Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-04-23

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 23.4.1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γειά σας.

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη του, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στο Εθνος. Η Κυβέρνηση έχει αναβάλει τις δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί. Ο Πρωθυπουργός δεν θα επισκεφθεί σήμερα το Κέντρο Απεξάρτησης στον Πειραιά, όπως προβλεπόταν. Επίσης, αύριο, δεν θα γίνει η προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία μεταφέρθηκε για την Τρίτη (28.4), στις 11.00 το πρωί. Οπως γνωρίζετε η κηδεία θα γίνει αύριο το απόγευμα. Στην νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστεί ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου. Εχει κηρυχθεί τριήμερο δημόσιο πένθος. Αύριο είναι ημέρα αργίας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Εχετε κάτι που θα θέλατε να συζητήσουμε;

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Για το θέμα της τετραμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, τι έχει να πει η Κυβέρνηση μετά τις χθεσινές δηλώσεις Γιλμάζ ότι όντως υπάρχει τέτοια πρόταση από τους Αμερικανούς και αν πρόκειται να δεχθεί τέτοια πρόταση η Ελλάδα;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα προχθές σε σχετική ερώτηση. Δεν ετέθη θέμα τετραμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό. Μια τέτοια πρόταση έχει διατυπωθεί ως ιδέα στο παρελθόν, αρκετές φορές. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους, δεν ανταποκρίνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, που αποτελεί τη βάση για την αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα. Με αυτή την έννοια δεν τίθεται θέμα σύγκλισης τετραμερούς Διάσκεψης.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Δεν τίθεται θέμα. Οτι υπήρχε μια αμερικανική πρόταση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει τεθεί τέτοια πρόταση στην Κυπριακή Κυβέρνηση, εξ όσων γνωρίζω. Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μίλερ θα βρίσκεται στην Αθήνα. Θα γίνει δεκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κρανιδιώτη, τον οποίο θα ενημερώσει για τις συζητήσεις που είχε στην Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία, όπου ταξίδευσε τις προηγούμενες ημέρες. Για όλα αυτά τα θέματα, λοιπόν, θα δοθεί η δυνατότητα στους δύο άνδρες να συζητήσουν με λεπτομέρειες τα σχετικά. Πρέπει να σας πω ότι θέμα τετραμερούς δεν ετέθη, τουλάχιστον, με τέτοιο έγκυρο και επίσημο τρόπο, ώστε να πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Ισως, επειδή, είναι γνωστό ποια είναι η θέση, την οποία έχουμε πάρει με σαφή τρόπο, εδώ και αρκετό καιρό. Οτι, δηλαδή, δεν θέλουμε να επιδιωχθεί σύγκλιση τετραμερούς Διάσκεψης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού.

ΚΙΑΟΣ: Μια διευκρίνιση σε αυτό που λέτε. Σημαίνει ότι προκαταβολικά αντιτίθεστε και σε ενδεχόμενη πρόταση τετραμερούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς είμαστε αντίθετοι στη σύγκλιση τετραμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό. Πιστεύουμε ότι δεν είναι εποικοδομητική, δεν είναι υποβοηθητική στην προσπάθεια για την ανεύρεση λύσης στο Κυπριακό θέμα.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05b run on Thursday, 23 April 1998 - 12:47:47 UTC