Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-11-21

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο θα περιέρχονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ολοκληρώνονται απόψε στο Λουξεμβούργο οι διήμερες εργασίες του εκτάκτου συμβουλίου κορυφής για την απασχόληση. Στο κείμενο θα καταγράφονται οι κατευθυντήριες γραμμές που συμφωνήθηκαν, οι οποίες όμως δεν θα είναι δεσμευτικές για κάθε κράτος - μέλος και θα δίνεται έμφαση στην απασχόληση των νέων ηλικίας 18-27 ετών, αλλά και μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους. Στο σχέδιο της προεδρίας περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για χρηματοδοτική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και των διευρωπαϊκών δικτύων, με 10 δις εκιού. Η παροχή από τον κοινοτικό προϋπολογισμό 450 εκατ. εκιού για τα επόμενα τρία χρόνια και η χρηματοδότηση, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μακροπρόθεσμων σχεδίων αστικής ανασυγκρότησης με έμφαση στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι οι προτάσεις αυτές ικανοποιούν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Εκτός από την απασχόληση το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε και στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο πρωθυπουργός, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, διατύπωσε την αντίθεση της Αθήνας στη συμμετοχή της Τουρκίας, στο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής του Δεκεμβρίου, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν οι υπό ένταξη χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι θα πρέπει η Τουρκία να ικανοποιήσει τους τρεις όρους που έχει θέσει το συμβούλιο υπουργών εξωτερικών, δηλαδή να αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, να αποσύρει τις απειλές για χρήση βίας και να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού. Μετά την εξέλιξη αυτή, το θέμα παραπέμφθηκε να συζητηθεί εκ νέου στο συμβούλιο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειεας, μετά την απόφαση των γιατρών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού χαρακτήρισαν θετικές τις απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης για ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων. Αντίθετα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι και την προσεχή Τετάρτη τις κινητοποιήσεις τους, εκτιμώντας ώς μη ικανοποιητικές τις προτάσεις του υφυπουργού οικονομικών.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, ενόψει της υπουργικής συνόδου του Δεκεμβρίου, εξετασθηκε σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο μεταξύ των ηγεσιών των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών. Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Πάγκαλος δήλωσαν οτι οι ελληνικές θέσεις στο θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, είναι ισχυρές και εποικοδομητικές και θα βοηθήσουν στην ανάδειξη του ρόλου της χώρας μας μέσα σ`αυτό το πλαίσιο. Ο κ. Πάγκαλος διέψευσε τις πληροφορίες περί διαφωνιών του με τον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι η νέα δομή της βορειοατλαντικής συμμαχίας, την οποία αντιμετωπίζει κατ`αρχήν θετικά η κυβέρνηση, προβλέπει τη δημιουργία ενός στρατηγείου, στη νοτιοανατολική πτέρυγα, στην Ιταλία και τεσσάρων υποστρατηγείων σε Ελλάδα-Τουρκία-Ισπανία και Ιταλία.

Την προσεχή Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1998. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Σώματος από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα της οποίας θα τεθεί σε ψηφοφορία προς έγκριση. Και μια ο λόγος για την οικονομία, να αναφέρουμε ότι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν σήμερα τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά και δεν ξεπέρασαν το 10 με 12%. Την ίδια ώρα η Σοφοκλέους φαίνεται να ανακάμπτει και ο γενικός δείκτης σημείωσε νέα άνοδο 1,62%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η άνοδος έφθασε το 3,90%.

Μ'ένα σεισμό 4,4 Ρίχτερ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του ο Εγκέλαδος, νότια της Ζακύνθου, αν και η μετασεισμική ακολουθία παρουσιάζει φθίνουσα πορεία, ενώ καταγράφονται δεκάδες δονήσεις, οι οποίες κατά τους επιστήμονες αποτελούν θετικό στοιχείο, αφού εκτονώνεται η ενέργεια που υπάρχει. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών κυρίως στο νομό Ηλείας, όπου υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι θα προτείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου στην Κρήτη, το οποίο θα παρακολουθεί και θα αναλύει όλα τα φαινόμενα του υπεδάφους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μερική εκτόνωση βαίνει η κρίση στον Περσικό μετά την συμφωνία που συνήφθη χθες μεταξύ Ρωσίας-Ιράκ. Ηδη επέστρεψαν σήμερα στη Βαγδάτη, από το Μπαχρέιν, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και οι Αμερικανοί, προκειμένου να επαναλάβουν τον έλεγχο του οπλοστασίου του Ιράκ. Η συμφωνία επετεύχθη έπειτα από τις εγγυήσεις που παρέσχε η Μόσχα στη Βαγδάτη, για την άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις του ιρακινού πετρελαίου. Η Ουάσιγκτον όμως που επιμένει να παίζει τον ρόλο του πλανητάρχη, εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία δηλώνει επιφυλακτική, έως ότου το Ιράκ συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Στην περιοχή κατέπλευσε χθες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζόρτζ Ουάσινγκτον, ενώ σήμερα, έξι αμερικανικά βομβαρδιστικά F-117Α Στέλθ, φθάνουν στο Κουβέϊτ, για να ενωθούν με τις υπόλοιπες μονάδες των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Στα δύο έχει κοπεί η Ιταλία εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γαλακτοπαραγωγών, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Χιλιάδες τρακτέρ απέκλεισαν από χθες δέκα κύριες οδικές και σιδηροδρομικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να παραλύσει όλη η περιοχή, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία χρησιμοποιώντας γκλομπ και δακρυγόνα. Οι γαλακτοπαραγωγοί κατεβαίνουν για δεύτερη φορά στους δρόμους, μετά τις κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις ποσοστώσεις παραγωγής γάλακτος και τα πρόστιμα που καλούνταν να πληρώσουν, καθώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Πρόντι και τώρα ζητούν την επιστροφή των χρημάτων που τους είχαν παρακρατηθεί.

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε ένας 36χρονος στο ήσυχο χωριό Μάουτερντορφ, κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όταν κατελήφθη από αμόκ με αποτέλεσμα να σκοτώσει έξι άτομα και στο τέλος να αυτοκτονήσει. Οπως μετέδωσε η αυστριακή τηλεόραση, ο 36χρονος πυροβόλησε και σκότωσε έναν γείτονά του, τη σύζυγό του και το κοριτσάκι τους, τον δήμαρχο που προσπάθησε να τον σταματήσει καθώς και άλλα δύο άτομα. Οι αρχές εκφράζουν τον φόβο οτι οι νεκροί μπορεί να είναι περισσότεροι, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το μακελειό να οφείλεται στη διένεξη που είχε ο 36χρονος με την οικογένειά του.

Την απαρέσκεια όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και των κυβερνητικών εταίρων, καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση συνασπισμού του Μεσούτ Γιλμάζ στην Τουρκία. Ενω εκκρεμεί ήδη μία δεύτερη συζήτηση για την πρόταση μομφής εναντίον ενός υπουργού, τον οποίο το ισλαμικό κόμμα κατηγορεί για σκάνδαλα διαφθοράς, σήμερα ήλθε στην επιφάνεια και η αντιπαράθεση με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ, καθώς πρόεδρος στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της εθνοσυνέλευσης, εξελέγη βουλευτής του κόμματος του Γιλμάζ, και όχι του Μπαϊκάλ, γεγονός που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των δύο κομμάτων και χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Μπαϊκάλ, οτι υπήρχε προσωπική υπόσχεση του πρωθυπουργού, ειδάλως θα προκύψει κρίση εμπιστοσύνης.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης του ρωσικού ελικοπτέρου, ανοικτά του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ εκτελούσε επιχείρηση διάσωσης ομάδας ερασιτεχνών ψαράδων. Από το δυστύχημα αγνοούνται πέντε άτομα, ενώ τρία μέλη το ελικοπτέρου, καθώς και τέσσερι ψαράδες, περισυνελέγησαν από τα ναυαγοσωστικά.

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές διενεργούνται αύριο στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και το Πάλε, φέουδο των υπερεθνικιστών, είναι γεμάτο αφίσες του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο, λάμπουν δια της απουσίας τους οι αφίσες του πρώην ηγέτου του, Ράντοβαν Κάρατζιτς. Σήμερα μάλιστα, η υποεπιτροπή προσφυγών του ΟΑΣΕ ανακοίνωσε οτι τρεις υποψήφιοι του κόμματος διαγράφηκαν από τα ψηφοδέλτια, εξαιτίας της παρουσίας φωτογραφιών του Κάρατζιτς σε κάποιες περιοχές, χωρίς μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι του κόμματος στο Πάλε να έχουν αντιδράσει για το γεγονός αυτό. Ο Κάρατζιτς έχει αποκλεισθεί από τη δημόσια ζωή, καθώς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι το βασικό αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θα συνεχιστούν και αύριο. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να κάνει αναφορά στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, εσωτερική και εξωτερική, ενώ εισηγητής για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα είναι ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Σημειώνεται πάντως ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφονται διαφωνίες μεταξύ κορυφαίων στελεχών για ορισμένα υπό αναθεώρηση άρθρα, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, η επαναφορά της θανατικής ποινής και άλλα.

Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου με αφορμή δημοσιεύματα για χαλάρωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αναφερόμενος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, δήλωσε ότι η γνώμη τους είναι σεβαστή αλλά η κυβέρνηση κινείται αποδοτικά και στόχος της είναι να παράγει έργο. Ο εκπρόσωπος παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως δεν αποτελούν μείζον ζήτημα και αντιμετωπίζονται.

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η κυρία Αναστασία Αθίνη - Τσούνη, κατηγορούμενη για το χαστούκι που έδωσε στην κυρία Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, μέσα στο βιβλιοπωλείο Λιβάνη, την ώρα που η τελευταία υπέγραφε το βιβλίο της που είχε εκδοθεί. Σημειώνεται ότι η κυρία Αθίνη κατηγορείται ύστερα από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη, καθώς η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή της. Κατά την έξοδό της από το γραφείο της πταισματοδίκη, η κυρία Αθίνη δήλωσε ότι με το χαστούκι που κατάφερε στην κυρία Παπανδρέου εξέφρασε τα συναισθήματα του ελληνικού λαού που δεν αντέχει την υποκρισία και πρόσθεσε πως οι δικηγόροι της συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουν σε μηνύσεις για την κακοποίησή της μετά τη σύλληψή της.

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν το πρωί, σε σύγκρουση λεωφορείου των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρας-Θεσσαλονίκης, με νταλίκα, στην εθνική οδό Ναυπάκτου-Ιτέας. Από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αμφισσας, σοβαρότερα είναι ο οδηγός του λεωφορείου, Νίκος Γεωργιόπουλος, 24 ετών από την Πάτρα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης οι επιβάτες: Κωνσταντίνος Μπαλτάς, 22 ετών, Βαλεντίνη Ιωσηφίδου 69 ετών, Μαρία Πετσάλη 24 ετών, Γιώργος Κραβαριώτης 46 ετών, Ιωάννης Παπλάς 24 ετών Ευαγγελία Μπακαλιάνου 33 ετών και Μαρία Μακρυδήμα 26 ετών. Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος και αυτός έχει τραυματιστεί, είναι ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, 32 χρόνων.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης σε τρία μέτωπα εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβάθμισε συστηματικά τη διάσκεψη του Λουξεμβούργου για την απασχόληση, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως το σκληρότερο των τελευταίων ετών και χρησιμοποίησε οξύτατους χαρακτηρισμούς για να σχολιάσει το διορισμό από την κυβέρνηση στελέχους του Συνασπισμού, ως προέδρου του ΟΣΕ.

Με την απειλή πιστολιού δυο νεαροί απέσπασαν το μεσημέρι, στην περιοχή της Αμφιθέας, στην Αθήνα απο υπάλληλο της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ σάκκο που περιείχε 2,5 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Οπως είπε στους αστυνομικούς ο Χαράλαμπος Λιάτσος, 27 ετών, λίγο πριν δεχθεί την απειλή του ένοπλου ληστή είχε φύγει απο το υπακατάστημα της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ στην ιδια περιοχή και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του για να διεκπεραιώσει υποχρεώσεις της εταιρίας του. Τότε ο ένας ληστής του έκλεισε το δρόμο με τη μοτοσυκλέτα και ο δεύτερος απειλώντας τον με το πιστόλι του απέσπασε την τσάντα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με τη μοτοσυκλέτα του συνεργού του.

Το πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων, που αρχίζουν στις 5 Δεκεμβρίου, με συλλαλητήριο στη Λάρισα, αποφασίσει σήμερα Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα. Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, δήλωσε σήμερα στη βουλή ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για ορισμένα αγροτικά χρέη, με τραπεζικά όμως κριτήρια και διευκρίνησε ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα αφορούν ορισμένους κλάδους και περιπτώσεις.

Σώοι είναι και οι δώδεκα αλλοδαποί ναυτικοί μέλη του πληρώματος συριακού φορτηγού, το οποίο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, όταν τα ξημερώματα, ενώ έπλεε βόρεια των ακτών της Χίου, συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με ελληνικό δεξαμενόπλοιο. Από τη σύγκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα στο αμπάρι του πλοίου με αποτέλεσμα να πάρει νερά και να κινδυνεύει να βυθιστεί.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από το μεσημέρι νέος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι ο Σωτήρης Αλημίσης, ο οποίος επανέρχεται μετά από έξι χρόνια στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Αλημίσης έλαβε 23 ψήφους έναντι 3 του Κώστα Τριβέλα, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά. Τις υπόλοιπες θέσεις στο προεδρείο κατέλαβαν οι κκ Σφακιανάκης, Ευστρατιάδης, Θωμαϊδης, Γκαγκάτσης και Κούκης.

Ισως αποτελεί και πάλι μία καλή ευκαιρία για τη σχέση Ολυμπιακών Αγώνων και ειρήνης η πρόταση της Ιαπωνίας, η οποία κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη να προχωρήσουν σε ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός σε όλο τον κόσμο, για όσο χρονικό διάστημα διεξάγωνται οι αγώνες της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Ναγκάνο. Η κατάπαυση του πυρός σ'όλο τον πλανήτη περιλαμβάνεται στον καταστατικό χάρτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ πρέπει να υπενθυμίστεί ότι ο ΟΗΕ προχώρησαν σε παρόμοιο ψήφισμα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων της Ατλάντα, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα, καθώς με αίμα αθώων ανθρώπων βάφτηκε ακόμη και το Ολυμπιακό πάρκο, μετά από έκρηξη βόμβας...

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδική τροχιά για τέταρτη μέρα κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με το γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει σημαντικά κέρδη 1,62%, κλείνοντας στις 1438,74 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε άνοδο 3,90%. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα βρέθηκαν οι μετοχές των Κατασκευών, ο δείκτης των οποίων σημείωσε κέρδη 5,79%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,30%, Ασφάλειες άνοδος 2,06%, Λήζινγκ άνοδος 0,76%, Επενδύσεις άνοδος 1,60%, Βιομηχανίες άνοδος 2, 56%, Διάφορες άνοδος 3,14%, Συμμετοχών άνοδος 2,01%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 3,46%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 62,8 δισ. δρχ. , εκ των οποίων τα 42 περίπου δισ. αφορούν μεταβίβαση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας απο το Δημόσιο στις τρείς ξένες τράπεζες, αναδόχους του book byilding.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές το βράδυ, ενώ τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ, ενώ στα ανατολικά θα είναι ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 21 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, νοτιάδες ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία 10 με 21 και 6 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 22 November 1997 - 4:03:28 UTC