Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-01-19

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γειά σας.

Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Χθες, η κα Δήμητρα Λιάνη σε δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τη δίωξή της για το θέμα της βίλας υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης.

ΡΕΠΠΑΣ: Πρόκειται για μία εισαγγελική πρωτοβουλία την οποία η κυβέρνηση πληροφορήθηκε, όπως και όλοι οι άλλοι, από τα ΜΜΕ. Μπορώ να επαναλάβω γενικά ότι τα θέματα αυτά, που αφορούν πρωτοβουλίες δικαστικών οργάνων, τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη λεπτότητα και ευαισθησία. Το αντιλαμβάνεστε όλοι, πως έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των Οργάνων της.

Μπορώ, βεβαίως, να πω ότι η ενασχόληση με θέματα που εθεωρείτο ότι έχουν κλείσει, δεν συμβάλλει στην ομαλή πολιτική εξέλιξη. Και βεβαίως, μιας και εμπλέκεται και το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλωστε, για το ήθος του Ανδρέα Παπανδρέου έχουν μιλήσει θετικά ακόμη κι εκείνοι που ποτέ δεν τον ψήφισαν, ακόμη και οι εχθροί του. Γι` αυτό ακριβώς, θα πρέπει κάθε θέμα να αντιμετωπίζεται στη σωστή διάστασή του για να μην οδηγούμαστε στην εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, δεν έχει πολιτικές προεκτάσεις το θέμα. Μένουμε μόνο στο ποινικό, σύμφωνα μ` αυτά που λέτε.

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι είναι μία πρωτοβουλία ενός Οργάνου της Δικαιοσύνης. Αυτή την ίδια την πρωτοβουλία δεν μπορώ να τη σχολιάσω, δεν επιτρέπεται να κάνω κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα, ασφαλώς αυτό το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη αφορά εισαγγελική πρωτοβουλία και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με πολιτικά ζητήματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, λέτε ότι δεν ξέρει τίποτα η κυβέρνηση. Δεν πέρασε τροπολογία από τη Βουλή η κυβέρνηση για το αδίκημα αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Σε ποιά τροπολογία αναφέρεστε;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασε ένα βράδυ μία τροπολογία που το αδίκημα αυτό υπήρξε περίπτωση παραγραφής του και πέρασε τροπολογία για να μην παραγραφεί. Δεν το γνώριζε, δηλαδή, η κυβέρνηση; Τι μας λέτε τώρα; Αφού πέρασε τροπολογία από τη Βουλή.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο τρόπος με τον οποίο θέτετε τις ερωτήσεις σας είναι απρεπής και γίνεται αυτοκαταστροφικός για σας όταν θέτετε ερωτήσεις, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει καμία σχέση μ` αυτό που εσείς έχετε στο μυαλό σας. Η διάταξη στην οποία αναφέρεστε, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία ρύθμιση που γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα έπρεπε να γίνει αυτή η τροπολογία, επειδή ακριβώς καταργήθηκε τώρα η Εφορία Κεφαλαίου που λειτουργούσε στο νομό Αττικής και το αντικείμενό της, την ύλη της, την έχουν αναλάβει πλέον οι υπηρεσίες Εφοριών που λειτουργούν σε όλη τη χώρα και στην Αττική. Το θέμα αυτό αφορά τις φορολογικές εκκρεμότητες από τη μεταβίβαση ακινήτων. Δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Προέκυψε ως ανάγκη αφενός μετά την κατάργηση της συγκεκριμένης Εφορίας Κεφαλαίου και αφετέρου πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία δεν γίνεται για πρώτη φορά, αφορά παράταση για έξι μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από τις Υπηρεσίες εκκρεμή ζητήματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε χρόνο περνάει αυτό, είπατε;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται για πρώτη φορά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γίνεται για κάθε χρόνο;

ΡΕΠΠΑΣ: Για πρώτη φορά τώρα καταργήθηκε η Εφορία Κεφαλαίου και το αντικείμενό της το ανέλαβαν οι άλλες Εφορίες. Επρεπε να διευκολυνθούν, λοιπόν, στο έργο τους. Παρακαλώ, όμως, να είστε πολύ συγκεκριμένοι όταν θέτετε ερωτήσεις και πάντως να τις διατυπώνετε με διαφορετικό ύφος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγράφη τότε που πέρασε η τροπολογία και δεν το διέψευσε κανένας από την κυβέρνηση.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτά που γράφετε εσείς κάθε μέρα...

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το έγραψα μόνο εγώ, το έγραψαν πολλοί.

ΡΕΠΠΑΣ:... αν θα έπρεπε να διαψευστούν, δεν θα έπρεπε να κάνουμε τίποτε άλλο. Εγώ τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να κάνω τίποτε άλλο, παρά μόνο να διαψεύδω αυτά τα οποία γράφετε. Αντιλαμβάνεστε πως δεν το θεωρώ και πολύ χρήσιμο για τον τόπο, αλλά και για τον εαυτό μου, το να επιδοθώ σε ένα τέτοιο έργο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε ότι τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Οταν παραπέμπεται τώρα η κα Παπανδρέου για απάτη, όπως αναφέρεται σχετικά, την οποία είχε κάνει μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν σκιάζεται το όνομά του;

ΡΕΠΠΑΣ: Για όλα αυτά έχει απαντήσει και η Ιστορία και η Δικαιοσύνη. Γνωρίζω ποιο είναι το πάθος που σας κάνει να μιλάτε και εσείς και κάποιοι άλλοι για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ομως, δεν κατανοώ και δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να μιλάει με έναν τέτοιο τρόπο για έναν πολιτικό που έχει γράψει ιστορία, που δεν ζει, ώστε με τη δική του ζωντανή γλώσσα, πια, να παρέμβει στα πράγματα. Ολοι εμείς που γνωρίζουμε πώς έχουν τα πράγματα, έχουμε την ελάχιστη υποχρέωση να υπερασπιστούμε την τιμή και τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η απάντησή μου.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι κάποιοι, μπορείτε να μου πείτε ποιοί είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Αλλη ερώτηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το '85 μήπως το θυμάστε;

ΡΕΠΠΑΣ: Τι έγινε το 1985 κ. Σταματόπουλε; Πείτε παρακαλώ. Θέστε μια ερώτηση, αν θέλετε μία απάντηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι κάποιοι, μπορείτε να μου πείτε ποιοί είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Αρα, δεν θέλετε απάντηση.

ΔΗΜΑΚΑΣ: Είπατε ότι η ενασχόληση με θέματα που θεωρείται ότι έχουν κλείσει δεν συμβάλλει στην ομαλή εξέλιξη... Σκέφτεστε να κάνετε κάτι, ώστε η κυβέρνηση να συμβάλει -με πολιτικό τρόπο εννοώ- ώστε αυτή η υπόθεση να μην εξελιχθεί αρνητικά;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στο έργο της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη λειτουργεί αυτόνομα. Δεν διανοείται η κυβέρνηση ότι μπορεί να έχει εμπλοκή στις δραστηριότητες των δικαστικών οργάνων.

ΔΗΜΑΚΑΣ: Ούτε πολιτική κίνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η θέση μου είναι πολύ σαφής.

ΚΙΑΟΣ: Στο ίδιο ακριβώς θέμα. Σε ποιους αναφέρεστε, όταν λέτε "με την ενασχόληση". Ποιοι ασχολούνται με θέματα που δεν...

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς δεν ασχολούμαστε τώρα; Γιατί ψάχνετε πέρα από αυτό το χώρο που είναι πολύ κοντινός και οικείος σ` εμάς;

ΚΙΑΟΣ: Θεωρείτε ότι με τις ερωτήσεις που σας υποβάλουμε, ότι ασχολούμαστε; Ερωτήσεις είναι. Η απάντηση είναι ενασχόληση.

ΡΕΠΠΑΣ: Η απάντησή μου ήταν σαφής. Εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενασχόληση -αν θέλετε να επανέλθω σ` αυτή τη λέξη- όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε, πλέον, να προσθέσουμε τίποτε θετικό.

ΚΙΑΟΣ: Ας επιμείνω. Ποιοι ασχολούνται; Αυτό σας ρωτώ.

ΡΕΠΠΑΣ: Π. χ., τώρα ασχολείστε εσείς. Θεωρείτε ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα. Εμείς δεν θεωρούμε ότι είναι θέμα του οποίου η συζήτηση οδηγεί σε κάποιες θετικές υπηρεσίες.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Πάνω στη δική σας αναφορά μια ερώτηση, περί της ενασχόλησης με θέματα που θεωρείται ότι δεν έχουν συμβάλει στην ομαλή πολιτική εξέλιξη. Ποια θέματα έχουν κλείσει για σας; Δηλαδή, έχει κλείσει η υπόθεση της βίλας;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα σ` αυτό το θέμα και ήμουν σαφής.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Οχι, δεν απαντήσατε.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν θα συζητήσουμε επί της ουσίας της μια υπόθεση, γιατί αφενός έχει αναληφθεί εισαγγελική πρωτοβουλία και αφετέρου γιατί έχουμε πει τις θέσεις μας επίκαιρα και έγκαιρα, ως κυβέρνηση, ως κόμμα, ως στελέχη. Αρα, λοιπόν, αυτή την ώρα δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να δικαιολογεί την εμμονή σας σε μια συζήτηση για το θέμα αυτό.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει ποιους είχε αποδέκτες η δήλωσή σας και την επαναλαμβάνω: "η ενασχόληση με θέματα που θεωρούνται ότι έχουν κλείσει, δεν συμβάλλει στην ομαλή πολιτική εξέλιξη". Αυτό δεν το έχω καταλάβει.

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι μια γενική θέση και μία γενική θέση αφορά τους πάντες.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Και τους δικαστικούς και τη Δικαιοσύνη;

ΡΕΠΠΑΣ: Για το έργο των δικαστικών μίλησα και ήμουν πάρα πολύ σαφής και συγκεκριμένος, ώστε να μη δικαιολογείται η ύπαρξη οποιασδήποτε απορίας.

ΜΙΧΑΗΛ: Τι καινούργιο προκύπτει από τη συνάντηση του κ. Σημίτη με τον κ. Αρσένη;

ΡΕΠΠΑΣ: Τίποτα καινούργιο. Ο κ. Αρσένης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό με λεπτομέρειες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Παιδείας. Είχαν αποφασίσει να κάνουν τη συζήτηση αυτή, από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν συνεργάστηκαν και πάλι στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στη Βουλή. Λογικό είναι, όταν έχει εκδηλωθεί αυτή η κρίση στο χώρο της Παιδείας, ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός να συζητούν τα σχετικά θέματα.

ΜΙΧΑΗΛ: Για να καταλάβω κάτι. Εδώ έχουμε μια πραγματικότητα η οποία αντί να αμβλύνεται, οξύνεται. Δηλαδή, συνεχίζονται τα μπλόκα και οι καταλήψεις. Εσείς παραδεχθήκατε χθες ότι στην Αττική το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Οι καθηγητές προκηρύσσουν 24ωρες απεργίες, συλλαλητήρια οργανώνονται. Τίποτα, λοιπόν, δεν προκύπτει από την πλευρά της κυβέρνησης για να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση, πέρα από το ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι διαμαρτύρονται ή μη, η κυβέρνηση πλέον τι κάνει; Περιμένει να οξυνθεί όλη αυτή η αντίδραση; Τι περιμένετε εσείς; Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει;

ΡΕΠΠΑΣ: Να ανοίξουν τα σχολεία και να αρχίσει ο διάλογος για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων, προκειμένου να προχωρήσουμε στις βελτιώσεις, στις διορθώσεις, όπου αυτές είναι απαραίτητες, αφού στην πράξη δοκιμάσουμε τι είναι αυτό το οποίο πάσχει. Κάτι για το οποίο πολλοί μιλούν, χωρίς όμως να μπορούν να το στοιχειοθετήσουν, ενώ η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πρόταση και έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Καλούμε, λοιπόν, την εκπαιδευτική κοινότητα, στο σύνολό της, να επανέλθει στα καθήκοντά της.

ΜΙΧΑΗΛ: Τότε αν είναι έτσι όπως λέτε, ότι περιμένετε να ανοίξουν τα σχολεία, ως δια μαγείας δεν πρόκειται να ανοίξουν. Διότι καλώς ή κακώς -κακώς κατ` εσάς, καλώς κατά άλλους- υπάρχει αυτή η αντίδραση. Πώς θα εκτονωθεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Με την ευθύνη, πιστεύω, που πρέπει να επιδείξουν οι καθηγητές και οι μαθητές που πρέπει να ανταποκριθούν στα μηνύματα των καιρών για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό σημαίνει στην πράξη επάνοδο στα καθήκοντά τους, για να λειτουργήσουν και πάλι ομαλά και αμέσως τα σχολεία.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, χθες, όταν μας ανακοινώσατε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, μας είπατε για την επίσκεψη του κ. Λίπονεν, για μια συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου την Παρασκευή, δεν μας αναφέρατε όμως για συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Πρωθυπουργό, ενώ -όπως είπατε σήμερα- ήταν γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί δεν αναφέρθηκε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν σας ανέφερα και άλλες συναντήσεις, όπως, για παράδειγμα, τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Κρανιδιώτη. Είναι κάτι το οποίο συνηθίζεται. Δεν αναφέρομαι σε όλες τις συναντήσεις ή συνεργασίες που έχει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς στη διάρκεια μιας εβδομάδας. Αυτό είναι κανόνας και σας καλώ να θυμηθείτε πώς ανακοινώνω το πρόγραμμα. Εγώ μένω μόνο στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, τη δραστηριότητα του Πρωθυπουργού στη Βουλή και τις συναντήσεις που έχει με ξένους ηγέτες.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, αλλά, σίγουρα έχει μια ιδιαίτερη σημασία μια τέτοια συνάντηση, έτσι όπως είναι τα πράγματα τον τελευταίο καιρό. Εάν ήταν γνωστό, δεν θα έπρεπε να το ξέρουμε;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν πρέπει να προξενεί καμία εντύπωση. Το ότι συναντάται ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας, ενώ είμαστε στη μέση μια κρίσης στο χώρο της Παιδείας, είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Υπάρχει μια φημολογία που λέει ότι προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει, είτε "να θυσιαστεί", είτε να παραιτηθεί ο κ. Αρσένης. Ποιό είναι το σχόλιό σας επ` αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Οταν θυσιάζονταν Ιφιγένειες για να πνεύσει ούριος άνεμος ήμασταν στο χώρο της μυθικής ιστορίας. Σήμερα, χρειάζεται ευθύνη, ψυχραιμία, ωριμότητα, χρειάζονται υπεύθυνες πρωτοβουλίες και πράξεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι που πρέπει να ενστερνιστούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Αυτό είναι που πρέπει να γίνει.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τον υπουργό Παιδείας να γίνουν κάποιες υποχωρήσεις, ώστε να λυθεί το αδιέξοδο;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η πολιτική που εφαρμόζει ο υπουργός Παιδείας, είναι η κυβερνητική πολιτική.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Θα αναλάβει κάποιες προσωπικές πρωτοβουλίες ή θα κάνει κάποιες επαφές ο Πρωθυπουργός, γενικότερα, για το εκπαιδευτικό θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα κατά τη συζήτηση που είχαν οι δύο πολιτικοί.

ΚΙΑΟΣ: Μιλήσατε για ευθύνη μαθητών και καθηγητών. Εφόσον, και οι μαθητές και οι καθηγητές εμμένουν, εφόσον συνεχίζονται τα πράγματα, ποιο είναι το επόμενο βήμα που θα κάνει η κυβέρνηση; Δηλαδή, το αδιέξοδο θα προχωρήσει έως τον Ιούνιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι, καθώς η πορεία των καταλήψεων γίνεται φθίνουσα -κι εδώ μπορεί οι εκτιμήσεις να είναι διαφορετικές, αλλά η τάση είναι μια και σ' αυτό συμφωνούν όλες οι πλευρές -πολύ σύντομα, οι μαθητές και οι καθηγητές θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Συνάντηση των καθηγητών, της διοίκησης της ΟΛΜΕ, με τον Πρωθυπουργό, πότε θα γίνει και αν θα γίνει; Γιατί μαθαίνουμε ότι έχει σταλεί μια επιστολή. Ανταποκρίνεται ο Πρωθυπουργός να συναντηθεί μαζί τους;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Δεν έχει σταλεί επιστολή.

ΜΕΓΓΡΕΛΗΣ: Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν πρόκειται να γίνει κανένα βήμα για να εκτονωθεί η κατάσταση; Οτι ήταν να κάνει η κυβέρνηση το έχει κάνει;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα σε όλα αυτά και ήμουν πολύ σαφής.

ΜΕΓΓΡΕΛΗΣ: Δηλαδή, περιμένει την άλλη πλευρά, να γυρίσει στα σχολεία;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα σε όλα αυτά και ήμουν πάρα πολύ σαφής. Εχετε με κάθε λεπτομέρεια υπόψη σας τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 19 January 1999 - 15:22:03 UTC