Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 11)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 1996
Αυστηρα μετρα για τις ασφαλιστικες εταιριες ανακοινωσε η Βασω Παπανδρεου. Υποχρεωνονται εντος μηνος να καταβαλλουν τις αποζημιωσεις. Τριπλασιαζεται το μετοχικο τους κεφαλαιο.

Αισιοδοξει το υπουργειο Γεωργιας οτι δεν θα τεθουν σε καραντινα τα ελληνικα κρεατα λογω του αφθωδους πυρετου στον Εβρο. Αυριο η κρισιμη συνεδριαση της αρμοδιας επιτροπης της Κομισιον.

Συμβιβαστικη προταση για την αρση του ελληνικου βετο, στο κοινοτικο προγραμμα ΜΕΔΑ, κομιζει ο Ιρλανδος υπουργος Εξωτερικων που φθανει αυριο στην Αθηνα.

Περιοδεια στο τριγωνο Αθηνα-Λευκωσια-Αγκυρα αρχιζει τη Δευτερα η Αμερικανιδα πρεσβειρα στον ΟΗΕ, Μαντλιν Ολμπραιτ.

Οι προτεινομενες τιμες πωλησης θα αναγραφονται στο εξης στη συσκευασια προιοντων ευρειας καταναλωσης, για να αντιμετωπισθει η αισχροκερδεια.

Εσβησε η πυρκαγια στην Πεντελη. Σε εξελιξη η φωτια στην Καρυστο που καιει δασικη εκταση.

Δεν υπαρχει θεμα προωρων εκλογων δηλωσε ο Ακης Τσοχατζοπουλος μετα τη συναντηση του με τον Κωστα Σημιτη.

Με την πορεια της οικονομιας συναρτα ο Μιλτιαδης Εβερτ τις προωρες εκλογες και συγκαλεσε εκ νεου την εκλογικη επιτροπη.

Ο λαος πρεπει να δειρει τη Βασω Παπανδρεου για το σπατοσημο, δηλωσε ο Στεφανος Μανος.

Διωρη καταθεση του Ανδρεα Ανδριανοπουλου στον ανακριτη για τα ψηφιακα του ΟΤΕ. Χαρακτηρισε την υποθεση αποστημα της δημοσιας ζωης.

Εκρηξη βομβας σε τρολει της Μοσχας τραυματιζει πεντε ατομα. Αγνωστοι μεχρι στιγμης οι δραστες.

Βομβες μολοτοφ και πετρες κατα τη διαρκεια συγκρουσεων καθολικων - αστυνομιας στη βορεια Ιρλανδια.

Η Ιερουσαλημ θα παραμεινει πρωτευουσα των Παλαιστινιων απαντα ο Γιασερ Αραφατ στον Μπεντζαμιν Νετανιαχου.

Οργη και αγανακτηση στους παικτες της Εθνικης μας ομαδας μπασκετ για το θορυβο που δημιουργηθηκε κατα την πτηση τους στις Ηνωμενες Πολιτειες. Δεν αποκλειουν να καταθεσουν αγωγη κατα της αεροπορικης εταιριας.

Οριακη πτωση 0,06% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικα παρεμβατικα μετρα, θεσμικου χαρακτηρα, με τα οποια επιλυονται χρονιζοντα προβληματα της ασφαλιστικης αγορας, παιρνει το υπουργειο Αναπτυξης. Παραλληλα θα διενεργησει εκτακτους ελεγχους για τη φερεγγυοτητα των επιχειρησεων του κλαδου και την αποτελεσματικοτερη προστασια των δικαιωματων των ασφαλισμενων. Οπως ανακοινωσε η κυρια Βασω Παπανδρεου, τριπλασιαζεται το μετοχικο κεφαλαιο για την ιδρυση ασφαλιστικων εταιριων, λαμβανονται μετρα για την καταπολεμηση του φαινομενου των ανασφαλιστων αυτοκινητων και οριζεται προθεσμια 30 ημερων, απο την υποβολη της θετικης δηλωσης, για την ολοκληρωση της διαδικασιας πληρωμης. Επισης θεσπιζεται η υποχρεωση των ασφαλιστικων επιχειρησεων να δημοσιευουν τα οικονομικα τους στοιχεια ανα εξαμηνο, ενω με αποφασεις θα καθοριστουν τα κατωτατα ορια υπολογισμου των ζημιων, ωστε να εκλειψουν κρουσματα αυθαιρεσιας των ασφαλιστικων επιχειρησεων. Τελος, εντεινονται οι εκτακτοι ελεγχοι στις ασφαλιστικες εταιριες για τα τεχνικα αποθεματα τους, τις επενδυσεις και τα περιθωρια φερεγγυοτητας, τις οφειλες η οχι στα ταμεια και αλλα.

Η κυρια Παπανδρεου ανακοινωσε επισης μετρα για την αντιμετωπιση της αισχροκερδειας σε προιοντα αυξημενης ζητησης, που παρατηρειται κυριως τους καλοκαιρινους μηνες. Συμφωνα με την υπουργο αναπτυξης στο εξης θα αναγραφονται στη συσκευασια των προιοντων ευρειας καταναλωσης οι προτεινομενες τιμες, ετσι ωστε να αποτρεπονται φαινομενα αδικαιολογητης διογκωσης των τιμων. Το μετρο αυτο λαμβανεται στο πλαισιο της πολιτικης συγκρατησης των τιμων και αποκλιμακωσης του πληθωρισμου, αλλα και της προστασιας του καταναλωτη.

Κρισιμη χαρακτηριζεται η αυριανη συνεδριαση της αρμοδιας επιτροπης της Ευρωπαικης Ενωσης, απο την εκβαση της οποιας θα εξαρτηθει αν θα τεθει τελικα καραντινα στις εξαγωγες ελληνικων κρεατων και γαλακτοκομικων προιοντων, λογω του αφθωδους πυρετου που εμφανισθηκε σε ζωα στον Εβρο. Το υπουργειο Γεωργιας θα προσκομισει στην επιτροπη ολα τα στοιχεια για τα μετρα που εχουν ληφθει στη προσπαθεια αντιμετωπισης της ασθενειας και αισιοδοξει οτι δεν θα υπαρξει προβλημα, καθως μετα τη θανατωση χιλιων ζωων δεν αναφερθηκαν αλλα κρουσματα. Η Ελλαδα προσκαλεσε εκπροσωπους της Κομισιον να επισκεφθουν τον Εβρο και να διαπιστωσουν απο κοντα την κατασταση.

Υπο πληρη ελεγχο τεθηκε, δυο ωρες περιπου μετα την εκδηλωση της, η πυρκαγια που ξεσπασε κοντα στο μοναστηρι της Πεντελης και συμφωνα με την αστυνομια υπαρχουν πληροφοριες για εμπρησμο. Η φωτια, που προς στιγμη απειλησε κατοικημενες περιοχες, σβηστηκε χαρη στην αμεση επεμβαση των πυροσβεστικων δυναμεων και δυο αεροσκαφων. Σε εξελιξη βρισκεται η πυρκαγια στην Καρυστο, κοντα στις κοινοτητες Μιλι και Γραβια. Οι προσπαθειες κατασβεσης δυσχαιρενονται απο τους ισχυρους ανεμους που πνεουν στην περιοχη, γεγονος που εμποδισε τα δυο πυροσβεστικα αεροσκαφη να κανουν ριψεις νερου. Υπο μερικο ελεγχο εχει τεθει η πυρκαγια σε περιοχη του Πηλιου, που εκαψε ελαιοδεντρα και θαμνους.

Συμβιβαστικη προταση, ωστε να αρθει το ελληνικο βετο για την υλοποιηση του προγραμματος ΜΕΔΑ, απο το οποιο χρηματοδοτειται και η Τουρκια, κομιζει ο Ιρλανδος υπουργος Εξωτερικων, Ντικ Σπρινγκ, που φθανει αυριο στην Αθηνα για συνομιλιες με το Θεοδωρο Παγκαλο.Η ιρλανδικη προεδρια στην Ευρωπαικη Ενωση, συμφωνα με πληροφοριες εχει ετοιμασει μια συμβιβαστικη φορμουλα που θα συζητηθει και στο Συμβουλιο Υπουργων Εξωτερικων την προσεχη Δευτερα στις Βρυξελλες και το οποιο θα αποφασισει αν θα συγκληθει τελικα το Συμβουλιο Συνδεσης Τουρκιας - Κοινοτητας, που ζητησε η Αγκυρα για την Τριτη. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε πως η Αθηνα δεν γνωριζει το περιεχομενο της λεγομενης αυτης συμβιβαστικης προτασης και προσθεσε οτι η κυβερνηση επιφυλασσεται να παρει τις αποφασεις της μετα τις επαφες που θα εχει στην Αθηνα ο κ. Σπρινγκ.

Στην Αθηνα φθανει τη Δευτερα και η Αμερικανιδα πρεσβειρα στα Ηνωμενα Εθνη, Μαντλιν Ολμπραιτ, συνοδευομενη απο τον ειδικο απεσταλμενο του Λευκου Οικου για το Κυπριακο, Ριτσαρντ Μπιτι και στρατιωτικους ακολουθους. Παρα το γεγονος οτι ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι η Αθηνα δεν γνωριζει τον ακριβη σκοπο της επισκεψης , συμφωνα με πληροφοριες αυτη εντασσεται στην αμερικανικη πρωτοβουλια για εκτονωση της εντασης στο Αιγαιο. Σημειωνεται οτι η Αμερικανιδα πρεσβειρα εκτος απο την Αθηνα θα επισκεφθει την Αγκυρα και τη Λευκωσια. Ο κ. Ρεππας διεψευσε δημοσιευμα περι αμερικανικης προτασης για εγκατασταση πλοιων του εκτου Αμερικανικου στολου, στις δηθεν γκριζες περιοχες. Η ελλαδα δεν προκειται σε καμια περιπτωση να δεχθει οποιοδηποτε περιορισμο της κυριαρχιας της, τονισε ο εκπροσωπος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Διεθνες Ποινικο Δικαστηριο για την πρωην Γιουγκοσλαβια εξεδωσε ενταλματα συλληψης για γενοκτονια και εγκληματα πολεμου εναντιον του πολιτικου και του στρατιωτικου ηγετη των Σερβων της Βοσνιας, Ραντοβαν Καρατζιτς και Ρατκο Μλαντιτς. Στην περιοχη της Σρεμπρενιτσας ανακαλυφθηκε ομαδικος ταφος με πανω απο 40 πτωματα, τα οποια φερουν πολιτικα ρουχα και τα χερια τους ηταν δεμενα στην πλατη.

Τρομοκρατικη επιθεση χαρακτηρισε ο δημος της Μοσχας την εκρηξη βομβας που σημειωθηκε στις 8 το πρωι σε τρολει της ρωσικης πρωτευουσας τραυματιζοντας 5 ατομα. Η βομβα βρισκοταν μεσα σε μια τσαντα με φρουτα τοποθετημενη κατω απο τα καθισματα. Καποιοι επιβατες την ειδαν και την εδωσαν στον οδηγο. Η βομβα εξερραγη στα χερια του την στιγμη που προσπαθουσε να ανοιξει την τσαντα. Απο την εκρηξη δημιουργηθηκε πανικος καθως το τρολει βρισκοταν στην πολυσυχναστη λεωφορο Πουσκιν. Η επιθεση αυτη εχει προκαλεσει αρνητικα σχολια για τον στρατηγο Αλεξαντερ Λεμπεντ που προεκλογικα διαβεβαιωνε οτι σαν αρχηγος του Συμβουλιου Ασφαλειας θα αποκαταστουσε την ταξη στην ρωσικη πρωτευουσα. Καμμια οργανωση δεν εχει αναλαβει μεχρι στιγμης την ευθυνη αν και οι υποψιες βαρυνουν τους τσετσενους αυτονομιστες και την ρωσικη μαφια. Στην Τσετσενια συνεχιζονται οι συγκρουσεις και στο χωριο Τζεκι σκοτωθηκε ο υποδιοικητης των δυναμεων του ρωσικου υπουργειου Εσωτερικων, στρατηγος Νικολαι Σκριπνικ, οταν το οχημα στο οποιο επεβαινε επεσε πανω σε ναρκες.

Με βομβες μολοτοφ και πετρες υποδεχθηκαν οι Καθολικοι την πορεια των Διαμαρτυρομενων στο Πορτανταουν της βορειας Ιρλανδιας. Παρα την ισχυρη αστυνομικη δυναμη δεν αποφευχθηκαν οι συγκρουσεις και οι οδομαχιες μεταξυ καθολικων και αστυνομιας, καθως οι πρωτοι διαμαρτυρονταν για την διελευση της πορειας μεσα απο τον καθολικο τομεα. Νωρις το πρωι εφθασαν στο Μπελφαστ οι πρωτες δυναμεις των δυο βρετανικων ταγματων προκειμενου να καταστειλουν τις βιαιες ταραχες που εχουν ξεσπασει εδω και 4 μερες σε πολλες πολεις της χωρας.

Λαδι στη φωτια εριξε ο πρωθυπουργος του Ισραηλ, Μπενζαμιν Νετανιαχου, με τις χθεσινες δηλωσεις του απο την Ουασιγκτον οτι η Ιερουσαλημ θα παραμεινει η αιωνια πρωτευουσα του Ισραηλ. Φανερα εκνευρισμενος ο παλαιστινιος ηγετης, Γιασερ Αραφατ, εσπευσε να απαντησει οτι η ιερη πολη θα ειναι για παντα η πρωτευουσα του παλαιστινιακου κρατους. Προσθεσε ακομα οτι η ειρηνη δεν ειναι μονο υποθεση των Παλαιστινιων, αλλα εξισου αναγκαια στους Ισραηλινους και σε ολο τον κοσμο.

Εννεα ατομα σκοτωθηκαν, μεταξυ των οποιων και τα τρια μελη του πληρωματος, οταν το αεροπλανο στο οποιο επεβαιναν συνετριβη λιγο μετα την απογειωση του, στο κρατιδιο Χιμασαλ της βορειας Ινδιας. Το αεροσκαφος των ιδιωτικων αερογραμμων Αρσνανα, ειχε απογειωθει απο την πρωτευουσα του κρατιδιου με προορισμο την κοιλαδα Κουλου, στα Ιμαλαια. Αδιευκρινιστα παραμενουν τα αιτια του δυστυχηματος.

Στην Αγκυρα βρισκεται ο αιγυπτιος προεδρος Χοσνι Μουμπαρακ για 24ωρη επισημη επισκεψη στην διαρκεια της οποιας ενδεχεται να συζητησει με την τουρκικη ηγεσια τη συμφωνια στρατιωτικης συνεργασιας Τουρκιας-Ισραηλ, καθως και τις σχεσεις της Τουρκιας με τη Συρια. Στην Κωνσταντινουπολη η οργανωση Γκρινπις ανακοινωσε οτι μεγαλη οικολογικη καταστροφη απειλησε την Τουρκια, οταν την περασμενη Τριτη εξερραγη πετρελαιαγωγος κοντα στο Ντιγιαρμπακιρ. Απο την εκρηξη προκληθηκε πυρκαγια για την κατασβεση της οποιας χρειασθηκε η επεμβαση του στρατου.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρωτη εφολης της υλης συζητηση μετα το Συνεδριο του ΠΑΣΟΚ ειχαν το μεσημερι ο πρωθυπουργος και ο Ακης Τσοχατζοπουλος. Μετα τη συναντηση, που διηρκεσε μια ωρα, ο υπουργος Εσωτερικων ειπε οτι συζητησαν για ολα τα θεματα του κομματος και της κυβερνησης, για την πορεια του κυβερνητικου εργου, για την ολοκληρωση του οποιου, οπως σημειωσε χρειαζεται η κινητοποιηση ολων των στελεχων. Ο κ. Τσοχατζοπουλος κατηγορηματικα ειπε οτι δεν υπαρχει θεμα προωρων εκλογων, σημειωνοντας οτι ολοι εχουν δεσμευτει πως θα εξαντληθει η τετραετια. Απο την πλευρα του ο Γερασιμος Αρσενης προσερχομενος στη βουλη ρωτηθηκε αν προκειται να υποβαλλει την παραιτηση του μετα τον αποκλεισμο του απο την Πολιτικη Γραμματεια. Ασφαλως οχι ηταν η λακωνικη απαντηση του υπουργου Εθνικης Αμυνης.

Στη Νεα Δημοκρατια τωρα, ο Μιλτιαδης Εβερτ συγκαλεσε εκ νεου σημερα την Κεντρικη Εκλογικη Επιτροπη του κομματος, επιμενοντας στην αποψη του οτι βρισκομαστε σε προεκλογικη περιοδο και οτι οι εκλογες συνδεονται πλεον με την πορεια της οικονομιας. Προσερχομενος στη Ρηγιλλης ο κ. Στεφανος Μανος εξαπελυσε δριμυτατη επιθεση κατα της υπουργου Αναπτυξης, για το σπατοσημο, λεγοντας οτι ο λαος πρεπει να δειρει την κυρια Βασω Παπανδρεου γιατι δεν αξιοποιει τα εσοδα, με τα οποια θα μπορουσαμε να φτιαξουμε ολα τα αεροδρομια της χωρας.

Στο τελος Αυγουστου θα συνεχιστουν οι συνομιλιες για το θεμα της ονομασιας της ΠΓΔΜ. Αυτο δηλωσε ο ειδικος αντιπροσωπος του Γενικου Γραμματεατου ΟΗΕ, Σαιρους Βανς, μετα απο δυωρη συναντηση που ειχε με τις δυο πλευρες στην Νεα Υορκη. Αυριο θα εκδοθει η επισημη ανακοινωση της ελληνικης πλευρας.

Πανω απο δυο ωρες κατεθεσε στον ειδικο ανακριτη Γιωργο Ναυπλιωτη, ο πρωην υπουργος Ανδρεας Ανδριανοπουλος, για την υποθεση των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ. Ο κ. Ανδριανοπουλος χαρακτηρισε τη συμβαση ως αποστημα της δημοσιας ζωης της χωρας, εκτιμωντας παραλληλα οτι θα αποκαλυφθουν πολλα μετα την ολοκληρωση της δικαστικης ερευνας. Προσθεσε επισης οτι απο τη συγκεκριμενη συμβαση ο ΟΤΕ ζημειωθηκε τουλαχιστον 11 δις δρχ.

Παραδοθηκε στην αστυνομια ο Γιωργος Γεωρβασακης, ο οποιος χθες παρεσυρε με το αυτοκινητο του και τραυματισε τον 4χρονο Αλεξανδρο Μπουγα στην περιοχη Καλυβια Αττικης και εγκατελειψε το θυμα του αβοηθητο. Ο ασυνειδητος οδηγος καταδιωχθηκε απο γειτονα που κατορθωσε και συγκρατησε τα στοιχεια του αυτοκινητου του. Οπως εγινε γνωστο απο το Νοσοκομειο Παιδων, ο μικρος Αλεξανδρος βρισκεται εκτος κινδυνου.

Το ενδεχομενο οι δραστες της επιθεσης κατα του αρτοβιομηχανου Χαραλαμπου Βενετη, να ειναι Αλβανοι, εξεταζει η αστυνομια, η οποια πιστευει οτι κινητρο των δυο κακοποιων ηταν η ληστεια. Οι αστυνομικοι πιστευουν οτι οι δυο κουκουλοφοροι που χτυπησαν το Χαραλαμπο Βενετη ειχαν ως στοχο να του αποσπασουν τα χρηματα που ειχε μαζι του και κυριως τις πιστωτικες καρτες με τις οποιες, αν μαθαιναν τον κωδικο τους, θα μπορουσαν να αποσπασουν δεκαδες εκατομμυρια. Απο τις επιχειρησεις Βενετη εκδοθηκε ανακοινωση στην οποια αναφερεται οτι ο ομιλος δεν εχει οποιασδηποτε μορφης σχεση με κυκλωματα τοκογλυφιας η κακοποιους της νυχτας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αγανακτηση αντεδρασαν οι παικτες της εθνικης ομαδας μπασκετ, οταν εμαθαν οτι στην Ελλαδα εχει δημιουργηθει τεραστιο θεμα με τις πληροφοριες που τους ηθελαν πρωταγωνιστες επεισοδιου κατα τη διαρκεια της πτησης προς τις Ηνωμενες Πολιτειες. Κατηγορηματικα διεψευσε την κατηγορια αυτη και ο αρχηγος της ελληνικης αποστολης στους αγωνες της Ατλαντα, Σπυρος Καπραλος. Οι διεθνεις μας, ενδεχεται να καταθεσεουν αγωγη κατα της αεροπορικης εταιριας, στα αμερικανικα δικαστηρια.

Η εθνικη μας ομαδα μπασκετ των εφηβων, δινει αυτη την ωρα τον πεμπτο αγωνα της στο πλαισιο του Ευρωπαικου Πρωταθληματος που διεξαγεται στο Ος της Γαλλιας, με αντιπαλο την αντιστοιχη της Λιθουανιας. Το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα ακομη και με νικη θα πρεπει να ελπιζει σε καποιο θαυμα για την κατακτηση θεσης αναμεσα στην 5η και την 9η.

Ο Πετρος Ραβουσης παρουσιαστηκε με αυτοπεποιθηση, αλλα και αισιοδοξος στην σημερινη συναντηση του με τους δημοσιογραφους, ως πρωτος πλεον προπονητης της ΑΕΚ. Πρωταρχικος στοχος μου, επεσημανε, ειναι να παιζει η ΑΕΚ πιο θεαματικο ποδοσφαιρο στη νεα σεζον και το ιδιο δυνατα οπως περσι. Εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου αλλα και στις δυνατοτητες των παικτων.

Ο Ρουμανος διεθνης αμυντικος ποδοσφαιριστης Αντον Ντομπος ανηκει και τυπικα απο σημερα στην ΑΕΚ, αφου υπεγραψε τριετες συμβολαιο. Η μεταγραφη του 31χρονου ποδοσφαιριστη κοστισε 240 εκατομμυρια δραχμες

Την αποκτηση του Αγγλου μπασκετμπολιστα, Τζον Αμαετσι, που αγωνιζοταν στη ΝΒΑ με τους Κλιβελαντ Καβαλιερς, ανακοινωσε το ΤΑΚ Παναθηναικος. Ο Αμαετσι, που ειναι ο πεμπτος παικτης τον οποιο αποκτα ο Παναθηναικος απο χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε περιορισμενο ευρος διακυμανσης κινηθηκε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου. Εκλεισε στις 907,84 μοναδες, σημειωνοντας οριακη υποχωρηση κατα 0,06%. Η αξια των συναλλαγων παρουσιαστηκε βελτιωμενη, σε σχεση με την προηγουμενη συνεδριαση, και εφτασε τα 5,6 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,23%, Ασφαλειες ανοδοος 0,20%, Ληζινγκ πτωση 0,04%, Επενδυσεις 1,17%, Κατασκευες πτωση 1,20%, Βιομηχανιες ανοδος 0,11%, Διαφορες πτωση 0,02%, Συμμετοχων ανοδος 0,74%. Ο δεικτης της Παραλληλης αγορας εκλεισε με απωλειες 0,99%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθουν και το προσεχες διημερο οι ισχυροι βοριαδες στο Αιγαιο. Σε ολη τη χωρα προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος εκτος απο τα ηπειρωτικα και βορεια οπου προβλεπεται συννεφια με πιθανοτητα σποραδικης βροχης. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι μετριοι και στα ανατολικα ισχυροι και τοπικα στο νοτιο Αιγαιο πολυ ισχυροι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 15 με 29 βαθμους, στα ηπειρωτικα 19 με 33 και στα νησια 22 με 30. Σχεδον αιθριο καιρο, μετριους μεχρι ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 21 με 32 και 18 με 29 αντιστοιχα, θα
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Thursday, 11 July 1996 - 20:50:18