Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Mar. 19)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Υστατο χαιρετισμο απευθυνει σημερα ολη η Ελλαδα στο μεγαλο Νομπελιστα ποιητη μας, Οδυσσεα Ελυτη.
  • Η κηδεια του γινεται απο το Α`Νεκροταφειο Αθηνων, χωρις επικηδειους, συμφωνα με την τελευταια επιθυμια του ποιητη.
  • Η αγροτικη πολιτικη της χωρας μας, δεν θα μπορει να διαμορφωνεται μακρια απο τους κανονες της Ευρωπαικης πολιτικης,τονισε ο Πρωθυπουργος, μιλωντας στη Γενικη Συνελευση της ΠΑΣΕΓΕΣ.
  • Αποκλεισμενη η Αχαρνων και οι γυρω δρομοι απο συγκεντρωση αγροτων και κτηνοτροφων εξω απο το υπουργειο Γεωργιας.
  • Ολοκληρωνεται σημερα στη Βουλη, η συζητηση ενοψει της Διακυβερνητικης Διασκεψης της Ευρωπαικης Ενωσης, που θα πραγματοποιηθει στο Τορινο στο τελος του μηνα.
  • Συνεχιζονται οι επαφες του υπουργου Εξωτερικων, Θεοδωρου Παγκαλου στη Μοσχα, με αξιωματουχους της ρωσικης κυβερνησης.
  • Συνεδριασε το μεσημερι το προεδρειο της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ. Στις 2 συνεδριαζει και το Εκτελεστικο Γραφειο του Κινηματος.
  • Απερριφθη απο τον Προεδρο της Ευρωπαικης Επιτροπης, αιτημα γαλλικης κοινοπραξιας να σταματησει η χρηματοδοτηση της υλοποιησης των εργων για το αεροδρομιο στα Σπατα.
  • Τη νομαρχια Κερκυρας κατελαβαν σημερα γονεις και κηδεμονες μαθητων ζητωντας το οριστικο κλεισιμο των φυλακων Κερκυρας.
  • Μεγαλες κατολισθησεις σημειωθηκαν στην εθνικη οδο Κορινθου -Τριπολης με αποτελεσμα να διακοπει η κυκλοφορια των οχηματων.
  • Τουλαχιστον 150 νεοι εχασαν τη ζωη τους στις Φιλιππινες οταν ξεσπασε πυρκαγια σε ντισκοτεκ οπου διασκεδαζαν.
  • Συνεχιζεται η ενταση στα στενα της Ταιβαν, καθως βρισκεται σε εξελιξη η μεγαλη στρατιωτικη ασκηση της Κινας.
  • Με τη συναντηση ΑΕΚ-Ολυμπιακου ξεκινουν οι αγωνες της 23ημερας για το πρωταθλημα της Α1 εθνικης κατηγοριας στο μπασκετ.
  • Στο βολλευ διεξαγεται αποψε ο αγωνας του Παναθηναικου με τον Ολυμπιακο, για τα ημιτελικα των πλει-οφ της Α1 Εθνικης κατηγοριας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η κριση στις σχεσεις με την Τουρκια δεν υφισταται στην οξεια μορφη που ελαβε με τα γνωστα γεγονοτα στην Ιμια. Ωστοσο η κριση θα υπαρχει οσο η Τουρκια δεν σεβεται το Διεθνες Δικαιο και δημιουργει προβληματα στις σχεσεις της με την Ελλαδα. Αυτο δηλωσε, μεταξυ αλλων, ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας, απαντωντας σε ερωτησεις σχετικα με το θεμα που δημιουργηθηκε κοντα στη βραχονησιδα Ιμια οταν Ελληνας βοσκος προσπαθησε να μεταβει εκει χωρις να το κατορθωσει. Παραλληλα ο κυβερνητικος εκπροσωπος, επιβεβαιωσε οτι ο υπουργος Εξωτερικων Θοδωρος Παγκαλος ενημερωσε τον Αμερικανο πρεσβη στην Αθηνα, Τομας Ναιλς για τη συμπεριφορα αυτη της Τουρκιας. Απαντωντας σε αλλη ερωτηση ο κ.Ρεππας δηλωσε οτι δεν υπαρχουν γκριζες περιοχες και οτι η κυβερνηση κανει τα παντα για να υπερασπιστει τα κυριαρχικα μας δικαιωματα, τα εθνικα συμφεροντα καθως και τα συμφεροντα των Ελληνων ιδιωτων. Και προσθεσε οτι συντομα η κυβερνηση θα ανακοινωσει σειρα μετρων που θα βοηθουν τους Ελληνες ιδιωτες στην περιοχη.Τελος, ο κ.Ρεππας διεψευσε τον ισχυρισμο του εκπροσωπου του υπουργειου Εξωτερικων της Τουρκιας περι υπαρξης συμφωνιας μεταξυ των δυο χωρων για την εκ περιτροπης βοσκη των κατσικιων Ελληνων και Τουρκων κτηνοτροφων στη βραχονησιδα Ιμια.

Οι Ηνωμενες Πολιτειες δεν εχουν ετοιμασει σχεδιο λυσης του Κυπριακου, δηλωσε σημερα ο Αμερικανος Πρεσβευτης στη Λευκωσια, Ριτσαρντ Μπαουτσερ, επισημαινοντας οτι τα στοιχεια της λυσης ειναι γνωστα σε ολους και βρισκονται στο τραπεζι των διαπραγματευσεων. Ο πρεσβης των ΗΠΑ εκανε τις δηλωσεις αυτες, υστερα απο συναντηση του με τον Προεδρο της Κυπριακης Δημοκρατιας Γλαυκο Κληριδη.

Υστατο χαιρετισμο απευθυνει σημερα ολη η Ελλαδα στο μεγαλο νομπελιστα ποιητη μας, Οδυσσεα Ελυτη, ο οποιος πεθανε χθες το μεσημερι σε ηλικια 85 ετων απο καρδιακη ανακοπη. Κηδευτηκε το μεσημερι απο το Α`Νεκροταφειο Αθηνων. Οι συγγενεις και φιλοι του ποιητη παρακολουθησαν τη σεμνη τελετη και συμφωνα με την τελευταια επιθυμια του ποιητη η κηδεια του δεν εγινε δημοσια δαπανη ουτε εκφωνηθηκαν επικηδειοι. Ο Οδυσσεας Ελυτης γεννηθηκε στις 2 Νοεμβριου του 1911 στο Ηρακλειο της Κρητης. Ο ποιητης του Αιγαιου, του ``Αξιον Εστι`` και του ``Ο Ηλιος ο ηλιατορας``, ειχε τιμηθει με το βραβειο νομπελ λογοτεχνιας το 1979. Συσσωμη η πολιτικη και πνευματικη ηγεσια της χωρας εξεφρασε τη βαθια της συγκινηση για το θανατο του ποιητη που διαμορφωσε οσο λιγοι το πνευματικο προσωπο της νεοτερης Ελλαδας.

Η αγροτικη πολιτικη της Ελλαδας, δεν θα μπορει να διαμορφωνεται μακρια απο τους κανονες της Ευρωπαικης πολιτικης. Αυτο τονισε ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, μιλωντας το μεσημερι στη Γενικη Συνελευση της ΠΑΣΕΓΕΣ που πραγματοποιειται σε κεντρικο ξενοδοχειο της Αθηνας.Ο Πρωθυπουργος ζητησε την κατανοηση των αγροτων καθως,οπως ειπε ολοι οι εργαζομενοι και η οικονομια δεχονται ισχυρες πιεσεις. Ο κ.Σημιτης δεν ανελαβε συγκεκριμενες δεσμευσεις, αναγνωρισε οτι οι αγροτες αντιμετωπιζουν μεγαλα προβληματα και προσθεσε οτι δεν ειναι ο μαγος με τα δωρα και δεν πηγε στη Γενικη Συνελευση για να κανει εξαγγελιες. Στη συνελευση μιλησε και ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, ο οποιος τονισε την αναγκη ενισχυσης του αγροτικου κοσμου και ασκησε κριτικη στην κυβερνηση για την πολιτικη που ασκει στον τομεα αυτο. Αναφερομενος στη φραση του κ.Σημιτη περι μαγου, ειπε οτι ο Πρωθυπουργος, δεν εχει καταλαβει το βαθος και την εκταση του αγροτικου προβληματος.Οι αγροτες προσθεσε δεν ζητουν δωρα αλλα θελουν να επιβιωσουν.

Αποκλεισμενη ειναι η οδος Αχαρνων και οι γυρω δρομοι καθως ομαδες αγροτων και κτηνοτροφων εχουν συγκεντρωθει εξω απο το υπουργειο Γεωργιας, δημιουργωντας σοβαρα κυκλοφοριακα προβληματα. Οι συγκεντρωθεντες εχουν προγραμματισει πορεια προς τη Βουλη. Συναδελφοι τους της Χαλκιδικης απεκλεισαν την εθνικη οδο Θεσσαλονικης - Καβαλας, ενω συλλαλητηρια πραγματοποιουνται σημερα, στη Θεσσαλια, την Ηλεια, την Αιτωλοακαρνανια και τον Εβρο.

Συνεχιζεται και ολοκληρωνεται σημερα στη Βουλη η συζητηση ενοψει της Διακυβερνητικης Διασκεψης που θα πραγματοποιηθει στο Τορινο στο τελος του μηνος. Η εμβαθυνση της Ευρωπαικης ολοκληρωσης, η διαμορφωση της κοινης εξωτερικης πολιτικης και πολιτικης ασφαλειας, η κοινωνικη αλληλεγγυη και η μειωση της αποστασης των λαων της Ευρωπης απο τις εξελιξεις στην Ευρωπαικη Ενωση, ειναι οι τεσσερις βασικοι αξονες που θα κινηθει η ελληνικη αντιπροσωπεια στη Διασκεψη ,οπως δηλωσε οτ πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης κατα τη χθεσινη ομιλια του στη Βουλη.Ο κ Σημιτης εδωσε ιδιαιτερη εμφαση στην προστασια των εξωτερικων συνορων της Κοινοτητας, την κοινοτικη αλληλεγγυη και την αμοιβαια συνδρομη και εγκαιρη παρεμβαση. Ο αρχηγος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης, Μιλτιαδης Εβερτ, τονισε οτι τελικος στοχος μας πρεπει να ειναι η ομοσπονδιακη ενοποιηση της Ευρωπης με κοινες υποχρεωσεις για τις μικρες η τις μεγαλες ωρες, μιας Ευρωπης που θα στηριζεται στην αλληλεγγυη και στη συνοχη.

Ολοκληρωνεται σημερα στη Μοσχα η διημερη επισημη επισκεψη που πραγματοποιει ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος. Οι επαφες του κ.Παγκαλου με τους αξιωματουχους της ρωσικης κυβερνησης, επικεντρωνεται κυριως σε διμερη και διεθνη θεματα. Με αφορμη τη συγκληση του συμβουλιου συνδεσης Τουρκιας-Ευρωπαικης Ενωσης, που θα πραγματοποιηθει στις 26 Μαρτιου, ο υπουργος Εξωτερικων τονισε απο τη Μοσχα οτι η Ελλαδα, δεν θα χρηματοδοτησει την Τουρκια οσο δειχνει οτι δε σεβεται το Διεθνες Δικαιο και τις διεθνεις συνθηκες. Καλεσε επισης την Αγκυρα αν εχει διαφωνιες να τις φερει στο Διεθνες Δικαστηριο.

Συνεδριασε το μεσημερι το προεδρειο της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ και ασχοληθηκε με τον κανονισμο λειτουργιας του οργανου. Το βραδυ, το προεδρειο της ομαδας, μαζι με το γραμματεα του, Δημητρη Μπεη, θα συναντηθουν στο Μεγαρο Μαξιμου, με τον Πρωθυπουργο, Κωστα Σημιτη. Στις 2 μετα το μεσημερι συνεδριαζει και το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ.

Απερριφθη απο τον Προεδρο της Ευρωπαικης Επιτροπης, Ζακ Σαντερ το αιτημα της γαλλικης κοινοπραξιας Αθενς Ερπορτ Ασοσιεισον, να σταματησει η χρηματοδοτηση της υλοποιησης των εργων για το αεροδρομιο στα Σπατα. Ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, αντεδρασε με οργη στην ενεργεια της γαλλικης κοινοπραξιας, η οποια μειοψηφισε στο διαγωνισμο για την κατασκευη του αεροδρομιου. Μαλιστα η κοινοπραξια αυτη, προσεφυγε στην Ευρωπαικη Επιτροπη, χρησιμοποιωντας τα γνωστα συκοφαντικα δημοσιευματα της εφημεριδας ``Το Ονομα`` σε βαρος του κ.Λαλιωτη. Ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, χαρακτηρισε αθεμιτη και ιδιοτελη την παρεμβαση της γαλλικης κοινοπραξιας, κανοντας λογο για διαπλοκη της με ανθρωπους του ελληνικου υποκοσμου.

Σε καταληψη της Νομαρχιας Κερκυρας προχωρησαν σημερα οι γονεις και οι κηδεμονες των μαθητων του τριτου και τεταρτου Γυμνασιου, τα κτιρια των οποιων βρισκονται ακριβως διπλα στις φυλακες του νησιου. Οι γονεις των μαθητων ζητουν το οριστικο κλεισιμο του σωφρονιστικου καταστηματος της Κερκυρας και τη μετατροπη του σε μουσειο της νεοτερης πολιτικης ιστοριας της Ελλαδος.

Εκλεισε απο αργα χθες το βραδυ η εθνικη οδος Κορινθου - Τριπολης, οταν στο 45ο χιλιομετρο σημειωθηκαν μεγαλες κατολισθησεις. Μηχανηματα της Νομαρχιας Αργολιδας και της ΔΕΚΕ προσπαθουν να ανοιξουν το δρομο και να αποκαταστησουν την κυκλοφορια. Η ταλαιπωρια των οδηγων ειναι μεγαλη, αφου χρησιμοποιουν την παλια εθνικη οδο Αργους - Τριπολης.

Αμερικανοι επιστημονες εντοπισαν μια πρωτεινη που ειχε αμεση σχεση με το νεανικο διαβητη γεγονος που πιθανοτατα θα συμβαλει σημαντικα στη βελτιωση των μεθοδων διαγνωσης και ισως να οδηγησει και σε νεες θεραπευτικες μεθοδους. Η νεα ανακαλυψη του δοκτορα Αμπενιρ Νοτκινς και της ομαδας του Εθνικου Ινστιτουτου Οδοντιατρικης Ερευνας απεδειξε οτι οι διαγνωστικες εξετασεις με τη χρηση της πρωτεινης ΙΑ-2 Βητα, εχουν τη δυνατοτητα αναπτυξης μιας γρηγορης και αποτελεσματικης εξετασης, που μπορει να εφαρμοστει σε μεγαλες πληθυσμιακες ομαδες.

Σαρανταοκταωρη απεργια για την Πεμπτη και την Παρασκευη εξηγγειλε σημερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σε συνεντευξη τυπου που εδωσε το μεσημερι το προεδρειο της ομοσπονδιας,ζητησε την αλλαγη της εισοδηματικης πολιτικης για την προστασια των χαμηλων εισοδηματων. Παραλληλα με την απεργιακη τους κινητοποιηση οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ, ζητουν ρυθμιση του ασφαλιστικου και ικανοποιητικη συμβαση για το 1996. Στη συνεντευξη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προτεινε η χρεωση του ρευματος απο την επιχειρηση να γινεται ως εξης: απο 0-800 κιλοβατωρες χρεωση 20,7 δραχμες, απο 800-1.600 χρεωση 23,7 δραχμες και απο 1.600-2.000 χρεωση 28,5 δραχμες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Τραγωδια τα μεσανυκτα στις Φιλιππινες οταν πυρκαγια που ξεσπασε στη ντισκοτεκ "Οζονε" σε προαστιο της πρωτευουσας, στοιχισε τη ζωη σε τουλαχιστον 150 νεαρα ατομα, συμφωνα τα μεχρι στιγμης στοιχεια, ενω κατεστρεψε γειτονικα καταστηματα και κτιρια. Λιγο μετα τα μεσανυκτα οι φλογες εζωσαν το κεντρο διασκεδασης που ηταν γεματο απο μαθητες λυκειου και φοιτητες οι οποιοι γιορταζαν την αποφοιτηση τους και το τελος της σχολικης χρονιας. Προκειται για τη μεγαλυτερη τραγωδια στην ιστορια των Φιλιππινων, κυριως στη διαρκεια της εθνικης εκστρατειας για την προληψη των πυρκαγιων που γινεται αυτο το μηνα στη χωρα. Οι αρχες τονιζουν οτι περιπου 80 νεαρα ατομα μεταφερθηκαν σε νοσοκομεια αφου τα περισσοτερα εχουν υποστει εγκαυματα δευτερου και τριτου βαθμου. Τουλαχιστον 320 ατομα πιστευεται οτι ηταν μεσα στη ντισκοτεκ τη στιγμη εκεινη.

Συνεχιζεται η ενταση στα στενα της Ταιβαν καθως βρισκεται σε εξελιξη η μεγαλη αεροναυτικη ασκηση των κινεζικων δυναμεων. Το Πεκινο εχει ηδη απομακρυνει τους κατοικους απο τα νησια και τις βραχονησιδες της περιοχης, ενω παραλληλα εξεφρασε τη δυσαρεσκεια του προς την Ουασιγκτον, κατηγορωντας την για απροκαλυπτη επεμβαση στις εσωτερικες της υποθεσεις και για θρασεια επιδειξη δυναμης και την καλεσε να αποσχει απο ενεργειες που κλιμακωνουν την ενταση στα στενα της Ταιβαν. Απο την πλευρα τους οι ΗΠΑ ανακοινωσαν οτι οι αξιωματουχοι απο το αμερικανικο Πενταγωνο και την Ταιβαν θα εχουν συναντηση, προκειμενου να εξετασουν τις αμυντικες αναγκες της νησιωτικης χωρας και την ενδεχομενη πωληση αμερικανικων οπλων.

Τουλαχιστον 5 ατομα σκοτωθηκαν και 15 τραυματιστηκαν σε καραμπολα 19 αυτοκινητων σε σηραγγα αυτοκινητοδρομου στο Παλερμο της Σικελιας. Το δυστυχημα εγινε οταν ενα μικρο λεωφορειο που μετεφερε 20 ατομα και ετρεχε με μεγαλη ταχυτητα, συγκρουστηκε με προπορευομενο βυτιοφορο που μετεφερε φυσικο αεριο. Απο τη συγκρουση ξεσπασε πυρκαγια με αποτελεσμα να απανθρακωθουν 5 επιβατες του λεωφορειου.

Ο ηγετης του Κουρδικου Εργατικου Κομματος, Αμπντουλαχ Οτσαλαν, προειδοποιησε τη νεα κυβερνηση της Τουρκιας να προχωρησει σε μια δημοκρατικη διευθετηση του κουρδικου προβληματος γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα αντιμετωπισει νεες επιθεσεις μετα τους εορτασμους για το Νεβροζ, το κουρδικο νεο ετος, στις 21 Μαρτιου.

Ενιαια πολη ειναι απο σημερα το Σεραγεβο,υπο τον ελεγχο της αστυνομιας της κροατομουσουλμανικης συνομοσπονδιας που εισηλθε το πρωι στο τελευταιο σερβικο προαστειο της βοσνιακης πρωτευουσας την Γκριμπαβιτσα. Οι τελευταιες σερβικες οικογενειες, εγκατελειψαν στη διαρκεια της νυχτας την περιοχη,αφηνοντας πισω τους πολλα καμμενα σπιτια. Παραλληλα, αρχισε και η αποχωρηση των μοναδων του στρατου της Γιουγκοσλαβιας απο την ανατολικη Σλαβονια, οπως μετεδωσε η κροατικη τηλεοραση.

Σαρανταπεντε ακομα Παλαιστινιους Ισλαμιστες συνελαβε στη διαρκεια της νυχτας η ισραηλινη αστυνομια, στη διαρκεια επιχειρησης στην περιοχη της Ιερουσαλημ. Στο μεταξυ, ο Ισραηλινος στρατος, εχει καταρτισει καταλογο με δεκαδες ονοματα Παλαιστινιων που προκειται να απελαθουν απο το Ισραηλ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τη συναντηση ΑΕΚ-Ολυμπιακου ``ανοιγει`` αποψε η ``αυλαια`` της 23-ης ημερας για το πρωταθλημα της Α1 Εθνικης κατηγοριας στο μπασκετ. Μετα τον αποκλεισμο τους απο το φαιναλ-φορ του Ευρωπαικου πρωταθληματος οι ``ερυθρολευκοι`` εχουν ηδη στρεψει την προσοχη τους αποκλειστικα στο Ελληνικο πρωταθλημα και με μια νικη θα διατηρηθουν στην κορυφη της βαθμολογιας.Το παιγνιδι στις 7 παρα τεταρτο και θα μεταδοθει απευθειας απο το ΜΕΓΚΑ.

Στο βολλευ διεξαγεται αποψε η μεγαλη αναμετρηση του πρωταθλητη Παναθηναικου με τον Κυπελλουχο Ευρωπης Ολυμπιακο, για τα ημιτελικα των πλει-οφ της Α1 Εθνικης κατηγοριας. Οι ``πρασινοι`` υποδεχονται στις 9.30 στο κλειστο της Λεωφορου τους ``ερυθρολευκους`` με στοχο τη νικη, η οποια θα τους δωσει την προκριση στον τελικο. Ο Παναθηναικος εχει ηδη δυο νικες σε βαρος του αντιπαλου του απο την κανονικη περιοδο και αν πετυχει την τριτη θα περασει στον τελικο. Σε αντιθετη περιπτωση αν νικησει ο Ολυμπιακος θα κανει το σκορ 2-1 ελπιζοντας στη συνεχεια να ανατρεψει την σε βαρος του κατασταση. Ο αγωνας θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο τον ΣΚΑ`Ι`.

Στον αλλο αγωνα για την ημιτελικη φαση, η Ορεστιαδα υποδεχεται στις 7.00 το απογευμα τον Αρη με στοχο να φτασει στη νικη και να ισοφαρισει σε 2-2 το σκορ. Αν γινει κατι τετοιο, η προκριση στον τελικο θα ``κριθει`` στον αποφασιστικο αγωνα της Πεμπτης, που θα γινει στην Θεσσαλονικη.

Ολοκληρωνουν το απογευμα την προετοιμασια οι παικτες του Παναθηναικου ενοψει του αυριανου αγωνα στο Ολυμπιακο Σταδιο με τη Λεγκια Βαρσοβιας, στο πλαισιο της προημιτελικης φαση του Τσαμπιονς Λιγκ.Οι πρωταθλητες Ελλαδας, μετα το 0-0 που απεσπασαν στην Βαρσοβια, θελουν οπωσδηποτε να σκοραρουν απεναντι στο Πολωνικο συγκροτημα. Οι απουσιες των τιμωρημενων Γιωργου Γεωργιαδη του Χαραλαμπους και Δημητρη Μαρκου αλλα και του τραυματια Αλεξη Αλεξουδη ειναι σημαντικες για τον Παναθηναικο,ο οποιος παντως θα εχει την υποστηριξη 65.000 φιλαθλων του.

Στο ΝΒΑ, οι Σικαγο Μπουλς συνεχισαν τη νικηφορο πορεια τους, αφου ο Μαικλ Τζορνταν καλυψε το κενο της απουσιας δυο εκ των μεγαλυτερων ονοματων της ομαδα του, του τραυματια Σκοτι Πιπεν και του τιμωρημενου Ντενις Ροντμαν. Ο ``Αιρ Τζορνταν`` πετυχε 38 ποντους και ``μαζεψε`` 11 ριμπαουντ και οι ``Ταυροι`` επεβληθησαν με 98-94 των ``Σιξερς`` στη Φιλαδελφεια, σημειωνοντας την 17-η νικη στα 19 τελευταια παιχνιδια τους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις επικρατουν σημερα στα νησια του ανατολικου Αιγαιου και τα Δωδεκανησα ενω στην υπολοιπη χωρα σημειωνονται βροχοπτωσεις και λιγα χιονια στα κεντρικα και βορεια ορεινα. Οι ανεμοι πνεουν μετριοι ενω η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 8 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 13 και στα νησια τους 16 βαθμους Κελσιου. Και για αυριο προβλεπονται νεφωσεις με τοπικες βροχες σε ολη τη χωρα εκτος των νησιων του Αιγαιου. Λιγα χιονια θα πεσουν στα ορεινα, ενω σποραδικες καταιγιδες ειναι πιθανον να σημειωθουν στις δυτικες και νοτιες θαλασσιες περιοχες.Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι εως ισχυροι ενω η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδοσφαιρο - Δικαστης - Σε απολογια Μπαγεβιτς και ΑΕΚ

Στο ``σκαμνι`` του αθλητικου δικαστη, Ερωτοκριτου Ερωτοκριτου, προκειται να καθησουν, την Πεμπτη 21 Μαρτιου, ο αρχηγος της ΑΕΚ, Στελιος Μανωλας, ο προπονητης της ομαδας Ντουσαν Μπαγεβιτς, ο παραγοντας της Αλεξης Κουγιας και η ΠΑΕ, για το ντερμπι με τον Ολυμπιακο, αφου κληθηκαν σημερα σε απολογια.

Ο Μανωλας κληθηκε σε απολογια, γιατι μετα απο την ληξη του αγωνα, δηλωσε, μεταξυ των αλλων, οτι στην Ελλαδα το πρωταθλημα δεν το παιρνει ο καλυτερος και πως απο το πρωτο λεπτο φανηκε για ποιον σφυριζε ο διαιτητης.

Στο μεταξυ, ο Μανωλας κινδυνευει να τιμωρηθει και με αποκλεισμο 6 αγωνιστικων ημερων, γιατι αποβληθηκε απο το ντερμπι, για ``εργω εξυβριση``, συμφωνα με οσα εγραψε στο φυλλο αγωνα ο διαιτητης Αργυρης Παπαχιτζιος. Αναλυτικα, προβλεπεται τιμωρια τεσσαρων αγωνιστικων για εξυβριση και δυο, επειδη ηταν αρχηγος.

Ο Ντουσαν Μπαγεβιτς κληθηκε σε απολογια για τις δηλωσεις του, μετα απο το ντερμπι, στις οποιες επεσημανε:``Δεν εχει κανενα νοημα πλεον να συνεχισουμε. Το μονο που κοιταμε πλεον ειναι το κυπελλο και για αυτο προετοιμαζομαστε. Αν θελετε να δωσουμε κασετες, για να δειτε, οτι οσα παιχνιδια εχει χασει φετος η ΑΕΚ, ειναι αλλοιωση αποτελεσματος. Ο Παπαχιτζιος ηταν ``στημενος``.

Για δηλωσεις σε βαρος της διαιτησιας του Παπαχιτζιου κληθηκε σε απολογια και ο Αλεξης Κουγιας, ενω η ΑΕΚ ως συνυπευθυνη.

* Ποδοσφαιρο-Η ΑΕΚ προτεινει επαναληψη του ντερμπι με Ολυμπιακο

Την επαναληψη του ντερμπι με τον Ολυμπιακο, λογω της αναιτιας διακοπης του δεκα λεπτα πριν απο την ληξη του, προτεινει η ΠΑΕ ΑΕΚ μ' επιστολη που εστειλε σημερα στην ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ.

``Πρεπει να συνεκτιμησετε, οτι η διακοπη του αγωνα πριν απο την ληξη του, ιδιαιτερα ζημιωσε τον Ολυμπιακο, αφου εμεις αγωνιζομασταν με εννεα παικτες και επομενως εκεινος ειχε μεγαλυτερες πιθανοτητες για να κερδισει. Εμεις προτεινουμε την επαναληψη του αγωνα, λογω αναιτιας και για τις δυο ομαδες διακοπης του``, αναφερει ακριβως η αθηναικη ΠΑΕ ενω προσθετει:

``Αν, ομως, ο διαιτητης δηλωσει, οτι δεν φταιει και πως αναγκαστηκε να διακοψει το παιχνιδι, τοτε βεβαια ο αγωνας αυτος πρεπει να κατακυρωθει υπερ της ΑΕΚ. Δεν πρεπει να υπαρχει η γνωστη λυση `` δεν βαριεσαι, αστους να φωναζουν, κανουμε ο,τι θελουμε εμεις``.

Ακομη, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζηταει να ενημερωθει, εαν ειναι νομιμο το αποτελεσμα ενος αγωνα και εαν αλλοιωθηκε η βαθμολογια του πρωταθληματος, οταν στο παιχνιδι αυτο ο διαιτητης εκανε δυο κορυφαιας σημασιας παρανομιες , οπως επισημαινεται στην επιστολη, απολυτως και αυταποδεικτως σκοπιμα, επετρεπε ν' αγωνιζονται οι παικτες και ο παγκος της ΑΕΚ υπο καταιγισμο πετροβοληματων. Ο διαιτητης ετσι προκαλεσε:

  • Αμεσο κινδυνο για την ζωη τους
  • Καθετη πτωση του ηθικου τους
  • Πληρη αποσπαση της συγκεντρωσης και της προσοχης τους απο τις αναγκες του αγωνα και επικεντρωση στις αναγκες αυτοπροστασιας τους
  • Ακραιο δικαιολογημενο εκνευρισμο, αφου τοσο αναισχυντα και απανθρωπα ενας διαιτητης εθετε σκοπιμα σε κινδυνο την ζωη τους και ταυτοχρονα τους προκαλουσε επαγγελματικη καταστροφη, ενω τα εκανε ολα αυτα μονο και μονο για να υπηρετησει τα δικα του, αλλα οπωσδηποτε ανομα συμφεροντα.
Επισης η ΑΕΚ υποστηριζει οτι ενω ο διαιτητης διεκοψε το παιχνιδι δεκα λεπτα πριν απο την ουσιαστικη ληξη του, λογω των ανωτερω, αλλα και αλλων σοβαροτερων επαπειλουμενων κινδυνων, δεν εγραψε στο φυλλο αγωνα, οτι πηρε αυτη αποφαση με υπαιτιοτητα ορισμενων φιλαθλων της αντιπαλης ομαδας και δεν το κατεκυρωσε υπερ της ΑΕΚ. Εκτος αν σκοπιμα και λογω αλλης αποστολης που του ειχε ανατεθει, περιορισε αυτοβουλως κατα 8 εως 10 λεπτα τον αγωνιστικο χρονο, οποτε πρεπει να διαγραφει αμεσως.

Στο μεταξυ, η ΠΑΕ προτεινει και ορισμενα μετρα για την προστασια του ποδοσφαιρου, των συμφεροντων των ΠΑΕ και ολων οσων βρισκονται στον χωρο του ποδοσφαιρου, αλλα και των παικτων του ΠΡΟΠΟ και του ΠΡΟΠΟ - ΓΚΟΛ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, μεταξυ των αλλων, προτεινει:

  • Να συμφωνησουν ΕΠΟ και ΕΠΑΕ με την θεση της Πολιτειας για το δικαιωμα προσφυγης στην τακτικη δικαιοσυνη σε περιπτωσεις δρασης κυκλωματων υποπτων συμφεροντων.
  • Ν' ανατεθει αμεσως, με πρωτοβουλια των φορεων του ποδοσφαιρου, στην τακτικη δικαιοσυνη η διεξαγωγη σοβαρης, εκτεταμενης και σε βαθος ερευνας για τον εντοπισμο και την εξαρθρωση πιθανων τετοιων κυκλωματων.
  • Να διενεργηθει ειδικη ερευνα για την δραση τα κινητρα και την ικανοτητα του αθλητικου δικαστη, Ερωτοκριτου Ερωτοκριτου, γιατι πριν απο τρεις μηνες με αχαρακτηριστη αποφαση του εμποδισε την διεξαγωγη ερευνας και αφ' ετερου ενθαρρυνε ελαχιστους διαιτητες να συνεχιζουν αδιαφοροι το ανευθυνο εργο τους.
Εξαλλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητα να μαθει αν θα παραιτηθουν τα μελη της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ, σε περιπτωση που αδυνατουν να δωσουν λυσεις, προκειμενου να παραιτηθουν οι παραγοντες της ΑΕΚ.

Και καταληγει ως εξης η επιστολη :``Ειναι επειγον να ληφθουν μετρα γιατι το ποδοσφαιρο διαλυεται, οι φιλαθλοι εξαφανιζονται και οι φημες οργιαζουν. Μεχρι και για τιμοκαταλογο καρτων ακουσαμε να συζητουν ανευθυνα τελευταια. Σπευσατε λοιπον``.

* Ποδοσφαιρο - ΕΠΟ - Εθνικες ομαδες

Δεκαοκτω ποδοσφαιριστες κληθηκαν απο τον ομοσπονδιακο τεχνικο Κωστα Πολυχρονιου στην εθνικη μας ομαδα των ανδρων, ενοψει του φιλικου αγωνα με την αντιστοιχη της Πορτογαλιας, που θα γινει την ερχομενη Τεταρτη στη Λισαβονα, στο πλαισιο της προετοιμασιας του αντιπροσωπευτικου μας συγκροτηματος, για την προκριματικη φαση του παγκοσμιου κυπελλου 1998.

Το ``νεο προσωπο`` στην εθνικη μας ομαδα ειναι ο αμυντικος του Ηρακλη, Γιωργος Ανατολακης, ενω ο κ Πολυχρονιου δεν καλεσε για μια ακομη φορα το τελευταιο διαστημα, τον μεσο του ΠΑΟΚ Γιωτη Τσαλουχιδη, ο οποιος προ μηνων ηταν απο τα αναντικαταστατα στελεχη.

Κατα τ' αλλα οι επιλογες του κ Πολυχρονιου ηταν αναμενομενες, αφου ο Βασιλης Τσαρτας δεν κληθηκε γιατι την ημερα του αγωνα παρουσιαζεται στον στρατο και οι Κυριακος Καραταιδης και Ντανιελ Μπατιστα κληθηκαν λογω των καλων εμφανισεων που εχουν στα τελευταια παιχνιδια του πρωταθληματος.Την θεση του Νικου Νταμπιζα, ο οποιος στρατευθηκε προσφατα, πηρε ο Γιωργος Ανατολακης, που κληθηκε για πρωτη φορα στην εθνικη ανδρων.

Οι δεκαοκτω παικτες που θα ``ταξιδεψουν`` για την Λισαβονα την προσεχη Δευτερα, ειναι οι εξης: Ηλιας Ατματσιδης, Χρηστος Κωστης, Ντανιελ Μπατιστα, Μιχαλης Κασαπης (ΑΕΚ), Μαρινος Ουζουνιδης, Γιαννης Καλιτζακης, Γιωργος Δωνης, Στρατος Αποστολακης (Παναθηναικος), Αλεκος Αλεξανδρης, Κυριακος Καραταιδης (Ολυμπιακος), Ντεμης Νικολαιδης (Απολλωνας), Γιωργος Ανατολακης (Ηρακλης), Θοδωρος Ζαγορακης, Νικος Μιχοπουλος (ΠΑΟΚ), Νικος Μαχλας, Κωστας Κωνσταντινιδης (ΟΦΗ), Ζησης Βρυζας (Ξανθη), Νικος Λυμπεροπουλος (Καλαματα).

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

Ο προπονητης της εθνικης μας ομαδας των Ελπιδων Γιαννης Κολλιας, καλεσε εικοσιενα ποδοσφαιριστες, για τον φιλικο αγωνα που θα γινει επισης την ερχομενη Τεταρτη στην Κορινθο, με την αντιστοιχη της Πολωνιας.

Οι παικτες που θα συγκροτησουν το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα, ειναι οι εξης: Δημητρης Ελευθεροπουλος (Προοδευτικη), Σωτηρης Λυμεπροπουλος, Θανασης Κωστουλας, Παναγιωτης Μπαχραμης (Καλαματα), Βασιλης Λακης (Πανηλειακος), Γιωργος Κολτζος (Αθηναικος), Κωστας Κιασσος (ΟΦΗ), Παναγιωτης Κατσουρης (Νασουσα), Τραιανος Δελλας (Πανσερραικος), Γιωργος Κουλακιωτης (Βεροια), Γιωργος Αλεξοπουλος, Γιωργος Καραγκουνης (Παναθηναικος), Νικος Παπαδοπουλος (Αμπελοκηποι Θες.), Δημητρης Μαυρογενιδης (Αρης), Στελιος Σφακιανακης, Παντελης Κωνσταντινιδης (Καβαλα), Παρασκευας Αντζας (Ξανθη), Βαγγελης Κουτσουρες (Εδεσσαικος), Σωτηρης Κωνσταντινιδης (Ηρακλης), Μαριος Σεγγος (Ιαλυσος), Λαζαρος Σεμος (Γιαννινα).

Αυριο ο αγωνας Νεων, Ελλαδας-Ιταλιας

Ο αγωνας της εθνικης μας ομαδας Νεων με την αντιστοιχη της Ιταλιας, για το Ευρωπαικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου, θα γινει αυριο στο Ηρακλειο και θα αρχισει στις 4 το απογευμα.

Διαιτητης της συναντησης θα ειναι ο Σλοβακος Μισελ Λουμπος.

* Ποδοσφαιρο - Διαιτητες Α`, Β`, Γ` εθνικης

Ο διαιτητης Μανωλης Γιανναδακης του συνδεσμου Λασηθιου, κληρωθηκε να διευθυνει τον αγωνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, που θα γινει το ερχομενο Σαββατο στη Νεα Φιλαδελφεια, για την 26-η ημερα του ποδοσφαιρικου πρωταθληματος της Α` εθνικης κατηγοριας.

Τους υπολοιπους αγωνες της 26-ης ημερας, θα ``σφυριξουν`` οι εξης διαιτητες:

Αθηναικος  - Καλαματα     : Αστερης (Ηλειας)
Ιωνικος    - Ολυμπιακος   : Βοργιας (Αθηνων)
Ξανθη      - Πανιωνιος    : Μπικας (Χαλκιδικης)
Λαρισα     - Πανιωνιος    : Γιαννοπουλος (Αθηνων)
Ηρακλης    - Παναθηναικος : Καλαθενος (Δωδ/νησου)
Εδεσσαικος - Αρης         : Φασολης (Αθηνων)
Εθνικος    - Απολλων      : Παπαδοπουλος (Θες/κης)
ΟΦΗ        - Παναχαικη    : Λατσιος (Λαρισας)

Β` ΕΘΝΙΚΗ

Τους αγωνες της 26-ης ημερας για το πρωταθλημα της Β` εθνικης κατηγοριας, που θα γινουν την προσεχη Κυριακη, θα διευθυνουν οι εξης διαιτητες:
Λεβαδειακος     - Γιαννινα     : Μηττας (Θες/κης)
Ρεθυμνο         - Κολινδρος    : Βαλιανος (Αιτ/νιας)
Βεροια          - Προοδευτικη  : Τικοζογλου (Θες/κης)
Καρδιτσα        - Δοξα Δραμας  : Γιωτας (Τρικαλων)
Ναουσα          - Δοξα Βυρωνα  : Νταβελας (Θες/κης)
Καβαλα          - Τρικαλα      : Καζναφερης (Αθηνων)
Καστορια        - Καλαμαρια    : Καρικης (Δωδ/νησου)
Πιερικος        - Παναργειακος : Γυλος (Θες/κης)
Πανελευσινιακος - Ιαλυσος      : Καππος (Μεσσηνιας)

Γ` ΕΘΝΙΚΗ

Ο Θεσσαλονικεας διαιτητης Δημητρης Ποντικης θα διευθυνει την συναντηση Ποντιοι Βεροιας-Λαμια, που θα γινει το ερχομενο Σαββατο στη Βεροια, για την 23-η ημερα του πρωταθληματος της Γ` εθνικης κατηγοριας, στον βορειο ομιλο.

Τους αλλους αγωνες για την 23-η ημερα, που θα γινουν την προσεχη Κυριακη, θα ``σφυριξουν`` οι εξης διαιτητες.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Φωκικος              - Ολυμπιακος Βολου   : Κωστιδης (Θες/κης)
Πανσερραικος         - Γιαννιτσα          : Μουτσανας (Καρδιτσας)
Εορδαικος            - Κοζανη             : Δαγκλης (Θες/κης)
Απολλων Λαρισας      - Τυρναβος           : Παπαμιχος (Φθιωτιδας)
Βελισσαριος          - Αγροτικος Αστερας  : Κωνσταντινιδης (Καβαλας)
Απολλων Κρυας Βρυσης - Ορεστης Ορεστιαδας : Νωτας (Φλωρινας)
Αλμωπος Αριδαιας     - Νιγριτα            : Στρατουδης (Εβρου)
Νικη Βολου           - Αμπελοκηποι        : Ψαρρος (Λαρισας)

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Χανια           - Ενωση Ροδου Διαγορα : Σταχτιαρης (πρεβεζας)
Ατρομητος       - Πυργος              : Δημητροπουλος (Πατρων)
Πανναυπλιακος   - Καλλιθεα            : Δελημπασης (Ρεθυμνου)
Παναιτωλικος    - Αιολικος            : Αλογδιανακης (Χανιων)
Εθνικος Αστερας - Αγιος Νικολαος      : Μπλαθρας (Ηλειας)
Χαλκιδα         - Χαιδαρι             : Βρατσανος (Λεσβου)
Φωστηρας        - Βαρβασιακος         : Κρεμαστιωτης (Αργολιδας)
Μαρκο           - Κορινθος            : Πιτσουνης (Πρεβεζας)
Χαραυγιακος     - Παναιγιαλειος       : Μαζαρακης (Κεφ/νιας)

* ΕΟΑ - Οι εκπροσωποι της Γαλλιας στην κουρσα των Ολυμπιονικων

Η Γαλλικη Ολυμπιακη Επιτροπη, γνωστοποιησε στην ΕΟΑ, τους δυο εκπροσωπους της που θα παρουν μερος στην κουρσα των Ολυμπιονικων, η οποια θα διεξαχθει στο Παναθηναικο Σταδιο στις 6 Απριλιου.

Προκειται για τον ``ασημενιο`` Ολυμπιονικη του στιβου στα 1.500 μετρα το 1960 στη Ρωμη και παλιο παγκοσμιο ρεκορντμαν στο μιλι, Μισελ Ζαζι και τον ``χρυσο`` Ολυμπιονικη της κολυμβησης στα 400 μετρα ελευθερο το 1952 στο Ελσινκι, Ζαν Μπουατο.

Στην κουρσα αυτη, ως γνωστον, θα γινει περιφορα της Ολυμπιακης φλογας απο εναν Ολυμπιονικη που θα εκπροσωπει καθε πολη η οποια εχει διοργανωσει Ολυμπιακους Αγωνες.

Ο Μπουατο θα εκπροσωπησει ως λαμπαδηδρομος την Ολυμπιαδα που ειχε διεξαχθει στο Παρισι το 1900 και ο Ζαζι την αντιστοιχη του 1924.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

* Ποδοσφαιρο-Ολυμπιακος-``Απαγορευτικο`` ... για Ιορντανεσκου

``Απαγορευτικο`` στην μετακινηση του Ρουμανου πρωην προπονητη της εθνικης ομαδας ποδοσφαιρου της χωρας του, Ανγκελ Ιορντανεσκου, στον Πειραια και συγκεκριμενα στην ομαδα του Ολυμπιακου, εβαλε ο παλιος πρωταθλητης του τενις και υποψηφιος δημαρχος Βουκουρεστιου, Ιλιε Νασταζε.

Συγκεκριμενα, ο Νασταζε, σε δηλωσεις που εκανε σε τηλεοπτικο σταθμο του Βουκουρεστιου, τονισε οτι θα ``πολεμησει`` προκειμενου να παραμεινει ο Ιορντανεσκου στην Ρουμανια.

``Αν θελει ενα συμβολαιο στην Ελλαδα, θα του προσφερω το ιδιο χρηματικο ποσο προκειμενου να μεινει στη Ρουμανια``, φερεται να δηλωσε ο Νασταζε, σε απαντηση των δημοσιευματων που εφερναν τον παλιο ποδοσφαιριστη του ΟΦΗ να βρισκεται ενα βημα πριν την υπογραφη συμβολαιων με τον Ολυμπιακο.

Και κατεληξε: ``Η εθνικη ομαδα της Ρουμανιας, αλλα και το ποδοσφαιρο της χωρας χρειαζεται τον Ιορντανεσκου``.

Στο ιδιο μηκος κυματος αλλα και με αρκετη δοση πικριας, ηταν οι δηλωσεις του Ρουμανου διεθνη αμυντικου της Μπαρτσελονα, Γκεοργκι Ποπεσκου.

``Οταν ενας προπονητης ``παραταει`` την εθνικη ομαδα της χωρας του, λιγους μηνες πριν απο τα τελικα του Ευρωπαικου Πρωταθληματος, τοτε αυτο ειναι ντροπη για το ρουμανικο ποδοσφαιρο. Μαλλον σημαινει οτι ο Ιορντανεσκου εφτασε στο τελος της υπομονης του``, δηλωσε ο Ποπεσκου, ενω ο Προεδρος της Ομοσπονδιας, Μιρκεα Σαντου, εδωσε μια αλλη διασταση στην παραιτηση του.

``Ο Ιορντανεσκου ειναι δυσαρεστημενος απο την περικοπη των ομαδων του πρωταθληματος, απο 18 σε 16. Μπορει επισης να αντιμετωπιζει οικογενειακα προβληματα η ακομη μπορει να ειχε καποια πολυ καλη προσφορα``, τονισε ο Σαντου, ο οποιος εδωσε στον Ρουμανο τεχνικο δυο εβδομαδες περιθωριο προκειμενου να ανακαλεσει την παραιτηση του.

Να σημειωθει, οτι ο στρατηγος του Ρουμανικου στρατου, παραιτηθηκε χθες απο την τεχνικη ηγεσια του εθνικου συγκροτηματος της χωρας, γιατι οπως επεσημανε στους υπευθυνους της Ομοσπονδιας του, συνεχιζεται το φαινομενο των ``στημενων`` αγωνων, χωρις η τελευταια να παιρνει μετρα προκειμενου να αντιμετωπισθει αυτη η κατασταση.

* Ποδοσφαιρο - Τραυματισθηκε ο Τιμοφτε - Απολυθηκε ο Τειξειρα

Ο Ρουμανος διεθνης μεσος ποδοσφαιριστης της πορτογαλικης Μποαβιστα, Ιον Τιμοφτε, θα χασει την υπολοιπη αγωνιστικη περιοδο, αφου στον αγωνα της ομαδας του με την Καμπομαιορενσε, που εγινε την περασμενη Κυριακη, υπεστη καταγμα κνημης στο δεξι ποδι.

Αξιζει να σημειωθει οτι ο Τιμοφτε θα λειψει και απο την τελικη φαση του Ευρωπαικου πρωταθληματος, οπου οπως ειναι γνωστο εχει προκριθει και η εθνικη ομαδα της Ρουμανιας.

Η Μποαβιστα μετα την νικη της στον αγωνα με την Καμπομαιορενσε με 4-0, ``επιασε`` στην δευτερη θεση της βαθμολογιας την Μπενφικα, αλλα εκτος απο τον Τιμοφτε θα ``στερηθει`` και τον Βολιβιανο Ερβιν Σαντσεζ, ο οποιος τιμωρηθηκε προσφατα για χρηση αναβολικων ουσιων.

Απολυθηκε ο Τειξειρα απο την Τσαβες

Ο Πορτογαλος προπονητης ποδοσφαιρου, Ιωακειμ Τειξειρα, απολυθηκε απο την τεχνικη ηγεσια της Τσαβες, η οποια αγωνιζεται στην πρωτη κατηγορια του πρωταθληματος της χωρας.

Ο Τειξειρα θεωρηθηκε απο την διοικηση της Τσαβες, υπευθυνος για την ασχημη πορεια της ομαδας στο πρωταθλημα, αφου μετα απο 26 αγωνες η Τσαβες βρισκεται στην 16-η θεση και ...49 βαθμους πισω απο την πρωτοπορο Πορτο.

Αξιζει να σημειωθει οτι ο Τειξειρα, ειναι ο ογδοος προπονητης

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Tuesday, 19 March 1996 - 16:51:15