Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-01-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γειά σας.

Αύριο, στις 10 το πρωί, συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ με θέμα συζήτησης την πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος. Μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου θα έχουμε και τη συζήτησή μας εδώ.

Γνωρίζετε ότι σήμερα συνεδριάζει, στο Ζάππειο, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κατά την οποία θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.

Αύριο το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει λόγο κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το βράδυ, στις 21.15, ο κ. Σημίτης θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο του ΣΕΒ, στο @CARAVEL@.

Σας ενημερώνω ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη νέα διατύπωση της διάταξης για τη ρύθμιση του θέματος των οφειλών από ανατοκισμό προς τραπεζικά ιδρύματα.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε. Υπουργέ, βλέπουμε έναν οργασμό προετοιμασιών στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μήπως αυτό σημαίνει ότι επισπεύδεται κάπως η εκλογική αναμέτρηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν αλλάζει τίποτα στον πολιτικό σχεδιασμό μας. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στην εντολή του ελληνικού λαού. Συνεχίζει, λοιπόν, το έργο της, χωρίς περισπασμούς. Είμαστε αφοσιωμένοι στα καθήκοντα που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα, ως μεγάλο κόμμα, έχει υποχρέωση να προετοιμάζεται, προκειμένου η περίοδος αυτή μέχρι τις εκλογές -που είναι περίοδος μικρότερη του χρόνου, από άποψη διάρκειας- να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, ώστε την κατάλληλη στιγμή να είναι πανέτοιμο να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη. Ολες αυτές οι συνεργασίες, λοιπόν, σε κυβερνητικό επίπεδο, έχουν στόχο στο να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας και να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα και το λαό. Ολες οι συνεργασίες που γίνονται στο πλαίσιο του κόμματος, έχουν στόχο να το προετοιμάσουν, ώστε μετά από μήνες που θα διεξαχθούν οι εκλογές, να δώσει την αναμέτρηση με μεγάλη επιτυχία. Δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό μας.

ΜΙΧΑΗΛ: Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή που θα δοθεί η μάχη;

ΡΕΠΠΑΣ: Η στιγμή, κατά την οποία οι Ελληνες θα κληθούν και πάλι να εκφράσουν την άποψή τους, είναι αυτή που ορίζεται από το Σύνταγμα. Εμείς επιθυμούμε να ολοκληρώσει η Βουλή τη θητεία της. Βεβαίως, όπως είπαμε, το συμφέρον της χώρας είναι αυτό, το οποίο πάντοτε αποτελεί το γνώμονα και το κριτήριο για τις επιλογές μας.

Πιστεύουμε ότι το Σεπτέμβριο του 2000 ο ελληνικός λαός θα κληθεί και πάλι να αναδείξει την κυβέρνηση του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση είναι, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση, προκειμένου να δώσουν την καλύτερη απάντηση, με γνώμονα πάντα -επαναλαμβάνω- το συμφέρον της χώρας.

ΜΙΧΑΗΛ: Μια πρώτη εκτίμηση για τις επαφές του κ. Παπανδρέου στην Αγκυρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Αγκυρα εξελίσσεται σε πάρα πολύ θετικό κλίμα. Μπορώ να διαπιστώσω ότι πράγματι υπάρχει μια θεαματική βελτίωση, όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, στο επίπεδο του κλίματος. Αλλά, βεβαίως, δεν πρέπει να καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία έχει αλλάξει πολιτική. Αυτό είναι κάτι, το οποίο η Τουρκία θα πρέπει να το επιδιώξει, δεχόμενη ότι το πλαίσιο το οποίο αποφασίστηκε στο Ελσίνκι, πρέπει να αποτελέσει στο εξής τη βάση για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση με θετικό τρόπο, γιατί είναι προς το συμφέρον της. Αλλά, βεβαίως, η αλλαγή κλίματος που ήδη διαπιστώνεται, αποτελεί ένα θετικό στοιχείο, προκειμένου με αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε την περαιτέρω εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 20 January 2000 - 16:03:12 UTC