Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-11-05

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρά αντικίνητρα στην εργασία των συνταξιούχων, προβλέπει το μικρό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το δεύτερο μέρος του οποίου παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου σε συνταξιούχους οι οποίοι θα συνεχίσουν να εργάζονται θα μειώνεται η σύνταξη σε ποσοστό 70% για το ποσόν το οποίο αυτή θα υπερβαίνει τις 200. 000, ενώ θα αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης σε όσους είναι κάτω των 55 ετών. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται οι αυταπασχολούμενοι και οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί μετά από μια τριετία. Η σύνταξη χηρείας επεκτείνεται και στους άνδρες συζύγους. Θα καταβάλλεται επί μια τριετία στο δικαιούχο και στη συνέχεια αν αυτός είναι άνω των 45 ετών και εργάζεται θα παίρνει μόνο το 30%. Ολόκληρο το ποσό της σύνταξης χηρείας θα καταβάλλεται στους δικαιούχους μόλις συμπληρώνουν το 65ο έτος ηλικίας. Οι διατάξεις αυτές θα εφαρμοστούν αμέσως μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, εάν δεχτούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε δόσεις με σημαντικές εκπτώσεις και σοβαρή μείωση των προσαυξήσεων προστίμων και τελών.

Λάβρος κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα κατά μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, τα οποία, όπως είπε, επιδιώκουν να γίνει το ΠΑΣΟΚ μειοψηφία, εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι στο προσεχές συνέδριο θα θέσει θέμα αλλαγής του καταστατικού ως προς την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Για το τελευταίο είπε ότι πρέπει να είναι ένα μικρό και ευέλικτο όργανο 7-9 ατόμων. Αναφερόμενος στην κίνηση των 11 βουλευτών ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ο καθένας μπορεί να λέει και να ψηφίζει ότι θέλει, αλλά όποιος δεν στηρίζει το κόμμα στο οποίο ανήκει είναι για το Δαφνί. Από τη χειμαρρώδη συνέντευξη του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε ούτε ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο αποκάλεσε κακή επαρχιώτικη ιμιτασιόν του κ. Αβραμόπουλου, τον οποίο μάλιστα δεν μπορεί να μιμηθεί γιατί δεν είναι όλοι Αβραμόπουλοι. Για το δήμαρχο Αθηναίων είπε ότι τελικά έχει κάνει σχολή κυρίων και κυριών του κυρίου Τίποτε και εγγράφει συνεχώς νέα μέλη. Για παραλήρημα του υπουργού Εξωτερικών που εμπίπτει στην αρμοδιότητα ψυχιάτρου, κάνει λόγο η ΝΔ.

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας των αυτοκινήτων. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επομένη της κατάθεσης του νομοσχεδίου, γεγονός που σημαίνει ότι από την προσεχή εβδομάδα θα πέσουν οι τιμές στα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον κ. Δρυ η μείωση της τιμής θα κυμανθεί 5% κατά μέσο όρο και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στο μέτρο της απόσυρσης.

Στο νεκροταφείο της Καλλιθέας γράφτηκε το μεσημέρι η τελευταία πράξη του δράματος με τον ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας Νίκο Παρούση, ο οποίος τελικά θυσιάστηκε για να μην πέσει το αεροσκάφος σε κατοικημένη περιοχή στον Ωρωπό. Παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του έγινε η κηδεία του μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους και θλίψης. Το φέρετρο του 26χρονου πιλότου, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, έφεραν στους ώμους τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές κατά τον ενταφιασμό. Η βουλή θα τιμήσει τον πιλότο Παρούση με το χρυσό μετάλλιο του σώματος, ενώ θα αναλάβει τα έξοδα ανατροφής και σπουδών του παιδιού του. Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο κάλυψαν το γεγονός τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Η ιδιωτική τηλεόραση για άλλη μια φορά δεν σεβάστηκε τον ανθρώπινο πόνο και θυσίασε κάθε έννοια δεοντολογίας στο βωμό της τηλεθέασης και της συνακόλουθης διαφήμισης, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Στα επίπεδα του πληθωρισμού θα κυμανθούν οι αυξήσεις που θα δοθούν στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 1999, διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνάντησή τους. Ετσι, οι αυξήσεις θα κινηθούν στα επίπεδα του 2%, ενώ στο τέλος του 1998 δεν θα δοθεί διορθωτικό ποσό, καθώς ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα κλείσει γύρω στο 4%. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ ο κ. Παπαντωνίου δεσμεύτηκε ότι για το 2000 θα συζητηθεί η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η αύξηση του αφορολογήτου ορίου.

Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, συμπεριλαμβανόμενης και της προσφυγής στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για να αντιδράσει σε περίπτωση που το συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης υιοθετήσει την πρόταση της Κομισιόν για χρηματοδότηση της Τουρκίας, παρακάμπτοντας το ελληνικό βέτο αλλά και τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών συμβουλίων κορυφής. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο, παράδοξο και παράνομο να προτείνει η Κομισιόν τη χρηματοδότηση της Τουρκίας ως υπό ανάπτυξη χώρας, τη στιγμή που η Αγκυρα διεκδικεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αρνήθηκε ποτέ τη χρηματοδότηση της Τουρκίας, αλλά τη συνέδεσε με συγκεκριμένη συμπεριφορά της Αγκυρας τόσο στις διμερείς σχέσεις, όσο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι ξεπαγώνει το διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Πάγκαλος αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισαν θετική την απόφαση αυτή εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει διαφοροποίηση της Αγκυρας και σε άλλα ζητήματα.

Στον απόηχο του θρίλερ που εξελίχτηκε την Τρίτη το βράδυ στη βουλή κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αρχίζουν αύριο οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι συνεδρίασε υπό τον κ. Σημίτη η Πολιτική Γραμματεία και από τις έξι το απόγευμα συνέρχεται το Εκτελεστικό Γραφείο, προκειμένου να οριστικοποιήσει το κείμενο που θα τεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Ολα πηγαίνουν καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ, αύριο τα σπουδαία, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Αγνωστη πάντως παραμένει η στάση που θα τηρήσει η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, αν δηλαδή επιχειρήσει ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης με την ηγεσία του κόμματος.

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 22χρονος φοιτητής Μανώλης Αλιφραγκής, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό δύο 26χρονων γυναικών και απόπειρα βιασμού μιας 48χρονης στην περιοχή του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλιφραγκής στη διάρκεια της απολογίας του δεν επιβεβαίωσε τελικά τους ισχυρισμούς των γονιών του, ότι η ομολογία του ήταν προϊόν ψυχολογικής και σωματικής βίας. Το μεσημέρι παραδόθηκε στην ανακρίτρια νέα δικογραφία με τις καταγγελίες άλλων πέντε γυναικών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού του συγκεκριμένου δράστη.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα οι υπεύθυνοι της Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Κάτω Καμήλας Σερρών, οι οποίοι δικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο, στα τέλη του 1994, ενός 16χρονου κοριτσιού το οποίο διέμενε στο μοναστήρι. Ο ηγούμενος Εφραίμ και η υπεύθυνη της Μονής Μαλαματένια Μπακιρτζή είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Στην απολογία τους, οι υπεύθυνοι της Μονής αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τις απέδωσαν σε "πλεκτάνη", ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε και σήμερα την ενοχή τους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο Νίκος Γκάλης, ένας ζωντανός θρύλος για τον ελληνικό αθλητισμό, συνεχίζει με εξαιρετική επιτυχία τη δραστηριοτητά του στις επιχειρήσεις. Ετσι, μετά τις κατασκηνώσεις, ο Γκάλης επεκτείνει τις δραστηριοτητές του και στο χώρο της παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένα άτομα. Το "Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων", όπως είναι η επωνυμία της νέας επιχείρησής του, θα λειτουργήσει σε χώρο έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η τελετή θεμελίωσης θα γίνει το επόμενο Σάββατο.

Δύο νεαροί με την απειλή όπλου και με καλυμμένα τα προσωπά τους ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους στο σούπερ μάρκετ "Ατλάντικ" στη Μεταμόρφωση και αφού άρπαξαν 1,5 εκατομμύριο δρχ εξαφανίστηκαν με μοτοποδήλατο.

Ενα.. . σπρέι καλσιτονίνης την ημέρα τα κατάγματα κάνει πέρα! Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη ουσία μειώνει δραστικά τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης. Η καλσιτονίνη, που βρίσκεται στο σολομό, είναι ιδιαίτερα ευεργητική σε ότι αφορά την οστεοπόρωση, ενώ σύμφωνα με μεγάλη διεθνή μελέτη η καλσιτονίνη σολομού σε ρινικό σπρέι μειώνει την επανεμφάνιση καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης κατά 37%.

Την 1η Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για να αποφασίσει αν τελικά θα παραπέμψει σε δίκη το μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο για τη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Πεντχάουζ, στην οποία τάχθηκε υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους εμπόρους ναρκωτικών, θέσεις οι οποίες εκτιμήθηκαν ως αντίθετες με το δόγμα της εκκλησίας.

Με πρωτοβουλία τους 109 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου ανανέωσαν την πρόσκληση προς τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος Κουρδιστάν Αμπντουλάχ Οτσαλάν να επισκεφθεί την Ελλάδα. Τη συλλογή των υπογραφών ανέλαβε ο βουλευτής Εβρου Χρήστος Κηπουρός, ο οποίος προσφάτως επανεντάχθηκε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Να σημειωθεί ότι ο Οτσαλάν αποτελεί για την Τουρκία το πλέον καταζητούμενο πρόσωπο, τον οποίο κατηγορεί για τρομοκράτη, όπως άλλωστε και όλα τα μέλη του ΡΚΚ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Με νίκη για την ελληνική ομάδα έλειξε ο αγώνας Απόλλωνα Λεμεσού - Πανιωνίου Το μοναδικό τέρμα σημείωσε οΣαπουντζής από το 18'. Ετσι, ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση της επόμενης φάσης του κυπέλλου Κυπελλούχων, καθώς είχε νικήσει και στο πρώτο παιχνίδι, που είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη, με 3-2.

Στο μπάσκετ τώρα όπου είχαμε τρία μεγάλα παιχνίδια για την Ευρωλίγκα -- ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 67 - 58 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ 55-50 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟΚ 77- 69

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι εκτεταμένες ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 30 λεπτά στη σημερινή συνεδρίαση για Τραπεζικές μετοχές οδήγησαν σήμερα τη χρηματιστηριακή αγορά σε σημαντική πτώση. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, αφορμή για τις ρευστοποιήσεις ήταν η δήλωση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος με την οποία εξέφρασε έμμεσα τη διαφωνία του για τις πρόσφατες μειώσεις επιτοκίων απο κάποιες Τράπεζες. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2254,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,95%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 52,8 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 3,03%, Ασφάλειες πτώση 3,10%, Επενδύσεις πτώση 1,81%, Λήζινγκ πτώση 1,23%, Βιομηχανικές πτώση 0,82%, Κατασκευές άνοδος 0,84%, Διάφορες άνοδος 0,38%, Συμμετοχών πτώση 0,68%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0,88%.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,00, γαλλικό φράγκο προς 50,99, λίρα Αγγλίας προς 471,48, ελβετικό φράγκο προς 208,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,83, τη λίρα Κύπρου προς 575,91 και την ECU προς 335,66 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στο Ιράκ, καθώς ανυποχώρητη η Βαγδάτη να συνεργασθεί με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Μαζικές διαδηλώσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, ενώ όπως ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα του Σαντάμ Χουσεϊν εντός των προσεχών ημερών θα κληθούν τουλάχιστον ένα εκατ. εθελοντές που εκπαιδεύθηκαν στο χειρισμό των των όπλων. Την ίδια ώρα, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας συνεχίζει την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ηγέτες των αραβικών χωρών για τη χρησιμότητα των στρατιωτικών μέτρων κατά του Ιράκ. Σκληρή γλώσσα κατά της Βαγδάτης χρησιμοποίησε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, ο οποίος την προειδοποίησε οτι εάν δεν συμμορφωθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Δύση διαθέτει τη νομική βάση για να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές.

Εχοντας αφήσει πίσω του τον όλεθρο και την καταστροφή στην Κεντρική Αμερική, ο τυφώνας Μιτς, που έχει χάσει αρκετή από την αρχική ισχύ του κι έχει μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα, πλήττει τώρα την αμερικανική πολιτεία της Φλόριδας, προκαλώντας πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στα νησάκια Κί, στα ανοιχτά των ακτών της Φλόριδας, ενώ έχουν ετοιμαστεί καταφύγια για να εκείνους των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν. Εκτακτα μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία έχουν ληφθεί και στη Δυτική Κούβα καθώς και στις Μπαχάμες, από όπου περνάει η τροπική καταιγίδα. Την περασμένη εβδομάδα ο τυφώνας Μιτς έπληξε με απίστευτη σφοδρότητα τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, προκαλώντας το θάνατο 10. 000 ανθρώπων στη Νικαράγουα και την Ονδούρα.

Σκούρα τα πράγματα για τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς όπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση του δεν θα συμφωνήσει στη χορήγηση πολιτικού ασύλου, με το σκεπτικό οτι δεν μπορούν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν σε άλλες χώρες. Το όλο θέμα ξεκίνησε χθες όταν ο Οτσαλάν ζήτησε με επιστολή του από τη ρωσική Δούμα να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Η Δούμα, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι κομμουνιστές και πολιτικοί αντίπαλοι του Γιέλτσιν, ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τη χορήγηση ασύλου στον Οτσαλάν, ζητώντας στη συνέχεια από τον Γιέλτσιν να επικυρώσει την απόφαση αυτή. Ο Γιέλτσιν δεν έχει ακόμα απαντήσει επί του θέματος, καθώς η Τουρκία που υποστηρίζει οτι ο Οτσαλάν βρίσκεται στο ρωσικό έδαφος, έχει ζητήσει από τη Μόσχα να της τον παραδώσει, προκειμένου να δικασθεί για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάσθηκαν σήμερα 23 τούρκοι ισλαμιστές, με την κατηγορία οτι συνωμότησαν για τη διάπραξη βομβιστικών επιθέσεων στην Αγκυρα και την Κωσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της 75ης εθνικής επετείου της Τουρκίας, την περασμένη εβδομάδα. Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ισλαμιστής σχεδίαζε να ρίξει μικρό αεροπλάνο γεμάτο με εκρηκτικά στο μαυσωλείο του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στις οποίες παρέστη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ως εγκέφαλος της επίθεσης κατηγορείται ο φανατικός ισλαμιστής ηγέτης Μετίν Καπλάν, που ζει εξόριστος στην Γερμανία. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Εκκληση για έναρξη ενός διαλόγου με σκοπό την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο Κοσσυφοπέδιο, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Απόψε αναμένεται να συναντηθούν στο Βελιγράδι ο αμερικανός μεσολαβητής για το Κοσσυφοπέδιο, με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας για συνομιλίες σχετικά με την τελευταία πρόταση της Ουάσιγκτον για μια αυτόνομη κυβέρνηση στην σερβική αυτή επαρχία. Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι σερβικές αρχές αρνήθηκαν να παραχωρήσουν την ενδεδειγμένη άδεια εισόδου στην πρόεδρο και την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο ταξίδι τους στην περιοχή.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 26 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 24 και 13 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Friday, 6 November 1998 - 1:12:07 UTC