Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Feb. 21)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Ισχυροτατη εκρηξη σημειωθηκε το απογευμα σε επιβατικο βαγονι αμαξοστοιχιας στο Σιδηροδρομικο Σταθμο Θεσσαλονικης,που ειχε φτασει πριν απο δυο ωρες απο τη Σοφια.Απο την εκρηξη δεν υπηρξαν θυματα, ενω η Αντιτρομοκρατικη Υπηρεσια εξεταζει το ειδος του μηχανισμου που τοποθετηθηκε στο βαγονι.Οι αστυνομικοι δεν αποκλειουν την τοποθετηση του εκρηκτικου μηχανισμου, για να συγκαλυφθουν ιχνη απο τη μεταφορα μεγαλης ποσοτητας ναρκωτικων.

Ιδιαιτερα θερμο ηταν το κλιμα κατα την διαρκεια συναντησης στις Βρυξελλες, του ελληνα πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη και του βελγου ομολογου του.Η συζητηση περιεστραφηκε γυρω απο την ελληνικη σταση στην προσφατη ελληνοτουρκικη κριση και ετυχε ιδιαιτερης κατανοησης απο την βελγικη πλευρα.Ο κ.Σημιτης θα επισκεφθει αυριο τη Βοννη και στη συνεχεια το Παρισι.Την ευχη του να επιτυχει το ταξιδι του πρωθυπουργου στις ευρωπαικες πολεις, εξεφρασε ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας.

Καλοδεχουμενη χαρακτηρισε μια ειρηνικη επιλυση των διαφορων μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας ο βρετανος υπουργος Εξωτερικων, Μαλκολ Ριφκιντ, που ειχε σημερα στην Αθηνα διαδοχικες συναντησεις με τον Προεδρο της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ και τον υπουργο Εθνικης Αμυνας, Γερασιμο Αρσενη.

Αισθηση προκαλεσε η χθεσινη δραση της αστυνομιας σε καταυλισμους τσιγγανων στον Ασπροπυργο.Η εισαγγελια Αθηνων διεταξε τη διενεργεια προκαταρκτικης εξετασης, ενω ο υπουργος Δημοσιας Ταξης, Κωστας Γειτονας, εκφραζοντας την δυσαρεσκεια του για τον τροπου που επενεβη η αστυνομια, δηλωσε οτι δεν ειναι ευτυχης για το γεγονος αυτο.

Τη διαβεβαιωση οτι στην περιπτωση που προκυψουν οποιεσδηποτε ευθυνες για την υποθεση του Αστυνομικου που κατηγορειται για τον βιασμο 17χρονης στην Θεσσαλονικη αυτες θα καταλογιστουν,εδωσε ο Αστυνομικος Δ/ντης Ιωαννης Καρακωντινος.Ο κατηγορουμενος αστυφυλακας Γεωργιος Χαταλης τεθηκε σε διαθεσιμοτητα, συμφωνα με αποφαση του αρχηγου της Ελληνικης Αστυνομιας.

Στην αναμενομενη υπογραφη της εθνικης συμβασης εργασιας, παρεπεμψε ο διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδας, Λουκας Παπαδημος, τασσομενος ετσι κατα της χορηγησης αυξησεων πανω απο τον πληθωρισμο. Παρουσιαζοντας το φετινο νομισματοπιστωτικο προγραμμα, τονισε την αναγκη μιας αυστηρης νομισματικης και συναλλαγματικης πολιτικης.

Τρια δις.δραχμες υπολογιζεται η φοροδιαφυγη στο χωρο του τραγουδιου.Αυτο προεκυψε κατα την διαρκεια συναντησης μεταξυ της αρμοδιας κοινοβουλευτικης επιτροπης και εκπροσωπων των τραγουδιστων.ο υφυπουργος Οικονομικων, Γιωργος Ανωμεριτης, δηλωσε οτι το υπουργειο ενδεχεται να καθιερωσει ειδικη ταινια στους δισκους, τις κασετες και τα ΨΔ, προκειμενου να περισταλει η φοροδιαφυγη.

Παραλυει αυριο η Αθηνα εξαιτιας της 24ωρης απεργιας που εχει εξαγγειλει η ΓΣΕΕ με αιτημα την υπογραφη ικανοποιητικης συλλογικης συμβασης εργασιας.Στην απεργια συμμετεχουν οι Τραπεζες, οι ΔΕΚΟ και οι εργαζομενοι στα μεσα μεταφορας.Οι εργαζομενοι στην Ολυμπιακη και στα πλοια θα πραγματοποιησουν τριωη σταση απο τις 12.30 το μεσημερι και απο τις 8 το πρωι εως τις 12 το μεσημερι αντιστοιχα.

Στην αμεση ενεργοποιηση της ισχυουσας συμβασης Ελλαδας - Αλβανιας, για τη μεταφορα των Αλβανων κρατουμενων στην Αλβανια,οπου θα εκτισουν το υπολοιπο της ποινης τους, συμφωνησαν οι υπουργοι Δικαιοσυνης των δυο χωρων.Παραλληλα, η ελληνικη κυβερνηση ανελαβε την υποχρεωση οικονομικης και τεχνικης βοηθειας.

Τα μετρα της κυβερνησης για την κτηνοτροφια θα εξαγγειλει αυριο το υπουργειο Γεωργιας.Στις Βρυξελλες,η ευρωπαικη επιτροπη εδωσε παραταση 15 ημερων, μετα την αναβολη της προγραμματισμενης για σημερα συζητησης, σχετικα με την προστασια της ονομασιας της ελληνικης φετας.

Την πεποιθηση οτι μεσα στην εβδομαδα το Βελιγραδι θα αναγνωρισει τα Σκοπια με το ονομα, Δημοκρατια της Μακεδονιας, εξεφρασε ο ο αντιπροεδρος του Σοσιαλιστικου Κομματος των Σκοπιων, Μπλαγκογιε Φιλιποβσκι, μετα την ολοκληρωση επισημης επισκεψης του στην Γιουγκοσλαβια.

Το ενδεχομενο να προσφυγει στη Δικαιοσυνη, εξεταζει η Νεα Δημοκρατια, σχετικα με την ονομαστικοποιηση μερους μονο των μετοχων των κατασκευαστικων εταιριων απο την κυβερνηση, χαρακτηριζοντας τη θεση αυτη παρανομη.

Προτιμω να μεινω προδωμενος, παρα να φυγω προδοτης, δηλωνει ο Μητροπολιτης Θεολογος μετα την αποφαση του Συμβουλιου Επικρατειας, με την οποια, τοσο ο ιδιος οσο και οι αλλοι δυο Ιερωνυμικοι Μητροπολιτες, τιθενται αμετακλητα εκτος Μητροπολεων. Απο την πλευρα του ο Μητροπολιτης Ιγνατιος εξεφρασε την ελπιδα, οτι ο κ.Θεολογος και οι οπαδοι του θα σεβαστουν την κριση του Ανωτατου Διοικητικου Δικαστηριου στο οποιο αλλωστε αυτοι προσεφυγαν.

Ιδιαιτερα θετικα χαρακτηριζουν τα αποτελεσματα της αξονικης τομογραφιας στην οποια υπεβληθη χθες ο πρωην Πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου, οι θεραποντες ιατροι του, οι οποιοι διαπιστωσαν οτι δεν επανασυγκεντρωνεται υγρο στο θωρακα.

Ακαρπες εχουν αποβει μεχρι στιγμης οι ερευνες για τον εντοπισμο του συνταξιουχου ναυτικου, Ανδρεα Στεφα.Ο ατυχος ναυτικος εργαζοταν στο επιβατηγο πλοιο, Αιγαιο, στο οποιο εκδηλωθηκε πυρκαγια και στη συνεχεια βυθιστηκε κοντα στο νησακι Αταλαντη.

Δημοσια δαπανη κηδευτηκε στις 3.30 το μεσημερι στο Α`Νεκροταφειο Αθηνων, ο μεγαλος αγωνιστης Μιχαλης Ραπτης, γνωστος ως Παμπλο. Η σορος του εκτεθηκε το πρωι σε λαικο προσκυνημα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισχυρος σεισμος 6,7 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, συγκλονισε την τις βορειες ακτες του Περου.Συμφωνα με πληροφοριες δεν υπαρχουν θυματα οι ζημιες, ενω το επικεντρο εντοπιστηκε 400 χιλιομετρα βορειοδυτικα της πρωτευουσας Λιμα.

Διεκοπη αργα το βραδυ και θα συνεχισθει αυριο, η συζητηση για την παροχη ψηφου εμπιστοσυνης προς το νεο κυβερνητικο σχημα στο κοινοβουλιο των Σκοπιων.

Εκκληση προς του Σερβους του Σαραγεβο να μην εγκαταλειψουν τις περιοχες τους, μεχρι να αναλαβει τον ελεγχο η βοσνιακη κυβερνηση, απηυθηνε ο αμερικανος υπουργος εξωτερικων Ουορεν Κριστοφερ.

Συνεχιζονται πυρετωδως οι πολιτικες διαβουλευσεις στην Τουρκια απο τους εκπροσωπους των κομματων της Μητερας Πατριδας και της Ευημεριας,προκειμενου να καθορισουν την κατανομη των υπουργειων στο ενδεχομενο σχηματισμου του κυβερνητικου συνασπισμου.

Μεγαλη κακοκαιρια με χιονοπτωσεις και παγετο πληττει το μεγαλυτερο τμημα της βορειας και δυτικης Γαλλιας.Η σφοδρη θαλασσοταραχη στο λιμανι της Μαγχης εδεσε τα πλοια στα λιμανια, ενω στη Γερμανια πολλοι οδηγοι εγκλωβισθηκαν στο χιονι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχερος καιρος με τοπικες καταιγιδες κυριως στα δυτικα και ηπειρωτικα προβλεπεται για αυριο απο τη Μετεωρολογικη Υπηρεσια. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι ισχυροι και τοπικα θυελλωδεις και η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 6 με 12 βαθμους στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 9 με 16 και στα νησια του Αιγαιου 13 με 19 βαθμους Κελσιου.Αστατο καιρο με βροχες αλλα και διαστηματα βελτιωσης και θερμοκρασια 10 με 15 και 9 με 11 βαθμους αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Wednesday, 21 February 1996 - 21:15:42