Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-02-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 25.2.1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας. Είμαι στη διάθεσή σας να συζητήσουμε, τα θέματα της ημέρας. Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ: Πώς σχολιάζετε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" που καταλογίζει ευθύνες στο σημερινό Πρωθυπουργό, ως Υπουργό Βιομηχανίας, ότι εγχώρησε δικαιώματα στην Κοινοπραξία "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAZ" και ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην αποπομπή του από το Υπουργείο αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω υπόψη μου το δημοσίευμα το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, μιλά για την ύποπτη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό το θέμα, πρέπει να πω ότι οι συμφωνίες οι οποίες έγιναν, είναι απόρροια της βασικής συμφωνίας που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του '80, για την εισαγωγή φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Πρέπει να επιδείξουμε συνέπεια, να τηρήσουμε την υπογραφή την οποία έχουμε θέσει σ' αυτή τη συμφωνία, έτσι ώστε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, το φυσικό αέριο να έρθει στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθεί πλέον σε ένα εκτεταμένο δίκτυο. Και παράλληλα, πρέπει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις τις οποίες αναλάβαμε έναντι αυτής της συμφωνίας. Ολες οι συμφωνίες οι οποίες έχουν συναφθεί είναι διαφανείς. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου. Αυτό το θέμα έχει κλείσει για μας. Αλλωστε, γνωρίζετε πολύ καλά πως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ίσως δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί. Θα δοθούν, λοιπόν, περαιτέρω απαντήσεις, αν και νομίζω ότι το θέμα έχει ήδη πλήρως καλυφθεί. Τουλάχιστον οι απαντήσεις που έχει δώσει η Κυβέρνηση είναι αποστομωτικές.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γνωρίζετε αν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να παραταθεί η προθεσμία της κατάθεσης των φακέλων για την άδεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρέπει να πω ότι δέχθηκα χθες, αργά το βράδυ, ένα αίτημα από την Ενωση των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών, που με διάφορα στοιχεία τα οποία παραθέτουν, ζητούν παράταση ενός μήνα για την κατάθεση των φακέλων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η πρώτη δημοσίευση της προκήρυξης έγινε το Σεπτέμβριο. Ακολούθησε η δεύτερη δημοσίευση τον Ιανουάριο. Παρέρχεται ο μήνας εντός του οποίου θα έπρεπε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τους φακέλους της υποψηφιότητάς τους. Ζητείται αυτή η παράταση. Είμαι θετικός, γιατί επικαλούνται διάφορα εμπόδια τα οποία δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν τις επόμενες λίγες ημέρες. Πρέπει να πω, όμως, ότι είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς μήνες και ακούγεται χαριτωμένο το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, γιατί δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση αυτής της πολιτικής για την παραχώρηση των αδειών και την αποσαφήνιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Όμως και η δεύτερη δημοσίευση της προκήρυξης, παρά το ότι έγινε με καθυστέρηση λίγων μηνών, για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστούν καλύτερα, τους αιφνιδίασε, γιατί δεν πίστευαν ότι θα γίνει. Εχουμε πει ποια είναι η πολιτική μας. Βεβαίως, η διαδικασία αυτή είναι μία διαδικασία για να επιλεγούν αυτοί οι οποίοι έχουν τις προϋποθέσεις, ώστε να εκπέμπουν νόμιμα πρόγραμμα. Δεν είναι διαδικασία, προκειμένου να αποκλείσουμε τους έχοντες σήμερα στη διάθεσή τους ή εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται να θέσουν αύριο σε λειτουργία έναν τηλεοπτικό σταθμό. Γι' αυτό, με κατανόηση αντιμετωπίζουμε τα θέματά τους. Τους παρακαλώ, όμως, να επιδείξουν απόλυτη συνέπεια, γιατί τα όρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Ι.ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Για πόσο, μιλάμε ότι θα είναι αυτή η παράταση, ένα μήνα ακόμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν θα πρέπει να είναι ένας ολόκληρος μήνας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Πόσο θα είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Μέχρι τις 20 Μαρτίου. Ο χρόνος είναι υπεραρκετός.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Οι πανελλαδικής εμβέλειας σταθμοί έχουν ζητήσει προθεσμία;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα. Σας είπα ότι διατυπώθηκε εγγράφως αίτημα από την Ενωση Περιφερειακών Σταθμών.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Δηλαδή έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία για τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, δοθέντος ότι δεν έχει λήξει η προθεσμία. Η προθεσμία λήγει τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να σας πω ότι μέχρι σήμερα ουδείς κατέθεσε το φάκελό του. Τώρα δίδεται αυτή η τελευταία παράταση.

* Εχει εκδώσει μία ανακοίνωση ο κ. Δρυς για δημοσίευμα εφημερίδας όσον αφορά το έντυπο Ε3, όπου δίνει διευκρινίσεις. Είναι στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05a run on Wednesday, 25 February 1998 - 14:59:29 UTC