Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 11)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κλειστο μεχρι και την Τεταρτη το Χρηματιστηριο, μετα την αναταραχη που προκληθηκε απο το κανονι της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.
  • Εκτακτη συγκληση του πολιτικου συμβουλιου αποφασισε ο Μιλτιαδης Εβερτ, που συνεχιζει να δεχεται πυρα των εσωκομματικων αντιπαλων του. Δεν θα παραστω διαμηνυσε ο Κωνσταντινος Μητσοτακης. Δεν φοβαμαι διαγραφες δηλωνει ο Πετρος Τατουλης.
  • Ριζικες αλλαγες στο νομο περι ναρκωτικων εξηγγειλε ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος. Νεα ναρκωτικη ουσια που κυκλοφορει σε μπαρ, αποκαλυψε αστυνομικη ερευνα.
  • Ο προυπολογισμος επι ταπητος σε κυβερνητικα και κομματικα οργανα. Αυριο κυβερνητικη επιτροπη, την Πεμπτη υπουργικο συμβουλιο, την Παρασκευη κοινη συνεδριαση Κοινοβουλευτικης Ομαδας και Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ.
  • Νεα επιχειρηση προσεγγισης του ναυαγιου του ΚΩΣΤΑΚΟΣ εκανε η ομαδα των ειδικευμενων δυτων. Αναζητειται πυραυλος που αποκοπηκε απο το σκαφος μετα την προσκρουση του με το ΣΑΜΑΙΝΑ.
  • Την Τεταρτη θα απολογηθει η Βασιλικη Βαλεοντη που κατηγορειται για το θανατο του μολις επτα μηνων μωρου της.
  • Ποινικη διωξη κατα παντος υπευθυνου ασκησε ο εισαγγελεας για τα επεισοδια μεταξυ καταστηματαρχων και εμπορουπαλληλων για το ωραριο.
  • Σταγονα στον ωκεανο η ανθρωπιστικη βοηθεια του ΟΗΕ προς το ενα εκατομμυριο προσφυγες του ανατολικου Ζαιρ.
  • Πανω απο 2. 500 ατομα ενδεχεται να εχουν χασει τη ζωη τους στη νοτια Ινδια απο τον κυκλωνα που επληξε την περιοχη.
  • Τουρκοι εισαγγελεις αρχισαν ερευνες για τις δηλωσεις δημαρχου οτι το λαικο κρατος θα δωσει τη θεση του σ'ενα νεο ισλαμικο καθεστως.


ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα, εκτος απο τα δυτικα οπου προβλεπονται νεφωσεις, ενω τις πρωινες ωρες θα σημειωθουν τοπικες ομιχλες. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι στα ανατολικα ασθενεις και στα δυτικα μετριοι μεχρι ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 6 με 20 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 9 με 23 και στα νησια 13 με 22 βαθμους Κελσιου. Λιγες νεφωσεις, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 11 με 22 και 7 με 19 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλειστο μεχρι και την Τεταρτη θα παραμεινει το Χρηματιστηριο Αθηνων, μεχρι να εκκαθαριστουν πληρως οι συναλλαγες ωστε να ξεκινησουν απο μηδενικη βαση. Συμφωνα με πληροφοριες αλλες οχτω χρηματιστηριακες εταιριες, εμπλεκονται στην υποθεση της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ, το ανοιγμα της οποιας ανερχεται σε 2,6 δις δρχ. Στην πρωινη συνεδριαση του Συνδεσμου μελων του Χρηματιστηριου εληφθησαν τρεις αποφασεις που αφορουν προτασεις για την πληρη εκκαθαριση των συναλλαγων σε χρημα και σε μετοχες εως την Τεταρτη, να τοποθετηθουν ελεγκτες σε ολες τις χρηματιστηριακες εταιριες και να γινει συμψηφισμος των συναλλαγων απο τις 30. 10 εως σημερα. Αργα το βραδυ, αναμενεται νεα γενικη συνελευση των χρηματιστων, στην οποια θα γινει αποτιμηση των αποτελεσματων της συναντησης χρηματιστων και προεδρου του Χρηματιστηριου. Ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Εθνικης Οικονομιας, Αποστολος Φωτιαδης, δηλωσε οτι κυριο μελημα της κυβερνησης ειναι η επαναλειτουργια του Χρηματιστηριου με πληρη εκκαθαριση των συναλλαγων, ενω ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι δεν υπαρχει ευθυνη της κυβερνησης και αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο ληψης προσθετων νομοθετικων μετρων. Απο την πλευρα της η Νεα Δημοκρατια ζητα τον πληρη ελεγχο ολων των χρηματιστηριακων εταιριων και την αποβολη οσων εχουν εμπλακει στο σκανδαλο της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Σε νεα φαση οξυνσης βρισκεται η Νεα Δημοκρατια και το κλιμα που επικρατει στη Ρηγιλλης ειναι ιδιαιτερα βαρυ, καθως το μορατοριουμ που συμφωνηθηκε την περασμενη εβδομαδα, κρατησε μονο τρεις ημερες, αφου ο Μιλτιαδης Εβερτ συνεχιζει να δεχεται τα πυρα των εσωκομματικων του αντιπαλων. Ο προεδρος του κομματος συγκαλεσε για αυριο εκτακτως το πολιτικο συμβουλιο, ενω δεχεται εισηγησεις για πειθαρχικες διωξεις. Το θολο πολιτικο τοπιο δημιουργηθηκε απο τη συνεντευξη της Ντορας Μπακογιαννη, που εξεφρασε την ευχη να παραιτηθει ο κ. Εβερτ πριν απο το συνεδριο, τη δηλωση του Πετρου Τατουλη οτι το προβλημα θα λυθει με την αποχωρηση του σημερινου προεδρου και την αποψη του Νικου Κακκαλου οτι η υποψηφιοτητα Εβερτ στο συνεδριο θα δημιουργουσε προσθετα προβληματα. Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης σε γραπτη δηλωση του αναφερει οτι αυτο που προεχει ειναι να διατηρησουμε την ψυχραιμια μας, ωστε ν' ανοιξει ο δρομος για ενα τιμιο και αντιπροσωπευτικο συνεδριο, εκτιμα οτι η αυριανη εκτακτη συγκληση του Πολιτικου Συμβουλιου δεν συνεισφερει προς την κατευθυνση αυτη και δεν κρινει σκοπιμο να παραστει. Ο καθενας σταθμιζει και αναλαμβανει τις ευθυνες του, απαντησε στον κ. Μητσοτακη ο εκπροσπωπος του κομματος κ. Παυλοπουλος. Ο Πετρος Τατουλης που κληθηκε απο τον γραμματεα της Κοινοβουλευτικης ομαδας Γιωργο Παναγιωτοπουλο να δωσει διευκρινισεις, δηλωσε οτι δεν φοβαται τις διαγραφες. Εκκληση να πεσουν οι τονοι απηυθυνε και ο Στεφανος Μανος, ενω ο Κωστας Καραμανλης σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ δεν αποκλειει το ενδεχομενο να ειναι υποψηφιος για την ηγεσια του κομματος στο συνεδριο και αναφερει πως κριση στο κομμα πρεπει να αντιμετωπισθει οριστικα, αμετακλητα και με προοπτικη. Σε δημοσκοπηση που εγινε απο την εταιρια ΠΡΨ για λογαριασμο της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ, εμφανιζεται ο Δημητρης Αβραμοπουλος, ως καταλληλοτρος αρχηγος του κομματος με ποσοστο 27,9% και ακολουθουν ο Κωνσταντινος Μητσοτακης με 18,3% και οι Γιωργος Σουφλιας και Μιλτιαδης Εβερτ με 15%

Στην τελικη ευθεια βρισκονται οι διαδικασιες εγκρισης του προυπολογισμου, τα μεγεθη του οποιου θα απασχολησουν τα κυβερνητικα και κομματικα οργανα. Αυριο συνεδριαζει η Κυβερνητικη Επιτροπη και την Πεμπτη το Υπουργικο Συμβουλιο, ενω την Παρασκευη και το Σαββατο θα γινει η κοινη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης ομαδας και της Κεντρικης επιτροπης του ΠΑΣΟΚ, με θεμα την οικονομικη πολιτικη για το νεο ετος. Εντος της εβδομαδας αναμενεται να κατατεθουν στη Βουλη τα νομοσχεδια για καταργηση φοροαπαλλαγων και τον περιορισμο των δαπανων του δημοσιου. Η ΑΔΕΔΥ αποφασισε σημερα την κηρυξη 24ωρης απεργιας για τις 28 Νοεμβριου, χαρακτηριζοντας απαραδεκτο τις προτασεις της κυβερνησης για το νεο μισθολογιο και ερχεται σε πληρη διασταση με το τις θεσεις των δημοσιων υπαλληλων. Συμφωνα με την ΑΔΕΔΥ με τις προτασεις αυτες, ενας σημαντικος αριθμος υπαλληλων δεν προκειται να παρει καμμια αυξηση, ουτε καν το διορθωτικο ποσο του 3%.

Την αποφαση της κυβερνησης να ανελκυστει η πυραυλακατος ΚΩΣΤΑΚΟΣ διατυπωσε ο υπουργος εθνικη αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος. Συμφωνα με πληροφοριες η ηγεσια του υπουργειου Εθνικης Αμυνας ειναι διατεθειμενη να ζητησει ακομη και τη συνδρομη ξενης εταιριας, προκειμενου να προχωρησει στη μεγαλυτερη επιχειρηση ανελκυσης πλοιου. Απο το μεσημερι βρισκεται σε εξελιξη νεα καταδυση του δυτη Κωστα Θωκταριδη και της ομαδας του, προκειμενου να εντοπισουν τους τεσσερις αγνοουμενους υπαξιωματικους και να παρουν απορρητα εγγραφα. Την ιδια ωρα το ειδικο ρομποτ συνεχιζει τις ερευνες για τον εντοπισμο ενος εκ των πυραυλων, τυπου ΠΕΓΚΟΥΙΝ, που αποκοπηκε απο το σκαφος κατα την προσκρουση με το επιβατηγο πλοιο ΣΑΜΑΙΝΑ. Την Τεταρτη θα συνεδριασει υπο την προεδρια του πρωθυπουργου το ΚΥΣΕΑ, για να συζητησει το εξοπλιστικο προγραμμα των ενοπλων δυναμεων.

Συμφωνο φιλιας και συνεργασιας αναμεσα στην Ελλαδα και την Ουκρανια υπεγραψαν το μεσημερι στο Μεγαρο Μαξιμου ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης και ο προεδρος της Ουκρανιας Λεονιντ Κουτσμα, ο οποιος πραγματοποιει επισημη επισκεψη στη χωρα μας. Μετα τη συναντηση ο Ουκρανος προεδρος δηλωσε οτι συναντησε την πληρη υποστηριξη της ηγεσιας της Ελλαδας στα θεματα που συζητηθηκαν και τα οποια αφορουν στα προβληματα της περιοχης, στις ρωσοουκρανικες σχεσεις, στην πορεια της Ευρωπαικης Ενωσης, αλλα και στην επικειμενη διευρυνση του ΝΑΤΟ. Ο προεδρος της Ουκρανιας, ο οποιος συναντηθηκε και με τον Προεδρο της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο, καλεσε τον Πρωθυπουργο να επισκεφθει συντομα τη χωρα του.

Την καταργηση η μειωση των διαταξεων που προβλεπουν τη μειωση των ποινων που επιβληθηκαν σε εμπορους ναρκωτικων, μετα την αναταραχη που προκληθηκε με αποφασεις δευτεροβαθμιων δικαστηριων, εξηγγειλε ο υπουργος Δικαιοσυνης, ωστε να αποκατασταθει η ευνομια στην πολιτεια. Ο κ. Γιαννοπουλος ειπε οτι για το θεμα της μειωσης των ποινων εμπορων ναρκωτικων απο το Εφετειο, εστειλε παραγγελια στον Εισαγγελεα του Αρειου Παγου να μελετησει το θεμα για την ασκηση αιτησης αναιρεσης στον Αρειο Παγο. Οι σχετικες διαταξεις ειχαν θεσπιστει επι υπουργιας Ευαγγελου Βενιζελου. Ο κ. Γιαννοπολος τονισε οτι δεν ειναι δυνατον εμπορος ναρκωτικων που ειναι και χρηστης να τιμωρειται σε βαθμο πλημμεληματος.

Και μιας και περι ναρκωτικων ο λογος... Χασις, χαπια εκσταση και διαφορες αμφεταμινες μεταξυ των οποιων η ισχυροτερη ειναι η κεταμινη, διακινουντο απο το κεντρο Αβαντ-Γκαρντ, κυριως σε νεαρα ατομα. Ως υπευθυνοι συνεληφθησαν ο μπαρμπαν του κεντρου Μιχαλης Τσαταλιος 38 ετων και ο ιδιοκτητης του κεντρου Κωστας Τσελετης 33 ετων. Παραλληλα, η αστυνομια εχει προβει στις απαραιτητες ενεργειες για να αφαιρεθει απο τον ιδιοκτητη του καταστηματος η αδεια λειτουργιας του κεντρου. Μια ακομα επιτυχια ειχε η αστυνομια που εξαρθρωσε πενταμελη σπειρα τα μελη της οποιας διακινουσαν σημαντικες ποσοτητες ηρωινης σε τοξικομανεις στις περιοχες, Βαρκιζα, Ηλιουπολης,

Χρηστος Καπωνης, 41 ετων, που ειχε συλληφθει το '95 απο τις τουρκικες αρχες για υποθεση διακινησης οχτω κιλων ηρωινης. Επισης, συνεληφθησαν ως μελη της σπειρας οι Γιωργος Σιγαλας 39 ετων, ο Γιωργος Καταβελακος, 39 ετων, ο Γερασιμος Μουρικης, 41 ετων, και ο Χαραλαμπος Νασιωτης, 42 ετων, ενω καταζητουνται οι Φεζι Χαζαν και Ντουραν Εντι που κατα την Αστυνομια πρεπει να βρισκονται στην Τουρκια.

Τετρακοσια γραμμαρια κοκαινης, ειχε κρυμμενα σε εσωτερικη τσεπη του μπουφαν του, ο Βασιλειος Νιαρος, 44 χρονων κατοικος Αθηνων. Τα ναρκωτικα εντοπισαν υπαλληλοι της Μοναδας Διωξης Ναρκωτικων του Τελωνειου Κακαβιας, μετα απο ελεγχο που εκαναν στον Νιαρο, που ειχε επιβιβαστει στο λεωφορειο της γραμμης Κακαβιας - Ιωαννινων. Ο Νιαρος συνεληφθη και οδηγηθηκε στον εισαγγελεα Ιωαννινων.

Την Τεταρτη θα απολογηθει η Βασιλικη Βαλεοντη, συζυγος του ιερωμενου στον Καλαμο Αττικης, που κατηγορειται για ανθρωποκτονια απο προθεση σχετικα με το θανατο απο πνιγμο του παιδιου της. Κατα την προσαγωγη της σημερα στον ανακριτη, αρνηθηκε να πει οτιδηποτε. Ο συζυγος της περιοριστηκε να πει οτι προκειται για ατυχημα.Η ιαροδικαστικη εκθεση αναφερει οτι ο θανατος του παιδιου οφειλεται σε πνιγμο και οχι σε αλλη κακωση.

Ποινικη διωξη κατα παντος υπευθυνου ασκησε ο προισταμενος της εισαγγελιας πρωτοδικων, για παρανομη βια μετα τα επεισοδια που σημειωθηκαν το περασμενο Σαββατο, στην αντιπαραθεση καταστηματαρχων εμπορουπαλληλων για το διευρυμενο ωραριο στην Κηφισια στο Κολωνακι και τη Γλυφαδα. Παραλληλα εδωσε εντολη να διενεργηθει προανακριση για να εντοπιστουν αυτοι που δημιουργουν τα επεισοδια.

Στον Εισαγγελεα Ναυπλιου οδηγηθηκε η ιδιοκτητρια του λουνα παρκ στο οποιο ενα 9χρονο κοριτσακι εχασε τη ζωη του απο ηλεκτροπληξια τη στιγμη, που ακουμπησε τα μεταλλικα προστατευτικα καγκελα ενος παιχνιδιου.

Τεθηκε υπο ελεγχο η μεγαλη πυρκαγια που ειχε εκδηλωθει πριν εξι μερες στο Παγγαιο, κοντα στην κοινοτητα της Νικησιανης. Αποτεφρωθηκε μεγαλο τμημα δασους οξιας. Συνεργεια δασοπυροσβεσης παραμενουν στην περιοχη, για να αποτρεψουν τυχον αναζωπυρωση της φωτιας. Προανακριση για τα αιτια της πυρκαγιας διενεργει το δασαρχειο της Καβαλας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο διεθνη χωρο στρεφεται τωρα η προσοχη της Επιτροπης Διεκδικησης των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004 , μετα την επισκεψη της επιτροπης αξιολογησης της ΔΟΕ στην Αθηνα. Αντιπροσωπεια της Επιτροπης Διεκδικησης του Αθηνα 2004, βρισκεται στην πολη Κανκουν του Μεξικου, οπου πραγματοποιειται η συνελευση της Ενωσης Εθνικων Ολυμπιακων Επιτροπων, η οποια αποτελειται απο 197 μελη. Η προεδρος της Επιτροπης Διεκδικησης κ. Γιαννα Αγγελοπουλου - Δασκαλακη , θα παρουσιασει τα βασικα σημεια του φακελλου της υποψηφιοτητας της Αθηνας το Σαββατο.

Σε αγωνες για την 7η ημερα του πρωταθληματος ποδοσφαιρου της Β' εθνικης κατηγοριας, σημειωθηκαν τα εξης αποτελεσματα: Δοξα Βυρωνα - Πανιωνιος 1-1, ΕΑΡ - Πανελευσινιακος 3-0

Ικανοποιημενοι απο το βαθμο που πηραν στο Ζαγκρεμπ απο την Κροατια δηλωσαν οι παικτες της εθνικης μας ομαδας ποδοσφαιρου, που επεστρεψαν τα ξημερωματα στην Αθηνα. Παραλληλα, εμφανισθηκαν προσγειωμενοι γνωριζοντας οτι ο δρομος προς το Μουντιαλ '98, ειναι ακομη μακρυς και δυσκολος. Απο την πλευρα του, ο ομοσπονδιακος προπονητης Κωστας Πολυχρονιου, δηλωσε μετα το 1-1 του σταδιου Μαξιμιρ, οτι η μαχη για την προκριση στα τελικα του Μουντιαλ ειναι ακομη ανοικτη. Το τερμα του αντιπροσωπευτικου μας συγκροτηματος πετυχε ο Ντεμης Νικολαιδης στο 9-ο λεπτο της συναντησης, ενω δευτερολεπτα πριν το τελος του πρωτου ημιχρονου, ισοφαρισε ο Σουκερ, διαμορφωνοντας και το τελικο σκορ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταγονα στον ωκεανο ειναι η ανθρωπιστικη βοηθεια που απεστειλε σημερα ο ΟΗΕ στο ανατολικο Ζαιρ, καθως δεν επαρκει να καλυψει τις αναγκες του ενος εκατ. προσφυγων που αργοπεθαινουν απο πεινα, διψα και επιδημιες. Ειναι αμφιβολο εαν οι διεθνες οργανωσεις προλαβουν να σταματησουν την μεγαλυτερη ανθρωπινη τραγωδια, παραμεριζοντας πολιτικες σκοπιμοτητες και γραφειοκρατια. Οι ανταρτες Τουτσι δεν εδωσαν αδεια προσβασης σε δυο ομαδες του ΟΗΕ να μεταβουν στον καταυλισμο Μουγκουνγκα, κοντα στη Γκομα, ο οποιος φιλοξενει 400. 000 προσφυγες και βρισκεται υπο τον ελεγχο των εξτρεμιστικων ενοπλων ομαδων των Χουτου. Ωστοσο, η κυβερνηση του Ζαιρ ανακοινωσε οτι θα θεωρησει προδοσια, οποιαδηποτε συμφωνια αναμεσα σε ανθρωπιστικες οργανωσεις και ανταρτες Τουτσι. Την ιδια ωρα, οι Ηνωμενες Πολιτειες και η Βρετανια δισταζουν να στειλουν στρατιωτικη βοηθεια, κατι που εχει προτεινει εδω και μερες η Γαλλια και οπως φαινεται ασπαζεται και η Ισπανια.

Τραγωδια ομως επικρατει και στο κρατιδιο του Αντρα Πραντες, στη νοτια Ινδια, οπου εκφραζονται φοβοι οτι πανω απο 2. 500 ατομα εχουν χασει τη ζωη τους απο τον κυκλωνα που επληξε την περασμενη εβδομαδα την περιοχη. Ολοκληρα χωρια εχουν ισοπεδωθει, καθως τον κυκλωνα συνοδευε ανεμος που επνεε με ταχυτητα 200 χιλιομετρα την ωρα, ενω προκληθηκαν παλιρροικα κυματα υψου τριων μετρων στον κολπο της Βεγγαλης. Πανω απο 200. 000 ατομα εχουν μεταφερθει σε στρατοπεδα οπου τους παρεχεται βοηθεια.

Ερευνες αρχισαν σημερα στην Τουρκια εισαγγελεις σχετικα με τις δηλωσεις του ισλαμιστη δημαρχου της Καισαρειας, Σουκρου Καρατεπε, οτι ειναι απλα θεμα χρονου να δωσει το λαικο κρατος τη θεση του σε ενα ισλαμικο καθεστως δικαιοσυνης. Την ιδια ωρα, η νεα υπουργος εσωτερικων Μεραλ Ακσενερ, που διαδεχθηκε τον παραιτηθεντα Μεχμετ Αγκαρ, εξαιτιας ενος σκανδαλου με μαφιοζους και πολιτικους, υποσχεθηκε να παταξει το οργανωμενο εγκλημα. Αυριο, η Βουλη θα εξετασει τους δεσμους αναμεσα στο κρατος και το οργανωμενο εγκλημα και παραλληλα, θα ψηφισει κατα ποσον το θεμα να αναλαβει ειδικη εξεταστικη επιτροπη.

Συναντηση με τον αιγυπτιο προεδρο, Χοσνι Μουμπαρακ και τον αμερικανο υπουργο εξωτερικων, Ουορεν Κριστοφερ, εχει αποψε στο Καιρο ο παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ, ενοψει της οικονομικης διασκεψης για τη Μεση Ανατολη, οι εργασιες της οποιας αρχιζουν αυριο στην αιγυπτιακη πρωτευουσα. Οι προοπτικες ωστοσο δεν ειναι και τοσο ευοιωνες καθως χθες, σημειωθηκε αλλη μια αποτυχια για την αρση του αδιεξοδου στις ισραηλινο-παλαιστινιακες σχεσεις, κατα την διαρκεια τηλεφωνικης συνδιαλεξης του ισραηλινου πρωθυπουργου, Μπεντζαμιν Νετανιαχου και του Γιασερ Αραφατ.

Απο το Τουρκμενισταν αρχισε την περιοδεια του ο ρωσος υπουργος εξωτερικων, Γεβγενι Πριμακοφ, στην Ασια κατα την διαρκεια της οποιας θα επισκεφθει την Ιαπωνια και την Κινα. Στη ρωσικη δημοκρατια της της Ινγκουσετιας, αγνωστα παραμενουν τα αιτια της δολοφονιας του υπουργου Δημοσιας Ταξης μπροστα στο σπιτι του, στη πρωτευουσα Ναζραν.

Επεισοδια σημειωθηκαν στην βορειοανατολικη Βοσνια, οταν μουσουλμανοι προσφυγες προσπαθηκαν να επιστρεψουν στις εστιες τους, στο Κοραι. Οι Σερβοι τους υποδεχθηκαν με πυροβολισμους με αποτελεσμα οι δυναμεις του ΝΑΤΟ να αποκλεισουν την περιοχη. Συμφωνα με δηλωσεις αξιωματουχου του ΟΗΕ, δεν εχουν ακομα ολοκληρωθει ολες οι


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Tuesday, 12 November 1996 - 2:59:55