Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 05)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αυριο θα ανακοινωθουν τελικα οι αυξησεις στους χαμηλοσυνταξιουχους.
  • Ευρεια κυβερνητικη συσκεψη πραγματοποιηθηκε το πρωι για το θεμα αυτο στο Μεγαρο Μαξιμου.
  • Παγκοσμια Ημερα του Περιβαλλοντος σημερα, ενω ο Δημαρχος των Ανω Λιοσιων, ανακοινωσε το επ`αοριστον κλεισιμο της χωματερης.
  • Τραγικο θανατο σε αυτοκινητιστικο δυστυχημα βρηκαν τα ξημερωματα τρεις δημοσιογραφοι της "Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας" στη Λεωφορο Κηφισου.
  • Ενα κοριτσακι και μια 30χρονη γυναικα εχασαν τη ζωη τους, στην Κοζανη, οταν παρασυρθηκε το αυτοκινητο τους απο τρενο.
  • Περιεργη υποθεση απαγωγης γυναικας στην Πατρα, ερευνα η αστυνομια.
  • Μονο τα εκτακτα περιστατικα εξυπηρετουνται και σημερα στα δημοσια νοσοκομεια.
  • Συγκεντρωση και πορεια προς τη Βουλη, πραγματοποιησαν το μεσημερι, υπαλληλοι του υπουργειου Γεωργιας.
  • Σημερα αποφασιζεται στο τουρκικο κοινοβουλιο αν θα διεξαχθει ερευνα για διαφθορα εναντιον της Τανσου Τσιλερ.
  • Αρχισαν στην Ακαμπα της Ερυθρας Θαλασσας, οι συνομιλιες μεταξυ των ηγετων Ιορδανιας, Αιγυπτου και Παλαιστινιων.
  • Βολες εναντιον του Μιχαλη Τροχανα εξαπελυσε ο Ντουσαν Μπαγιεβιτς ο οποιος παραιτηθηκε απο την ΑΕΚ.
  • Ο Γιαννης Ιωαννιδης βρισκεται πολυ κοντα σε συμφωνια με το τμημα μπασκετ της ΑΕΚ.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευρεια κυβερνητικη συσκεψη με τη συμμετοχη επτα υπουργων πραγματοποιηθηκε το πρωι στο Μεγαρο Μαξιμου, υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη με αντικειμενο τις αυξησεις που θα δοθουν στους χαμηλοσυνταξιουχους. Συμφωνα με πληροφοριες εξεταστηκαν δυο προτασεις. Η πρωτη που εχει υποβληθει απο τα οικονομικα υπουργεια και προβλεπει δραχμικη αυξηση που φθανει τις 12 χιλιαδες δραχμες περιπου. Η δευτερη προταση ειναι υπουργειου Εργασιας και αφορα την σταδιακη επανασυνδεσης σε τρια χρονια των συνταξεων με τα 20 ημερομισθια του ανειδικευτου εργατη. Ο υπουργος Εργασιας, Ευαγγελος Γιαννοπουλος, προσερχομενος το μεσημερι στη Βουλη, δηλωσε οτι στη συσκεψη εληφθησαν οριστικες αποφασεις και αυριο θα υπαρξουν αναλυτικες ανακοινωσεις. Απεφυγε ομως να δηλωσει αν ειναι ικανοποιημενος απο τις αριθμησεις που εγιναν. Απο το μεσημερι πραγματοποιειται συσκεψη εκπροσωπων των συνταξιουχων και της ΓΣΕΕ, ενω ο Προεδρος της Συνομοσπονδιας, Χρηστος Πρωτοπαπας, προανηγγειλε κινητοποιησεις εαν δεν γινει αποδεκτο το σχεδιο του υπουργειου Εργασιας.

Στο μεταξυ απο τις 12 συνεδριαζει το υπουργικο συμβουλιο και ασχολειται με θεματα αναπτυξης του Αιγαιου. Ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης δεν θα μεινει ομηρος του κομματικου μηχανισμου και θα παραιτηθει αν δεν εκλεγει αντιπροεδρος στο συνεδριο του ΠΑΣΟΚ, δηλωσε το πρωι ο υφυπουργος Υγειας Θοδωρος Κοτσωνης προσερχομενος σε συνεδριαση του Υπουργικου Συμβουλιου στη Βουλη. Ο υφυπουργος Μεταφορων και Επικοινωνιων Γιωργος Δασκαλακης απαντησε προσερχομενος και αυτος οτι δεν υπαρχουν ομηροι στο ΠΑΣΟΚ``. Εξαλλου η υπουργος Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου, απαντωντας σε ερωτηση για τις επιστροφες απο τη ΔΕΗ στους καταναλωτες ποσων μεσω συμψηφισμου στους λογαριασμους, τονισε πως "ο, τι λεμε το κανουμε. Τοτε, προσθεσε, που το ειπαμε δεν γιναμε πιστευτοι, τωρα το κανουμε πραξη".

Καταπληκτοι εμειναν οι αξιωματουχοι του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικης Ενωσης, οταν πληροφορηθηκαν οτι οι Τουρκοι χαρακτηριζουν "γκριζα ζωνη" την περιοχη νοτια της Κρητης και κυριως τη νησο Γαυδο. Την εικονα αυτη μετεφερε το μεσημερι στους δημοσιογραφους, ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, ο οποιος ειπε πως οι αντιδρασεις που προκληθηκαν, δειχνουν οτι η Τουρκια πρεπει να κατανοησει σε ποιο επιπεδο σοβαροτητας κινουνται οι αποψεις της. Περιμενουμε να δουμε, προσθεσε ο κ. Παγκαλος, την αντιδραση της Τουρκιας, η οποια οπως ειπε, αργει περαν του δεοντος. Δεν εχουμε, προσθεσε, να κανουμε με ακατοικητο βραχο η βραχονησιδα, αλλα με κατοικημενο ελληνικο νησι που φυσικα δεν εχει καμια σχεση με τη Συνθηκη της Λωζανης.

Ο υπουργος Εθνικης Αμυνας Γερασιμος Αρσενης, αναφερομενος το μεσημερι στο θεμα της Γαυδου, μιλησε για τουρκικη παρακρουση, ενω κατεστησε σαφες οτι η Ελλαδα δεν προκειται να δεχθει καθεστως διεθνους διαιτησιας. Τονισε οτι η σταση της Τουρκιας ειναι εξωφρενικη και οδηγει στον παραλογισμο. Το ΝΑΤΟ, προσθεσε, εχει κατανοησει τη συμπεριφορα της Τουρκιας, η οποια μαλιστα δημιουργει, οπως ειπε σοβαρα προβληματα στη Συμμαχια.

Στο μεταξυ ο εκπροσωπος Τυπου της Νεας Δημοκρατιας, Προκοπης Παυλοπουλος, δηλωσε οτι η σταση της κυβερνησης, στην τουρκικη αυτη προκλητικοτητα ειναι ενδεικτικη του τροπου με τον οποιο ο Πρωθυπουργος και οι αρμοδιοι υπουργοι αντιμετωπιζουν τα εθνικα θεματα. Χρειαστηκε προσθεσε, για μια ακομη φορα η παρεμβαση του Τυπου, προκειμενου να υπαρξει αντιδραση εκ μερους της κυβερνησης.

Παγιδα ειχαν στησει οι Τουρκοι στον εθνοφρουρο Στελιο Παναγη, τον οποιο δολοφονησαν προχθες εν ψυχρω σε περιοχη που περιλαμβανοταν στη συμφωνια απαγκιστρωσης. Αυτο προκυπτει απο στοιχεια, που συγκεντρωνει η Εθνικη Φρουρα, ενω απο τις ανακρισεις, που διεξαγονται, φαινεται οτι ο ατυχος εθνοφρουρος πηγαινε να ανταλλαξει πηλικιο με συγκεκριμενο Τουρκο στρατιωτη, με τον οποιο, συμφωνα με μαρτυριες , ειχε συναψει φιλικες σχεσεις τις τελευταιες ημερες. Στο μεταξυ, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπουτρος Γκαλι, ανεβαλε την προγραμματισμενη για σημερα συναντηση του με τον τουρκοκυπριο ηγετη Ραουφ Ντενκτας, λογω ασθενειας του. Συμφωνα εξαλλου, με πληροφοριες ο κ. Γκαλι, αναμενεται να θεσει επιτακτικα το θεμα της επεκτασης της συμφωνιας απαγκιστρωσης στην επικειμενη εκθεση του για την ανανεωση της ειρηνευτικης δυναμης στην Κυπρο.

Παγκοσμια Ημερα του Περιβαλλοντος σημερα ενω το μεσημερι ο δημαρχος των Ανω Λιοσιων ανακοινωσε το επ`αοριστον κλεισιμο της χωματερης και ζητησε συναντηση με τον Πρωθυπουργο. Η αποφαση αυτη εληφθη γιατι οπως ισχυριζεται ο δημαρχος και οι κατοικοι της περιοχης, το Υπουργειο Περιβαλλοντος, καθυστερει στην επιλογη των νεων χωρων υγειονομικης ταφης των απορριμματων. Το πρωι, ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, κατηγορησε τους δημους Ανατολικης Αττικης για προσπαθεια ανατροπης του σχεδιασμου του υπουργειου για τη διαχειριση των απορριμματων. Παραλληλα, επεκρινε τα μεσα μαζικης ενημερωσης για μονοπλευρη παρουσιαση του θεματος. Ο κ. Λαλιωτης τονισε οτι η διαχειριση των απορριμματων, δεν ειναι προβλημα του υπουργου, αλλα 4 εκατομμυριων κατοικων και επεσημανε οτι ειναι αποφασισμενος να προχωρησει στο σχεδιασμο χωρις να τον ενδιαφερει το πολιτικο κοστος.

Τραγικο θανατο βρηκαν τα ξημερωματα σε δυστυχημα τρεις δημοσιογραφοι της "Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας" οταν το αυτοκινητο στο οποιο επεβαιναν ξεφυγε απο την πορεια του στη Λεωφορο Κηφισου στου Ρεντη, χτυπησε σε κολωνα της ΔΕΗ και πηρε φωτια. Προκειται για τους Δημητρη Χαρισμαν, 33 χρονων, οδηγο του αυτοκινητου, Σπυρο Νακοπουλο,26 χρονων η Ελενη Κουκη,25 χρονων.

Ενα κοριτσακι, εφτα ετων και μια 30χρονη γυναικα βρηκαν τραγικο θανατο σε τροχαιο δυστυχημο εξω απο την Κοζανη οταν επιβατικη αμαξοστοιχια παρεσυρε το ΙΧ φορτηγο αυτοκινητο, στο οποιο επεβαιναν. Το δυστυχημα εγινε στο χωριο Δρεπανο, σε αφυλακτη διαβαση της σιδηροδρομικης γραμμης Αμυνταιου- Κοζανης. Νεκρες ειναι η 30χρονη Στελλα Λιαγκα και η εφταχρονη Νικη Πεγκλιδη. Το αυτοκινητο οδηγουσε η μητερα της Νικης, Χρυσουλα, 39 χρονων, η οποια τραυματιστηκε σοβαρα. Στο μεταξυ, σε καταληψη της σιδηροδρομικης γραμμης προχωρησαν μετα το δυστυχημα οι κατοικοι της κοινοτητας Δρεπανου, με αιτημα την τοποθετηση φωτοσημανσης και προστατευτικων διφρακτων στην αφυλακτη διαβαση. Η κινηση των τρενων προς την Κοζανη εχει διακοπει ενω οι κατοικοι δηλωνουν οτι δεν προκειται να αποχωρησουν αν δεν ληφθουν μετρα.

Συνεληφθησαν το μεσημερι στον Πειραια οι τρεις απαγωγεις της 23χρονης Ελενης Κανακη το γενος Καουρη. Η απαγωγη, εγινε τα μεσανυχτα στο σπιτι της στην Πατρα, οπου ζουσε με το συζυγο της. Τεσσερις ανδρες με την απειλη καραμπινας μπηκαν στο σπιτι και απηγαγαν τη γυναικα με σκοπο να εισπραξουν 100 χιλιαδες δολλαρια ως λυτρα απο τον πατερα της. Η απαγωγη εγινε μπροστα στο συζυγο της τον οποιο, οι δραστες απειλουσαν. Δραστες ειναι οι ναυτικοι Αστεριος Στιλος 44 ετων, Χρηστος Βερετζης 48 ετων και Γεωργιος Καραμανωλης, 28 ετων, οι οποιοι συνεληφθησαν σε καφενειο του Πειραια, εχοντας μαζι τους και την 23χρονη γυναικα. Τα ξημερωματα ειχε συλληφθει αλλος ενας εκ των δραστων ο Αγγελος Ερνικιολης, 33 ετων.

Νεες μειωμενες τιμες θα ισχυουν απο τα μεσανυχτα για τη βενζινη και το ντηζελ. Οπως ανακοινωσε η Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου, η τιμη διυλιστηριου της βενζινης μειωνεται κατα 3 δραχμες το λιτρο και του ντηζελ κατα 1,60 δραχμες το λιτρο αντιστοιχα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μελη του τουρκικου κοινοβουλιου θα αποφασισουν σημερα για την εναρξη η μη, μιας ακομη ερευνας για διαφθορα εναντιον της πρωην πρωθυπουργου της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ. Οι βουλευτες θα ψηφισουν για το αν θα ξεκινησει ερευνα για τις πηγες της προσωπικης περιουσιας της Τανσου Τσιλερ, ενω με δευτερη ψηφοφορια θα αποφασισθει εαν θα αρχισει ερευνα και για την προσπωικη περιουσια του ηγετη του ισλαμικου Κομματος της Ευημεριας Νετσμετιν Ερμπακαν. Το ισλαμικο κομμα προτεινε τη διεξαγωγη δυο ερευνων για διαφθορα εναντιον της Τανσου Τσιλλερ για υποθεσεις που τοποθετουνται χρονικα επι της πρωθυπουργιας της. Το Κομμα του Ορθου Δρομου απαντησε προτεινοντας ερευνα για την αποκτηση της προσωπικης περιουσιας του Νετσμετιν Ερμπακαν.

Αρχισαν το πρωι στην Ακαμπα της Ερυθρας Θαλασσας οι συνομιλιες μεταξυ των ηγετων της Ιορδανιας, της Αιγυπτου και των Παλαιστινιων προκειμενου να συντονισουν την πολιτικη τους εναντι του Ισραηλ, μετα την εκλογη του Μπεντζαμιν Νετανιαχου στην πρωθυπουργια του εβραικου κρατους και τη δεδηλωμενη προθεση του να αλλαξει τακτικη στην ειρηνευτικη διαδικασια στη Μεση Ανατολη. Στο μεταξυ οπως μετεδωσε ο ραδιοσταθμος των ισραηλινων ενοπλων δυναμεων, ο νεος πρωθυπουργος του Ισραηλ εστειλε μυστικα εναν απο τους στενους συνεργατες του στον Ιορδανο μοναρχη Χουσειν για διαβουλευσεις. Σημερα παντως ο ισραηλινος στρατος εδωσε αδεια σε 22. 000 Παλαιστινιυς να μεταβουν στις εργασιες τους στο Ισραηλ.

Την αποχωρηση των ρωσικων στρατευματων απο την Τσετσενια ως την 1η Ιουλιου και την "προσφυγη στον λαο" για να αποφασισει το καθεστως των σχεσεων του Γκροζνι με τη Μοσχα προτεινουν οι τσετσενοι ανταρτες στις συνομιλιες με τους Ρωσους στο Ναζραν της Ινγκουσετιας. Η αντιπροσωπεια των Τσετσενων παντως εμφανιζεται αισιοδοξη τονιζοντας οτι υπαρχει βαση για εργασια και αισιοδοξια. Στο Γκροζνι παντως συνεχιστηκαν τη νυχτα οι εκρηξεις και οι ανταλλαγες σποραδικων πυρων, ενω η συμφωνια εκεχειριας διανυει ηδη την πεμπτη ημερα.

Ο γερμανος υπουργος Γεωργιας, Γιοχαν Μπορχερτ ζητησε σημερα την τροποποιηση της διαδικασιας ληψης αποφασεων στο πλαισιο της Ευρωπαικης Ενωσης, καθως η Κομισσιον ετοιμαζεται να αρει το εμπαργκο στις εξαγωγες τριων προιοντων βοδινου κρεατος απο τη Βρετανια, παρα την αντιθεση ορισμενων χωρων -μελων. Ο Μπορχερτ κατεστησε παντως σαφες οτι ακομη και αν η Ευρωπαικη Επιτροπη αποφασισει σημερα να χαλαρωσει το εμπαργκο δεν προκειται να αλλαξει τιποτα για τη Γερμανια, καθως εχει λαβει αποφαση για την απαγορευση των εισαγωγων ως το Σεπτεμβριο.

Η νεα κεντροαριστερη κυβερνηση της Ινδιας κατεστησε σημερα σαφες οτι θα διατηρησει την πολιτικη επιλογη της κατασκευης πυρηνικων οπλων μεχρις οτου γινει πραγματικοτητα ο παγκοσμιος πυρηνικος αφοπλισμος. Δυτικοι εμπειρογνωμονες πιστευουν οτι τοσο η Ινδια, οσο και το γειτονικο Πακισταν εχουν την δυνατοτητα να προχωρησουν γρηγορα στην μαζικη παραγωγη και συσσωρευση πυρηνικων οπλων.

Ιαπωνικο ιδιωτικο ταμειο θα καταβαλει αποζημιωση τουλαχιστον δυο εκατομμυριων γεν σε καθε μια απο τις 300 γυναικες απο την Ασια, οι οποιες υποχρεωθηκαν να γινουν ιεροδουλες για τις αναγκες του ιαπωνικου στρατου στη διαρκεια του Β' Παγκοσμιου Πολεμου, μετεδωσαν σημερα τα ιαπωνικα μεσα ενημερωσης.

Οσο πιο προχωρημενη ειναι η ηλικια στη γυναικα, τοσο λιγοτερες πιθανοτητες εχει να υποβληθει σε ακτινοθεραπεια μετα την εγχειριση για καρκινο του μαστου σε αρχικο σταδιο. Συμφωνα με νεα μελετη, του Εθνικου Κεντρου Καρκινου στις Ηνωμενες Πολιτειες, παροτι η ακτινοβολια μειωνει τον κινδυνο επανεμφανισης καρκινου στον ιδιο μαστο μετα την εγχειριση, για τις γυναικες πανω απο 80 ετων δεν ισχυει το ιδιο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονο τα εκτακτα και επειγοντα περιστατικα εξυπηρετουνται και σημερα στα δημοσια νοσοκομεια, λογω της απεργιας που πραγματοποιουν μεχρι την Παρασκευη, οι γιατροι οι οποιοι διαμαρτυρονται για το νομοσχεδιο του υπουργειου Υγειας.

Εκλεγονται αυριο απο την Κοινοβουλευτικη Ομαδα του ΠΑΣΟΚ, οι εξι υποψηφιοι κοινοβουλευτικοι εκπροσωποι του κομματος. Απο αυτους ο Πρωθυπουργος θα επιλεξει τους τρεις. Το βραδυ συνεδριαζει στη Χαριλαου Τρικουπη το Εκτελεστικο Γραφειο το οποιο θα ασχοληθει με την προσυνεδριακη διαδικασια.

Απολογειται σημερα ο πλοιαρχος Σπυρος Βαλεντινος του "ιπταμενου δελφινιου" , το οποιο διαμελισε το 26χρονο δυτη, που ψαρευε στη θαλασσια περιοχη του Πορου. Εναντιον του χθες ασκηθηκε ποινικη διωξη για ανθρωποκτονια εξ αμελειας.

Ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, θα πραγματοποιησει απο αυριο διημερη επισκεψη στη Θεσσαλονικη οπου θα εξετασει την πορεια των μεγαλων εργων. Εξαλλου τριημερη περιοδεια στη Λημνο και τη Λεσβο θα πραγματοποιησει απο αυριο ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ, ο οποιος θα εχει συναντησεις με τοπικους φορεις και θα μιλησει σε κομματικες συσκεψεις.

Συγκεντρωση και πορεια προς τη Βουλη εκαναν το μεσημερι υπαλληλοι του υπουργειου Γεωργιας, οι οποιοι πραγματοποιουν 48ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες με αιτημα την καταβολη του πριμ παραγωγικοτητας. Λογω της πορειας δημιουργηθηκε οξυ κυκλοφοριακο προβλημα στο κεντρο της Αθηνας, ενω αντιπροσωπεια των απεργων επεδωσε ψηφισμα στον Προεδρο της Βουλης και στους εκπροσωπους των κομματων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βολες εναντιον του Μιχαλη Τροχανα εξαπελυσε ο Ντουσαν Μπαγεβιτς με ανακοινωση που εξεδωσε για να εξηγησει τους λογους που τον οδηγησαν στην αποφαση να εγκαταλειψει μετα απο 8 χρονια την τεχνικη ηγεσια της ΑΕΚ. Ο Σερβοελληνας τεχνικος κατηγορει τον κ. Τροχανα, οτι ουσιαστικα τον εξαναγκασε σε παραιτηση, κανει λογο για ``δυσκολες συνθηκες δουλειας``, υποστηριζει οτι η ΑΕΚ ειναι γι αυτον ``τροπος ζωης`` και οτι εφυγε για να μην τον διωξουν, κατι που δεν θα αντεχε. Απο την πλευρα του ο κ. Τροχανας, αντι να απαντησει επι της ουσιας στα οσα του καταλογιζει ο κ. Μπαγεβιτς, προτιμησε να βγαλει μια λιγολογη ανακοινωση αποκαλυπτοντας οτι ο κ. Μπαγεβιτς τον πληροφορησε οτι αναλαμβανει την θεση προπονητη στον Ολυμπιακο με τον προεδρο του οποιου, εχει δεσμευτει με λογο τιμης, αλλα δεν εχει υπογραψει συμβολαιο.

Η παραιτηση του Ντουσαν Μπαγεβιτς απο την ΑΕΚ, προκαλεσε το ενδιαφερον του προεδρου της ΕΠΟ, Κωστα Τριβελλα, ο οποιος του τηλεφωνησε και του προτεινε να αναλαβει το εθνικο μας συγκροτημα. Ενα ενα τετοιο ενδεχομενο παντως, δεν φαινεται πιθανο, καθως ο ανωτατος μισθος που μπορει να δωσει η ΕΠΟ στον ομοσπονδιακο προπονητη ειναι .. .μονο ενα εκατομμυριο δραχμες το μηνα, ενω το ``κασε`` του Μπαγεβιτς ειναι πολυ πιο υψηλο.

Σε εξελιξη ομως βρισκονται και αλλες μετακινησεις προπονητων. Ο Γιαννης Παθιακακης που παραιτηθηκε απο τον Απολλωνα, συζηταει με τον Αθηναικο, ενω ο Μπαμπης Τενες που εφυγε απο τον Αθηναικο συζηταει με τον Απολλωνα, ο οποιος εξεταζει και την περιπτωση του Βασιλη Δανιηλ. Ακομη ο Αρης ελυσε τη συνεργασια του με τον Τσεχο προπονητη Γιοζεφ Γιαραμπινσκι, που ειχε προσλαβει πριν λιγους μηνες και τωρα συζηταει με τον Σταυρο Διαμαντοπουλο, που ειχε μεινει ανεργος μετα την απολυση του απο τον Ολυμπιακο. Τελος, ο Ιωνικος ανανεωσε τη συνεργασια του με τον Ολεγκ Μπλαχιν.

Στο μπασκετ, ο Γιαννης Ιωαννιδης βρισκεται πολυ κοντα σε συμφωνια με το τμημα μπασκετ της ΑΕΚ. Ο Ιωαννιδης θα ερθει στην Αθηνα τη Δευτερα και θα συναντηθει με τον χρηματοδοτη του ΤΑΚ ΑΕΚ, Γιαννη Φιλιππου, με τον οποιο θα συζητησει ολες τις λεπτομερειες μιας ενδεχομενης συνεργασιας. Παντως οι ανθρωποι της ΑΕΚ ειναι αισιοδοξοι και πιστευουν οτι ο ``ξανθος`` θα δεχθει τη δελεαστικη προταση που του εγινε.

Ο Σκωτσεζος Κολιν Μακρει, με Σουμπαρου Ιμπρεζα, ηταν ο μεγαλος νικητης του 43-ου ραλι Ακροπολις. Δευτερος τερματισε ο Φινλανδος Τομι Μακινεν με Μιτσουμπισι Λανσερ και τριτος ο Ισπανος Καρλος Σαινθ με Φορντ Εσκορτ Κοσγουορθ. Απο ελληνικης πλευρας, την καλυτερη εμφανιση εκανε ο Λεωνιδας Κυρκος που οδηγωντας ενα Φορντ Εσκορτ Κοσγουορθ πηρε την 11η θεση, ενω 12ος τερματισε ο Κωστας Αποστολου με Λαντσια Ιντεγκραλε.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος καιρος επικρατει σημερα σε ολη τη χωρα αλλα το απογευμα στα ηπειρωτικα θα συννεφιασει και υπαρχει πιθανοτητα να εκδηλωθουν σποραδικες καταιγιδες κυριως στα ορεινα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι. Η θερμοκρασια φθανει στα ηπειρωτικα τους 32 βαθμους και στα νησια τους 28 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, σε ολη τη χωρα αρχικα προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος αλλα στα ηπειρωτικα τις απογευματινες ωρες θα αναπτυχθουν νεφωσεις και υπαρχει πιθανοτητα να σημειωθουν τοπικες βροχες η καταιγιδες κυριως στα κεντρικα και βορεια ορεινα. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι και στα ανατολικα εως
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Wednesday, 5 June 1996 - 13:04:30