Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-07-08

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Με τον αμερικανό ομόλογό του συναντήθηκε απόψε στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ηταν τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, και το εξοπλισιτικό πρόγραμμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Τσοχατζόπουλοςενδέχεται να συναντηθεί και με την υπουργό εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Στη Μόσχα ο υπουργός αμύνης της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου συναντήθηκε με το Ρώσο ομολογό του, ενώ αύριο και μεθάυριο θα παρακολουθήσει δοκιμαστικές βολές των πυραύλων S-300. Στην επίδειξη που θα γίνει σε πεδίο βολής νοτίως της Μόσχας θα παραστούν και Κύπριοι αξιωματικοί που έχουν εκπαιδευτεί στα συστήματα. Την Παρασκευή μεταβαίνει στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί.

Μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, ο οποίος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και που τον Ιούνιο κυμάνθηκε στο 5,2%, εξετάζει η κυβέρνηση. Ηδη το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής 70 φαρμάκων, ώστε να συμπεριληφθούν στην ήδη υπάρχουσα λίστα. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά την πτώση του πληθωρισμού. Σε σύσκεψη υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου, εξετάστηκαν σήμερα τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού για το 1999. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού των ΔΕΚΟ αλλά έγινε εκτίμηση της κατάστασης των εσόδων και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 1998.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις. Με το θέμα θα ασχοληθεί αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του πρωθυπουργού, είναι να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και κυρίως των συνδικαλιστών στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, στις οποίες η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία και τις θεωρεί βασικό μοχλό για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Ηδη ανακοινώθηκε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ενός οργανισμού ιδιαίτερα ζημιογόνου, καθώς το έλλειμμά του φθάνει τα 800 δις δρχ. Την ίδια ώρα προχωρούν και οι αποκρατικοποιήσεις και μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Ιονικής και της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος. Το φθινόπωρο αναμένεται να διατεθεί, μέσω του Χρηματιστηρίου, άλλο ένα πακέτο μετοχών του ΟΤΕ, ίσο με το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.

Σε εσωτερικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της αστυνομίας μεταξύ ομάδων και φατριών, αποδίδουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, μετά το φάκελο που έστειλε άγνωστος στην εισαγγελία Αθηνών και ο οποίος έχει αφαιρεθεί από την ασφάλεια. Στο φάκελο, ο οποίος τοποθετήθηκε σε τηλεφωνικό θάλαμο κοντά στα δικαστηρία της Σχολής Ευελπίδων, ενώ για την ύπαρξή του ειδοποίηθηκε τηλεφωνικώς ο εισαγγελέας κ. Γεράκης, περιέχονται στοιχεία για παράνομες χορηγήσεις αδειών παραμονής αλλοδαπών και δίπλα στα ονόματα των αλλοδαπών υπάρχουν τα ονόματα των αξιωματικών που επενέβησαν για την ελληνοποίησή τους, ή παραγόντων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Ευθύνες σε λαϊκούς υπαλλήλους της υπηρεσίας διαχείρισης της εκκλησιαστικής υπηρεσίας, για ατασθαλίες, επιρρίπτει το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο 1988-1996. Το ογκώδες πόρισμα που αποτελείται από 450 σελίδες, απασχόλησε και σήμερα τη διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Σερρών Μάξιμος, αποφάσισε να καλέσει ονομαστικά εντός 48 ωρών τους υπευθύνους να επιστρέψουν τα οφειλόμενα και αν αυτό δεν γίνει θα καταλογιστούν ευθύνες επί συγκεκριμένων προσώπων. Παράλληλα, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι λαϊκοί κατονομάζονται στο πόρισμα ως υπεύθυνοι, ενώ ο σχετικός φάκελος θα σταλεί και στην ανακρίτρια, η οποία έχει ήδη ζητήσει το σχετικό πόρισμα. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε διοικητική ανάκριση για εξατόμικευση των ευθυνών και καταλογισμό των υπευθύνων των οικονομικών ατασθαλιών. Τέλος, η Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου να συνεισφέρει με το επιπλέον ποσό των πέντε εκατ. δρχ. στους πυροπαθείς του Περάματος και της Σαλαμίνας.

Τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σ'όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Συγκεκριμένα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Δομοκό, τον Αγίο Γεώργιο Ευβοίας, την Αναβρυτή Λακωνίας και το Βαθύ Αυλίδος, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και όλες βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο. Την ίδια ώρα επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της λειτουργίας των δεκάδων ανεξέλεγκτων χωματερών σε όλη τη χώρα, καθώς σχετική μελέτη έχει κάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο Αυτόφωρο του Βόλου δικάζεται απόψε ο 55χρονος Θεμιστοκλής Τουφεξής, που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση. Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να απολογηθεί πήρε ο 34χρονος Κλεάνθης Κατσιανός, ο οποίος επίσης συνελήφθη να βάζει πυρκαγιές στις Μηλιές Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κατσιανός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Τέλος, στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για εμπρησμό οδηγήθηκε ο Γιώργος Καλόγηρος, 33 χρόνων, που συνελήφθη στη Μυτιλήνη.

Σάκοι με χιλιάδες σφαίρες και φυσίγγια αλβανικής προέλευσης εντοπίστηκαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο από ελληνική περίπολο. Τους σάκους μετέφεραν άτομα, τα οποία όταν έγιναν αντιληπτά από την περίπολο τους εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή.

Μετ'εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη βόρειο Ελλάδα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που επέρχονται με το πρόγραμμα εξυγίανσης του οργανισμού. Ετσι, τα τρένα του ΟΣΕ θα πηγαίνουν μόνο μέχρι την Κατερίνη.

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι διαμορφώνονται απαράδεκτες λύσεις για τα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Σαμαράς επικέντρωσε τα βέλη του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πλήρη υποχωρητικότητα. Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας γίνονται στον ΟΗΕ και όχι σε διμερές επίπεδο, απάντησε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη, όταν ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε απο την πορεία του λόγω υπερβολικής ταχύτητας και προσέκρουσε σε δέντρο στην παραλιακή λεωφόρο. Νεκρός είναι ο Νικόλαος Μήτσιου, 22 χρόνων και τραυματίες οι Δημήτρης Αϊβαλιώτης, 20 χρόνων και Αντώνιος Μωϋσίδης, 21 χρόνων. Το πρωί στην Αίγινα σκοτώθηκε ο 20χρονος ναύτης, Μανώλης Νικολάρας, όταν έπεσε με το μοτοποδήλατό του σε διερχόμενο απορριμματοφόρο. Σοβαρά τραυματίστηκε ο συνεπιβάτης Κώστας Χελιώτης, 18 ετών.

Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κυψέλη, ήταν ο σημερινός στόχος ενόπλων ληστών. Οι δράστες ήταν δύο, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως πελάτες και σε ανύπτοτο χρόνο έβγαλαν από τα μπουφάν τους πιστόλια, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού άρπαξαν από τα ταμεία περίπου τρία εκατομμύρια δρχ διέφυγαν πεζή. Ληστεία όμως έγινε και στην Κοινότητα Προσύμης Αργολίδας, όπου δύο άτομα λήστεψαν τον ταχυδρόμο Σπύρο Κολιάτση 50 ετών και αφού του πήραν από την τσάντα 4. 000. 000 δρχ. , που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων, διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης έγινε από δύο κρατούμενους των φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής που κατάφεραν να δραπετεύσουν. Λειτούργησε όμως έγκαιρα ο συναγερμός και οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Χαϊδάρογλου, 32 χρόνων, ενώ ο συγκρατούμενός του Βασίλης Αγγελίδης, 28 χρόνων, επέστρεψε μόνος του στη φυλακή.

Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζίνης, ενώ αντίθετα μειώνονται ελαφρώς οι τιμές του πετρελαίου κίνησης. Οπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου, η τιμή της βενζίνης αυξάνεται κατά 2,30 δρχ το λίτρο, ενώ κατά 0,20 δρχ το λίτρο μειώνεται η τιμή του ντίζελ κίνησης.

Σύγκρουση χωρίς ευτυχώς θύματα μεταξύ τρένου και αυτοκινήτου, σημειώθηκε σε αφύλακτη διάβαση στην περιοχή του Καματερού. Συγκεκριμένα αμαξοστοιχία του ΟΣΕ συγκρούσθηκε με ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σάββας Μισιρλής, 55 χρόνων, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Τραυματίας είναι και ένας Αλβανός, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστό και επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Τέσσερα παιδιά απο την Ελλάδα και άλλα τέσσερα απο την Κύπρο είναι μεταξύ των νέων απο 54 χώρες, που εκπροσωπούνται στην 31η Ολυμπιάδα Χημείας, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη.

Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή μεγάλη μέρα του γάμου της Ντόρας Μπακογιάννη με τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο. Την Ντόρα Μπακογιάννη στην εκκλησία θα συνοδεύσουν ο πατέρας της και ο γιος της Κώστας, ενώ προσκεκλημένοι στην τελετή είναι συγγενείς και φίλοι των δύο οικογενειών, καθώς και βουλευτές Κρήτης της ΝΔ, με εξαίρεση τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει ιδιαίτερα θερμές σχέσεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε την ομάδα που θα κοντραριστεί με τους Βραζιλιάνους στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς στις 10 το βράδυ Γαλλία και Κροατία, η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, θα συναντηθούν στο δεύτερο ημιτελικό. Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, ενώ οι Κροάτες δεν θα έχουν εύκολο έργο όπως με τη μετριότατη Γερμανία και θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν το άγχος των Γάλλων, που έχουν ως γηπεδούχοι. Το παιχνίδι θα μεταδωθεί από την ΕΤ1.

Με το ποσό ρεκόρ για Ελληνα ποδοσφαιριστή των 260 εκατομμυρίων δρχ θα αμοίβεται κάθε χρόνο για δύο χρόνια ο Ντέμης Νικολαϊδης, που συμφώνησε σήμερα με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Ωστόσο, όρος στο συμβόλαιο του διεθνή ποδοσφαιριστή αναφέρει ότι αν φέρει ένα δις δρχ από ξένη ομάδα μένει ελεύθερος. Ετσι, για φέτος, έληξε το σήριαλ "μένει-φεύγει ο Νικολαϊδης", που τόσο αναστάτωσε τους φίλους της ομάδας, ειδικά μετά την φετινή αποδυνάμωση της ομάδας.

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η κληρωτίδα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στη Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν το φαινομενικό προβάδισμα δεδομένου ότι αγωνίζονται στην έδρα τους. Η κληρωτίδα ανέδειξε αντιπάλους στη Β' φάση δύο ακόμη ζευγάρια με ομάδες της Α1. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με το Μαρούσι και η ΑΕΚ με το Περιστέρι.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεχή ημέρα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου, με μοχλό ανόδου για μια ακόμη συνεδρίαση τις τραπεζικές μετοχές. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2628,40 μονάδες με άνοδο 1,20%, ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών η άνοδος ξεπερνούσε το 2,70%. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων ανήλθε στα 80 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,91%, Ασφάλειες άνοδος 2,49%, Επενδύσεις άνοδος 4,12%, Λήζινγκ άνοδος 7,98%, Βιομηχανικές άνοδος 0,82%, Κατασκευές πτώση 0,21%, Διάφορες άνοδος 0,28%, Συμμετοχών άνοδος 0,26%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε κατά 0,86%.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 31 και στα νησιά του Αιγαίου 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 31 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Και στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί αύριο βροχή, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουλάχιστον 10 άτομα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη Νιγηρία, καθώς αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Λάγος, μετά το θάνατο του Μοσούντ Αμπιόλα, του ηγέτη της αντιπολίτευσης και ελπίδα εκδημοκρατισμού στην αφρικανική χώρα. Ταραχές σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ το στρατιωτικό συμβούλιο συνεδρίασε για να εξετάσει την κατάσταση στη χώρα και τη μετάβασή της σε πολιτική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα δήλωσε ότι ο θάνατος του Αμπιόλα αποτελεί απώλεια για τη Νιγηρία και κάλεσε το λαό της χώρας αυτής σε αυτοσυγκράτηση. Τη θλίψη τους για το θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Νιγηρία εξέφρασαν και άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Γαλλία και η Γερμανία.

Την ώρα που υψηλόβαθμοι διπλωμάτες από τις χώρες της Ομάδας Επαφής για το Γιουγκοσλαβικό συναντώνται σήμερα στη Βόνη, σε μία προσπάθεια χάραξης κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, ο Απελευθερωτικός Στρατός των Αλβανών στη σερβική επαρχία πιστεύει ότι μία ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία μπορεί να είναι η λύση στην ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή. Εκπρόσωπος των ανταρτών στη Γενεύη σε σημερινές του δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι η σύγκρουση στην περιοχή θα γενικευθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως τα αδέλφια τους σε Αλβανία και Σκόπια θα πάρουν τα όπλα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, χαρακτήρισε σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος την απόφαση για την αναβάθμιση του καθεστώτος της παλαιστινιακής αποστολής στον ΟΗΕ, η οποία ελήφθη χθες. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθετήθηκε χθες με 124 ψήφους υπέρ, ενώ τέσσερις τάχθηκαν κατά και δέκα απείχαν. Πάντως, η Ουάσιγκτον επέκρινε την απόφαση αυτή, κρίνοντας ότι επρόκειτο για σφάλμα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πλήγμα για την ειρηνευτική διαδικασία.

Με μία δόση ειρωνείας, η γαλλική κυβέρνηση κατέστησε σήμερα σαφές ότι οι Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν τον Πύργο του Αϊφελ, προσθέτοντας, ότι ίσως καταφέρουν να αγοράσουν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν... Μετά τους χθεσινούς φόβους του δήμου του Παρισιού, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο πύργος-σύμβολο ανήκει στο δήμο της γαλλικής πρωτεύουσας και η πωλησή του απαγορεύεται δια νόμου.

Η τουρκική δικαιοσύνη άρχισε νέα έρευνα σε βάρος του ισλαμιστή δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ερντογκάν, ο οποίος κατηγορείται ότι επέκρινε το κοσμικό καθεστώς της χώρας. Τον Απρίλιο, ο Ερντογκάν, ο οποίος θεωρείται πιθανώς ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος στην Τουρκία, κρίθηκε ένοχος και πάλι για "πρόκληση μίσους", αλλά έχει ασκήσει έφεση και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Thursday, 9 July 1998 - 2:12:08 UTC