Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 08)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Το μειζον θεμα της ανεργιας, επι ταπητος στην προ ημερησιας διαταξεως συζητηση στη Βουλη.Συνεχιζουν τις κινητοποιησεις τους οι κατοικοι του Περαματος και οι οικοδομοι.Στο χορο δασκαλοι, νηπιαγωγοι και καθηγητες.
  • Τραγωδια στις Πρεσπες.Δεκατρεις αλβανοι μαθητες και ο καθηγητης τους, πνιγηκαν οταν ανατραπηκε η βαρκα τους.
  • Κλιμακωτο ωραριο τριων ταχυτητων θα εφαρμοσθει στην Αθηνα απο 1η Ιουνιου μεχρι 30 Σεπτεμβριου.
  • Αυριο η κρισιμη συναντηση του Προεδρου της Δημοκρατιας με τον Μπιλ Κλιντον στον Λευκο Οικο.Στο επικεντρο τα εθνικα μας θεματα.
  • Αισιοδοξοι οι γιατροι της Αλικης Βουγιουκλακης,για τα αποτελεσματα των εξετασεων που εκανε στη Γερμανια.Επιστρεφει αυριο στην Αθηνα.
  • Αγωνα δρομου απο τους υπαλληλους των δημων για την αποκομιδη των σκουπιδιων.Προσωρινη λυση γιατι η χωματερη θα μεινει ανοιχτη μεχρι 28 του μηνος.
  • Ανεπαισθητη μειωση στη τιμη της βενζινης, σημαντικη κατα 2,70% το λιτρο στο ντηζελ.
  • Συμβιβαστικη λυση στο θεμα της κατασκοπειας, αναζητουν Μοσχα και Λονδινο.
  • Συνεχιζεται το λουτρο αιματος στην ανατολικη Τουρκια, στις εκκαθαριστικες επιχειρησεις εναντιον των Κουρδων.
  • Σημαντικο προβαδισμα του κομμουνιστη Ζιουγκανοφ, εναντι του Γιελτσιν, ενα μηνα πριν απο τις προεδρικες εκλογες.
  • Μικρη ανοδος 0,14% στο Χρηματιστηριο.
  • Η ανοδος της θερμοκρασιας και οι ασθενεις ανεμοι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου που θα ειναι αιθριος σε ολοκληρη τη χωρα. Το θερμομετρο θα δειξει απο 12 μεχρι 32 βαθμους.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ημιωρη συναντηση στο Λευκο Οικο με τον Μπιλ Κλιντον θα εχει αυριο το απογευμα,ωρα ελλαδος,ο προεδρος της δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος,που βρισκεται στις Ηνωμενες Πολιτειες και ειχε ηδη συναντησεις με εκπροσωπους της ομογενειας.Ο υπουργος εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος,μιλωντας σε συνεδριο για τις ελληνοαμερικανικες σχεσεις εστειλε μηνυμα με πολλαπλους αποδεκτες σχετικα με τις προθεσεις της Τουρκιας εναντι της Ελλαδος,χωρις να αποκλειει,οπως ειπε ακομη και εισβολη στα ελληνικα νησια. Τονιζοντας την αποσταση μεταξυ λογων και πραξεων της Αγκυρας,παραλληλισε την εξωτερικη της πολιτικη,με τη σταση που ειχαν τηρησει ο Χιτλερ και ο Σταλιν, πριν απο την εισβολη στην Πολωνια.

Υπερ της καθαρης λυσης στο συνεδριο,ωστε νικητης να βγει η συνθεση η ενοτητα,η ανανεωση και η νικη του ΠΑΣΟΚ στις προσεχεις εκλογες, ταχθηκε ο Πρωθυπουργος,μιλωντας στη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας.Η αποστροφη αυτη θεωρηθηκε ως πρωτη δημοσια εμμεση δηλωση υποψηφιοτητας του για την ηγεσια του ΠΑΣΟΚ.Παραλληλα ερμηνευθηκε οτι ο πρωθυπουργος τασσεται υπερ της οριστικης λυσης με την εκλογη προεδρου του κομματος.Η αποψη αυτη ενισχυθηκε και απο τη δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου που τονισε οτι οι λυσεις πρεπει να ειναι ριζικες, τελεσιδικες και αποτελεσματικες.Ο κ.Σημιτης απηυθυνε εκκληση προς καθε κατευθυνση να σταματησει η παρασυνεδριακη παραφιλολογια, λεγοντας οτι ο λαος απεχθανεται τα συντροφικα μαχαιρωματα,αηδιαζει απο την εικονα μαχων για τη νομη κυβερνητικων και κομματικων αξιωματων και απωθειται απο τους διαγκωνισμους προσωπικων φιλοδοξιων. Ο πρωθυπουργος απερριψε, το ενδεχομενο προωρων εκλογων,τονιζοντας οτι οι εκλογες δεν ειναι μεσον για να λυνουμε τα εσωκομματικα προβληματα. Η κυβερνηση,προσθεσε,καλειται να ολοκληρωσει ενα μεγαλο μεταρρυθμιστικο εργο που θα φανει στο τελος και κριτης θα ειναι ο ιδιος ο λαος.Αναφερομενος στην λειτουργια της Κοινοβουλευτικης ομαδας,ειπε οτι αυτη δεν επιτρεπεται να ειναι λοχος στην υπηρεσια του αρχηγου,η κυβερνητικων στελεχων, αφησε αιχμες για τη λειτουργια κατα το παρελθον και υπενθυμισε οτι οι θεσεις του,που στο παρελθον εδειχναν μειοψηφικες, τωρα ειναι πλειοψηφικες.Η κοινοβουλευτικη ομαδα,ενεκρινε ομοφωνα τις αλλαγες στον κανονισμο λειτουργιας της.

Η σημερινη τοποθετηση του πρωθυπουργου δινει μια νεα δυναμικη στις εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι επομενες ημερες θα ειναι καθοριστικες για τη διαμορφωση του εσωκομματικου πεδιου,ενοψει του συνεδριου.Σταθμος θεωρειται η συνοδος της Κεντρικης Επιτροπης στις 17 και 18 του μηνος, οπου θα καταγραφει η δυναμη των τασεων.Βαρυνουσας σημασιας ειναι και η συναντηση που θα εχει αυριο ο πρωθυπουργος με τον Γερασιμο Αρσενη και τις προσεχεις ημερες με τον Κωστα Λαλιωτη,τη στιγμη μαλιστα που πολλαπλασιαζονται οι φωνες για μη εκλογη αντιπροεδρου στο συνεδριο, μια θεση που φαινεται να συμμεριζεται και ο υπουργος Αμυνης.Αυριο συνεδριαζει το Εκτελεστικο Γραφειο για να συνεχισει τη συζητηση επι των καταστατικων αλλαγων και να ολοκληρωσει την εισηγηση του προς την Κεντρικη Επιτροπη.

Εν μεσω δυναμικων κινητοποιησεων απο εργαζομενους και φορεις, αρχισε στη βουλη η προ ημερησιας διαταξεως συζητηση για το μειζον θεμα της ανεργιας,που παρουσιαζει αυξητικη ταση το τελευταιο διαστημα Ηδη η Νεα Δημοκρατια κατηγορησε την κυβερνηση για ανυπαρξια πολιτικης στο διογκουμενο προβλημα της ανεργιας και οτι το μονο που την ενδιαφερει ειναι ο εμφυλιος εσωκομματικος πολεμος.Ταχυτερους ρυθμους αναπτυξης για την αντιμετωπιση της ανεργιας,ζητησε ο Νικος Κωνσταντοπουλος.Απο την πλευρα του ο υφυπουργος εργασιας Λαμπρος Κανελλοπουλος,υπεραμυνθηκε του νομοσχεδιου που προωθειται για την αντιμετωπιση της ανεργιας και το χαρακτηρισε ως ενα πρωτο θεσμικο βημα.

Στο μεταξυ,για δευτερη μερα οι κατοικοι του Περαματος συνεχιζουν τις κινητοποιησεις τους για την ανεργια που μαστιζει την περιοχη τους και το βραδυ πραγματοποιουν νεα συγκεντρωση διαμαρτυριας,ενω κλειστα παρεμειναν τα σχολεια,οι δημοτικες και δημοσιες υπηρεσιες,τα καταστηματα και οι επιχειρησεις.Οι οικοδομοι που συνεχιζουν την τριημερη απεργια τους συναντηθηκαν με τον πρωθυπουργο,ο οποιος αρνηθηκε να αναλαβει δεσμευση για την ικανοποιηση των αιτηματων τους.Οι οικοδομοι χρησιμοποιησαν σκληρες εκφρασεις κατα της κυβερνησης,χαρακτηριζοντας την αναισθητη,ανευθυνη και προκλητικη.Το απεργιακο δελτιο συμπληρωνουν οι κινητοποιησεις δασκαλων,νηπιαγωγων και καθηγητων, που πραγματοποιησαν συγκεντρωσεις σε Αθηνα και Θεσσαλονικη,ζητωντας την ικανοποιηση οικονομικων κυριως αιτηματων.

Σε τραγωδια κατεληξε εκδρομη αλβανων μαθητων στο αλβανικο τμημα της λιμνης Πρεσπας.Δεκατρεις μαθητες μαζι με τον καθηγητη τους πνιγηκαν στα νερα της λιμνης χθες το απογευμα οταν η βαρκα στην οποια επεβαιναν ανατραπηκε.Απο τις μεχρι τωρα πληροφοριες, προκυπτει οτι το πολυνεκρο αυτο δυστυχημα συνεβη διοτι στη βαρκα επεβαιναν 18 ατομα τη στιγμη που σηκωνε μονο πεντε και κανεις απο τους μαθητες δεν γνωριζε κολυμπι.Προκειται για το ναυαγαιο με τα περισσοτερα θυματα στην ιστορια της Αλβανιας και στον τοπο της τραγωδιας μετεβη ο προεδρος Σαλι Μπερισα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς μια συμβιβαστικη λυση κατευθυνονται Ρωσια και Βρετανια, μετα την ενταση που επικρατησε μεταξυ των δυο χωρων σχετικα με την υποθεση κατασκοπειας.Οι τονοι αρχισαν να κατεβαινουν και ενω χθες η Μοσχα ειχε ανακοινωσει οτι θα απελασει εννεα βρετανους διπλωματες, σημερα ανωτερος αξιωματουχος της υπηρεσιας Ασφαλειας δηλωσε οτι το θεμα των απελασεων δεν ειναι στην ημερησια διαταξη, αλλα υπο συζητηση.Παροτι ομως η Ρωσια δεν θελει να τραβηξει στα ακρα τις σχεσεις της με την Βρετανια, διεταξε ωστοσο σημερα την απελαση ενος εσθονου διπλωματη για λογους οι οποιοι δεν εχουν ακομα διευκρινισθει.

Παρα τα εντονα πολιτικα και οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζει στο εσωτερικο της η Τουρκια, η εξοντωση των Κουρδων παραμενει πρωταρχικος της στοχος.Εικοσι τεσσερις κουρδοι ανταρτες και 4 τουρκοι στρατιωτες εχασαν τη ζωη τους κατα την διαρκεια στρατιωτικων επιχειρησεων της Τουρκιας στα συνορα με το βορειο Ιρακ. Ιδια στρατιωτικη επιχειρηση ειχε αναπτυξει και περυσι η Τουρκια στο βορειο Ιρακ, χωρις ομως να κατορθωσει να εξοντωσει τις δυναμεις των Κουρδων.

Με συντριπτικη πλειοψηφια, η συντακτικη εθνοσυνελευση της Νοτιας Αφρικης υιοθετησε το νεο συνταγμα της χωρας.Υπερ ψηφισαν 420 βουλευτες επι συνολου 490, ενω το αυτονομιστικο Μετωπο της Ελευθεριας των Λευκων απειχε της ψηφοφοριας.Το νεο συνταγμα θα αντικαταστησει τον μεταβατικο θεμελιωδη νομο που ετεθη σε ισχυ, επειτα απο τις πολυφυλετικες εκλογες του 1994 που κατηργησαν το απαρτχαιντ και εφεραν στην εξουσια τον Νελσονα Μαντελα.

Σημαντικα πισω απο τον κομμουνιστη ηγετη, Γκεναντι Ζιουγκανοφ, βρισκεται ο ρωσος προεδρος Μπορις Γιελτσιν λιγες εβδομαδες πριν απο τις προεδρικες εκλογες της 16ης Ιουνιου.Συμφωνα με δημοσκοπηση του ανεξαρτητου Ινστιτουτου της Κοινωνιολογιας του Κοινοβουλευτισμου, ο Γιελτσιν συγκεντρωνει ποσοστο 25%, εναντι του Ζιουγκανοφ που κυμαινεται απο 43 εως 45%.

Προταση για την αρση του εμπαργκο στη ζελατινη, τα λιπη και το σπερμα που προερχονται απο τα βρετανικα βοοειδη, ενεκρινε σημερα η Ευρωπαικη Επιτροπη.Η προταση θα διαβιβασθει στην κτηνιατρικη επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσης που θα συνελθει στις 15 Μαιου.Ωστοσο, εκφραζονται επιφυλαξεις κατα ποσον θα δεχθουν την αποφαση αυτη η Γαλλια και η Γερμανια.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανερχεται απο την 1η Ιουνιου μεχρι τις 30 Σεπτεμβριου το κλιμακωτο ωραριο στην περιοχη της Αττικης,οπως αποφασιστηκε σε συσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ.Οι εργαζομενοι στις ΔΕΚΟ και την τοπικη αυτοδιοικηση θα προσερχονται στις εργασιες τους στις 7 το πρωι, ενω στις τραπεζες και στις ασφαλιστικες εταιριες στις 8 παρα τεταρτο.Τα εμπορικα καταστηματα, Σουπερ-Μαρκετ, φουρνοι και κρεοπωλεια θα ανοιγουν στις 7 ενω τα πολυκαταστηματα, τα καταστηματα ενδυσης και υποδησης καθως και τα κοσμηματοπωλεια στις 9 παρα τεταρτο. Ο δακτυλιος δεν θα ισχυσει απο την 1η εως και τις 20 Αυγουστου, ενω για ολο το χρονο απαγορευεται η τροφοδοσια των καταστηματων απο τις επταμιση εως τις 10 το πρωι και απο τις 4 εως τις 6 το απογευμα.Οπως δηλωσε ο κ. Λαλιωτης σε νεα συσκεψη το Σεπτεμβριο θα αποφασιστει αν θα ισχυσει το κλιμακωτο ωραριο και για ολο το χρονο.

Με εκπροσωπους της ομογενειας και τον αρχιεπισκοπο Αμερικης, Ιακωβο, συνανταται σημερα ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, που πραγματοποιει επισημη επισκεψη στις Ηνωμενες Πολιτειες.Αυριο, ο κ.Στεφανοπουλος, θα συναντηθει με τον αμερικανο Προεδρο, Μπιλ Κλιντον. Κατα τη συναντηση του με τον κ.Κλιντον ο Προεδρος της Δημοκρατιας θα αναφερθει στις ελληνοαμερικανικες σχεσεις, τα εθνικα μας θεματα και την κατασταση στη νοτιοανατολικη Ευρωπη.Η εξωτερικη πολιτικη της χωρας θα συζητηθει σε προσεχη συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου, δηλωσε σημερα ο κυβερνητικος εκπροσωπος.

Καλα ειναι τα νεα για την δημοφιλη ηθοποιο Αλικη Βουγιουκλακη, που βρισκεται στο Μοναχο της Γερμανιας για ιατρικες εξετασεις.Οπως δηλωσε ο θεραπων γιατρος της,καθηγητης Λιγιδακης, η υγεια της κυριας Βουγιουκλακη δεν διατρεχει κινδυνο απο μη αναστρεψιμη λαβη.Η δημοφιλης ηθοποιος αναμενεται να επιστρεψει αυριο στην Αθηνα,δηλωσε ο αδελφος της, Τακης Βουγιουκλακης.Η ηθοποιος συμφωνα με πληροφοριες υποβληθηκε σε σειρα ιατρικων εξετασεων στο παγκρεας.Οι εξετασεις που εγιναν στην Αθηνα ειχαν δειξει οτι υπηρχε ερεθισμος στο παγκρεας κατι που ενδεχομενως προηλθε απο την ισχυρη αντιβιωση που επαιρνε η ηθοποιος για να αντιμετωπισει τη βρογχιτιδα απο την οποια ειχε προσβληθει.

Πυρετωδως εργαζονται απο τα μεσανυχτα τα συνεργεια των δημων για την αποκομιδη των σκουπιδιων,που σχηματιζουν βουνα στους δρομους της Αττικης,μετα την αποφαση του δημου Ανω Λιοσιων,να ανοιξει τη χωματερη Η λυση,ομως,που δοθηκε ειναι προσωρινη,αφου αν μεχρι τις 28 του μηνος δεν εχουν επιλεγει οι νεοι χωροι υγειονομικης ταφης απορριμματων,τοτε η χωματερη των Ανω Λιοσιων θα κλεισει επ' αοριστον.Ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ κατεστησε σαφες οτι αν οι δημοι δεν απαντησουν μεσα στον προκαθορισμενο χρονο,τοτε η επιλογη των χωρων θα γινει με νομοθετικη ρυθμιση,ενω την προσεχη εβδομαδα θα ενημερωσει τους πολιτικους αρχηγους για το προβλημα που εχει δημιουργηθει.Απο την πλευρα του ο δημαρχος Αθηναιων Δημητρης Αβραμοπουλος,τονισε οτι πρεπει να διατηρηθουν οι διαυλοι επικοινωνιας μεταξυ του υπουργειου και των αρμοδιων φορεων.Το βραδυ συνεδριαζει το δημοτικο συμβουλιο του Αυλωνα για να αποφασισει αν θα προχωρησει σε νεο κλεισιμο της εθνικης οδου την Κυριακη.

Χωρις αξιολογες μεταβολες στην τιμη της Βενζινης,ανακοινωθηκαν οι νεες τιμες των υγρων καυσιμων,που θα ισχυσουν για την προσεχη εβδομαδα.Ετσι οπως ανακοινωθηκε απο τη Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου, η τιμη της βενζινης μειωνεται ανεπαισθητα κατα 0,15% δρχ το λιτρο,ενω αισθητη ειναι η μειωση της τιμης του του ντηζελ,που φτανει στις 2,70% δρχ το λιτρο.

Δυο ατομα τραυματιστηκαν βαρια οταν εξερραγη καυστηρας υγραεριων σε βιοτεχνια ηλεκτροστατικων βαφων στην Αγχιαλο Θεσσαλονικης. Η εκρηξη σημειωθηκε στη βιοτεχνια των Αδελφων Αλεξανδρη και Σια και απο τη φωτια που προκληθηκε υπεστησαν ολικα εγκαυματα πρωτου και δευτερου βαθμου ο Παναγιωτης Παπαδοπουλος, 33 χρονων και ο Αναστασιος Γεωργακουδης, 30 χρονων, που εκεινη τη στιγμη εργαζονταν. Οι δυο τραυματιες μεταφερθηκαν στο ΑΧΕΠΑ και στη συνεχεια, λογω της κρισιμης καταστασης τους, σε νοσοκομειο της Αθηνας.

Ικανοποιητικα εξελισσεται η κατασταση της υγειας του στρατιωτη που εισηχθη χθες στο 401 στρατιωτικο νοσοκομειο με μηνιγγιτιδα. Οπως δηλωσε ο εκπροσωπος του ΓΕΣ η μηνιγγιτιδα ειναι μικροβιακου τυπου και οχι επιδημικου.

Δεν βρεθηκε υπαιτιος για το καψιμο των σημαιων της Βρετανιας και της Τουρκιας, εξω απο την αιθουσα του ΚΥΣΕΑ, στο υπουργειο Εθνικης Αμυνας, οπως αναφερεται στο πορισμα της Ενορκης Διοικητικης Εξετασης για το θεμα. Η υποθεση παραπεμφθηκε στον εισαγγελεα της Στρατιωτικης Δικαιοσυνης για περαιτερω διερευνηση.

Εκκληση στους Βορειοηπειρωτες που εργαζονται στην Ελλαδα, να επιστρεψουν στην Αλβανια την Κυριακη 26 Μαιου για να ψηφισουν στις βουλευτικες εκλογες, απηυθυναν σημερα απο τα Ιωαννινα ο προεδρος του κομματος ΟΜΟΝΟΙΑ. Σε κοινη εμφανιση τους κατα τη διαρκεια συνεντευξης Τυπου, οι τρεις υποψηφιοι, μελη της ελληνικης μειονοτητας, καλεσαν τους συμπατριωτες τους να εφοδιαστουν με τις ειδικες καρτες που εχει εκδωσει το υπουργειο Δημοσιας Ταξης, ωστε να εχουν το δικαιωμα επιστροφης στην Ελλαδα χωρις προβληματα, μετα την ασκηση του εκλογικου τους δικαιωματος.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με την προβολη της ταινιας του Νικου Κουνδουρου, 1922, αρχισαν στο Βουκουρεστι οι εκδηλωσεις της εβδομαδας Ελληνικου Κινηματογραφου που οργανωνονται στη ρουμανικη πρωτευουσα.Στο Βουκουρεστι βρισκονται απο χθες, ο Νικος Κουνδουρος, ο Τασος Γουδελης, ο Κωστας Φερρης και η Σωτηρια Ματζιρη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου των ανδρων,σε διεθνη φιλικο αγωνα που εγινε στα Γιαννινα,νικησε 2-1 την αντιστοιχη της Γεωργιας, στην οποια αγωνισθηκε και ο μεσοεπιθετικος ασος της ΑΕΚ, Τιμουρ Κετσπαγια. Οι Γεωργιανοι προηγηθηκαν στο 15-ο λεπτο με γκολ του Γκογκριτσιανι, ενω η εθνικη μας ισοφαρισε στο 58` με τον Ντεμη Νικολαιδη και πηρε την νικη με τερμα του ιδιου παικτη στο 87-ο λεπτο.

Την τριτη θεση του 14-ου Ευρωπαικου Πρωταθληματος,θα διεκδικησει η εθνικη μας ομαδα των παιδων, αφου σε αγωνα της ημιτελικης φασης που εγινε στην Αυστρια, γνωρισε βαρια ηττα με 3-0 απο την αντιστοιχη της Πορτογαλιας.

Η δευτερη μεγαλη μαχη αναμεσα στον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο για την κατακτηση του τιτλου στο πρωταθλημα της Α1 Εθνικης κατηγοριας του μπασκετ, διεξαγεται αποψε στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων Εγκαταστασεων.Οι πρασινοι, μετα την ηττα που γνωρισαν στην πρωτη συναντηση στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας, θα επιδιωξουν να παρουν με καθε τροπο τη νικη, για να ισοφαρισουν το σκορ σε 1-1 και να διατηρησουν ακεραιες τις ελπιδες τους για κατακτηση του τιτλου.Σε αντιθετη περιπτωση,ο Ολυμπιακος θα ειναι πια το μεγαλο φαβορι.Ο αγωνας θα αρχισει στις 9.30 και θα μεταδοθει απο το ΜΕΓΚΑ.

Κυμα εξελιξεων αναμενεται στο ΤΑΚ ΠΑΟΚ, μετα την χθεσινη ηττα της ομαδας μπασκετ απο τον Πανιωνιο και το φραστικο επεισοδιο με πρωταγωνιστη τον Μπανε Πρελεβιτς που σημειωθηκε μετα τον αγωνα, επεισοδιο που οπως φαινεται θα εχει επιπτωσεις στο θεμα της παραμονης του τιγρη στην ομαδα της Θεσσαλονικης. Με σημερινες δηλωσεις του ο αρχηγος του ΠΑΟΚ προσδιοριζει οτι θα φυγει απο τον ΠΑΟΚ μολις τελειωσουν οι συμβατικες υποχρεωσεις του, υπογραμμιζοντας οτι ηρθα σαν κυριος και κυριος θα φυγω.Παντως,δηλωσε οτι θα παιξει σε ολα τα υπολοιπα παιχνιδια της φετινης περιοδου.

Ο Αθηναικος ηταν ο τελικος νικητης του ποδοσφαιρικου αγωνα της 27-ης ημερας, για το πρωταθλημα της Α' εθνικης κατηγοριας , ο οποιος διεξηχθη σε δυο δοσεις, λογω του μπλακ αουτ που εγινε στο γηπεδο της Νεας Σμυρνης στις 31 Μαρτιου. Στα 20 λεπτα του αγωνα που εγιναν σημερα με αποφαση της δευτεροβαθμιας επιτροπης εφεσεων της ΕΠΟ δεν σημειωθηκε γκολ.Ετσι παρεμεινε το 2-1 υπερ του Αθηναικου,αποτελεσμα που περιοριζει τις ελπιδες του Πανιωνιου για παραμονη στην Α' εθνικη.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε χαμηλους τονους πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγες στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και οι τιμες των μετοχων κινηθηκαν με περιορισμενες διακυμανσεις. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 919,51 μοναδες σημειωνοντας μικρη ανοδο 0,14%. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 0,64%, Ασφαλειες πτωση 0,20%, Επενδυσεις πτωση 0,52%, Ληζινγκ πτωση 0,88%, Βιομηχανιες πτωση 0,37%, Διαφορες ανοδος 0,89%, Συμμετοχων ανοδος 1,28%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας εκλεισε με ανοδο 0,92%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η νεα ανοδος της θερμοκρασιας θα ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του αυριανου καιρου,που σε ολοκληρη σχεδον τη χωρα θα ειναι αιθριος.Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα Ηπειρωτικα θα κυμανθει 12 με 32 βαθμους και στα νησια 16 με 30. Σχεδον αιθριο καιρο,ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 16 με 32 και 14 με 30 αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Wednesday, 8 May 1996 - 23:47:38