Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-11-24

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι η κακοκαιρία, στην περιοχή της Κορίνθου, της Αργολίδος και της Αττικής, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές. Στην Κόρινθο και το Αργος δεκάδες σπίτια, αποθήκες και υπόγεια πλημμύρισαν, δύο μαντρότοιχοι στο σταθμό του ΟΣΕ και στο στρατόπεδο κατέρρευσαν, δρόμοι μετατράπηκαν και πάλι σε ορμητικούς χείμαρρους και σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ προς το Αργος και να δημιουργηθούν προβλήματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ στους κατοίκους της Κορίνθου, ήλθαν στο νου εφιαλτικές μνήμες από τις καταστρεπτικές πλημμύρες, με θύματα, πριν από δέκα περίπου μήνες. Στην Αθήνα, προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου πλημμύρισαν οι δρόμοι, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια. Από το πρωί όμως παρατηρήθηκε κυκλοφοριακό χάος γιατί πολλοί φωτεινοί σηματοδότες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. Στη Λαμία, πλημμύρισαν περίπου 50 υπόγεια, οι δρόμοι της πόλης μεταβλήθηκαν σε χείμαρρους και σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχισθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ από αύριο θα υπάρξει σχετική βελτίωση.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη σύλληψη δύο ατόμων από την αστυνομία, στα χέρια των οποίων υπήρχε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, τον οποίο πρόλαβαν και πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων, όπου λίγο αργότερα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Πρόκειται για τον κελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, Βησσαρίωνα Τζίμα, 24 ετών, ειδικευμένο στις υποθαλάσσιες καταστροφές και το μικροπωλητή Θεόδωρο Μυκονιάτη, οι οποίοι εξετάζονται στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα το συγκεκριμένο, σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότερη εκδοχή είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στην κατοχή τους, να προέρχεται από φορτίο νταλίκας που κλάπηκε την Παρασκευή και ήταν φορτωμένη με εκρηκτικές ύλες. Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελείτο από δύο δυναμίτες, δύο πυροκροτητές και βραδύκαυστο φυτίλι.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε το μεσημέρι ο Ιταλός Ενρίκο Μπιάνκο, ο οποίος κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Ερυθρές Ταξιαρχίες". Ο Μπιάνκο, ο οποίος συνελήφθη στο Άκτιο, οδηγήθηκε σήμερα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον αρμόδιο επί των εκδόσεων εισαγγελέα, καθώς οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή του, προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης για σειρά αδικημάτων, όπως ληστεία, εμπορία ναρκωτικών και άλλα. Επειδή όμως τα σχετικά έγγραφα για την έκδοσή του δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμη στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ο Μπιάνκο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, με προσωρινό ένταλμα κράτησης. Σημειώνεται ότι κατά τις ιταλικές αρχές ο αλλοδαπός έχει αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής του στην απαγωγή και τη δολοφονία του πρώην ιταλού πρωθυπουργού, Αλντο Μόρο, το Μάιο του 1978.

Ποινική δίωξη για βιαιοπραγία στα γήπεδα άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον τεσσάρων φιλάθλων, οι δύο από τους οποίους είναι ανήλικοι για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν αμέσως μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Ιωνικού - Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νίκαιας. Παράλληλα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πειραιά, Γιάννης Λαμπρόπουλος, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελέσθηκαν αδικήματα εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο μεταξύ, στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε ένας νεαρός που συνελήφθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, επειδή είχε στην κατοχή του σουγιά. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και για παράνομη οπλοφορία. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της αποδοκίμασε τα επεισόδια, καλώντας ταυτόχρονα τους παράγοντες που δραστηριοποιούνται οικονομικά στο χώρο του αθλητισμού να σεβαστούν τους νόμους και να αντιληφθούν ότι πέραν των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων επιτελούν και κοινωνικό έργο. Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές μορφές αστυνόμευσης για να μην στερείται ο πολίτης τον αστυνομικό, τη στιγμή που οι πολυεθνικές ξοδεύουν δισεκατομμύρια για μεταγραφές.

Με βασική διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για αλχημείες στον προϋπολογισμό του '98, ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξει απόκλιση 600 δις δρχ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Κατά τον κ. Καραμανλή κατέρρευσε ο μύθος της αποτελεσματικότητας του κ. Σημίτη και του κοινωνικού προσώπου του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για φοροεισπρακτική πολιτική που πλήττει κυρίως τους χαμηλόμισθους, ενώ την ίδια ώρα αδυνατεί να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες και να ενισχύει τους κομματικούς ημετέρους. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το κόμμα του έχει σωστό πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσει ως αυριανή κυβέρνηση, έκανε λόγο για αποκρατικοποιήσεις στις τράπεζες, τις αστικές συγκοινωνίες και την Ολυμπιακή, αν και αναγνώρισε πως δεν μπορούν να υπάρξουν παροχές προς τους εργαζόμενους, γιατί η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη και ανηφορική πορεία. Σημειώνεται ότι αύριο εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προς συζήτηση ο προϋπολογισμός του 1998, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη κυρίως για τις χαμηλές αυξήσεις των μισθών που προβλέπει ο προϋπολογισμός και για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά, ο πρόεδρος και τέσσερις κάτοικοι της κοινότητας Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα με την κατηγορία ότι παρά την αστυνομική απαγόρευση επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους χώρους, όπου πρόκειται να λειτουργήσει το εργοστάσιο χρυσού. Η κατάσταση στην περιοχή πάντως, παραμένει τεταμένη, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να αποτραπεί πιθανή συγκέντρωση από τους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας τα γεγονότα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επένδυση αυτή στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής είναι προς το συμφέρον του λαού και της ελληνικής οικονομίας και ότι η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να λάβει τα δέοντα μέτρα προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανένα κόμμα δεν έχει αποσπάσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Σάββατο στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας. Ο ηγέτης του σκληροπυρηνικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μομτσίλο Κράϊσνικ, έκανε λόγο για καθαρή νίκη, καθώς το κόμμα του κέρδισε την πλειοψηφία στις πόλεις. Οι ισορροπίες όμως ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η καταμέτρηση των ψήφων στις απομακρυσμένες περιοχές και εκείνες των προσφύγων που ζουν στο εξωτερικό. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ απέφυγε να κάνει προβλέψεις, προειδοποίησε όμως, οτι εάν επιβιώσουν οι σκληροπυρηνικού του Πάλε, τότε θα είναι μια χαμένη ευκαιρία για την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας του Ντέϊτον. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

Έτοιμος για την ίδρυση ενός νέου σχήματος, στην περίπτωση που διαλυθεί το κόμμα του, φέρεται ο ηγέτης του ισλαμικού κόμματος της Ευημερίας, στην Τουρκία, Νετζμετίν Ερμπακάν, μετά το αίτημα που έχει εγείρει εναντίον του κόμματος ο γενικός εισαγγελέας, Βουράλ Σαββάς, με την κατηγορία οτι σκοπεύει να διαλύσει το κοσμικό κράτος. Την ίδια ώρα στο Παρίσι, άρχιζε η δίκη των 38 μουσουλμάνων, οι οποίοι κατηγορούνται οτι παρείχαν υποστήριξη σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Γαλλία, το 1995, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν οκτώ άτομα, ενώ πάνω από 170 τραυματίσθηκαν.

Σχετικά ήρεμο είναι το κλίμα στο Ιράκ, καθώς οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επανέλαβαν σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα τις επιθεωρήσεις τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις γύρω από τη Βαγδάτη. Πάντως, δεν έχουν ακόμα επισκεφθεί αρκετές ευαίσθητες εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και τα παλάτια του Σαντάμ Χουσεϊν. Αμερικανικά όμως κατασκοπευτικά αεροσκάφη, τύπου U2, πραγματοποίησαν και σήμερα πτήσεις πάνω από τον ιρακινό εναέριο χώρο. Στο νότιο Λίβανο, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις μουσουλμάνων ανταρτών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί θύματα.

Την χρεοκοπία της ανήγγειλε σήμερα η τέταρτη σε μέγεθος χρηματιστηριακή εταιρία της Ιαπωνίας, Γιαμαϊσι Σεκιούριτι, η οποία έχει ιστορία εκατό χρόνων. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο δείκτης τιμών πολλών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παρά τις προσπάθειες των αρχών να εμποδίσουν το ξεπούλημα στις χρηματαγορές. Στην Ιαπωνία σήμερα το χρηματιστήριο ήταν κλειστό εξαιτίας εθνικής γιορτής, αλλά οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, το Σίδνεϊ και τη Σεούλ αντέδρασαν νευρικά ακολουθώντας πτωτική πορεία. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χασιμότο, μόλις έμαθε το γεγονός δήλωσε οτι η Ιαπωνία είναι έτοιμη να χειρισθεί το θέμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οι 7. 500 υπάλληλοι και τα υποκαταστήματα της εταιρίας, περιλαμβανομένων και των 33 που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε οι πελάτες να μπορέσουν να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Εκκληση απηύθυναν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, για τη συγκέντρωση 35 εκατ. δολαρίων προκειμένου να καταπολεμηθεί η πολυομελίτιδα στις εμπόλεμες χώρες, από το Αφγανιστάν ως την Ρουάντα, έως το τέλος του αιώνα, καθώς οι συγκρούσεις έχουν καταστρέψει την υγειονομική υποδομή. Μία πρόσφατη έρευνα, δείχνει πως στο Αφγανιστάν η πολυομελίτιδα είναι η κύρια αιτία παράλυσης στους κάτω των 15 χρόνων. Ο ιός της πολυομελίτιδας είναι ικανός να ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις, έτσι, σε χώρες όπου η ασθένεια είχε εξαφανιστεί υπάρχει κίνδυνος νέας μόλυνσης από άλλες χώρες, κυρίως τις εμπόλεμες, όπου η ασθένεια είναι ενεργή.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο υποδημάτων, στην ανατολική Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 εργαζόμενοι. Οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο την ώρα που οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν στους κοιτώνες, στον τρίτο όροφο και μόνος ένας από αυτούς κατόρθωσε να σωθεί, με σοβαρά όμως τραύματα, καθώς πήδηξε από το παράθυρο.

Χωρίς δηλώσεις έληξε η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη ο τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ και ο ιταλός ομόλογός του, Ρομάνο Πρόντι. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, στη συνάντηση συζητήθηκαν διμερή θέματα, καθώς και οι σχέσεις Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Γιλμάζ αναχώρησε για τη Μαδρίτη.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα και για τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Το βράδυ ο κ. Σημίτης θα μιλήσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τη Μαρία Δαμανάκη και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για το Λονδίνο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Σήμερα ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας, Κώστα Γείτονα, με τον οποίο συζήτησε τις βασικές αρχές του προσχεδίου νόμου για την πρόνοια, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Ιανουάριο στη βουλή. Νωρίτερα ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, για το Κυπριακό, Ντιένγκο Κόρντοβεζ, ο οποίος περιοδεύει στο τρίγωνο Αθήνα - Λευκωσία - Αγκυρα, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού κογκρέσου, Μπέντζαμιν Γκίλμαν.

Με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, συναντήθηκε το μεσημέρι η Μαρία Δαμανάκη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το δήμο της Αθήνας, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η ύπαρξη της δημοτικής κίνησης της κυρίας Δαμανάκη αποτελεί ένα πλεονέκτημα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και διευκρίνησε ότι σε ότι αφορά τις συνεργασίες, οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, μετά την ολοκλήρωση του εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Παράλληλα, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την κριτική που άσκησαν ορισμένα στελέχη του Συνασπισμού στην υποψηφιότητα της κυρίας Δαμανάκη λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμιά δυσαρέσκεια. Από την πλευρά της η κυρία Δαμανάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση δηλώνοντας πως ο Συνασπισμός προχωρεί συντεταγμένα.

Σαν κινηματογραφική ταινία εξιλήχθηκε μπροστά στα μάτια των έντρομων πελατών η ληστεία που έκαναν το μεσημέρι δύο άνδρες σε υποκατάστημα του ΟΤΕ, στην Πάτρα. Οι ληστές, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ο ένας περίστροφο και ο άλλος κοντόκαννη καραμπίνα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους απέσπασαν 7,5 εκατομμύρια δρχ και εξαφανίσθηκαν. Ληστεία σημειώθηκε και στα ΕΛΤΑ του Νέου Φαλήρου, όπου δύο ληστές άρπαξαν ένα εκατομμύριο δραχμές, υπό την απειλή περιστρόφου. Κατά τη διάρκεια της ληστείας τους επετέθη ο φρουρός, ο οποίος όμως ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τους δράστες, οι οποίοι φεύγοντας του πήραν και το υπηρεσιακό του όπλο.

Αφού πρώτα μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, τις περισσότερες φορές μέσω της τηλεόρασης, τα περιβόητα τηλέφωνα 090 όπου μέντιουμ, αστρολόγοι, χαρτομάντες, μελλοντολόγοι και ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, διαφήμιζαν ότι μπορούν να πουν το μέλλον και να λύσουν επαγγελματικά, αισθηματικά, οικογενειακά ή προσωπικά προβλήματα, τώρα έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης να επέμβει, καθώς μέρος της κοινής γνώμη άρχισε να προβληματίζεται απ' αυτή την τρέλλα των καιρών. Ετσι, διατάχθηκε η διενέργεια αυταπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Γεώργιο Κολιοκώστα, για τη διαπίστωση τέλεσης ή όχι πράξεων απάτης κατ' εξακολούθηση, αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος κλπ.

Η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες" ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Πανεθνικής Δημοκρατικής Ενωσης ιδρυτής της οποίας είναι ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη μηχανισμού στο γραφείο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Στέλιου Παπαθεμελή στο Σύνταγμα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των ΠΑΕ της Α' Εθνικής κατηγορίας, της ΕΠΟ της ΕΠΑΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, συγκαλεί για την Πέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, μετά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που έγιναν στα γήπεδα της Νεάπολης και του ΟΑΚΑ. Επεισόδια, που αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο κακός παραγοντισμός, οι ελεγχόμενες ποδοσφαιρικές αρχές από συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο, η εξαρτημένη διαιτησία από σκοτεινά κυκλώματα, τα ακατάλληλα γήπεδα, αλλά ακόμα και η ανικανότητα της αστυνομίας να πράξει σωστά το καθήκον της, γράφουν μία από τις μελανότερες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, διώχνοντας από τα γήπεδα και τους τελευταίους λάτρεις του δημοφιλέστατου σπορ. Ωστόσο, δοκιμασία, τουλάχιστον για το.. . αστυνομικό, αλλά και αγωνιστικό μέρος του αθλήματος, αποτελούν το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ Προοδευτικής και Ιωνικού, που θα γίνει την Τετάρτη, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την άνοδο των τεσσάρων προηγούμενων ημερών, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειώσει άνοδο 8%. Ο γενικός δείκτης τιμών σήμερα υποχώρησε κατά 37,04 μονάδες ή σε ποσοτό 2,57% και έκλεισε στις 1401, 70 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα φθάνοντας τα 16,4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 2,12%, Ασφάλειες πτώση 1,82%, Λήζινγκ απώλειες 1,11%, Επενδύσεις πτώση 1,50%, Κατασκευές πτώση 2,44%, Βιομηχανίες πτώση 2,88%, Διάφορες πτώση 2,11%, Συμμετοχών πτώση 2,42%. Ο Δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατά 1,01%.

ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός και στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιοανατολικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 14 βαθμούς, στα δυτικά 7 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανή βροχή το πρωί, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, άνεμοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 14 βαθμούς.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 25 November 1997 - 2:32:06 UTC