Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-02

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Στις διοικήσεις των ΠΑΕ και τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων, επέρριψε η κυβέρνηση τη βασική ευθύνη για τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και σε άλλα γήπεδα της χώρας. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση επανεξετάζει τη θέση της σχετικά με την τήρηση της τάξης στα γήπεδα και τον καταλογισμό ευθυνών και σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Αναφερόμενος στις ευθύνες της αστυνομίας ο κ. Ρέππας δήλωσε πως με την επέμβασή της εμπόδισε την επέκταση των επεισοδίων, αλλά παραδέχθηκε πως υπάρχει περιθώριο κριτικής για τη στάση της αστυνομίας όπως υπάρχει και περιθώριο για τη βελτίωσή της. Οργανωμένα και υποκινούμενα χαρακτήρισε τα επεισόδια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος απέδωσε και αυτός στις διοικήσεις των ΠΑΕ και τους αθλητικούς παράγοντες την ευθύνη των επεισοδίων. Ο κ. Ρωμαίος αναφέρθηκε ακόμα σε ευθύνες άλλων παραγόντων για την εισαγωγή φωτοβολίδων και καπνογόνων στους αγωνιστικούς χώρους, σημειώνοντας ότι η αστυνομία έκανε ελέγχους στους φιλάθλους κατά την είσοδό τους, αλλά πρέπει να εξετασθεί και η πιθανότητα να μεταφέρθηκαν οι φωτοβολίδες στο γήπεδο από άλλες πλευρές που δεν ελέγχονται από την αστυνομία. Σύμφωνα με τον απολογισμό που έκανε ο διευθυντής του Ολυμπιακού Σταδίου, έσπασαν 1. 736 καθίσματα, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 7,5 εκατ. δρχ. , αχρηστεύθηκε ο πλαστικός τάπητας, το κόστος του οποίου φθάνει τα 200 εκατ. δρχ. ενώ έπαθε μεγάλες ζημιές και ο ηλεκτρονικός πίνακας του Σταδίου. Το κράτος έλαμψε δια της απουσίας του, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να γελοιποιηθούν όσοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τον αθλητισμό από τη βία, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι οι χθεσινές θλιβερές εικόνες τραυματίζουν το σύνολο του αθλητισμού και το Ολυμπιακό ιδεώδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ενωση Αστυνομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να απέχει από την επιτήρηση των γηπέδων σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 32 νεαροί που συνελήφθησαν στα θλιβερά επεισόδια εντός και εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου.

Εγκρίνονται απόψε, εκτός απροόπτου, στις Βρυξέλλες, από τους υπουργούς Αμύνης του ΝΑΤΟ, οι προτάσεις για τη νέα δομή της Συμμαχίας, μετά τη συμβιβαστική φόρμουλα που βρέθηκε ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και της Ελλάδας και της Τουρκίας, σχετικά με τα στρατηγεία της Λάρισας και της Σμύρνης. Θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός τη συμφωνία που επετεύχθη, η οποία, όπως διευκρίνισε, δεν αναφέρεται στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε πως η Ελλάδα συμφωνεί με τη νέα γραμμή του ΝΑΤΟ γιατί παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας των χωρών μελών. Αν υπάρξουν διαφορές, σημείωσε, αυτές θα αντιμετωπίζονται από την αρμόδια επιτροπή του ΝΑΤΟ, η οποία θα λαμβάνει και τις αποφάσεις. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα μπορεί να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ενώ ο σχεδιασμός των ασκήσεων θα γίνεται χωρίς να θίγονται τα εθνικά μας δικαιώματα. Η Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση αποδεχθεί την ίδρυση στρατηγείων του ΝΑΤΟ χωρίς όρια ευθύνης και προχωρήσει με υποχωρήσεις στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη γιατί θα αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο. Την εκτίμηση ότι μέσω των νέων υποστρατηγείων του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι αποκτούν συγκυριαρχία στο Αιγαίο, διατύπωσε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης. Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών δυνάμεων στρατηγού Καρανταγί στην Αθήνα, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, χωρίς όμως να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο Παρίσι τώρα, με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, άρχισαν οι διήμερες εργασίες συνόδου της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, την προεδρία της οποίας αναλαμβάνει η Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 1998. Ως είθισται, ο πρωθυπουργός της χώρας που αναλαμβάνει την προεδρία απαντά σε ερωτήσεις μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και έτσι ο κ. Σημίτης δέχθηκε συνολικά 16 ερωτήματα εκ των οποίων τα 11 αφορούσαν τα ελληνοτουρκικά. Η κατακλείδα των απαντήσεων του κ. Σημίτη ήταν πως η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, σημείωσε όμως πως η εμπέδωση της ειρήνης δεν γίνεται μόνο με δηλώσεις. Δεν αμφιβάλλουμε για τις καλές προθέσεις κανενός, αλλά επιζητούμε και συγκεκριμένα μέτρα και βήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός και προσδιόρισε ως τέτοια την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αποδοχή της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου της Χάγης για το Αιγαίο και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για την Κύπρο. Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Σημίτης αποσύνδεσε με κατηγορηματικό τρόπο το θέμα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με επίλυση του Κυπριακού, το οποίο, όπως είπε, είναι καθαρώς πολιτικό πρόβλημα. Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Σημίτης παρέπεμψε στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στη Νέα Υόρκη, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας και κάλεσε την πλευρά των Σκοπίων ν'αλλάξει στάση.

Με τις επιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, συνεχίσθηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1998. Ο Γιώργος Ανωμερίτης έκανε λόγο για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και για χαμηλή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ενώ ο Βασίλης Κεδίκογλου μίλησε για υπονόμευση της προσπάθειας του λαού και της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, εξαιτίας του τρόπου χρηματοδότησης των επενδύσεων. Ο Μιλτιάδης Εβερτ χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον προϋπολογισμό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλχημείες και πλασματικά στοιχεία. Παραμένοντας στον οικονομικό τομέα αναφέρουμε ότι άρχισε σήμερα η παρουσίαση των όρων της διαδικασίας μετοχοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το ελληνικό δημόσιο θα διαθέσει το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών. Στο μεταξύ ενισχυμένη παρουσιάστηκε η δραχμή το Νοέμβριο, καθώς παρουσίασε άνοδο έναντι του δολαρίου, του γιεν και των περισσοτέρων ευρωπαϊκών νομισμάτων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυστοκία εμφανίζεται μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Περιβάλλον, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιούνται στο Κιότο της Ιαπωνίας. Το ζητούμενο είναι να συμφωνήσουν οι εκπρόσωποι των χωρών στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου για την μείωση των εκπομπών αερίων, εκφράζονται όμως φόβοι οτι δεν πρόκειται να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες εκπέμπουν την μεγαλύτερη ποσότητα αερίων παγκοσμίως, αρνούνται να δεσμευθούν και ζητούν τον καταμερισμό των ευθυνών από κοινού με τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Νέα δοκιμασία περνάει την ώρα αυτή στην Τουρκία η κυβέρνηση του Μεσούτ Γιλμάζ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη στο κοινοβούλιο ψηφοφορία για το εάν θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που έχει υποβάλει η αντιπολίτευση εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά και δωροληψία. Με βάση την τουρκική κοινοβουλευτική παράδοση, η κυβέρνηση παραιτείται εάν υπερψηφισθεί πρόταση μομφής εναντίον υπουργού.

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην πόλη Νοβοκούζνετσκ, η οποία θρηνεί τους 61 ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη αερίου, πιθανώς μεθανίου, σήμερα τα ξημερώματα. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν την αλλαγή βάρδιας με αποτέλεσμα να εγκλωβισθούν εκείνοι που επρόκειτο να σχολάσουν, μαζί με εκείνους που έρχονταν να εργασθούν. Το σημερινό δυστύχημα είναι από τα πιο πολύνεκρα στην Ρωσία, ενώ στην ίδια πόλη πριν από πέντε χρόνια 26 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα.

Ως Μαύρη Δευτέρα θα μείνει στη μνήμη των κατοίκων του Κεντάκι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χθεσινή ημέρα, καθώς ένας 14χρονος αιματοκύλισε το σχολείο του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Το μακελειό σημειώθηκε σε λύκειο της πόλης Πάντακα όταν ένας 14χρονος μαθητής της πρώτης Λυκείου, κατά την διάρκεια της προσευχής, έβγαλε ξαφνικά από την τσέπη του ένα 22αρι πιστόλι κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον των συμμαθητών του, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Στη συνέχεια πέταξε το περίστροφο και παραδόθηκε ήρεμα στον διευθυντή του σχολείου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν οτι ο δράστης φορούσε ωτοασπίδες για να μην ακούει τον ήχο από τους πυροβολισμούς.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Γερμανία, οι οποίοι ζητούν οικονομικές ενισχύσεις για την αναβάθμιση της ανώτατης Παιδείας. Εξήντα Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία και άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έκλεισαν ήδη, ενώ αύριο υπολογίζεται οτι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα εβδομήντα. Κύριο αίτημα των φοιτητών είναι η δημιουργία νέων αιθουσών, εργαστηρίων και κυρίως βιβλιοθηκών, τις οποίες χαρακτηρίζουν παλαιοπωλεία.

Σε πολιτική κρίση βυθίζεται το Πακιστάν, μετά την παραίτηση του προέδρου της χώρας, μετά την αποτυχία των προσπαθειών του να εκτονώσει την κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του πρωθυπουργού, η οποία βύθισε τη χώρα σε βαθιά συνταγματική κρίση και δίχασε το δικαστικό σώμα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με καταθέσεις που συγκλονίζουν το δικαστήριο συνεχίσθηκε και σήμερα η δίκη του Γεράσιμου Μπίλη Σαμαρά. Ενα από τα θύματα, η 26χρονη Ευγενία, υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι εκβιάστηκε απο τον Σαμαρά, μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε, παρά τη θέλησή της. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει, γιατί την απειλούσε ότι θα αποκαλύψει τα πάντα στον πατέρα της. Στη συνέχεια τόνισε ότι πριν τη δίκη την πλησίασε ο γιος του κατηγορούμενου και της πρότεινε χρήματα για να μην παραστεί ως μάρτυρας.

Για την ικανοποίηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, που συναντήθηκε μαζί τους, εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους διαβεβαίωσε πως τα υπομνήματα που του έδωσαν θα ανακοινωθούν στην ολομέλεια της Βουλής. Κινητοποιήσεις αστυνομικών και πυροσβεστικών έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ενα στα τέσσερα παιδιά που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα πάσχουν από χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι παθήσεις αυτές οφείλονται κυρίως στη μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και σε άλλους ενδοοικογενειακούς παράγοντες και πολλές φορές η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται από τους γιατρούς, είναι λανθασμένη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Ερευνας Παθήσεων από το Περιβάλλον, της Πνευμονολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με μια νέα φαρμακευτική αγωγή, που είναι τόσο απλή όσο η χρήση ενός σπρεϊ, οι επιστήμονες υπόσχονται αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Οι ασθενείς που πάσχουν απο την ασθένεια μπορούν μόνο με ένα απλό σπρέϊ να εισπνέουν τις νέες φαρμακευτικές ουσίες, προκειμένου να αυξηθεί το προσδόκιμο της ζωής τους. Το χαρακτηριστικό της νέας μεθόδου είναι η πολύ απλή εφαρμογή της, η οποία μπορεί να γίνει και από τον ίδιο τον ασθενή ακόμη και στο σπίτι, ενώ μπορεί να συνδιαστεί άριστα με την χημειοθεραπεία.

Τρίωρη στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για αύριο η ΟΛΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δύο αδιόριστους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούν απεργία πείνας και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους δύο απεργούς να ανακαλέσουν την απόφασή τους, υποστηρίζοντας ότι δεν επέλεξαν το σωστό τρόπο για να προβάλουν τα αιτήματά τους.

Κλειστό για πέντε ώρες παρέμεινε σήμερα το αεροδρομίο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή και η οποία δεν επέτρεψε την προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών. Οι πτήσεις διακόπηκαν από τις οκτώ το πρωί και ξανάρχισαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Τραγικό θάνατο μέσα σε λυόμενο στο συνοικισμό Τριάντειο Κουλούρας Αιγίου, όπου στεγάζονται σεισμόπληκτοι, βρήκε το ηλικίας ενός έτους, Σταύρος Κασέα, από την Αλβανία. Το μικρό κοιμόταν μόνο στο λυόμενο και η μητέρα του είχε ανάψει σόμπα υγραερίου για να ξεσταίνεται. Η ίδια απουσίαζε για να εργασθεί.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ειδικό σχολείο της Λαμίας έκανε την πρώτη της στάση η Εθνική ομάδα του μπάσκετ, η οποία έφτασε το μεσημέρι στην πόλη, όπου θα αγωνιστεί με την Εθνική Βουλγαρίας. Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, αύριο και οι διεθνείς μας φρόντισαν να χαρίσουν χαμόγελα μαζί με δώρα και γλυκά στα 100 παιδιά που φιλοξενούνται στο ειδικό σχολείο της Λαμίας.

Ο Ρουμάνος προπονητής της Βέροιας Κίρτσου είναι ο ένατος προπονητής που απολύθηκε από ομάδα ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής για τη φετινή χρονιά. Προχθές ήταν η σειρά του φημισμένου Ζαϊρζίνιο από την Καλαμάτα, χθες του Κόβη από την Προοδευτική, σήμερα ο Κίρτσου. Πάντως και για την Προοδευτική και την Βέροια διάδοχη λύση αποτελεί ο Πέτρος Ραβούσης, το όνομα του οποίου είναι πρώτο στη λίστα των δύο ΠΑΕ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με ανοδο 0,86% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1521,57 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών σημείωνε μεγάλη άνοδο που έφθανε μεχρι και 2,60%, για να μειωθούν, ομως, στη συνέχεια τα κέρδη του δείκτη λόγω ρευστοποιήσεων κυρίως στο χώρο των Βιομηχανιών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώθηκε σε μετοχές του ΤραπεΖικού κλάδου ο δείκτης των οποίων κέρδισε 2,61%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Ασφάλειες άνοδος 0,09%, Λήζινγκ άνοδος 0,69%, Επενδύσεις άνοδος 0,65%, Κατασκευές πτώση 0,96%, Βιομηχανίες πτώση 0,86%, Διάφορες πτώση 0,61%, Συμμετοχών άνοδος 2,66%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 1,11%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 50,6 δισ. δρχ..

ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας που θ'αρχίσει από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες και σύντομα θα επεκταθεί σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μετά το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 και 9 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Wednesday, 3 December 1997 - 1:11:46 UTC