Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-24

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι κυριότεροι τίτλοι του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Τρεις τελικά οι προσφορές για την αγορά της Ιονικής, μια από τον όμιλο Λάτση και δυο από εταιρίες αμερικανικών συμφερόντων, η φερεγγυότητα των οποίων ερευνάται.
  • Ρίχνει η κυβέρνηση τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργών και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
  • Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη φρούρηση στόχων αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.
  • Στη δικαιοσύνη ένας 50χρονος και ένας 25χρονος για προσπάθεια ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.
  • Ναυτικό δυστύχημα με ένα νεκρό έξω από την Αιτωλοακαρνανία, όταν ταχύπλοο εμβόλισε ψαρόβαρκα.
  • Ληστεία με λεία δυο εκατομμύρια δρχ στην Ιονική τράπεζα Νέας Ιωνίας.
  • Πρωθυπουργός και πάλι στη Ρωσία μετά από πέντε μήνες απουσία ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν.
  • Την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος αποφάσισε στην Τουρκία το πανίσχυρο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
  • Μεγάλη πτώση 2,50% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για αύριο αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Εμπορικής Τράπεζας προκειμένου να αποφασίσει για την πώληση της Ιονικής με βάσει τις προσφορές που υπεβλήθηκαν. Οπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Ενπορικής Τράπεζας, τελικά υπεβλήθησαν τρεις προσφορές. Η πρώτη από τον όμιλο Λάτση, ύψους 135 δις δρχ, η δεύτερη από δικηγορικό γραφείο αμερικανικών συμφερόντων, ύψους ενός δις 125 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 340 δισ δρχ και η τρίτη από επίσης αμερικανική εταιρία ύψους ενός δις δολλαρίων, περίπου 304 δις δρχ. Η Τράπεζα Πίστεως δεν υπέβαλε προσφορά, εκτιμώντας όπως αναφέρει σε ανακοινωσή της ότι το δρομολογημένο πρόγραμμα επεκτάσεως της Τράπεζας, ενισχυμένο με τα νέα κεφάλαια, αντιπροσωπεύει καλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία απ'ό, τι η απόκτηση του 51% της Ιονικής στη διαφαινόμενη ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή.

Ο υπουργός εθνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου εμφανίσθηκε συγκρατημένος για την τελική έκβαση της διαδικασίας πώλησης της Ιονικής στην παρούσα φάση, λέγοντας ότι ναι μεν το τίμημα είναι ικανοποιητικό, αλλά θα πρέπει να ερευνηθεί η φερεγγυότητα προέλευσης των χρημάτων και της ταυτότητας των αγοραστών. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι ήδη η Εμπορική Τράπεζα ερευνά τα στοιχεία αυτά και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που ο διαγωνισμός κηρυχθεί άγονος, αυτός θα επαναληφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργών και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κατέβαλε η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ενοχλείται απο τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, καθώς δεν υπερβαίνουν τα καθιερωμένα από το Σύνταγμα όρια των αρμοδιοτήτων του ως προκαθημένου της ελληνικής εκκλησίας. Ο κ. Ρέππας συμπλήρωσε ότι η απόψη της κυβέρνησης είναι πως δεν πρέπει να ανατρέπεται μια ισορροπία που υπάρχει στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως δεν πρέπει να υπάρχει σύγχιση ρόλων και αρμοδιοτήτων. Από την Κόνιτσα που βρίσκεται ο κ. Χριστόδουλος, τόνισε ότι έχει δικαίωμα να ομιλεί όπως όλοι οι Ελληνες και σημείωσε με νόημα ότι ακόμη δεν άρχισε να μιλάει. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πολιτικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους δικαστές να πιστεύουν αυτά που κάνουν και να μην υποκρίνονται. Ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλα θα παίρνει απαντήσεις, τόνισε από τη Ζάκυνθο ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο Συνασπισμός σε ανακοινωσή του χαρακτηρίζει ρητορικές και στερούμενες οποιασδήποτε ουσίας τις αντιπαραθέσεις υπουργών και Αρχιεπισκόπου και κατηγορεί την κυβέρνηση για συντηρητικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, σχετικά με τις σχέσεις κράτους εκκλησίας.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για τη φρούρηση στόχων αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας, μετά τις απειλές ισλαμικών οργανώσεων να πλήξουν αμερικανικούς στόχους σε όλο τον κόσμο, ως αντίποινα για την επίθεση των ΗΠΑ στο Σουδάν και το Αφγανιστάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε "ακραία επαγρύπνηση" τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα δράσης των τρομοκρατών. Ο κ. Ρέππας επιβεβαίωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές ασφάλειας για το θέμα του συλληφθέντος στην Γαλλία Τούρκου παρακρατικού, μέλους των "Γκρίζων Λύκων", Τσακιτζή, ο οποίος κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι το 1997 βρισκόταν στην Ελλάδα.

Η προετοιμασία για τις δημοτικές εκλογές και ο προγραμματισμός του ΠΑΣΟΚ για το προσεχές διάστημα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σκανδαλίδης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές και πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα.

Δύο κρούσματα προσπάθειας ασέλγειας σε ανήλικα κορίτσια, είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο. Στο πρώτο δράστης είναι ο 50χρονος Ιωάννης Νταγκόζης, ο οποίος προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος 10χρονου κοριτσιού . Ο Νταγκόζης παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο Πολυγύρου Χαλκιδικής, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Στο δεύτερο, δράστης είναι ο 25χρονος Ιωάννης Γιαννακούδης, ο οποίος ακολούθησε μια 11χρονη στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που διέμενε και προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος της. Ο Γιαννακούδης πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγή φρουράς και πάλι στην πολιτική ηγεσία της Ρωσίας, η οποία τον τελευταίο καιρό μαστίζεται από μία πρωτοφανή οικονομική και όπως συνεπάγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, και πολιτική κρίση. Σε μία ύστατη προσπάθεια να εφαρμοσθεί μία πετυχημένη οικονομική πολιτική, ο πρόεδρος Γιέλτσιν καθαίρεσε τον πρωθυπουργό Σεργκέι Κιριένκο και διόρισε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, ο οποίος είχε και αυτός αποπεμφθεί από το αξίωμα στις 23 Μαρτίου. Ο διορισμός του επικυρώθηκε αμέσως από τη Δούμα και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τσερνομίρντιν, άμεση προτεραιότητα του θα είναι η προστασία του εθνικού νομίσματος, του ρουβλίου, και η σωτηρία του τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Αμυνας. Αντιθέτως, ο Μπόρις Νεμτσόφ, αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης, από τους ανερχόμενους αστέρες της ρωσικής πολιτικής και σύμβολο των νεαρών φιλελεύθερων μεταρρυθμιστών, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση. Την ικανοποίησή του για την τοποθέτηση του Τσερνομίρντιν στο πρωθυπουργικό αξίωμα, εξέφρασε ο γερμανός καγκελάριος, Κολ.

Δρακόντεια μέτρα παίρνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις ανά τον κόσμο πρεσβείες τους, μετά την δολοφονική επίθεση στην Κένυα και την Τανζανία. Μέτρα όμως παίρνει και ο ΟΗΕ και ήδη όσοι εργάζονται σε αυτόν στο Αφγανιστάν αναχώρησαν από τη χώρα, φοβούμενοι αντίποινα από τους φανατικούς Ταλιμπάν, ο ηγέτης των οποίων προκάλεσε αίσθηση σήμερα στην διεθνή κοινότητα με την εντολή που έδωσε στον πολυεκατομμυριούχο φανατικό ισλαμιστή, να σταματήσει να κάνει απειλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ουάσιγκτον και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός υπάκουσε. Από την πλευρά του, ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε σήμερα έντονα την επίθεση που πραγματοποίησε την προηγούμενη Πέμπτη η Ουάσιγκτον εναντίον εργοστασίου στο Χαρτούμ, στο Σουδάν, καλώντας την παράλληλα, να σεβασθεί τη διεθνή νομιμότητα.

Τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, υποστήριξε ομόφωνα το πανίσχυρο τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σύλληψη στη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα, του 45χρονου Αλαατίν Τσακιτσί, ηγετικού στελέχους της τουρκικής μαφίας που καταζητείτο για περίπου 11 χρόνια. Ο Τσακιτσί συνελήφθη με διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετζεβίτ, του χορηγήθηκε από τουρκική μυστική υπηρεσία που δρα στην Κίνα.

Αγνωστη παραμένει ακόμα η τύχη ενός αεροσκάφους των αερογραμμών της Μιανμάρ, πρώην Βιρμανία, το οποίο εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ κατά την διάρκεια εσωτερικής πτήσης, κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Το αεροσκάφος, ένα Φόκερ F-27 μετέφερε 39 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα. Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Γιανγκόν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού καθεστώτος.

Εισβολή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πραγματοποίησαν σήμερα στρατεύματα από την Ανγκόλα, παρά τις εκκλήσεις νοτιοαφρικανών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Νέλσον Μαντέλα, για άμεση κατάπαυση του πυρός. Κάτοικοι στην περιοχή Καμπίντα, θύλακο της Ανγκόλας, ανέφεραν ότι είδαν φάλαγγες απο άρματα μάχης, φορτηγά και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να διασχίζουν τα σύνορα. Η κυβέρνηση ωστόσο της Ανγκόλας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την εισβολή υπέρ του προέδρου του Κονγκό, Λοράν Καμπιλά, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με εξέγερση στα δυτικά και ανατολικά της χώρας.

Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου αποδέχθηκε για πρώτη φορά την αρχή της αποχώρησης του ισραηλινού στρατού από το 13% των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών, την οποία προτείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την απόφασή του στη διάρκεια συνόδου του υπουργικού συμβουλίου χθες, παραμονή των εορτασμών για την πέμπτη επέτειο της συμφωνίας του Οσλο.

Επιδημίες, εγκληματικότητα και αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών κατανάλωσης, είναι οι συνέπειες των πλημμυρών που μαστίζουν την Κίνα, και θεωρούνται οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών. Οι επιδημίες είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των αρχών καθώς στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, όπου εκατομμύρια χωρικοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μεταφέρονται από τα νερά απορρίματα από χωματερές και ζώα που πνίγηκαν και βρίσκονται σε αποσύνθεση. Την ίδια ώρα, η αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις ατόμων που κερδοσκοπούν, εκμεταλλευόμενοι τις ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού θα συζητηθούν την Πέμπτη σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί το θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε συμβουλευτικό το ρόλο της Ελλάδος στο θέμα των S-300, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά τη Δημοκρατία της Κύπρου και μόνο. Η ελληνική πλευρά στο ζήτημα αυτό έχει μόνον συμβουλευτικό ρόλο και παρεμβαίνει εφόσον της ζητείται, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση περί ενδεχόμενης κίνησης καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς στο θέμα των ρωσικών πυραύλων.

Αλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο βωμό των θαλασσίων σπορ. Συγκεκριμένα, ταχύπλοο σκάφος με χειριστή τον Γιάννη Γιαννιώτη, 55 ετών εμβόλησε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Κάλαμος και του όρμου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, την ερασιτεχνική ψαρόβαρκα ''Αγιος Νικόλαος''. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο Σπύρος Καρφάκης, 48 ετών, ενώ ο Γιάννης Μουτζαλιάς, 64 ετών, που επέβαινε στη βάρκα, κατάφερε να βγεί σώος στη στεριά. Ερευνες για το ατύχημα διενεργεί το λιμεναρχείο της περιοχής, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Περίπου δύο εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία ενός ενόπλου που λήστεψε το υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία. Ο άγνωστος δράστης εισέβαλε στην τράπεζα γύρω στις 9 το πρωί και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε από τα ταμεία το ανωτέρω ποσό και διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Χαλκίδας, οι 4 Ελληνες μέλη του πληρώματος του υπό κυπριακή σημαία πλοίου "Κλεόβουλος οφ Ρόδος" το οποίο μετέφερε 248 κιλά κοκαϊνης από την Κολομβία. Εναντίον των τεσσάρων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Από το Νεκροταφείο Αμαρουσίου κηδεύεται αύριο το απόγευμα, ο γνωστός γελοιογράφος, Βασίλης Καλαμάρας, που έφυγε χθες απο τη ζωή, απο ανακοπή καρδιάς. Ο γνωστός γελοιογράφος γεννήθηκε το 1933 στον Πειραιά, πήρε το πτυχίο του απο την ΑΣΟΕ και άρχισε την καρριέρα του λίγο πριν την Μεταπολίτευση, απο τις "Εικόνες" και τον "Ταχυδρόμο". Ο Βασίλης Καλαμάρας εργάστηκε στις περισσότερες Αθηναϊκές εφημερίδες, ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και της ΕΣΗΕΑ και η ηρωϊδα του που τον έκανε και ευρύτερα γνωστό ήταν η "Ροξάνη" , στο περιοδικό "Πάνθεων". Ηταν πατέρας τριών παιδιών.

Ενα γέρικο πλατάνι βάρους τριών τόνων κατέρρευσε, υπο το βάρος των χρόνων, προφανώς και καταπλάκωσε λεωφορείο του ΚΤΕΛ χθες το βράδυ στο Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης. Το λεωφορείο δεν είχε κόσμο και έτσι αποφεύχθηκε η τραγωδία, όμως ο χώρος, όπου υπάρχουν και άλλα "ηλικιωμένα" πλατάνια, χρησιμοποιείται για αναψυχή τόσο απο τους κατοίκους του χωριού όσο και απο τους χιλιάδες λουόμενους, που κατακλύζουν το τουριστικό θέρετρο του Σταυρού, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις τοπικές αρχές.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου την Τετάρτη θα δώσει τον επαναληπτικό αγώνα με την Ανόρθωση για το κύπελλο πρωταθλητριών. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποστήριξε ότι όλα θα κριθούν από την απόδοση της ομάδας του, η οποία είναι προετοιμασμένη ν' αντιμετωπίσει φανατισμένη ατμόσφαιρα. Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων χαρακτήρισε ατυχία την απουσία και του Νινιάδη, μετά τους τραυματισμούς των Αντζα και Πασσαλή, αλλά διευκρίνισε ότι έχει τις εναλλακτικές λύσεις για να καλύψει τα κενά.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για πρόκριση της ΑΕΚ στον αυριανό αγώνα για το κύπελλο UEFA με την ουγγρική Φερεντσβάρος, παρουσιάστηκε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Ο προπονητής της ΑΕΚ, υποστήριξε ότι η ομάδα του στο παιχνίδι αυτό πρέπει ν' αποδείξει πολλά κι ακόμη να ρισκάρει για να καλύψει τη διαφορά των δύο τερμάτων για να πάρει τη σημαντική πρόκριση. Ακόμη είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν λάθη και οι παίκτες του να παίξουν με αυτοσυγκέντρωση.

Παιχνίδι χωρίς επιστροφή και χωρίς άλλη επιλογή εκτός από τη νίκη που οδηγεί εκ του ασφαλούς στην πρόκριση, χαρακτήρισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ, τον επαναληπτικό αγώνα της Τετάρτης με τη Στεάουα στο ΟΑΚΑ, για το κύπελλο πρωταθλητριών. Κι αυτό όπως διευκρίνισε γιατί το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού οδηγεί σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ, ενώ τόνισε ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς (2-2) ήταν καλό αλλά η ομάδα του δεν πρέπει να σταθεί σ' αυτό.

Με πολλές ελπίδες διάκρισης αναχωρούν αύριο οι παλαιστές μας της Ελληνορωμαϊκής για τη Σουηδία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Κόβλε 27 με 30 του μήνα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γεννάδιος Σαπούνοφ και ο συνεργάτης του Ολυμπιονίκης, Μπάμπης Χολίδης, επέλεξαν τους εξής επτά αθλητές: Δημήτρη Ελγκιάν (58κ. - 4ος παγκόσμιος πρωταθλητής), Κώστα Αρκουδέα (63κ - 1ος Νέος στην Ευρώπη), Θόδωρο Βολτσίδη (69κ-5ος παγκόσμιος πρωταθλητής), Δημήτρη Αβράμη (76κ - 2ος Νέος στην Ευρώπη), Χρήστο Κατσαρό (85κ-Πρωταθλητής Ελλάδας), Κώστα Θάνο (97κ - 3ος στο παγκόσμιο Νέων, 3ος στην Ευρώπη στους Ανδρες) και Αναστάσιο Σοφιανίδη (130κ-1ος Μεσογειονίκης).

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η ρευστότητα που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές, με την εκδήλωση έντονων πτωτικών τάσεων την Παρασκευή στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, επηρέασε σήμερα και τη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με πτώση 65,85 μονάδων ή σε ποσοστό 2,50% και διαμορφώθηκε στις 2. 572,29 μονάδες. Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Εμπορικής και της Ιονικής, καθώς η αγορά, παρά την αβεβαιότητα για την έκβαση του διαγωνισμού για την Ιονική, έδειξε να προεξοφλεί θετικές εξελίξεις. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 46,9 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 2,54%, Ασφάλειες πτώση 1,45%, Λήζινγκ πτώση 3,09%, Επενδύσεις πτώση 2,02%, Κατασκευές πτώση 2,32%, Βιομηχανικές πτώση 2,65%, Διάφορες πτώση 2,23%, Συμμετοχών πτώση 2,85%. 0 δείκτης της Παράλληλης Αγοράς υποχώρησε σε ποσοστό 2,07%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά στα νότια πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 37 και στα νησιά 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 37 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 22 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03c run on Monday, 7 September 1998 - 14:53:01 UTC