Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 06)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Με νεες κινητοποιησεις και απεργια πεινας απειλουν οι δημαρχοι της βορειοανατολικης Αττικης διαφωνοντας με τη δημιουργια χωρων υγειονομικης ταφης απορριμματων στις περιοχες τους. Σε εξελιξη συνεδριαση της Τοπικης Ενωσης Δημων και Κοινοτητων Αττικης.
  • Επιστολη-τελεσιγραφο προς τους δημαρχους ζητωντας να κλεισουν οι 22 χωματερες που λειτουργουν ανεξελεγκτα στην Αττικη αποστελλει ο Κωστας Λαλιωτης.
  • Τα εθνικα θεματα στο επικεντρο της προ ημερησιας διαταξεως συζητησης στη βουλη που διεξαγεται σε επιπεδο αρχηγων.
  • Για τις Ηνωμενες Πολιτειες αναχωρει αυριο ο προεδρος της Δημοκρατιας, ο οποιος θα συναντηθει την Πεμπτη στο Λευκο Οικο με τον Μπιλ Κλιντον.
  • Ελληνοτουρκικο Καμπ Ντειβιντ προωθουν οι Αμερικανοι γραφει η εφημεριδα ΧΟΥΡΙΕΤ.
  • Εντεινεται η εσωκομματικη αντιπαραθεση στο ΠΑΣΟΚ. Αναμενεται πρωτοβουλια του Ανδρεα Παπανδρεου για τα θεματα που απασχολουν το κυβερνων κομμα δηλωνει ο Κωστας Σκανδαλιδης στην εφημεριδα ΝΙΚΗ.
  • Σιγη ιχθυος τηρει η Βρετανια στην αποφαση της Ρωσιας να απελασει Βρετανους διπλωματες.
  • Σε παραποταμο του Ποταμοκ βρεθηκε το πτωμα του πρωην διευθυντη της ΣΙΑ, Ουιλιαμ Κολμπι, που ειχε εξαφανισθει στις 27 Απριλη.
  • Πυρ εναντιον των αντιμαχομενων παραταξεων στη Λιβερια ανοιξαν Αμερικανοι στρατιωτες.
  • Σε απεργιακες κινητοποιησεις προσανατολιζονται οι νοσοκομειακοι γιατροι.
  • Τριημερη πανελλαδικη απεργια αρχιζουν απο αυριο οι οικοδομοι.
  • 15,5 κιλα ηρωινης μετεφερε Ιταλος που συνεληφθη στους Κηπους του Εβρου.
  • Στα ημιτελικα του ευρωπαικου πρωταθληματος προκριθηκε η εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου παιδων νικωντας 1-0 την Αγγλια.
  • Πτωση 0,04% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με νεες κινητοποιησεις, ακομη και απεργια πεινας εξω απο το ΥΠΕΧΩΔΕ, απειλουν οι Δημαρχοι και οι Κοινοταρχες της βορειοανατολικης Αττικης που διαφωνουν με τη δημιουργια χωρων υγειονομικης ταφης απορριμματων στις περιοχες τους. Σε εξελιξη ειναι συνεδριαση της διοικουσας επιτροπης της Τοπικης Ενωσης Δημων και Κοινοτητων Αττικης, υπο την Προεδρια του Δημαρχου Αθηναιων, Δημητρη Αβραμοπουλου και εξεταζει την κατασταση που εχει δημιουργηθει. Αποφασισμενος να επιμεινει, δηλωνει και ο Δημαρχος Ανω Λιοσιων Λαμπρος Παπαδημας, που εχει κλεισει τη χωματερη της περιοχης απο το περασμενο Σαββατο, με αποτελεσμα να εχει δημιουργηθει εκρηκτικη κατασταση απο τους σωρους των σκουπιδιων στο λεκανοπεδιο. Η χωματερη παντως θα επαναλειτουργησει απο αυριο. Εντος των ημερων ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης θα στειλει επιστολη - τελεσιγραφο προς τους Δημαρχους, ζητωντας να κλεισουν αμεσως οι, περιπου, 22 χωματερες που λειτουργουν ανεξελεγκτα σε ολη την Αττικη. Σε 15 ημερες, θα εχει καθοριστει η σειρα αξιολογησης των περιοχων της βορειου Αττικης, οι οποιες προτεινονται για την εγκατασταση μοναδας υγειονομικης ταφης απορριμματων. Ο προεδρος του Ενιαιου Συνδεσμου Δημων και Κοινοτητων, Θανασης Καρουτζος, γνωστοποιησε οτι καταρτιζεται γεωλογικη μελετη για τον Αυλωνα, ενω εχουν ολοκληρωθει οι μελετες για το Βαρναβα και το Γραμματικο. Για τη νοτια Αττικη, απο τη σχετικη μελετη προτεινονται ως χωροι υγειονομικης ταφης οι περιοχες Κερατεας, Κορωπιου και Μαρκοπουλου.

Προ ημερησιας διαταξεως συζητηση σε επιπεδο αρχηγων για τα εθνικα μας θεματα, αρχιζει αυτη την ωρα στη Βουλη. Η συζητηση παρουσιαζει ενδιαφερον καθως ο Πρωθυπουργος θα ενημερωσει για την περιοδεια του στο εξωτερικο και ιδιαιτερα στις Ηνωμενες Πολιτειες, για τις οποιες αναχωρει αυριο ο Προεδρος της Δημοκρατιας. Ο κ. Στεφανοπουλος, θα συναντηθει την Πεμπτη στο Λευκο Οικο με τον Προεδρο Μπιλ Κλιντον και θα συζητησουν τις διμερεις σχεσεις και τα εθνικα μας θεματα. Ο κ. Στεφανοπουλος θα εκθεσει τις ελληνικες θεσεις για τις ελληνοτουρκικες σχεσεις, το Σκοπιανο και το Κυπριακο. Το πρωι, ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης συναντηθηκε με τον υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο, ο οποιος θα συνοδευει τον Προεδρο της Δημοκρατιας στις Ηνωμενες Πολιτειες. Ενοψει του ταξιδιου, πραγματοποιηθηκε και συναντηση του κ. Στεφανοπουλου με τον προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας, Γλαυκο Κληριδη. Εξεταστηκαν οι τελευταιες εξελιξεις στο Κυπριακο καθως και η νεα αμερικανικη πρωτοβουλια που αναμενεται να εκδηλωθει τους επομενους μηνες. Νωριτερα, ο κ. Στεφανοπουλος δεχθηκε τον προεδρο της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ. Ο αρχηγος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης ενημερωσε τον κ. Στεφανοπουλο για τις θεσεις του κομματος του στα εθνικα θεματα. Επισης τον ενημερωσε για τα αποτελεσματα των συναντησεων του Ευρωπαικου Λαικου Κομματος στην Αθηνα και της Διεθνους Δημοκρατικης Ενωσης στη Θεσσαλονικη. Τον αμεσο και σχεδιασμενο αναπροσανατολισμο της εξωτερικης πολιτικης της χωρας ζητησε ο προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος.

Η ιδεα ενος ελληνοτουρκικου Καμπ Ντειβιντ κυοφορειται στα παρασκηνια γραφει σημερα η εφημεριδα ΧΟΥΡΙΕΤ, που προσθετει οτι σχεδιο του Αμερικανου προεδρου προβλεπει συναντηση των πρωθυπουργων της Ελλαδας και της Τουρκιας τον Οκτωβριο στο Λευκο Οικο. Ο Τουρκος πρωθυπουργος, Μεσουτ Γιλμαζ, σε συνεντευξη Τυπου δηλωσε οτι η επιλυση των ελληνοτουρκικων διαφορων μεσω διαπραγματευσεων μπορει να γινει και με τη συμμετοχη ενδεχομενως και τριτων μερων. Δεν θα πρεπει να παραβλεπουμε τον κινδυνο για τη δημιουργια νεων προβληματων οπως του Καρντακ, ειπε ο Τουρκος πρωθυπουργος αναφερομενος στην Ιμια και υποστηριξε οτι η επικρατηση της κοινης λογικης θα εχει θετικες επιπτωσεις και στο Κυπριακο. Ο υπουργος Εξωτερικων, Εμρε Γκιονενσαι δηλωσε οτι θα ασκησει πιεση για την πληρη ενταξη της χωρας του στη Δυτικοευρωπαικη Ενωση κατα την αυριανη συνοδο της στο Μπερμινχαμ, μετεδωσε το πρακτορειο Ανατολη. Το πρωι τουρκικα μαχητικα προχωρησαν σε παραβασεις και παραβιασεις του εναεριου εθνικου χωρου της Ελλαδας στο βορειο και ανατολικο Αιγαιο. Και στις πεντε περιπτωσεις τα τουρκικα μαχητικα αναγνωρισθηκαν και αναχαιτισθηκαν απο ελληνικα πολεμικα αεροσκαφη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σιγη ιχθυος τηρει η Βρετανια για την αποφαση της Ρωσιας να απελασει αρκετους βρετανους διπλωματες, μετα τη συλληψη ρωσου πολιτη που κατηγορειται για κατασκοπεια υπερ της Βρετανιας. Ο βρετανος πρεσβευτης στη Μοσχα εκληθη εσπευσμενως στο ρωσικο υπουργειο Εξωτερικων, για να του εκφρασουν δριμεια διαμαρτυρια. Στο Λονδινο, η βρετανικη κυβερνηση δεν εκανε κανενα σχολιο και μονο ενας αξιωματουχος του Φορειν Οφις χαρακτηρισε αδικαιολογητες τις απελασεις αυτες.

Εκρυθμη ειναι η κατασταση στη Λιβερια. Αμερικανοι στρατιωτες που φρουρουν την πρεσβεια της χωρας τους στην πρωτευουσα Μονροβια, ανοιξαν πυρ οταν οι συγκρουσεις μεταξυ των αντιμαχομενων παραταξεων εφθασαν εξω απο το κτιριο της αμερικανικης διπλωματικης αποστολης. Παρα την μονομερη καταπαυση του πυρος που αποφασιστηκε σημερα, παραμονη των ειρηνευτικων συνομιλιων στην Γκανα, οι συγκρουσεις συνεχιζονται με αμειωτη ενταση στη Μονροβια.

Σε παραποταμο του Ποτομοκ στο Μεριλαντ των Ηνωμενων Πολιτειων, βρεθηκε και αναγνωρισθηκε απο τη χηρα του το πτωμα του πρωην διευθυντη της ΣΙΑ, Ουιλιαμ Κολμπι. Ο 76χρονος Κολμπι ειχε χαρακτηρισθει αγνοουμενος στις 27 Απριλιου, αφου βρεθηκε αδειο το κανω του κοντα στην εκβολη του ποταμου Ουεκομαικο.

Το ενδεχομενο να επιχειρησει να αναβαλει η Ισπανια την εναρξη της Ευρωπαικης Νομισματικης Ενωσης, ανεφερε ο νεος υπουργος της χωρας Αμπελ Ματουτες. Σε συνεντευξη του στην εφημεριδα, Ελ Παις, ο Ματουτες δηλωσε οτι δεν πιστευει πως η Ισπανια μπορει να εκπληρωσει τους οικονομικους ορους που χρειαζονται μεχρι τις αρχες του 1998, ημερομηνια κατα την οποια η Ευρωπαικη Ενωση θα αποφασισει ποιες χωρες πληρουν τους ορους για να γινουν ιδρυτικα μελη του ευρωπαικου νομισματος.

Ο εφιαλτης της διψας απειλει 80 αναπτυσσομενες χωρες και το προβλημα αναμενεται να επιδεινωθει τις επομενες δεκαετιες, καθως ο πληθυσμος της Γης θα αυξανεται. Την δυσοινωση αυτη διαπιστωση εκαναν εμπειρογνωμονες σε συνεδριο που γινεται στο Βερολινο και εξεταζει αποτελεσματικοτερους τροπους διαχειρισης του νερου.

Πολιτισμος και ιδεες απο τον Βορρα. Χιλια επτακοσια ποδηλατα τεθηκαν απο χθες δωρεαν στη διαθεση των κατοικων και των επισκεπτων της Κοπεγχαγης απο την οικολογικη οργανωση, Μπισικλεν. Ειναι η δευτερη συνεχομενη χρονια που η οργανωση κανει αυτο το πειραμα, με στοχο να μειωσει τη ρυπανση και τον θορυβο στην πολη.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντεινονται οι εσωκομματικες αντιπαραθεσεις στο ΠΑΣΟΚ ενοψει του συνεδριου του κομματος τον ερχομενο Ιουνιο. Την Τεταρτη θα συνεδριασει η Κοινοβουλευτικη Ομαδα, με θεμα τον εσωτερικο κανονισμο λειτουργιας της και την Πεμπτη το Εκτελεστικο Γραφειο, το οποιο θα εξετασει θεματα που αφορουν στην πορεια προς το συνεδριο. Ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ, Κωστας Σκανδαλιδης, σε συνεντευξη του στη "ΝΙΚΗ" σημειωνει οτι αναμενεται πρωτοβουλια του Ανδρεα Παπανδρεου για τα θεματα που απασχολουν το κυβερνων κομμα. Εκφραζει την ανησυχια του για τις εσωκομματικες εξελιξεις, αποκλειει ομως το ενδεχομενο διασπασης του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιαννης Χαραλαμποπουλος, εκδηλωνει στα "ΝΕΑ" ιδιαιτερη ανησυχια για την ενοτητα, την εξελιξη των εθνικων θεματων και την πορεια της οικονομιας. Τασσεται με κατηγορηματικο τροπο κατα του εκβιαστικου οπως σημειωνει διλημματος, Σημιτης η εκλογες. Ο Κιμων Κουλουρης στην "Ελευθεροτυπια" αφηνει εμμεσως πλην σαφως να εννοηθει οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου πρεπει να παραιτηθει και στο συνεδριο να εκλεγει στη θεση του ο Ακης Τσοχατζοπουλος. Ασκει δε, κριτικη στον Κωστα Σημιτη.

Σε απεργιακες κινητοποιησεις προσανατολιζονται οι νοσοκομειακοι γιατροι της χωρας απο τις 20 μεχρι τις 24 Μαιου, εαν με το νεο νομοσχεδιο που ετοιμαζει το υπουργειο Υγειας δεν λυθουν τα μισθολογικα και αλλα προβληματα τους. Οι νοσοκομειακοι γιατροι σε συνεντευξη Τυπου εξεφρασαν την αντιθεση τους, στις σχεδιαζομενες αλλαγες, του εργασιακου καθεστωτος στα νοσοκομεια, για το οποιο, φημολογειται πως με το νεο νομοσχεδιο θα προβλεπεται και η αρση της μονιμοτητας, των νεοπροσλαμβανομενων γιατρων.

Τριημερη πανελλαδικη απεργια εχει εξαγγειλει απο αυριο η Ομοσπονδια Οικοδομων Ελλαδος, με αιτημα να επιλυθουν τα προβληματα που αντιμετωπιζει ο κλαδος. Εχουν προγραμματιστει συγκεντρωσεις των απεργων και τις τρεις ημερες το πρωι στην πλατεια Κανιγγος, στην Αθηνα καθως και σε αλλες πολεις της χωρας.

Εικοσιεξι Ιρακινους λαθρομεταναστες συνελαβαν τα ξημερωματα οι ελληνικες αρχες σε μικρο νησακι ανοιχτα της Λερου. Συμφωνα με τα πρωτα στοιχεια τους ιρακινους ειχε αποβιβασει εκει Τουρκος δουλεμπορος ο οποιος ειχε εισπραξει μεγαλο χρηματικο ποσο απο τον καθενα. Την τελευταια τετραετια απο την Τουρκια εχουν μπει στην Ελλαδα περισσοτεροι απο 22.000 λαθρομεταναστες, κυριως Ιρακινοι, Πακιστανοι και Ινδοι.

Απο τον Ιουνιο μεχρι τον Μαιο του 1997 θα ισχυσει το νεο προγραμμα κοινωνικου τουρισμου που εξηγγειλε σημερα ο ΕΟΤ, με σκοπο να διευκολυνει 16.000 χαμηλομισθους και συνταξιουχους να πραγματοποιησουν 8 ημερες φθηνες διακοπες στην Ελλαδα. Η επιδοτηση κατ'ατομο ημερησιως με ημιδιατροφη θα ειναι 2. 500 δρχ. την περιοδο Ιουλιου- Αυγουστου και 3.000 δρχ. τους αλλους μηνες, ενω η συμμετοχη του δικαιουχου ανερχεται σε 3.000 δρχ. και 2.000 δρχ. αντιστοιχα. Για τα καμπινγκ, μονο διανυκτερευση, τοσο η επιδοτηση του ΕΟΤ οσο και η συμμετοχη ανα ατομο ειναι 500 δρχ. Η διανομη των βεβαιωσεων στους δικαιουχους θα γινει απο τη Δευτερα 20 Μαιου ως την Παρασκευη 31 Μαιου κατα αλφαβητικη σειρα απο το Θεατρο Βρετανια.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποσοτητα 15,5 κιλων ηρωινης μετεφερε σε κρυπτη στο ρεζερβουαρ του αυτοκινητου του, ο Ιταλος Λεοναρντο Μπιαντσι, 48 χρονων, που συνεληφθη το πρωι απο τους τελωνειακους της Γεφυρας Κηπων Εβρου. Ο Μπιαντσι προερχομενος απο την Κωνσταντινουπολη ταξιδευε με προορισμο την Πιζα της Ιταλιας. Ανακρινομενος ειπε οτι ανεπτυξε σχεσεις με το καρτελ της ηρωινης κατα την παραμονη του στις φυλακες της Πιζα, οπου ειχε φυλακισθει κατηγορουμενος για τη δολοφονια της συζυγου του. Ο Ιταλος αρνηθηκε να κατονομασει προσωπα του κυκλωματος, διοτι οπως ειπε, κατι τετοιο θα εθετε σε κινδυνο τη ζωη του.

Εξιχνιαστηκε απο την αστυνομια η υποθεση εμπρησμου σε δυο διαμερισματα στο Βυρωνα, στην Αθηνα τον περασμενο Οκτωβριο, οπου βρηκαν φρικτο θανατο τεσσερις Αλβανοι λαθρομεταναστες, μεταξυ των οποιων και δυο παιδια. Οι δικαστικες αρχες εξεδωσαν διεθνες ενταλμα συλληψης κατα των Αλβανων Φουατ Βραμπι και Αρτουρ Πλακου, οι οποιοι αναζητουνται απο τις αρχες ασφαλειας.

Ζημιες σε τεσσερα γιωταχι αυτοκινητα προκληθηκαν απο διαδοχικες εκρηξεις αυτοσχεδιων μηχανισμων, τα ξημερωματα στην Πατρα. Οι αυτοσχεδιοι μηχανισμοι, απο φιαλιδια υγραεριου και βενζινης, ειχαν τοποθετηθει κατω απο τα γιωταχι των Αγγελου Μανιατοπουλου, επιχειρηματια και Δημητρη Παναγοπουλου, ενω απο τις εκρηξεις πηραν φωτια και τα γιωταχι των Κωνσταντινου Μπαλτα, ιατρου και Φωτη Σμυρνη, φανοποιου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σπιτια της στεριας και σπιτια της θαλασσας θα ζωγραφισουν νεοι και νεες της θεραπευτικης κοινοτητας Στροφη στον ηλεκτρικο σταθμο του Θησειου απο 10 ως 17 του μηνος. Διαλεξαν το Θησειο με τα νεοκλασικα και τους ωραιους δρομους αλλα και πιατσα ναρκωτικων για εφηβους χρηστες. Θελουμε να μιλησουμε με τις εικονες που θα ζωγραφισουμε για μια αλλη Αθηνα και κυριως για τον αλλο τροπο που μαθαινουμε να βλεπουμε οσα ειναι γυρω μας και αυτα που υπαρχουν μεσα μας με τη στηριξη της θεραπευτικης κοινοτητας Στροφη λενε αν τους ρωτησεις οι πρωην εξηρτημενοι.

Εβδομαδα Ελληνικου Κινηματογραφου πραγματοποιειται την ερχομενη Τεταρτη στο Βουκουρεστι. Στις εκδηλωσεις θα προβληθουν οκτω αντιπροσωπευτικες ταινιες των τελευταιων 20 χρονων. Στα εγκαινια θα παραστουν οι σκηνοθετες Νικος Κουνδουρος και Κωστας Φερρης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου παιδων προκριθηκε στα ημιτελικα του Ευρωπαικου πρωταθληματος, που διεξαγεται στην Αυστρια, αφου σε αγωνα που εγινε σημερα για την προημιτελικη φαση, νικησε 1-0 την αντιστοιχη της Αγγλιας. Το μοναδικο τερμα της εθνικης μας πετυχε ο Γωνιωτακης στο 70-ο λεπτο. Ετσι η εθνικη μας ομαδα που ειναι αηττητη στην διοργανωση, θα διεκδικησει μεθαυριο την προκριση της στον τελικο του Ευρωπαικου πρωταθληματος, με αντιπαλο την ομαδα της Πορτογαλιας.

Αναβρασμος επικρατει στις ταξεις του ΤΑΚ Παναθηναικος, λογω της χθεσινης διαιτησιας των Πιτσιλκα-Μπακαλη στον πρωτο τελικο του πρωταθληματος μπασκετ της Α1 Εθνικης κατηγοριας. Υψηλα ισταμενο προσωπο των πρασινων σε δηλωσεις που εκανε σημερα τονισε οτι ο Παναθηναικος ηξερε τι τον περιμενε απο τους δυο αυτους διαιτητες και προειδοποιουσαν οτι ολα εδω πληρωνονται.

Το 43ο ραλλυ Ακροπολις θα διεξαχθει 2 με 4 Ιουνιου, στην ιδια σχεδον με την περσινη διαδρομη. Το φετινο ραλυ ειναι συνολικης αποστασης 1204 χιλιομετρων και θα εχει 21 ειδικες διαδρομες , ολες χωματινες, αποστασης 470 χιλιομετρων περιπου.

Η μεθαυριανη κληρωση του ΛΟΤΤΟ και του ΠΡΟΤΟ, θα αρχισει στις 20.45 και οχι στις 21.00, λογω της μεταδοσης του τελικου του Κυπελλου Κυπελλουχων Ευρωπης αναμεσα στη Ραπιντ Βιενης και τη Παρι Σεν Ζερμεν.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε χαμηλους τονους και χωρις τη διαπραγματευση των υπο ονομαστικοποιηση μετοχων πραγματοποιηθηκε η σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου. Ο γενικος δεικτης τιμων σημειωσε οριακη υποχωρηση σε ποσοστο 0,04% κλεινοντας στις 912,78 μοναδες. Σε ιδιαιτερα χαμηλα επιπεδα κυμανθηκε ο ογκος των συναλλαγων, λογω της μη διαπραγματευσης των κατασκευαστικων εταιριων και η αξια των συναλλαγων στα 3,6 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 0,55%, Ασφαλειες πτωση 1,33%, Ληζινγκ πτωση 0,95%, Επενδυσεις πτωση 0,66%, Κατασκευες αμεταβλητες, Βιομηχανιες πτωση 0,54%, Διαφορες ανοδος 0,61%, Συμμετοχων πτωση 0,15%. Με οριακη υποχωρηση 0,09% εκλεισε ο δεικτης Παραλληλης Αγορας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι υψηλες θερμοκρασιες και η αυξημενη υγρασια θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου. Συμφωνα με την ΕΜΥ στα βορεια προβλεπονται νεφωσεις με τοπικες βροχες μικρης διαρκειας και στην υπολοιπη χωρα αραιες νεφωσεις που κατα τοπους τις πρωινες ωρες θα ειναι πυκνες. Οι ανεμοι θα πνεουν βορειοανατολικοι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια θα κυμανθει απο 12 εως 31 βαθμους Κελσιου. Για την Αττικη προβλεπονται λιγες νεφωσεις που τις πρωινες ωρες θα ειναι αυξημενες. Οι ανεμοι θα ειναι βορειονατολικοι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια θα κυμανθει απο 17 ως 30 βαθμους. Για τη Θεσσαλονικη προβλεπονται παροδικες νεφωσεις με πιθανοτητα προσκαιρης βροχης. Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις και η θερμοκρασια θα κυμανθει απο
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Monday, 6 May 1996 - 19:55:27