Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-09-16

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 16.9.1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γεια σας. Οπως γνωρίζετε, ο κ. Ρέππας βρίσκεται στη Βουλή, όπου συζητείται το Σχέδιο Νόμου για τη συνδρομητική τηλεόραση. Ετσι, είμαι εγώ μαζί σας σήμερα. Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τηλεφώνησε ο κ. Σημίτης στον κ. Κλίντον;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν έχω τέτοια πληροφορία.

ΦΑΣΟΥΛΑΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ. Νάνο υπήρξε;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οχι. Μπορούμε να πούμε ότι μας ενδιαφέρει, όπως γνωρίζετε, μιας και αναφερθήκατε στο θέμα της Αλβανίας, να επικρατήσει ομαλότητα και σταθερότητα στη γειτονική χώρα και γενικά, στα Βαλκάνια.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Υπάρχει πιθανότητα να μεταβεί κάποιος από την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο διεθνούς πρωτοβουλίας, στην Αλβανία;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν έχει προγραμματισθεί κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα συμμετέχει, όπως ξέρετε, σε όλες τις συζητήσεις και διεργασίες που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα.

ΚΙΑΟΣ: Συγγνώμη, ο κ. Παπανδρέου δεν είπε κάτι τέτοιο. Είπε ότι ενδέχεται και μάλλον θα πάει... ;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο -απάντησα στην προηγούμενη ερώτηση- για το άμεσο μέλλον.

ΜΙΧΑΗΛ: Γιατί η Ελλάδα δεν συμμετείχε στην κοινή πρωτοβουλία -ή τέλος πάντων να πάρει μία δική της αν δεν μπορούσε να γίνει- των Κίνκελ και Ντίνι σχετικά με την κρίση στην Αλβανία; Και άφησε την πρωτοβουλία να την πάρουν αυτοί;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οπως ξέρετε, η Ελλάδα έχει διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για σταθερότητα στην περιοχή και ειδικά στην περίπτωση της Αλβανίας. Αναφέρομαι στις περυσινές ταραχές. Η χώρα μας ήταν από τις δυνάμεις εκείνες που συνέβαλαν αποφασιστικά, μέσω του διεθνούς ρόλου της, για την αποκατάσταση της ομαλότητας και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Από εκεί και πέρα, η Κυβέρνηση εκτιμά κάθε φορά, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει και με ποιο τρόπο, θα συμβάλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας. Αν κρίνει ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, τη δρομολογεί.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Πώς σχολιάζετε την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης από τη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ψηφιακή τηλεόραση;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με λύπη μας, όπως ξέρετε, αποχώρησαν από τη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου. Δική μας εκτίμηση, την οποία εξέφρασε άλλωστε και ο Υπουργός Τύπου κ. Ρέππας, χθες, στη Βουλή, είναι ότι, απλώς, φυγομάχησαν. Διάλεξαν τον τρόπο της φυγής, αποφεύγοντας να πάρουν θέση σε ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ηταν γι` αυτούς η εύκολη λύση. Αλλωστε, νομίζω, ότι η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, μάλλον, στην ίδια προκάλεσε προβλήματα και όχι στην Κυβέρνηση.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Χθες, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο κ. Μπριλ χαρακτήρισε ως ενδιαφέρουσα και θετική την πρόταση του κ. Ντενκτάς υπέρ συνομοσπονδίας. Εχει ενδείξεις η ελληνική πλευρά ότι οι Αμερικανοί συζητούν επ` αυτής της πρότασης του κ. Ντενκτάς;

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν έχουμε καμία τέτοια ένδειξη αφενός και αφετέρου, εμείς παραμένουμε στην επίσημη δήλωση που έχει κάνει η αμερικανική Κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 16 September 1998 - 15:06:37 UTC