Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-08

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τις θέσεις της κυβέρνησης για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Ζάππειο. Οκ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε οτι με τη συμφωνία αυτή αναβαθμίζεται η θέση της χώρας μας στη Συμμαχία και επανέλαβε οτι διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντά μας. Συνεχίζοντας, ο υπουργός τόνισε οτι εφεξής η χώρα μας αποκτά το δικαίωμα του Βέτο, όταν κρίνει πως θίγονται τα συμφέροντά της, ενώ αναφερόμενος στις εσωκομματικές επικρίσεις, τόνισε ότι μερικοί συνεχίζουν να σκέπτονται με δεδομένα του παρελθόντος, που όπως είπε, έχουν αλλάξει. Οσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε οτι ο κ. Αρσένης έχει μία διαφορετική άποψη, διευκρίνισε όμως οτι είναι αδιέξοδη, διότι εάν την ακολουθήσουμε ή θα έπρεπε να μείνουμε έξω από το ΝΑΤΟ, ή θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε μετά από έξι μήνες. Πρόσθεσε επίσης, ότι πολλοί έσπευσαν να τον επικρίνουν για τη συμφωνία, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί. Τόνισε ότι με το στρατηγείο της Λάρισας και με τη συμμετοχή μας στα αεροπορικά και ναυτικά στρατηγεία, αποκτούμε συγκεκριμένο χώρο. Με τη συμμετοχή μας στα στρατηγεία αυτά, πρόσθεσε, θα προωθηθούν όλες αυτές οι πολιτικές ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Υπερκαυκασίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Στον απόηχο της αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη, για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, πραγματοποιούνται την ώρα αυτή οι εργασίες του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Στην διάρκεια των εργασιών θα γίνει μία εφ'όλης συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης θα κρατήσει χαμηλούς τόνους σχετικά με την διαφωνία που προέκυψε με τον κ. Αρσένη. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, τόνισε οτι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και παράλληλα, διεύψευσε πληροφορίες οτι ο πρωθυπουργός έχει στην κατοχή του έγγραφο για τουρκική προβοκάτσια στην Κύπρο. Ο κ. Αρσένης είναι επιφανής παράγων της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, τονίζοντας οτι δεν υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση εντός του κυβερνώντος κόμματος. Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Μετά το πέρας των εργασιών του προέδρου της Κώστα Καραμανλή με τους εφτά τομεάρχες του κόμματος, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για μυστική διπλωματία, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και σήψης. Για συγκάλυψη των σκοπών και στόχων της νέας δομής του ΝΑΤΟ, έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Το σχέδιο της λουξεμβουργιανής προεδρίας για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκης Ενωσης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη συμμετοχή της Τουρκίας, απασχολεί από το μεσημέρι τους υπουργούς εξωτερικών της Ενωσης, οι οποίοι συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Ο υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, συμμετέχει στις εργασίες με σταθερή την ελληνική θέση έναντι της Τουρκίας, οτι δεν πρόκειται να άρει τις επιφυλάξεις της για συμμετοχή της, εάν η Αγκυρα δεν αποδεχθεί τους όρους που της έχουν τεθεί για το κυπριακό και το δικαστήριο της Χάγης. Στις Βρυξέλλες μαζί με τον κ. Πάγκαλο βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Υφεση της κακοκαιρίας που έπληξε το τελευταίο 24ωρο τη χώρα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, αναμένεται να σημειωθεί από απόψε το βράδι. Ωστόσο αποκλεισμένα παραμένουν αρκετά χωριά στη βόρεια Ελλάδα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μέχρι τα μεσάνυκτα δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νησιά του κεντρικού Αιγαίου. Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στη Χίο, όπου περίπου εκατό σπίτια και άλλα τόσα καταστήματα πλημμύρισαν.

Σε διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το οποίο αναφέρεται στην αλλαγή της διοικητικής διαίρεσης της χώρας και σύμπτυξη των 51 νομών σε 35 και των 13 περιφερειών σε επτά, προέβη σήμερα ο υπουργός εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρεται οτι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής της παρούσης διοικητικής διαίρεσης της χώρας και κανείς σχετικός σχεδιασμός δεν προωθείται από τις υπηρεσίες του.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών, έπειτα από αίτημα που έθεσε η υπεράσπιση, άρχισε σήμερα στο μικτό ορκωτό εφετείο της Αθήνας, η δίκη των Ασημάκη Κατσούλα, Εμμανουήλ Δημητροκάλη και Δημήτρας Μαργέτη, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως για τη δολοφονία δύο γυναικών στη διάρκεια σατανιστικών τελετών, καθώς και για άλλα αδικήματα. Σήμερα κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι είπαν οτι η τιμωρία που επεβλήθηκε στη Μαριέτη είναι πολύ μικρή, διότι γνώριζε τα πάντα γύρω από την εγκληματική δράση των φίλων της. Η δίκη διεκόπη και θα επαναληφθεί αύριο σε αίθουσα του Εφετείου, στην οδό Σωκράτους.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Βουλή με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας προς την Οικονομική Νομισματική Ενοποίηση. Την Πέμπτη αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ σήμερα αναμένονται στην Αθήνα οι ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Κουτσούκος, ο υπουργός παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική και δεσμεύθηκε μόνο για το ύψος του κονδυλίου για μισθούς, το οποίο θα είναι αυξημένο κατά 3,9%.

Ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό για τις μετακινήσεις του σε Αθήνα και Πειραιά, καθώς οι οδηγοί όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν ζητώντας τον εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη νέων οδηγών και βελτίωση των παρεχομένφν υπηρεσιών.

Την αποδοκιμασία του εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, για την πρωτοβουλία βουλευτών του κόμματός του να καταθέσουν ερώτηση σχετικά με τη δραστηριότητα και το ρόλο του Αρη Βελουχιώτη. Ο κ. Καραμανλής λέγεται οτι χαρακτήρισε εσφαλμένη τη χρονική περίοδο που κατέθεσαν την ερώτηση οι 57 βουλευτές, υποστηρίζοντας οτι με την κίνηση αυτή ήταν σαν να έδωσαν βάρκα στο ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει!

Την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου, που να υποστηριχθεί απ' όλους και με πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί απο κοινού και με διαδοχική εκλογή προσώπου στο δημαρχιακό αξίωμα, πρότεινε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λογοθέτης υπεραμύνθηκε του έργου του, υποστηρίζοντας οτι κάποιοι που σήμερα μετέχουν στην κυβέρνηση, ξεκίνησαν από το 1994 έναν πόλεμο εναντίον του, ενώ διευκρίνησε οτι μέχρι και σήμερα, ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει σε επιστολή του, η οποία αναφερόταν στο μέλλον του Πειραιά.

Νέες μειωμένες τιμές ισχύουν από σήμερα για περίπου έξι χιλιάδες φάρμακα. Τα φαρμακεία έχουν περιθώριο να εξαντλήσουν τα αποθέματα με τις παλιές τιμές έως το τέλος του μήνα.

Λήγει αύριο τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, με στόχο την πρόσληψη 2. 353 υπαλλήλων στο δημόσιο.

Υπό εκκαθάριση θα τεθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου 1997 ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ο οποίος θα πάψει να υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο. Παράλληλα για την παρακολούθηση και την ολοκλήρωση των έργων που έχουν προγραμματιστεί, θα δημιουργηθεί ένας συντονιστικός φορέας. Αυτά δήλωσαν από κοινού οι δύο εποπτεύοντες υπουργοί, Πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού.

Απόψε στις οκτώ κλείνουν οι κάλπες κατά τη δεύτερη και τελευταία μέρα των εκλογών στα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της χώρας για την ανάδειξη των νέων τους διοικήσεων. Γύρω στις εξήμισι δημιουργήθηκε πανικός στο κτίριο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, στην οδό Ακαδημίας, καθώς άγνωστοι τηλεφώνησαν και είπαν οτι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Αμέσως η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας.

Μέσα σε μία ειδική τελετή βραβεύθηκαν σήμερα από το Ιδρυμα Αθανασίου Μπότση, δέκα δημοσιογράφοι για το έργο τους και την προσήλωσή τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τα βραβεία είναι χρηματικά, ύψους 500. 000 δρχ το καθένα και απονεμήθηκαν στους Αλκη Κούρκουλα, Χρήστο Μιχαηλίδη, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, Χριστίνα Πουλίδου και Γιώργο Διαμαντίδη.

Δυσαρεστημένοι είναι στην πλειοψηφία τους οι Ελληνες από το σύστημα υγείας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οκτώ ενώσεις καταναλωτών, το 80% των ερωτηθέντων πολιτών, θεωρούν το σύστημα υγείας της χώρας μας ανεπαρκές, καθόλου ικανοποιητικό ή απαράδεκτο. Πάνω από το 25 % από αυτούς, έχουν γίνει αντικείμενο διάκρισης στο χώρο της υγείας κυρίως λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θεωρούν επαρκή, την πληροφόρηση και την εκπαίδευση που παρέχεται στους Ελληνες, για το θέμα της υγείας. Για το λόγο αυτό η ΕΚΠΟΙΖΩ, θα δέχεται τις καταγγελίες της μη εξυπηρέτησης των ασθενών από τα ειδικά γραφεία και θα μεταφέρει τη φωνή των ασθενών προς τους αρμόδιους φορείς.

Νέα βόμβα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε τα ξημερώματα από την αστυνομία. Αυτή τη φορά ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος από αγνώστους στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της "Αμέρικαν Εξπρές" στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε δύο εφημερίδες με το οποίο γινόταν γνωστό ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί στις 12. 30 το μεσημέρι. Καμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Ενας ακόμη νέος έχασε τη ζωή του από τα ναρκωτικά. Θύμα αυτή τη φορά ήταν ο Αθανάσιος Παπαπέτρου, 21 ετών, που βρέθηκε νεκρός, χθες το απόγευμα, από τους γονείς του στο σπίτι τους στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός του αποδίδεται σε υπερβολική δόση ηρωίνης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρύς έπεσε ο ``πέλεκυς`` της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, αλλά μόνο στον Ιωνικό, τον οποίο τιμώρησε με αποκλεισμό της έδρας του για επτά αγωνιστικές ημέρες, συνολικά, λόγω των επεισοδίων οπαδών και παραγόντων του στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έγιναν στο γήπεδο της Νεάπολης. Παράλληλα, με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής τιμωρήθηκαν, για επεισόδια οπαδών τους, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Πανηλειακός. Ακόμη τιμωρήθηκε με έκπτωση από το αξιωμά του για τέσσερις μήνες, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ιωνικός, Νίκο Κανελλάκη.

Την έκπληξη της 13ης αγωνιστικής πέτυχε σήμερα η Παναχαϊκή η οποία νίκησε μέσα στη Ξάνθη την ομώνυμη ομάδα με 1-0, για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας. Το νικηφόρο τέρμα για την ομάδα της Πάτρας σημείωσε ο Νοβοχάτσκι στο 48ο λεπτό.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδική τροχιά για 10η συνεχή ημέρα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα να επικεντρώνεται σε μετοχές των Κατασκευών και των εταιριών Επενδύσεων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1566,81 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1%, ενώ κατά τις 10 τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις έχει κερδίσει 11,78%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 16,1 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,72%, Ασφάλειες άνοδος 1,53%, Λήζινγκ πτώση 2,30%, Επενδύσεις άνοδος 3%, Κατασκευές άνοδος 5,5%, Βιομηχανίες άνοδος 0,56%, Διάφορες άνοδος 1,66%, Συμμετοχών άνοδος 1,08%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με μικρή άνοδο 0,23%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον ακροδεξιό εθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι θα αναμετρηθεί ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μίλαν Μιλουτίνοβιτς στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 21 Δεκεμβρίου. Με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Μιλουτίνοβιτς έλαβε ποσοστό 43%, ο Σέσελι 32,5% και ο ηγέτης του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης Βουκ Ντράσκοβιτς 15%. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν ιδιαίτερα χαμηλό και έφτασε μόλις το 51% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Την αδιαλλαξία, τώρα, στο Κιότο την λένε και "ευελιξία". Μετά την ανυποχώρητη θέση των Αμερικανών στην παγκόσμια συνδιάσκεψη του Κιότο για το περιβάλλον για τη μείωση των ρυπογόνων αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο αμερικανός αντιπρόεδρος "έριξε" στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόν όρο της "ευελιξίας", που με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι αμερικάνοι διατηρούν τις ίδιες θέσεις, όπως τις έχει διαμορφώσει η αντιπροσωπία των ΗΠΑ από την πρώτη μέρα, που άρχισε η συνδιάσκεψη. Πάντως, όταν ο Γκορ ρωτήθηκε αν η "διαπραγματευτική ευελιξία" για την οποία μίλησε περιλαμβάνει και αλλαγή στην αμερικανική θέση για το εύρος των μειώσεων των αερίων, άφησε ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι τονίζοντας ότι η νέα ευέλικτη διαπραγμάτευση σημαίνει επανεξέταση όλων των θεμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει κάποια κίνηση, για δέσμευση, από ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες.

Τους 55 έχουν φτάσει οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα ερείπια τριών κτιρίων στο Ιρκούτσκ, που καταστράφηκαν κατά την πτώση του γιγαντιαίου μεταγωγικού αεροσκάφους Αντόνοφ 124 το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα κυμανθεί από 80 έως 100, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια. Ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Τσερνομίρντιν που μετέβη χθες στο Ιρκούτσκ για να συντονίσει τις έρευνες των συνεργείων διάσωσης κήρυξε σήμερα ημέρα πένθους σε όλη την περιοχή του Ιρκούτσκ, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Μετά από τις δολοφονίες δεκάδων τουριστών τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπυτο από τη ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Γκάμαα αλ Ισλαμίγια, οι ηγέτες της στο εξωτερικό αποφάσισαν να αναθεωρήσουν την πολιτική τους όσον αφορά τον τουρισμό και με διαταγή που έδωσαν σε όλα τα μέλη τους απαγόρευσαν τις επιθέσεις σε ξένους τουρίστες. Μάλιστα, στην ανακοινωσή τους υποστηρίζεται ότι οι δράστες της σφαγής στο Λούξορ, η στην οποία σκοτώθηκαν 68 άτομα, 58 από τους οποίους τουρίστες, ήταν "νέα μέλη της Γκαμάα στα οποία δεν είχε ανατεθεί να πραγματοποιήσουν κάποια ενέργεια κατά του τουρισμού και τα οποία ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία".

Σε πύργο της κολάσεως μετατράπηκε ουρανοξύστης στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στους τελευταίους ορόφους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άτομα. Εκατοντάδες άτομα πρόλαβαν να εκκενώσουν το κτίριο αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο τραπέζης η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο σύστημα κλιματισμού. Ο ουρανοξύστης άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους οικονομικούς οργανισμούς στον κόσμο αποτελεί η συγχώνευση δύο από τις μεταλύτερες τράπεζες της Ελβετίας τα κεφάλαια της οποίας ανέρχονται στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Πάντως, ο νέος τραπεζικός κολοσσός δεν θα διστάσει στα επόμενα τρία χρόνια να απολύσει 13 χιλιάδες εργαζόμενους...

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αν και στα ανατολικά και νότια αρχικά προβλέπονται ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 10 βαθμούς, στα δυτικά μηδέν με 15 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους έως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 3 με 13 και 1 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Monday, 8 December 1997 - 23:14:36 UTC