Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-06-20

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να τηρηθεί αταλάντευτα το πρόγραμμα υλοποίησης των στόχων για την ΟΝΕ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας το πρωί στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι στη Σύνοδο Κορυφής στο Κάρντιφ η Ελλάδα επιβεβαίωσε τη δύναμη και το διεθνές κύρος της. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η μεταρρυθμιστική πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεγάλων τομών θα συνεχιστεί και καμιά συντεχνιακή αντίδραση ή προσπάθειες μικρών ομάδων με όπλο τη βία δεν μπορούν να μπούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας, στην ευημερία και τα "κεκτημένα" ολων των Ελλήνων.

Χθες η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εμπορικής, που συγκλήθηκε αργά το βράδυ στα κεντρικά γραφεία της, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια το πρωί στο ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί αποφάσισε την πώληση του πακέτου του 51% των μετοχών της Ιονικής. Οι διαδικασίες πώλησης της Ιονικής, θα ξεκινήσουν άμεσα. Στην προκήρυξη πώλησής της θα περιλαμβάνονται όροι διασφάλισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ιονική. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε σήμερα οτι η πώληση της Ιονικής έχει εισέλθει στην τελική ευθεία. Αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα τα χαρακτήρισε αθλια έκτροπα και τα απέδωσε σε μια μικρή μειοψηφία. Σήμερα συνεδριάζουν οι απεργοί της Ιονικής για να καθορίσουν τη στάση τους

Τη βεβαιότητα της κυβέρνησης οτι θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, τη διοργάνωση των οποίων έχει αναλάβει η χώρα μας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων που συνεδρίασε υπο την προεδρία του στην Αρχαία Ολυμπία. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ειναι υπόθεση ολης της κοινωνίας μας και αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να δειξουμε το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε οτι απο τους βασικούς στόχους της διοργάνωσης ειναι η δημιουργία με αφετηρία την Ελλάδα ενός ανανεωμένου Ολυμπιακού Κινήματος, που θα βασίζεται στην ευαισθησία και τη συμμετοχή της νέας γενιάς. Επίσης, η εθελοντική κινητοποίηση των δυνάμεων της κοινωνίας των πολιτών, η δημιουργία ενος κινήματος φιλελληνισμού και η προώθηση των ελληνικών πρωτοβουλιών για πολιτιστική Ολυμπιάδα και ολυμπιακή εκεχειρία.

Στις 29 του μηνός θα συνεδριάσει το πανίσχυρο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, στο οποίο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκοκοινοτικές σχέσεις, αλλά και η υλοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Χθες η Κύπρος προέβη στον ΟΗΕ σε έντονα διαβήματα σε υψηλότατο επίπεδο για τις προκλητικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της απο τουρκικά μαχητικά. Η Αθήνα αποδίδει τις Τουρκικές προκλήσεις στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Ενας λογοτέχνης και ενα απόσπασμα απο ένα βιβλίο του επελέγη για την Εκθεση, στην οποία διαγωνίστηκαν το πρωί οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης των γενικών εξετάσεων. Το θέμα της Εκθεσης ηταν: "Ο λογοτέχνης Ασημάκης Πανσέληνος αναπολώντας τα εφηβικά του χρόνια γράφει: Τι όμορφο πράγμα θα ηταν η ομαδικότητα στη ζωή των ανθρώπων να εκφραζόταν με μικρούς κύκλους μονάχα, συγκροτημένους αυτόματα με την ελευθερη προσέγγιση των μελών τους χωρίς καμιά εξωτερική πειθαρχία ή καθοδήγηση. Η παρέα! Αυτή ειναι η μόνη ελευθερη ομάδα ως τα σήμερα στη ζωή των ανθρώπων. Α. Πως κρίνεται τη θέση του συγγραφέα, οτι η παρέα ειναι η μόνη ελευθερη ομάδα ως τα σήμερα στη ζωή των ανθρώπων; Β. Ποιές επιπτώσεις έχει η βαθμιαία αποδυνάμωση της ομαδικότητας, στη προσωπικότητα κάθε ατόμου και στη συνοχή της Κοινωνίας". Τη Δευτέρα οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Φυσικής και της Γ' δέσμης στα Αρχαία.

Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ειναι ο Δημήτρης Σιούφας και οχι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Πραγματοποιείται αύριο στις 11. 30 το πρωί στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας το μνημόσυνο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί σύσσωμη με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος, Κώστα Σημίτη.

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Μπλάκογια Χατζίνσκι, ο οποίος θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, τόσο για το θέμα της ονομασίας, όσο και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν "κυκλώματα" στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρεται - σύμφωνα με πληροφορίες - στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Μύτη, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση ύστερα απο παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Στο πόρισμα, καταγράφονται ωστόσο ορισμένες μεμονωμένες παράνομες ενέργειες (αποφυλακίσεις, μεταγωγές κρατουμένων κλπ), στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται οκτώ δικηγόροι των Αθηνών και Πειραιώς, ένας ιατροδικαστής και σωφρονιστικός υπάλληλος.

Την αποσυγκέντρωση του κρατικού μηχανισμού και την εμνίσχυση της αυτοδιοίκησης ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, που ολοκληρώνει σήμερα με επίσκεψη στη Βόνιτσα τη διήμερη περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε νέα κρανιοεγκεφαλική επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί ο φοιτητής, Δημήτρης Κουσουρής, που τραυματίστηκε σοβαρά από άγνωστους κατά τα επεισόδια έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο άτυχος νέος που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται σε θάλαμο του ίδιου νοσοκομείου. Οπως έγινε γνωστό από τους θεράποντες γιατρούς, ο Κουσουρής φέρει πολλαπλά αιματώματα, τα οποία θα απορροφηθούν, εκτός από ένα το οποίο και αφαιρέθηκε διότι πίεζε ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Η νέα επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί θα γίνει για την αποκατάσταση σοβαρών καταγμάτων του κρανίου.

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί απο χθες περιοδεία στη Σάμο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Τσέχοι προσέρχονται και σήμερα στις κάλπες κατά την δεύτερη και τελευταία ημέρα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, από τις οποίες, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, αναμένεται να αναδειχθούν νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες, εξασφαλίζοντας το ένα τρίτο των 200 συνολικά εδρών της Βουλής.

Το πράσινο φως για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 26 Ιουλίου έδωσε στην Πνομ Πένχ, η διεθνής ομάδα "φίλοι της Καμπότζης" στην οποία μετέχουν οι πιστωτές της χώρας και η 'Ενωση των χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας. Προειδοποίησε πάντως την κυβέρνηση της Καμπότζης να αποτρέψει κάθε πράξη πολιτικού εκφοβισμού και επέμβασης στην εκλογική διαδικασία.

Το Ιράν διέψευσε κατηγορηματικά ότι αγόρασε χημικά όπλα από ισραηλινό επιχειρηματία που καταδικάστηκε στην χώρα του με την κατηγορία ότι βοήθησε έναν εχθρό του εβραϊκού κράτους προβαίνοντας στη δοσοληψία αυτή με την Τεχεράνη.

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσαν σήμερα οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας στο κρατίδιο του Κασμίρ, για τον εντοπισμό και την σύλληψη αυτονομιστών μουσουλμάνων, που πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από την ομαδική δολοφονία 25 ινδουιστών στην διάρκεια γαμήλιας γιορτής.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος είναι σήμερα ο καιρός σ' όλη τη χώρα αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι είναι βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 και στα νησιά τους 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία, που φθάνει τους 30 και τους 27 βαθμούς αντίστοιχα, έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Saturday, 20 June 1998 - 18:12:05 UTC