Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 22)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 96


  • Απαισιοδοξοι οι γιατροι για την υγεια της Αλικης Βουγιουκλακη, που παρα το γεγονος οτι βρισκεται σε ηπατικο κωμα, συνεχιζει την ανιση μαχη με το θανατο. Εκτακτο ιατρικο συμβουλιο, λογω επιδεινωσης της καταστασης.
  • Στην αντεπιθεση περνα η Αθηνα για τη συκοφαντικη εκστρατεια κατα του αεροδρομιου του Ελληνικου. Την ιδια ωρα νεα στοιχεια ερχονται στη δημοσιοτητα για σοβαρες ελλειψεις στα μετρα ασφαλειας των αμερικανικων αεροδρομιων.
  • Εβδομαδα οργανωτικων αλλαγων για το ΠΑΣΟΚ. Συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου, την Πεμπτη συνερχεται η Κεντρικη Επιτροπη. Συναντησεις του πρωθυπουργου με Σκανδαλιδη - Κακλαμανη και Βασω Παπανδρεου.
  • Δυο στους τρεις Ελληνες δεν επιθυμουν προωρες εκλογες συμφωνα με δημοσκοπηση. Το 46% βλεπει νικη του ΠΑΣΟΚ εναντι 23,4% της Νεας Δημοκρατιας.
  • Η Κομισιον αποφασιζει αποψε αν θα παρατεινει την καραντινα στις εξαγωγες ελληνικων κρεατων λογω του αφθωδους πυρετου.
  • Νεα επιτυχια της υπηρεσιας διωξης ναρκωτικων. Εξαρθρωσαν πεντε σπειρες και κατεσχεσαν 9,5 κιλα κοκαινης και ηρωινης.
  • Ακαρπες μεχρι στιγμης οι ερευνες για τη συλληψη των δυο βαρυποινιτων που απεδρασαν απο τις φυλακες Αλικαρνασου. Στον εισαγγελεα οι αλλοι εξι δραπετες που συνεληφθησαν.
  • Αλλοι 15 Πακιστανοι λαθρομεταναστες εντοπισθηκαν στην Κρητη, που εφθασαν με πλοιο απο την Κωνσταντινουπολη.
  • Το κυκνειο ασμα της διαλυσης του ιταλικου κρατους θα γινει στις 15 Σεπτεμβριου, συμφωνα με τον ηγετη της Λιγκας του Βορρα, Ουμπερτο Μποσι.
  • Σε εξελιξη μεγαλη επιχειρηση των ρωσικων δυναμεων για την εξουδετερωση βασης Τσετσενων ανταρτων.
  • Μπαραζ βομβιστικων επιθεσεων στο Πακισταν με εξι νεκρους και 48 τραυματιες.
  • Εκρυθμη η κατασταση στην Κωνσταντινουπολη μετα το θανατο κρατουμενου απο απεργια πεινας. Η αστυνομια συνελαβε 250 ατομα.
  • Μεγαλη νικη της εθνικης μας μπασκετ με 89-87 εναντιον της Βραζιλιας για τους Ολυμπιακους Αγωνες.
  • Πτωση 0,12% στο Χρηματιστηριο.
  • Οι θυελλωδεις βοριαδες στο Αιγαιο, η συννεφια και οι βροχες σε Μακεδονια και Θρακη τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου. Πτωση της θερμοκρασιας που θα κυμανθει απο 15 μεχρι 31 βαθμους.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανιση ειναι η μαχη με το θανατο που δινει η Αλικη Βουγιουκλακη, καθως οι γιατροι, απο επιστημονικης πλευρας, εχουν σηκωσει τα χερια ψηλα και εναποθετουν πλεον τις ελπιδες στο Θεο, ενω χαρακτηριζουν ιατρικο παραδοξο την αντοχη του οργανισμου της δημοφιλους ηθοποιου, αφου η ασθενεια εχει πλεον προδιαγεγραμμενη πορεια. Το λακωνικοτατο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε το μεσημερι απλως ηρθε να επιβεβαιωσει την κρισιμοτητα της καταστασης. Το απογευμα πραγματοποιηθηκε και νεο ιατρικο συμβουλιο. Η μεγαλη μας ηθοποιος βρισκεται σε ηπατικο κωμα απο το Σαββατο και ολα τα ζωτικα της οργανα, πλην της καρδιας, η οποια αντιστεκεται ακομη σθεναρα, βρισκονται σε φθινουσα πορεια. Οι γιατροι εχουν χαρακτηρισει την κατασταση μη αναστρεψιμη και δεν αποκλειουν οποιαδηποτε στιγμη να επελθει το μοιραιο. Οπως δηλωσε ο γιατρος κ. Αδαμιδης, η Αλικη Βουγιουκλακη δεν υποφερει, ενω συνεχιζεται η υποστηρικτικη αγωγη, παρα το γεγονος οτι τα περιθωρια ειναι εντελως περιορισμενα. Το κλιμα παραμενει βαρυ στο Ιατρικο Κεντρο, οπου συνεχιζουν να καταφθανει πληθος ανωνυμων και επωνυμων πολιτων, σε ενδειξη συμπαραστασης στη δημοφιλη ηθοποιο.

Στην αντεπιθεση περνα η χωρα μας, στην ανθελληνικη εκστρατεια που εχουν εξαπολυσει αμερικανικα μεσα ενημερωσης, σε βαρος του αεροδρομιου του Ελληνικου, μετα την πτωση του αεροσκαφους της ΤΩΑ. Ο υπουργος Μεταφορων, Χαρης Καστανιδης, δηλωσε οτι μετα απο σχολαστικο ελεγχο, θα εγερθουν ποινικες και αστικες αξιωσεις, εναντιον ξενων μεσων ενημερωσης για συκοφαντικη δυσφημηση των ελληνικων αεροδρομιων.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι δεν υπαρχει, προς το παρον, σχετικη κυβερνητικη αποφαση αλλα χαρακτηρισε αυτονοητο οτι η Ελλαδα θα ασκησει ολα της τα δικαιωματα που προβλεπονται απο τις διεθνεις συμβασεις. Προσθεσε επισης οτι ερευναται ποιοι οργανισμοι εχουν θιγει, απο την ανθελληνικη εκστρατεια. Την ιδια ωρα νεα στοιχεια ερχονται στο φως της δημοσιοτητασπο α τα οποια προκυπτουν τεραστια κενα στα μετρα ασφαλειας των αμερικανικων αεροδρομιων. Μετα την ενεργεια των δυο Γαλλων δημοσιογραφων που εξουδετερωσαν ολα τα μετρα ασφαλειας στο αεροδρομιο Κενεντι της Νεας Υορκης και χωρις εισιτηρια εφθασαν μεχρι το χωρο επιβιβασης, το περιοδικο ΝΙΟΥΣ ΓΟΥΙΚ αποκαλυπτει οτι η αμερικανικη κυβερνηση απεκρυψε εκθεση για ελλειψεις, στα μετρα ασφαλειας, ενοψει των Ολυμπιακων Αγωνων. Το περιοδικο, στο κυριο αρθρο του, συμπεραινει πως αν καποιος επιχειρουσε να τοποθετησει βομβα σε ενα αεροπλανο θα ειχε σημαντικες πιθανοτητες να το επιτυχει. Η Πολιτικη Ανοιξη επικρινει την κυβερνηση για αδρανεια στην αντιμετωπιση της ανθελληνικης προπαγανδας, η οποια, οπως τονιζει, δημιουργει εντεχνα μια νεα ατυπη ταξιδιωτικη οδηγια για τη χωρα μας.

Νεα στοιχεια για τις πολιτικες εξελιξεις φερνει στη δημοσιοτητα το δευτερο μερος της δημοσκοπησης της ΠΡΨ, που εγινε για λογαριασμο της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ. Απο τη δημοσκοπηση προκυπτει πως δυο στους τρεις πολιτες δεν επιθυμουν προωρες εκλογες. Στο ερωτημα για το ποιο κομμα θα κερδισει τις προσεχεις εκλογες, το 46% των ερωτηθεντων εκτιμα νικη του ΠΑΣΟΚ και μολις το 23,4% προβλεπει νικη της Νεας Δημοκρατιας. Οι δημοσκοπησεις αποδιδουν τις προτιμησεις των ψηφοφορων επι ενος συγκεκριμενου ερωτηματος και για μια ορισμενη στιγμη, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, προσθετοντας οτι το αποτελεσμα του γκαλοπ ικανοποιει την κυβερνηση, αλλα η καλη δουλεια της εξασφαλιζει καλυτερες δημοσκοπησεις. Στο μεταξυ, η Μαρια Δαμανακη διεψευσε δημοσιευμα συμφωνα με το οποιο εχει συμφωνησει να συμπεριληφθει στο ψηφοδελτιο επικρατειας του ΠΑΣΟΚ.

Σε εξελιξη βρισκεται στις Βρυξελλες, η συνεδριαση της μονιμης αστυκτηνιατρικης επιτροπης της Κομισιον, προκειμενου να αποφασισει αν θα συνεχισθει η καραντινα στις εξαγωγες των ελληνικων κρεατων, η θα λαβει τοπικο χαρακτηρα για την περιοχη του Εβρου, οπου σημειωθηκαν τα κρουσματα αφθωδους πυρετου. Τυχον παραταση της καραντινας θα ειναι ακατανοητη, αδικαιολογητη, υπερβολικη και σκληρη και δεν θα δικαιολογειται απο τα πραγματικα στοιχεια, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, για να προσθεσει οτι η Ελλαδα πηρε ολα τα ενδεικνυομενα μετρα για τη διασφαλιση της δημοσιας υγειας.

Κινητικοτητα στο ΠΑΣΟΚ, ενοψει των οργανωτικων αλλαγων στο κυβερνων κομμα. Ο πρωθυπουργος συναντηθηκε διαδοχικα με τους Κωστα Σκανδαλιδη, Αποστολο Κακλαμανη και Βασω Παπανδρεου, ενω στη συνεχεια προηδρευσε συνεδριασης του Εκτελεστικου Γραφειου, οπου συζητηθηκαν οι προτεινομενες οργανωτικες αλλαγες, οι οποιες θα τεθουν στην Κεντρικη Επιτροπη, που θα συνεδριασει την Πεμπτη και θα ορισει τους επικεφαλης των τομεων δρασης του κομματος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιμενει στη διαλυση του ιταλικου κρατους, ο ηγετης της Λιγκας του Βορρα, Ουμπερτο Μποσι, ανακοινωνοντας οτι στις 15 Σεπτεμβριου θα δοθει το εναυσμα της τελικης μαχης, που θα οδηγησει στην αποσκιρτηση της βορειας Ιταλιας. Συμφωνα, με τον Ουμπερτο Μποσι, στις 15 Σεπτεμβριου θα εκδοθει νεο νομισμα, το οποιο κατα τη γνωμη του θα οδηγησει σε δυο κρατη.

Εκρυθμη ειναι και παλι η κατασταση στην Τσετσενια, καθως σε εξελιξη βρισκεται μεγαλη επιχειρηση των ρωσικων δυναμεων, με την υποστηριξη πυροβολικου και αεροποριας, για την εξουδετερωση μεγαλης βασης ανταρτων στην περιοχη Σατοι της Τσετσενιας.

Τουλαχιστον εξι νεκροι και 40 τραυματιες ειναι ο απολογισμος των θυματων της εκρηξης που σημειωθηκε στο αεροδρομιο της Λαχορης στο Πακισταν. Η εκρηξη σημειωθηκε στην αιθουσα επισημων του αεροδρομιου και μεχρι στιγμης καμια οργανωση δεν εχει αναλαβει την ευθυνη. Μια αλλη εκρηξη σημειωθηκε στην αγορα της πολης Σαργκοντα, με αποτελεσμα να τραυματισθουν οκτω ατομα. Συμφωνα με την αστυνομια εξερραγη αυτοσχεδιος εκρηκτικος μηχανισμος, που ηταν τοποθετημενος σε τσαντα.

Πανω απο 1. 200 ανδρες των κυβερνητικων δυναμεων και περιπου 130 ανταρτες εχουν χασει τη ζωη τους το τελευταιο τετραημερο στη Σρι Λανκα απο επιθεσεις των ανταρτων Ταμιλ, εναντιον βασης του τακτικου στρατου στα βορειοανατολικα της χωρας, οπου συνεχιζονται οι σκληρες μαχες.

Στην Τουρκια η αστυνομια συνελαβε 250 ατομα, στη διαρκεια συγκρουσεων αναμεσα στις δυναμεις ασφαλειας και διαδηλωτων μετα το θανατο του 25χρονου πολιτικου κρατουμενου, Αιγκουν Ουγκουρ, απο απεργια πεινας στις φυλακες της Κωνσταντινουπολης. Την αποκατασταση των δημοκρατικων ελευθεριων, τον αμεσο τερματισμο των πολιτικων διωξεων και την αποδοχη των αιτηματων των φυλακισμενων απεργων πεινας, ζητει με υπομνημα του προς την τουρκικη κυβερνηση, το Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδας.

Πανω απο εξι χιλιαδες ατομα εχουν προσβληθει απο τροφικη δηλητηριαση, που οφειλεται στο μυστηριωδη βακιλλο 0-157, την προελευση του οποιου δεν καταφεραν ακομη να εντοπισουν οι Ιαπωνες γιατροι. Δυο μικρα κοριτσια χαροπαλευουν, ενω σε σοβαρη κατασταση βρισκονται 26 ατομα στην πολη Σανκαι.

Μια νεα μεθοδο που δινει ελπιδες στους στειρους ανδρες, εφαρμοζουν επιστημονες στην Αυστραλια. Με τη μεθοδο γινεται βιοψια στους ορχεις του ανικανου να εκσπερματωσει ανδρα και αφαιρουν ενα ζωντανο μικροσκοπικο ιστο, απο τον οποιο μετα απο μικροσκοπικη ερευνα, εντοπιζουν και απελευθερωνουν το κρυμμενο σπερμα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενας στους επτα Ελληνες οδηγους, που υποβαλλονται σε αλκοτεστ απο την Τροχαια, καταλαμβανονται να οδηγουν μεθυσμενοι. Στο επταημερο,15 με 21 Ιουλιου, η τροχαια εκανε ελεγχο αλκοτεστ σε 705 οδηγους και βρηκε μεθυσμενους τους 103 οδηγους. Η Τροχαια εχει συγκροτησει ειδικα συνεργεια αλκοτεστ τα οποια και ελεγχουν και νουθετουν τους οδηγους αλλα μεχρι τωρα δεν φαινεται να συμμορφωνονται ολοι.

Το αιτημα των συνταξιουχων δικαστικων για αναδρομικη αυξηση του εφαπαξ, αποτελει προκληση προς το κοινο αισθημα, αλλα και ναρκη στο Ταμειο Προνοιας Δημοσιων Υπαλληλων, δηλωσε ο Προεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιαννης Κουτσουκος. Οι 300 συνταξιουχοι δικαστες διεκδικουν, μεσω δικαστικων αποφασεων αναδρομικες αυξησεις στο εφαπαξ τους, συνολικου υψους τριων δις. δρχ. Αν το αιτημα γινει δεκτο, ανοιγει, κατα την ΑΔΕΔΥ, ο δρομος και για αλλους κλαδους, και γινεται ορατος ο κινδυνος να εξαντληθουν τα αποθεματικα του Ταμειου.

Αλλη μια μαχη κερδισαν οι ειδικες υπηρεσιες της αστυνομιας, στον πολεμο κατα των εμπορων ναρκωτικων. Ανδρες της υπηρεσιας διωξης ναρκωτικων εξαρθρωσαν τουλαχιστον πεντε σπειρες διακινησης ναρκωτικων ουσιων και κατεσχεσαν 9,5 κιλα κοκαινης και ηρωινης. Απο σπειρα που συνεληφθη στο λιμανι του Πειραια κατασχεθηκαν 8 κιλα κοκαινης, που προοριζονταν για την ελληνικη αγορα. Σημειωνεται οτι τον περασμενο Απριλιο κατασχεθηκαν 103 κιλα κοκαινης, σε κοντεινερ στον Πειραια και αλλα 14 κιλα στα Καμμενα Βουρλα.

Στη Βουλγαρια βρισκεται, πιθανοτατα, η ακρη του νηματος των δυο βομβιστικων επιθεσεων, τον περασμενο Φεβρουαριο και το Πασχα, εναντιον ελληνικων επιβατικων αμαξοστοιχιων που εκτελουσαν δρομολογιο απο τη Σοφια προς τη Θεσσαλονικη. Οι ερευνες των βουλγαρικων αρχων, που εσπευσαν να συνδραμουν τις προσπαθειες της ελληνικης πλευρας μετα απο σχετικο αιτημα, εχουν προχωρησει και οπως δηλωσε σημερα στη Θεσσαλονικη ο Βουλγαρος υπουργος Δικαιαοσυνης κ. Βλαντεν Τσεβερνιακωφ, συντομα προκειται να γινουν συλληψεις για τη μια βομβιστικη ενεργεια. Το πρωι, κοινη διακηρυξη για συνεργασια στην προοπτικη της δημιουργιας ενιαιου βαλκανικου νομικου χωρου υπεγραψαν οι υπουργοι δικαιοσυνης της Ελλαδας της Βουλγαριας και της Ρουμανιας, Ευαγγελος Βενιζελος, Βλαντεν Τσεβερνιανκωφ και Γαβριηλ- Ιωσηφ Γκουσμπαγιαν στο πλαισιο της διημερης συναντησης που ειχαν το Σαββατοκυριακο στη Χαλκιδικη.

Νεες προκλητικες δηλωσεις του Προεδρου της Τουρκιας, Σουλειμαν Ντεμιρελ, αυτη τη φορα περιλαμβανονται σε μηνυμα του προς τον τουρκοκυπριο Ραουφ Ντενκτας που απεσταλη με αφορμη την 22η επετειο της Τουρκικης εισβολης στην Κυπρο. Στο μηνυμα του ο Ντεμιρελ Χαρακτηριζει την Τουρκια ως εγγυηση για ηρεμια και σταθεροτητα στην Κυπρο και τη Μεση Ανατολη και αναφερει οτι αποτελεσμα της εισβολης ηταν η διασφαλιση της ηρεμιας, της σταθεροτητας και της ασφαλειας στην Κυπρο και την περιοχη. Προσθετει οτι για να οδηγηθει το Κυπριακο σε λυση, απαιτειται πολιτικη βουληση και η συγκαταθεση και των δυο πλευρων.

Στον Εισαγγελεα οδηγηθηκαν σημερα οι εξι συλληφθεντες δραπετες των φυλακων Αλικαρνασσου, Δημητρης Αγαπητος, Λεωνιδας Γκικας, Δημητρης Προεστος, Ηλιας Καραγκουνης, Δημητρης Μαικακης και Νικος Βλαχογιαννης. Στο μεταξυ συνεχιζονται χωρις ομως αποτελεσμα, οι ερευνες της Αστυνομιας για τη συλληψη του φερομενου ως εγκεφαλου της αποδρασης Βαγγελη Σκελιανακη καθως και του Δημητρη Λιαρμακοπουλου. Παραλληλα αρχισε ερευνα και διεξαγονται ανακρισεις για το πως μπηκαν μεσα στη φυλακη τα οπλα. Συμφωνα με πληροφοριες, το οπλο ειχε δοθει στον Σελιανακη, ο οποιος δεν το ειχε στο κελι του, αλλα το ειχε φυλαξει σε κελι αλλου κρατουμενου. Οι κατοικοι της περιοχης Αλικαρνασσου ειναι αναστατοι με την αποδραση των κρατουμενων και τις σκηνες αστυνομικης ταινιας που εζησαν το Σαββατο. Οι κατοικοι ζητουν να φυγουν οι φυλακες απο την Αλικαρνασσο και να μεταφερθουν σε αλλο σημειο, υποστηριζοντας οτι καθημερινα ζουν με το φοβο στην περιοχη τους.

Δεκαπεντε Πακιστανοι λαθρομεταναστες συνεληφθησαν απο ανδρες του Λιμεναρχειου Σουδας Χανιων ενω ειχαν επιβιβασθει στο πλοιο ΑΠΤΕΡΑ με σκοπο να αναχωρησουν για τον Πειραια. Οπως δηλωσε ο Λιμεναρχης Σουδας, κ. Βασιλακης, οι Πακιστανοι εντοπισθηκαν σε ομαδες δυο και τριων ατομων να κυκλοφορουν στο λιμανι της Σουδας εχοντας εισιτηριο για το πλοιο της γραμμης. Η παρουσια τους κινησε την υποψια των Λιμενικων που τους συνελαβαν, οταν ολοι ειχαν επιβιβαστει στο πλοιο, μετα απο διακριτικη παρακολουθηση. Απο τις πρωτες ενδειξεις προεκυψε οτι αγνωστο πλοιο τους εφερε και τους αποβιβασε με την βοηθεια ταχυπλοου σκαφους σε βραχωδη ακτη της βορειας Κρητης. Συμφωνα με τα οσα υποστηριξαν στην προανακριση οι λαθρομεταναστες εφθασαν στην Κρητη αφου επιβιβαστηκαν στο αγνωστο πλοιο απο λιμανι βορεια της Κωνσταντινουπολεως.

Τριημερη περιοδεια στην Κρητη αρχιζει απο αυριο η γενικη γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, η οποια θα εχει συναντησεις με τοπικους φορεις και θα μιλησει σε εκδηλωσεις οπαδων του κομματος της. Το πρωι η κυρια Παπαρηγα επισκεφθηκε τα κεντρικα γραφεια των ΕΛΤΑ, οπου συζητησε με τους εργαζομενους για τα προβληματα που τους απασχολουν.

Υπο ελεγχο τεθηκε το πρωι απο ανδρες της δασικης υπηρεσιας και δασοπυροσβεστες η πυρκαγια που εκδηλωθηκε σε δασικη εκταση στο Γαργηττο Πεντελης. Στις προσπαθειες κατασβεσης της φωτιας ελαβαν μερος και 4 πυροσβεστικα αεροσκαφη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λεωνιδας Σαμπανης, χαρισε στη χωρα μας το πρωτο της μεταλλιο στους Ολυμπιακους αγωνες της Ατλαντα. Ο Βορειοηπειρωτης αθλητης κατεκτησε το ασημενιο μεταλλιο αφου σηκωσε 137,5 κιλα στο αρασε, 167,5 στο ζετε και 305 στο συνολο, σημειωνοντας παραλληλα νεο πανελληνιο ρεκορ. Το χρυσο μεταλλιο πηρε ο Κινεζος Τανγκ με 307,5 κιλα, σημειωνοντας νεο παγκοσμιο ρεκορ, και το χαλκινο ο Βουλγαρος Νικολαι Πεσαλοφ με 302,5 κιλα.

Μια ακομη μεγαλη Ελληνικη στιγμη θα ειναι η αποψινη μαχη του Βαλεριου Λεωνιδη με τον περιφημο Ναιμ Σουλειμανογλου για την κατακτηση του χρυσου μεταλλιου στα 64 κιλα της Αρσης Βαρων. Στην ιδια κατηγορια μετεχει και ο Γιωργος Τζελιλης. Την αναμετρηση θα μεταδωσει η ΕΤ1 στις 10 το βραδυ.

Η εθνικη μας ομαδα μπασκετ των ανδρων , στον δευτερο αγωνα της για τον Β' ομιλο των Ολυμπιακων Αγωνων, που γινονται στην Ατλαντα, νικησε 89-87 την αντιστοιχη της Βραζιλιας και πετυχε την πρωτη νικη της. Στο ημιχρονο οι αντιπαλοι ηταν ισοπαλοι 54-54.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε υποτονικο κλιμα πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγες στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου. Ο Γενικος δεικτης τιμων σημειωσε μικρη υποχωρηση σε ποσοστο 0,12%, κλεινοντας στις 896,07 μοναδες. Κατακορυφη υποχωρησε παρουσιασε ο ογκος των συναλλαγων σε σχεση με την Παρασκευη και η αξια τους ανηλθε στα 3,5 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,38%, Ασφαλειες ανοδος 1,15%, Ληζινγκ πτωση 1,13%, Επενδυσεις ανοδος 1,22%, Κατασκευες πτωση 1,62%, Βιομηχανιες πτωση 0,35%, Διαφορες πτωση 0,68%, Συμμετοχων πτωση 0,66%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας σημειωσε οριακη υποχωρηση σε ποσοστο 0,07%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλωδεις βοριαδες στο Αιγαιο και οι σχετικα χαμηλες θερμοκρασιας, θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου, ο οποιος θα ειναι αστατος με τοπικες νεφωσεις αλλα και βροχες στη Θεσσαλια, Μακεδονια και Θρακη. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι ασθενεις μεχρι μετριοι και στ'ανατολικα πολυ ισχυροι μεχρι θυελλωδεις.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 15 με 27 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 17 με 31 και στα νησια 22 με 28. Λιγες νεφωσεις, ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 19 με 31 και 18 με 27 αντιστοιχα, θα εχουν
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Tuesday, 23 July 1996 - 0:24:04