Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Feb. 09)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Βαρυ το κλιμα για την απομακρυνση του ναυαρχου Λυμπερη.Ισως και πριν τις 18 του μηνος η αντικατασταση του δηλωνει ο κυβερνητικος εκπροσωπος.
  • Να τοποθετηθει αμεσα αρχηγος ΓΕΕΘΑ,ζητα η Νεα Δημοκρατια,ομηρο του κομματος χαρακτηριζει την κυβερνηση ο Αντωνης Σαμαρας,για επικινδυνες καταστασεις κανει λογο ο Νικος Κωνσταντοπουλος,για σοβαρο πολιτικο ζητημα μιλα η Αλεκα Παπαρηγα.
  • Κηδευθηκε το απογευμα το τριτο μελος του μοιραιου ελικοπτερου, αρχικελευστης Εκτορας Γιαλοψος.
  • Μειωνονται τα συλλογικα κυβερνητικα οργανα.Με την κυβερνητικη πολιτικη ασχοληθηκε το Υπουργικο Συμβουλιο.
  • Επιθεση Εβερτ κατα Μητσοτακη.Σωστη η αποφαση για αποχωρηση απο τη βουλη,επιμενω στα περι προδοσιας,δηλωσε στην Κεντρικη Επιτροπη.
  • Το ενιαιο αμυντικο δογμα Ελλαδας - Κυπρου στο επικεντρο των συνομιλιων που ειχε και σημερα ο προεδρος Κληριδης.
  • Κατατεθηκε στη βουλη το νομοσχεδιο μετοχοποιησης του ΟΤΕ και εισαγωγης μικρου αριθμου μετοχων στο Χρηματιστηριο.
  • Επιδεινωση παρουσιασε η κακοκαιρια στη βορεια Ελλαδα.Συνεχιζονται οι χιονοπτωσεις,αποκλεισμενα 12 χωρια στον Εβρο.
  • Κακοκαιρια πληττει και τις Ηνωμενες Πολιτειες,ενω στην Τουρκια πανω απο χιλια χωρια ειναι αποκλεισμενα απο τα χιονια.
  • Δυο νεκροι και εκατο τραυματιες απο συγκρουση δυο τρενων εξω απο το Νιου Τζερσει των Ηνωμενων Πολιτειων.
  • Στον αερα η ειρηνευτικη διαδικασια για τη Βοσνια.Εσπευσμενως την Κυριακη στο Σαραγεβο ο Ριτσαρντ Χολμπρουκ.
  • Πανω απο 80 δις δρχ θα διατεθουν μεχρι το τελος του 1997 για τη διαχειριση των απορριμματων.
  • Σταθερη η υγεια του Ανδρεα Παπανδρεου.Δεν χρειαζεται μεταβαση του στις Ηνωμενες Πολιτειες εκτιμουν οι Αμερικανοι γιατροι.
  • Τη Δευτερα θα απολογηθουν οι δραστες της απαγωγης της 24χρονης καθηγητριας Ζετας Κουκεα.
  • Μικρη υποχωρηση 0,48% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον αποηχο των χθεσινων γεγονοτων που διαδραματισθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, με το θεμα της αντικαταστασης του αρχηγου ΓΕΕΘΑ,συνεδριασε σημερα το υπουργικο συμβουλιο,με αντικειμενο τους βασικους αξονες της κυβερνητικης πολιτικης, ενω συνεχισθηκαν οι αντιδρασεις για την απομακρυνση Λυμπερη. Η κυβερνηση δια του εκπροσωπου της χρησιμοποιησε χαμηλους τονους, λεγοντας οτι ο ναυαρχος δεν καρατομηθηκε, απεδωσε την αντικατασταση του στην επιμαχη ανακοινωση του ΓΕΕΘΑ, σχετικα με το διαλογο του ιδιου και του πρωθυπουργου και την αποσυνεδεσε με το πορισμα που θα εκδοθει συντομα για τα οσα συνεβησαν στη βραχονησιδα Ιμια.Ο κ.Ρεππας προσθεσε οτι πιθανον η αντικατασταση να γινει πριν τις 18 Φεβρουαριου εφοσον ο υπουργος Εθνικης Αμυνας υποβαλλει προταση για το προσωπο που θα αντικαταστησει τον κ.Λυμπερη.Ο εκπροσωπος απηυθυνε εκκληση προς καθε κατευθυνση να μεινει το στρατευμα μακρια απο μικροκομματικες σκοπιμοτητες.

Η Νεα Δημοκρατια καλεσε τον πρωθυπουργο να τοποθετησει αμεσως αρχηγο ΓΕΕΘΑ και τον επεκρινε οτι ενω πριν τεσσερις ημερες τον προηγαγε τον κ.Λυμπερη σε αρχιστρατηγο, χθες, με προαναγγελια δεκα ημερων τον επαυσε ευχαριστωντας τον.Παραλληλα εκανε λογο για τραγελαφικες εξελιξεις και καλεσε τον πρωθυπουργο η να κυβερνησει η να παραιτηθει.Ειναι απαραδεκτο η πολιτικη ηγεσια να διαπληκτιζεται με τη στρατιωτικη,τονισε απο την Καβαλα ο Αντωνης Σαμαρας, χαρακτηριζοντας την κυβερνηση ομηρο του κομματος και το στρατο χωρις ηγεσια.Την ωρα που η Ελλαδα χρειαζεται εθνικη στρατηγικη,αποθεωνονται προσωπικες τακτικες,δηλωσε ο Νικος Κωνσταντοπουλος και εκανε λογο για ενδοκυβερνητικες διαμαχες που οδηγουν σε παραλυτικες ισορροπιες και επικινδυνες καταστασεις.Για σοβαρο πολιτικο ζητημα,με μεγαλο παρασκηνιο,το βαθος του οποιου δεν γνωριζουμε,μιλησε και η Αλεκα Παπαρηγα,επισημαινοντας παραλληλα οτι για πρωτη φορα εμφανιζεται προβλημα στις σχεσεις μεταξυ κυβερνησης και ενοπλων δυναμεων.

Στις 27 του μηνος θα πραγματοποιηθουν στη Νεα Υορκη,υπο την αιγιδα του Σαιρους Βανς,οι προγραμματισμενες συναντησεις των αντιπροσωπων της Ελλαδας και Σκοπιων με αντικειμενο το θεμα του ονοματος. Διπλωματικες πηγες εκφραζουν ανησυχια για ενδεχομενη μεταβολη, της μεχρι τωρα διαλλακτικης και ηπιας στασης των Σκοπιων, εξαιτιας των αναμενομενων κυβερνητικων αλλαγων στο γειτονικο κρατος.

Το απογευμα μεσα σε βαρυ κλιμα πενθους κηδευθηκε στα Νεα Λιοσια ο αρχικελευστης Εκτορας Γιαλοψος,το τριτο μελος του πληρωματος του μοιραιου ελικοπτερου,που επεσε ανοιχτα της Ιμια.

Με τους αξονες της πολιτικης που θα ακολουθησει η κυβερνηση το επομενο διαστημα,στη βαση των προγραμματικων δηλωσεων της,ασχοληθηκε το υπουργικο συμβουλιο που συνεδριασε υπο την προεδρια του κ.Σημιτη. Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος η πολιτικη αυτη κινειται στις εξης πεντε ενοτητες:την εξωτερικη πολιτικη και αμυνα,την οικονομικη και αναπτυξιακη πολιτικη,την πολιτικη για τους θεσμους,το κρατος και τη διοικηση,την πολιτικη για την παιδεια,την υγεια και την κοινωνικη συνοχη και τελος για την ποιοτητα ζωης,το περιβαλλον και τον πολιτισμο.Οπως τονισε ο κ.Ρεππας το υπουργικο συμβουλιο εξετασε τη λειτουργια των συλλογικων κυβερνητικων οργανων,τον αριθμο και τη σκοπιμοτητα υπαρξης τους και αποφασισε τη μειωση του αριθμου τους η τη συγχωνευση ορισμενων εξ'αυτων.

Ολοκληρωσε τις επαφες του,με την πολιτικη και πολιτειακη ηγεσια της χωρας,ο προεδρος της Κυπρου,Γλαυκος Κληριδης,στο πλαισιο της διημερης επισκεψης του στην Αθηνα.Ο κ.Κληριδης ειχε απο το πρωι διαδοχικες συναντησεις με τον προεδρο της βουλης κ.Κακλαμανη,τον πρωην πρωθυπουργο κ.Μητσοτακη,τον υπουργο Εθνικης Αμυνας,Γερασιμο Αρσενη,τους προεδρους της Πολιτικης Ανοιξης και του Συνασπισμου κυριους Σαμαρα και Κωνσταντοπουλο και με τη γγ του ΚΚΕ,Αλεκα Παπαρηγα Επικεντρο των συνομιλιων ηταν η πορεια υλοποιησης του ενιαιου αμυντικου δογματος μεταξυ Αθηνας και Λευκωσιας,καθως και οι περαιτερω χειρισμοι για προωθηση λυσης του Κυπριακου και ενταξης της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.

Στην αντεπιθεση περασε σημερα ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας σχετικα με τις αιχμες που αφησε εναντιον του ο Κωνσταντινος Μητσοτακης στην προσφατη συνεντευξη του.Ο κ.Εβερτ υπεραμυνθηκε της αποφασης του για αποχωρηση του κομματος απο τη βουλη,κατα τη συζητηση των προγραμματικων δηλωσεων,με αφορμη τα γεγονοτα στην Ιμια,επεμεινε στις καταγγελιες του περι εθνικης προδοσιας και τονισε πως δυο χρονια τωρα τον επικρινουν οτι δεν ασκει σκληρη αντιπολιτευτικη τακτικη στην κυβερνηση και πως τωρα που την ασκει παλι τον κατηγορουν.Ο κ.Εβερτ κατηγορησε επισης την κυβερνηση οτι ασχολειται με τα εσωκομματικα ζητηματα και αφηνει την Ελλαδα και χαρακτηρισε τον πρωθυπουργο πολυ λιγο.Τελος,προεβλεψε προωρες εκλογες το φθινοπωρο,τις οποιες,οπως ειπε θα κερδισει η Νεα Δημοκρατια και μαλιστα θα σχηματισει αυτοδυναμη κυβερνηση.Κυκλοι προσκειμενοι στον κ. Μητσοτακη χαρακτηριζαν την ομιλια Εβερτ ως σπασμωδικη αντιδραση που δεν προσφερει στο κομμα και διερωτοντο ποια οργανα συνεδριασαν και αποφασισαν την αποχωρηση του κομματος απο τη βουλη αλλα και για την τακτικη που θα ακολουθηθει.Εν μεσω διαφωνιων,ως προς τη διαδικασια, εξελεγησαν απο την κεντρικη επιτροπη τα νεα μελη της εκτελεστικης επιτροπης του κομματος.Κοινοβουλευτικα μελη εξελεγησαν οι κυριοι Αχιλλεας Καραμανλης,Παπαδογκονας,Νερατζης,Μπρατακος και Σουρλας.

Συνταγματικη αναθεωρηση ζητησε απο την Καβαλα ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης,ενω προτεινε μειωση των βουλευτων σε 200, ανεξαρτητη Δικαιοσυνη, διαχωρισμο του υπουργικου αξιωματος, απο του βουλευτη και μονο δυο τετραετιες, για το πρωθυπουργικο αξιωμα.Ο κ. Σαμαρας επανελαβε την προταση του για συγκροτηση κυβερνησης εθνικης ενοτητας,επειδη οπως ειπε,προβλεπει αναταραξεις στα εθνικα θεματα, μετα την ελληνοτουρκικη κριση.Για το ενδεχομενο διαλογου με την Τουρκια ειπε οτι πρεπει πρωτα η τουρκια να αποδεχθει το διεθνες δικαιο και το στατους κβο,ενω για ενδεχομενη παραπομπη στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης, τοποθετηθηκε αρνητικα.

Επιδεινωση παρουσιασε απο τις πρωινες ωρες η κακοκαιρια στη βορεια Ελλαδα,οπου οι χιονοπτωσεις εχουν δημιουργησει σοβαρα προβληματα στις συγκοινωνιες.Στο νομο Εβρου παραμενουν αποκλεισμενα 12 χωρια και οικισμοι,ενω στο μεγαλυτερο μερος του επαρχιακου δικτυου η κυκλοφορια των οχηματων γινεται μονο με αλυσιδες.Οι χιονοπτωσεις συνεχιζονται στην κεντρικη,δυτικη και ανατολικη Μακεδονια,ενω οι νομαρχιες βρισκονται σε επιφυλακη και συνεργεια εργαζονται πυρετωδως για να διατηρησουν ανοιχτους τους δρομους. Την ιδια ωρα η θερμοκρασια διατηρειται σε χαμηλα επιπεδα και σ'ολοκληρη τη βορεια Ελλαδα κυμαινεται απο μειον 6 μεχρι 6 βαθμους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυο ατομα μεχρις στιγμης εχουν σκοτωθει,και αλλα εκατο περιπου εχουν τραυματιστει,απο την συγκρουση δυο αμαξοστοιχιων αργα το απογευμα στο Νιου Τζερσει των Ηνωμενων Πολιτειων.Οι αμαξοστοιχιες ειχαν προορισμο την Νεα Υορκη.Οι αστυνομικες αρχες αναφερουν οτι υπαρχουν και αλλα θυματα,ενω δεν εγιναν ακομα γνωστες οι ακριβεις συνθηκες,κατω απο τις οποιες σημειωθηκε το δυστυχημα.

Με αντιποινα απειλουν οι Σερβοι της Βοσνιας, για την αδικη οπως χαρακτηριζουν, κρατηση των αξιωματικων τους απο την Βοσνιακη Κυβερνηση.Οι Σερβοι διεκοψαν τις επαφες και με το ΝΑΤΟ,εξελιξη που χαρακτηριζεται απο τον διοικητη των χερσαιων δυναμεων της συμμαχιας ανησυχητικη για την ειρηνευτικη διαδικασια.Γι αυτο τον λογο ο διεθνης μεσολαβητης Ριτσαρντ Χολμπρουκ, θα μεταβει την Κυριακη στο Σαραγεβο για να αντιμετωπιση τις προκλησεις που υπονομευουν την ειρηνευτικη διαδικασια.

Επιδημια μηνιγγιτιδας πληττει την Νιγηρια, οπου περισσοτερα απο 500 ατομα εχουν πεθανει.Αρμοδιοι αξιωματουχοι σε θεματα υγειας αναφερουν οτι σε πεντε περιοχες η επιδημια βρισκεται σε εξαρση,ενω αρχικα ειχε τεθει υπο ελεγχο.Απο την ασθενεια πεθαναν τους δυο τελευταιους μηνες στην πολη Κανο 273 ατομα,ενω αλλα 270 ατομα στο γειτονικο κρατιδιο Μπαουσι.

Ο Μεσουτ Γιλμαζ δηλωσε σημερα οτι ενδεχεται να εγκαταλειψει τις προσπαθειες σχηματισμου κυβερνησης, μετα την συναντηση του που θα εχει την Δευτερα με τον Ισλαμιστη ηγετη Νετσεμετιν Ερμπαγκαν. Στην Κωνσταντινουπολη τρια μελη της Τουρκικης οργανωσης της ακρας αριστερας εχασαν την ζωη τους, στην διαρκεια επιδρομης των δυναμεων ασφαλειας.Παραλληλα απο εκρηξη χειροβομβιδας σε σχολειο της επαρχιας Μπατμαν οπου ζουν Κουρδοι, σκοτωθηκε ενας 13χρονος,ενω τραυματιστηκαν δεκα ακομα παιδια ηλικιας 7 εως 13 ετων

Βομβαρδισμενη περιοχη θυμιζουν οι Βορειοδυτικες Ηνωμενες Πολιτειες, απο τις πλυμηρες που εχουν σαρωσει τα παντα.Ο κυβερνητης του Ορεγκον απυηθηνε εκκληση στον Προεδρο Μπιλ Κλιντον, να κηρυξει την πολιτεια του σε κατασταση εκτακτης αναγκης.Χιλιαδες κατοικοι υποχρεωθηκαν να εγκαταλειψουν τα σπιτια τους που κινδυνευουν απο τα νερα των ποταμων, ενω δυο ατομα εχασαν τη ζωη τους και ενα τριτο αγνοειται.Κακοκαιρια πληττει και την Τουρκια.Πανω απο χιλια χωρια σε οκτω επαρχιες εχουν αποκλειστει εξαιτιας σφοδρης χιονοθυελλας.

Ελατε να κανουμε ομαδικο σεξ, προτρεπει το κοινο ο Βλαντιμιρ Ζιρινοφσκι, ηγετης του Ρωσικου Φιλελευθερου Δημοκρατικου Κομματος, που ξεκινα την προεκλογικη του εκστρατεια.Ο Ζιρινοσφκι θα παρουσιασει την Κυριακη στην Μοσχα τον εντυπωσιακα διαφημιζομενο γαμο του κομματος του, που το παρομιαζει με μια μικρη παρθενα στα λευκα ετοιμη για ομαδικο σεξ με τους ρωσους ψηφοφορους.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατατεθηκε το πρωι στη Βουλη το νομοσχεδιο για τη μετοχοποιηση μερους των μετοχων του ΟΤΕ, στο Χρηματιστηριο. Το μετοχικο κεφαλαιο του ΟΤΕ, αυξανεται κατα 6,034% με αντιστοιχη εκδοση μετοχων. Η τιμη της μετοχης θα οριστει απο τους αναδοχους της εκδοσης. Στους υποψηφιους αγοραστες για καθε δεκα μετοχες,θα χορηγειται δωρεαν μια μετοχη, υπο την προυποθεση οτι οι μετοχες δεν θα πουληθουν σε 18 μηνες.Τα εσοδα απο την αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου θα πανε στον ΟΤΕ, ενω απο τη μεταβιβαση ποσοστου 2% του κεφαλαιου του, το δημοσιο προσδοκα να εισπραξει πανω απο 6 δισεκατομμυρια δραχμες.

Τριανταπεντε δις. δρχ θα διατεθουν εντος του '97 για τη διαχειριση των απορριμματων σε 12 περιφερειες της χωρας, με εξαιρεση το νομο Αττικης, για τον οποιο το προγραμμα προβλεπει 45 δις. δρχ. Στο προγραμμα, που παρουσιασε σημερα ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, προβλεπεται η δημιουργια 13 νεων χωρων υγειονομικης ταφης απορριμματων.

Χωρις ιδιαιτερες μεταβολες στην κατασταση της υγειας του προεδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρεα Παπανδρεου, κυλησε και το τελευταιο εικοσιτετραωρο. Ττο ιατρικο δελτιο αναφερει επισης οτι σημερα ο ασθενης ειναι απυρετος, ενω συνεχιζεται η συνηθης περιοδικη υποστηριξη του με τεχνητο νεφρο και αναπνευστηρα. Παροτι οι γιατροι ειχαν κλεισει προσωρινα την τραχειοστομια, αναγκαστηκαν κατα το διαστημα της νυχτας να επανατοποθετησουν για μικρο χρονικο διαστημα αναπνευστηρα στον κ. Παπανδρεου, για προληπτικους και μονο λογους, επειδη ο ασθενης ειχε παρουσιασει σημαδια κοπωσης. Οι εξι Αμερικανοι γιατροι που εξετασαν χθες τον κ.Παπανδρεου, ενημερωθηκαν επι τρεις ωρες για το ιστορικο της υγειας του και αποφανθηκαν οτι δεν συντρεχει λογος μεταφορας του πρωην πρωθυπουργου στην Αμερικη για αποθεραπεια.Επισης, εξηραν τις προσπαθειες των Ελληνων συναδελφων τους, λεγοντας χαρακτηριστικα οτι ο ασθενης ετυχε της καλυτερης δυνατης περιθαλψης.

Στην αντεπιθεση περασε ο Μιλτιαδης Εβερτ για τις αιχμες που αφησε εναντιον του ο κ.Μητσοτακης. Ο κ.Εβερτ υπεραμυνθηκε της αποφασης του για αποχωρηση του κομματος απο τη βουλη,επεμεινε στις καταγγελιες του περι προδοσιας, κατηγορησε την κυβερνηση οτι ασχολειται με τα εσωκομματικα, χαρακτηρισε τον πρωθυπουργο πολυ λιγο και προεβλεψε εκλογες το φθινοπωρο, με αυτοδυναμια της Νεας Δημοκρατιας. Κυκλοι προσκειμενοι στον κ. Μητσοτακη χαρακτηριζαν την ομιλια Εβερτ ως σπασμωδικη αντιδραση που δεν προσφερει στο κομμα.

Τη Δευτερα το πρωι θα απολογηθουν οι απαγωγεις της 24χρονης καθηγητριας Γαλλικων, Ζετας Κουκεα. Οι δραστες ζητησαν και πηραν προθεσμια για να προετοιμασουν την υπερασπιση τους.Ενας απο τους απαγωγεις, ερριξε την ευθυνη στον Πετρο Καμπουρη, ο οποιος θεωρειται ο εγκεφαλος της υποθεσης και εξακολουθει να παραμενει ασυλληπτος.

Ευτυχως μονο μικρη ανησυχια προκαλεσαν οι δυο ισχυρες σεισμικες δονησεις που σημειωθηκαν τις πρωινες ωρες με επικεντρο την περιοχη του Πατραικου Κολπου. Οι σεισμικες δονησεις ειχαν μεγεθος 4,5 βαθμους της κλιμακας Ριχτερ, ενω απο την αστυνομια δεν αναφερθηκαν ζημιες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αρχηγος της ομαδας μπασκετ του ΠΑΟΚ, Μπανε Πρελεβιτς, εισηχθη σε νοσοκομειο της Θεσσαλονικης, γιατι ειχε πονους στη μεση του. Ο Πρελεβιτς θα απουσιασει απο τον αυριανο αγωνα με την ΑΕΚ, που θα γινει στο γηπεδο της Λαρισας λογω της τιμωριας της εδρας του Δικεφαλου του Βορρα με μια αγωνιστικη, ενω αναμενονται τα αποτελεσματα των εξετασεων στις οποιες υποβληθηκε.

Η Γενικη Γραμματεια Αθλητισμου, ανακοινωσε οτι με εντολη του ΓΓΑ, Γιωργου Βασιλακοπουλου, απο 31 Ιανουαριου , επιχορηγηθηκαν συνολικα ολες οι ομοσπονδιες με το ποσο των 783 εκ.δρχ., ως προκαταβολη της τακτικης τους επιχορηγησης για το 1996 και το ποσο αυτο αντιστοιχει στο 10% της περσινης επιχορηγησης.Η ΓΓΑ στην ανακοινωση της διευκρινιζει οτι η σχετικη αποφαση βρισκεται στον ΟΠΑΠ απο 6 Φεβρουαριου για εκτελεση , ενω μεχρι σημερα δεν εχει γινει εκταμιευση για καμμια ομοσπονδια.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη υποχωρηση εκλεισαν οι τιμες των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου μετα απο τρεις ημερες ανοδου. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων σημειωσε πτωση 0,48% και υποχωρησε στις 980,14 μοναδες. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 7 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης:Τραπεζες πτωση 0,64%, Ληζινγκ πτωση 0,54%, Ασφαλειες ανοδος 1,68%, Επενδυσεις πτωση 0,44%, Βιομηχανιες πτωση 0,46%, Κατασκευες πτωση 0,59%, Συμμετοχων πτωση 0,66%, Διαφορες ανοδος 0,35% . Μικρη ανοδο 0,11% σημειωσε ο δεικτης της παραλληλης αγορας.

Με μικρη υποχωρηση εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις εμπορικες τραπεζες στις 247,355 δραχμες.

Συναλλαγμα              ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ        ΑΓΟΡΑ        ΠΩΛΗΣΗ
ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ     183.738         183.187       184.289

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωνεται απο αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα,καθως περιοριζονται οι βροχες,ενω λιγα χρονια θα πεσουν στα ορεινα αλλα σταδιακα ο καιρος θα παρουσιασει βελτιωση.Ωστοσο το κρυο θα ειναι τσουχτερο,εξαιτιας των βοριαδων που στα δυτικα θα ειναι μετριοι μεχρι ισχυροι και στα ανατολικα μεχρι θυελλωδεις.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει μειον 4 με 6 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα μειον 1 με 11 και στο Αιγαιο 6 με 13.Τοπικες νεφωσεις, μετριους μεχρι ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 4 με 9 και μηδεν με 6 αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Friday, 9 February 1996 - 21:54:44