις δυο ιστιοδρομιες μεγαλης αποστασης του διεθνους ιστιοπλοικου αγωνα κυπελλο των ανεμων, που διεξαγεται στη Νουμεα της Νεας Καληδονιας. Ετσι ο πρωταθλητης μας ειναι πρωτος στη γενικη καταταξη, μαζι με τον Γαλλο Μισελ Κεντεν, ο οποιος πηρε την πρωτη θεση στην πρωτη απο τις δυο μεγαλες ιστιοδρομιες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδικη τροχια κινηθηκαν και σημερα οι τιμες των μετοχων καθως η αποφαση της κυβερνησης να επιταχυνει το προγραμμα των ιδιωτικοποιησεων επηρεαζει θετικα την αγορα του Χρηματιστηριου. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 990,24 μοναδες ενισχυμενος κατα 0,64%. Σε υψηλα επιπεδα κυμανθηκε ο ογκος των συναλλαγων και η αξια εφθασε στο 13,6 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 1,15%, Ληζινγκ ανοδος 0,40%, Ασφαλειες σταθερες, Επενδυσεις ανοδος 0,53%, Βιομηχανιες ανοδος 0,30%, Κατασκευαστικες ανοδος 0,15%, Συμμετοχων ανοδος 2,12%, Διαφορες πτωση 0,08%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας σημειωσε ανοδο 1,21%.

Σημαντικα ενισχυμενο εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις Εμπορικες τραπεζες στις 249,79 δραχμες.

Συναλλαγμα               ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ       ΑΓΟΡΑ     ΠΩΛΗΣΗ
ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ      181.600       181.055    182.145

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρο με νεφωσεις,βροχες,τοπικες καταιγιδες και χιονια στα ορεινα,αλλα σταδιακη βελτιωση απο το απογευμα,προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι θα πνεουν απο νοτιες διευθυνσεις ισχυροι μεχρι πολυ ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο θυελλωδεις.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 2 με 10 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 8 με 15 και στο Αιγαιο 10 με 17.Νεφωσεις με βροχες κυριως τις πρωινες ωρες,μετριους μεχρι ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 9 με 15 και 4 με 9 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Friday, 26 January 1996 - 21:29:33