Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-06-26

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών σήμερα και τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αρμόδια υπουργεία και οι φορείς είναι συγκλονιστικά, τόσο για τη διάδοση, όσο και για την αύξηση των θυμάτων του λευκού θανάτου στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των θυμάτων αυξήθηκε κατά 185%, ενώ η Ελλάδα είναι μια από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από ηρωίνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, πέρσι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 230 άτομα, η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα ξεκινά πλέον από την ηλικία των 14 χρόνων, χρήση χασίς κάνει το 5% του ελληνικού πληθυσμού, ενώ ένας στους πέντε κρατούμενους των φυλακών είναι για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μήνημά του επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί αντιμετωπίζει το θέμα με προχειρότητα και έλλειψη φαντασίας. Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει και το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά, ενώ το ΔΗΚΚΙ τονίζει ότι δεν υπάρχουν λύσεις πακέτο και απαιτείται ευρύς διάλογος. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Κατά Των Ναρκωτικών.

Εναρξη των διακοπών σήμανε και τυπικά σήμερα για τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών, που ολοκλήρωσαν τη δοκιμασία των γενικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης διαγωνίστηκαν στη χημεία και με εξαίρεση τις ασκήσεις που τους δυσκόλεψαν, τα θέματα χαρακτηρίστηκαν βατά και αναμενόμενα, ενώ εύκολα ήταν τα θέματα των λατινικών, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Γ δέσμης. Η αυλαία των γενικών εξετάσεων πέφτει αύριο με τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης να διαγωνίζονται στα μαθηματικά, ενώ η αγωνία δεν σταματά εδώ, καθώς σε ένα περίπου μήνα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βαθμολογίες, από τις οποίες θα γνωρίζουν αν έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για την είσοδό τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζονται χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αδίστακτων ληστών, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ταμία του ΟΤΕ Λυκούργο Λατζούνη 55 ετών, μέσα στο υποκατάστημα του Οργανισμού στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι, αφού την ώρα της ληστείας, αναμενόταν στο υποκατάστημα χρηματαποστολή, ενώ μόνο στο ταμείο του Λατζούνη υπήρχαν 40. 000. 000 δρχ. Το απόγευμα έγινε η κηδεία του άτυχου ταμία και τα έξοδα ανέλαβε εξ' ολοκλήρου ο ΟΤΕ, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να δώσει οικονομική βοήθεια 6 εκατομμυρίων δρχ. στην οικογένεια του και να της παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ενοπλη ληστεία όμως σημειώθηκε σήμερα στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στην οδό Μιχαήλ Βόδα. Οι δράστες ήταν δύο που ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού ανάγκασαν τον ταμία να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο συρτάρι του, περίπου δύο εκατομ. δρχ, έφυγαν τρέχοντας και εξαφανίσθηκαν με μοτοσικλέτα.

Τη θέση της Ελλάδας οτι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες της Κύπρου για δικαίωση του αγώνα της αφού, η Κύπρος είναι η Ελλάδα, επαναβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Μονή Κύκκου, στην Κύπρο, όπου είχε χειροτονηθεί διάκονος ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το βράδι θα μιλήσει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός την επίσκεψη του κ. Στεφανόπουλου στην Κύπρο και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιείται, λόγω των τουρκικών απειλών.

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, άσκησε ο εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής Αθηνών, για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, από ροπαλοφόρους, μέλη της Χρυσής Αυγής. Η δίωξη ασκήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία παραθέτονται στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας που είχε σχηματιστεί από το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, για τις συνθήκες τραυματισμού του φοιτητή, γεγονός που πιθανολογεί τη διαρροή απόρρητων στοιχείων της προανάκρισης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αποτελεί θέμα τιμής για την αστυνομία η εξιχνίαση της υπόθεσης και πρόσθεσε πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το νέο αρχαιολογικό νόμο, που αντικαθιστά τον προηγούμενο, ο οποίος είχε ψηφιστεί το 1932 παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Με το νόμο αυτό ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους και την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και τις σχέσεις κράτους - συλλεκτών. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε επίσης και το θέμα των νομαρχιακών εκλογών και ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς καλύτερη επαφή με τους υποψήφιους νομάρχες που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 38χρονος υπαστυνόμος, Νικόλαος Βερναρδάκης, που κατηγορείται για την τοποθέτηση εκρηκτικού και εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι και το αυτοκίνητο αντίστοιχα, του 76χρονου Ελευθερίου Δουνδουλάκη, στο Κάστελο Χανίων, με τον οποίο είχε κτηματικές διαφορές. Ο υπαστυνόμος κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονίας, σοβαρές υλικές ζημιές, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, φθορά ξένης περιουσίας, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και απείθεια κατά της αρχής.

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση της Ιονικής Τράπεζας, η οποία φοβάται νέα επεισόδια κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, την προσεχή Τρίτη. Η διοίκηση της Ιονικής ζητεί να περιοριστούν στους πέντε οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη συνέλευση, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 123 άτομα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

Αυξάνονται από την 1η Ιουλίου κατά 6,2% τα τιμολόγια των ταξί. Ετσι για τη μονή ταρίφα το κόμιστρο αυξάνεται από 62 σε 66 δρχ το χιλιόμετρο και για τη διπλή από 120 σε 130 δρχ. Η σημαία παραμένει στις 200 δρχ, όπως επίσης και η ωριαία αποζημίωση που είναι 2. 200 δρχ.

Με τη συμμετοχή τριακοσίων περίπου δημοσιογράφων από την Ελλάδα και την Κύπρο, ξεκίνησαν το πρωί στη Σαμοθράκη οι εργασίες του 7ου πανελληνίου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Τι εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο νομάρχης Εβρου Γιώργος Ντόλιος ενώ χαιρετισμό απηύθηνε και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Πετρούδας. Επίσης διαβάστηκαν μηνύματα του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα, του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Φίλιππου Πετσάλνικου και του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου είχε ως κεντρικό θέμα την ξενοφοβία και το ρόλο των ΜΜΕ, θέμα για το οποίο μίλησε ο υπουργός Δημόσιας τάξης Γιώργος Ρωμαίος.

Απαγορεύεται από σήμερα μέχρι 13 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των εθνικών οδών την Παρασκευή το απόγευμα, ημέρα εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων και την Κυριακή το απόγευμα κατά την επιστροφή. Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

Αλλες οχτώ φυλακισμένες αλλοδαπές εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων που τις κατακρατούσαν παράνομα και τις εξέδιδαν. Οι νεαρές γυναίκες, απο Ουκρανία, Ρουμανία και Βουλγαρία, βρέθηκαν σε σπίτι στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης όπου τις είχαν φυλακίσει έχοντας πάρει τα διαβατήριά τους, ο Γεώργιος Στρογγύλης, 37 χρόνων, κάτοικος Νίκαιας Αττικής και ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, απο την Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης. Τα νεαρά κορίτσια έβγαιναν από το σπίτι μόνο τις ώρες που πήγαιναν στο κέντρο και εκδίδονταν.

Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών, ο 17χρονος Μιχάλης Δεμερτζής, μετά την επίθεση που δέχθηκε με βόμβα μολότωφ, από άγνωστους νεαρούς στον Πειραιά. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο φίλος του 19χρονος Κυριάκος Κοκοράκης.

Κηδεύτηκε στι 5. 30 το απόγευμα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρένα Παγκράτι, η οποία άφησε τα εγκόσμια χθες σε ηλικία 51 ετών, δίνοντας η ίδια τέλος στη ζωή της, καταναλώνοντας ισχυρή δόση ηρεμιστικών χαπιών. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα η Ρένα Παγκράτι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολομβία - Αγγλία 0-2 | Ρουμανία - Τυνησία 1-1 Αργεντινή - Κροατία 1- 0 | Ιαπωνία - Τζαμάικα 1-2

Πρώτη τερμάτισε η Αργεντινή στον ομιλό της, μετά τη νίκη της επί της Κροατίας με 1-0, με γκολ που πέτυχε στο 35' ο Πινέντα. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιοτητά του, αλλά έφερε και τους δύο αντιπάλους στη δεύτερη φάση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που είχε καθαρά διαδικαστικό, όσο και τιμητικό, χαρακτήρα, η Τζαμάικα νίκησε με 2-1 την Ιαπωνία, μετά από ένα γρήγορο και με αρκετές ευκαιρίες αγώνα.

Την ώρα που σ'όλη τη γη τα βλέμματα είναι στραμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, η αγωνία των φίλων της ΑΕΚ έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος η ομάδα τους να μη συμμετάσχει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μία εξέλιξη που μπορεί να φέρει στη διάλυση την ελληνική ομάδα, με ξεπούλημα των καλύτερων παιχτών της, ειδικά αν η ΕΝΙΚ αποφασίσει να πουλήσει την ΠΑΕ. Η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να αλλάξει η ΑΕΚ ιδιοκτησία μέχρι την 1η Ιουλίου για να συμμετάσχει στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ΠΑΕ, αλλά όλοι ελπίζουν ότι η ΕΝΙΚ δεν θα πουλήσει, γιατί έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα απ'ότι στη Σλάβια Πράγας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

Καθοδική πορεία ακολούθησαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 393,69 μονάδες, μειωμένος κατά 1,10%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 2,37%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 57,8 δισ. δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με παρατράγουδα ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στο Πεκίνο, την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί αμερικανός πρόεδρος στη χώρα, μετά τη σφαγή στην πλατεία Τιένανμεν, το 1989, δικαιώνοντας έτσι τους επικριτές της επίσκεψης αυτής. Εντονη υπήρξε η διαμαρτυρία του Λευκού Οίκου για τις συλλήψεις ορισμένων διαφωνούντων από τις κινεζικές αρχές, την παραμονή της επίσκεψης Κλίντον. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που έδωσαν οι κινεζικές αρχές, τονίζοντας οτι το θέμα θα θέσει αύριο ο Κλίντον κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον κινέζο ομόλογό του Ζιάνγκ Ζεμίν. Σε μία ένδειξη καλής θέλησης, οι αρχές του Πεκίνου ελευθέρωσαν λίγο αργότερα τρεις διαφωνούντες, κάποιοι άλλοι όμως εξακολουθούν να κρατούνται.

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος της Δύσης και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, για την εκτόνωση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Ο αμερικανός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς, σήμερα μετέβη στην Πρίστινα για επαφές με τους ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Στο Βελιγράδι όμως βρίσκεται σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Νικολάι Αφανασιέφσκι, για επαφές με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι συνομιλίες Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς, αφορούν την απομάκρυνση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, την αποστολή ξένων παρατηρητών στο Κοσσυφοπέδιο, και τους τρόπους να πεισθούν οι άνδρες του Απελευθερωτικού Στρατού να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Την ίδια ώρα όμως, πληθαίνουν οι πιέσεις και προς τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να θέσουν υπό έλεγχο τις ένοπλους αυτονομιστές. Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου σύνοδος της Ομάδας Επαφής, οι εργασίες της οποίας θα πραγματοποιούντο στη Βόνη, αναβλήθηκαν για μία εβδομάδα εξαιτίας προβλημάτων συντονισμού και πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουλίου.

Αρχισε η καταμέτρηση των ψήφων στις χθεσινές εκλογές στη βόρεια Ιρλανδία για την επικύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας και τη δημιουργία μίας τοπικής Βουλής που θα έχει 108 έδρες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρώτη δύναμη αναμένεται να ανακηρυχθεί το μετριοπαθές Σοσιαλδημοκρατικό εργατικό κόμμα του Τζον Χιουμ, με ποσοστό 22%, και δεύτερη το προτεσταντικό φιλο-βρετανικό ενωτικό κόμμα του Ολστερ του Ντέιβιντ Τριμπλ με ποσοστό 21%. Το Σιν Φέιν, πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ, αναμένεται να αναδειχθεί τέταρτη δύναμη με 13%. Τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά απόψε το βράδι, ή αύριο το πρωί, καθώς η ψηφοφορία έγινε με βάση ένα περίπλοκο εκλογικό σύστημα.

Νέος πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ. Ορους για να συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή του στον κυβερνητικό συνασπισμό, έθεσε σήμερα το Κόμμα της Δημοκρατικής Τουρκίας, του Γιλντιρίμ Ακτουνά. Μεταξύ των όρων είναι η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της δημοκρατίας, μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και περισσότερες προσπάθειες για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Χθες, το ισλαμιστικό Κόμμα της Αρετής ανακοίνωσε οτι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Γιλμάζ, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν το ναυάγιο επιβατηγού πλοίου στην ανατολική Ινδονησία, στο οποίο τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 48 αγνοούνται. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 94 επιβάτες, εκτελούσε δρομολόγιο από το νησί Σουμπάουα προς το ιερό νησί Λομπόκ και ναυάγησε μία ώρα πριν προσεγγίσει στο λιμάνι του προορισμού του.

Στο νότιο Λίβανο έφθασαν σήμερα 55 Λιβανέζοι, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι από το Ισραήλ, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης συμφωνίας ανταλλαγής με το Ισραήλ. Εκατοντάδες λιβανέζοι συγγενείς των πρώην κρατουμένων, αλλά και αξιωματούχοι, υποδέχθηκαν με κραυγές χαράς την αυτοκινητοπομπή του Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, η οποία τους μετέφερε. Η πρώτη φάση της συμφωνίας ανταλλαγής είχε πραγματοποιηθεί χθες, με την παράδοση από τον Λίβανο των λειψάνων τριών ισραηλινών στρατιωτών στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ, και τη μεταφορά των σορών 40 λιβανέζων ανταρτών στο Λίβανο από το Ισραήλ.

ΚΑΙΡΟΣ

Ενισχύονται από αύριο οι βοριάδες και σταδιακά υποχωρεί η ζέστη. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σ'όλη τη χώρα, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 33 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Saturday, 27 June 1998 - 2:12:10 UTC