Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-02-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, εν συντομία, για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού κατά τις προσεχείς ημέρες.

Σήμερα, γνωρίζετε ότι είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Φιλελευθέρων κ. Μάνο. Αυτή την ώρα, δέχεται τα μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Θα είναι παρόντες σε αυτή τη συνάντηση και ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς επίσης ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος και ο κ. Ιάσων Στράτος, εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων. Στις 3 μ.μ. θα δεχθεί τον κ. Μωραϊτη, της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Στις 7 το απόγευμα θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.

Αύριο, στις 9.30 το πρωί, θα λάβει μέρος σε ημερίδα που οργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή Ηλεκτρονικού Εμπορίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο. Αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα δεχθεί τον Υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Βενιζέλο, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με το υπό κατάρτιση πρόγραμμα του Κινήματος. Στις 2.30 μ.μ., θα δεχθεί, μετά από αίτημα που του υπέβαλε, το γνωστό σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Στις 3 μ.μ., θα έχει συνεργασία με τον Π. Αυγερινό και τον Α. Παπαδόπουλο, για θέματα κομματικής αρμοδιότητάς τους.

Την Τετάρτη, στις 9.30 το πρωί, θα έχει συνεργασία με κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες, ενόψει της επίσκεψής του στον Πειραιά, την επόμενη ημέρα. Αργότερα, στις 10.30 το πρωί, θα δεχθεί σε συνεργασία τον Υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα. Στις 11.30 το πρωί, θα επισκεφθεί το νέο κτίριο του Εφετείου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αργότερα, στη 1.30, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα. Το απόγευμα, θα απαντήσει, κατά την «Ωρα του Πρωθυπουργού», σε ερωτήσεις συναδέλφων. Του κ. Γιαννάκη του ΠΑΣΟΚ και του κ. Σιούφα, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ..

Την Πέμπτη το πρωί, όπως σας είπα, θα επισκεφθεί τον Πειραιά και θα συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες για το έργο της κυβέρνησης στον Πειραιά και για θέματα της πόλης του μεγάλου λιμανιού.

Την Παρασκευή, στις 9.30 το πρωί, θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αργότερα, το μεσημέρι, στο γραφείο του, θα δεχθεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπου, με τη συμμετοχή και συνεργατών του, θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το Σάββατο, από τις 11 το πρωί και για όλη την ημέρα, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί περιοχές της Θράκης. Θα βρεθεί γύρω στις 11 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κομοτηνή. Αντικείμενο της επίσκεψης είναι τα εγκαίνια ενός μεγάλου τμήματος της Εγνατίας οδού, που δίνεται πλέον στην κυκλοφορία και συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Κομοτηνή. Θα επισκεφθεί και άλλα τμήματα της Εγνατίας οδού που βρίσκονται υπό κατασκευή και έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια που κατασκευάζουν το μεγάλο αυτό έργο. Η περιοδεία του στην περιοχή θα κλείσει με επίσκεψη στην Ξάνθη και ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Η αποστολή θα επιστρέψει αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Αθήνα.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Σχετικά με τη Γιουγκοσλαβία, θα ήθελα πρώτα απ όλα να μου πείτε τι ακριβώς θα προτείνει η Ελλάδα, σήμερα, στις Βρυξέλλες, σε σχέση με την άρση του εμπάργκο και ακόμη ένα σχόλιο για την επιδείνωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής, αναφερόμενος σε σχετικό θέμα, στη Ρουμανία, κατά τη Σύνοδο Κορυφής. Πρέπει να σας πω ότι και κατά τις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της Διάσκεψης, κατά την κλειστή συνεδρίαση, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης στη Γιουγκοσλαβία και επίσης διατύπωσε συγκεκριμένη πρόταση για την ανάγκη να αρθεί το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη μιας άλλης προσέγγισης και αντιμετώπισης του θέματος που έχει προκύψει στη Γιουγκοσλαβία, την τελευταία περίοδο, διατυπώνοντας τη θέση πως η επιβολή περιοριστικών μέτρων πλήττει κυρίως τον πληθυσμό, τους πολίτες, το λαό αυτής της χώρας και οδηγεί σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία επιδιώκουν όσοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και έχουν εφαρμόσει αυτά τα μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και ο Υπουργός Εξωτερικών στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα, λοιπόν, προτείνει το σταδιακό περιορισμό αυτών των μέτρων, ώστε σιγά-σιγά να πάμε σε πλήρη άρση των μέτρων αυτών, γιατί πιστεύουμε ότι η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, με την πολιτική που έως τώρα ακολουθείται.

Οσον αφορά την υποβόσκουσα κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, εμείς και πάλι επιμένουμε ότι πρέπει να γίνουν δεκτοί οι διεθνείς κανόνες, να γίνει δεκτό και σεβαστό από όλους το ψήφισμα του Σ.Α. του ΟΗΕ. Και, βεβαίως, θα πρέπει η παρουσία του διεθνούς παράγοντα να είναι συνεχής και εντατική, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αμέσως, ακαριαία και αποτελεσματικά, οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτή την ταραγμένη περιοχή, δεν θα έχουμε περαιτέρω επιδείνωση, αλλά για να το αποφύγουμε αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί έντονα ο διεθνής παράγοντας. Εμείς, είμαστε χώρα που συμβάλλει στη σταθερότητα και την εμπέδωση συνθηκών ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε όρους, όσον αφορά τη συμμετοχή του Μιλόσεβιτς στη Συνδιάσκεψη στο Βουκουρέστι;

ΡΕΠΠΑΣ: Γιατί είμαστε αυτοί οι οποίοι εμπνευστήκαμε, προτείναμε και οργανώσαμε την πρώτη Διάσκεψη Κορυφής σε βαλκανικό επίπεδο και έχουμε κάθε λόγο να ενισχύσουμε το ρόλο και την παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό το ότι οργανώθηκε και η τρίτη Βαλκανική Διάσκεψη Κορυφής, πράγμα το οποίο δεν ήταν απόλυτα σίγουρο λίγους μήνες πριν, μετά την κρίση που ξέσπασε στο Κοσσυφοπέδιο και την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε μεταξύ δυνάμεων αυτής της περιοχής. Θα έπρεπε όλες οι χώρες να συμφωνήσουν, προκειμένου να προχωρήσουμε με κοινή προσπάθεια σε αυτή τη νέα Διάσκεψη Κορυφής. Εμείς χαιρόμαστε γιατί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε και η Τρίτη, κατά σειρά, Διάσκεψη Κορυφής. Βεβαίως, ήταν ενήμερη η γιουγκοσλαβική ηγεσία -η οποία δέχθηκε να μην είναι παρούσα- ότι δεν μπορούσε να οργανωθεί διαφορετικά, αυτή η Διάσκεψη Κορυφής. Ολες οι χώρες ήθελαν αυτό το σχήμα, προκειμένου να οργανωθεί η Διάσκεψη. Αντιλαμβάνεστε πως το μείζον για μας, είναι η επιβίωση αυτού του θεσμού, τον οποίο -επαναλαμβάνω- εμείς εισηγηθήκαμε και οργανώσαμε για πρώτη φορά. Κατά τα άλλα, τόνισε ο Πρωθυπουργός ότι δεν είναι θετικό το φαινόμενο των κενών θέσεων της γιουγκοσλαβικής αντιπροσωπείας, στο τμήμα εκείνο του πάνελ της Διάσκεψης, που υπήρχε η γιουγκοσλαβική σημαία. Αυτό επισημάνθηκε από τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των όποιων σχολίων έκανε για την ανάγκη μιας διαφορετικής προσέγγισης και αντιμετώπισης του προβλήματος της Γιουγκοσλαβίας από το διεθνή παράγοντα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, ετέθη ο όρος να μην προσέλθει ο Μιλόσεβιτς ή δεν ήρθε ο Μιλόσεβιτς;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ετέθη ακριβώς όρος. Σας είπα ότι αυτό προέκυψε, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Κάποια στιγμή τα πράγματα οδηγούνταν σε αδιέξοδο και φαινόταν αδύνατο να οργανωθεί η τρίτη Διάσκεψη Κορυφής. Τελικώς, η φόρμουλα η οποία έγινε δεκτή από όλους συνέβαλε στο να οργανωθεί αυτή η Διάσκεψη, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Ελπίζουμε η επόμενη Διάσκεψη να γίνει με την παρουσία και της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας και θα εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Αν έχω καταλάβει καλά, σ` αυτή τη φάση η ελληνική πλευρά ζητά σταδιακή άρση του εμπάργκο και προτίμησε αυτό το βήμα του μέσου αεροπορικού εμπάργκο.

ΡΕΠΠΑΣ: Καταλάβατε πολύ καλά.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Υπάρχουν από την άλλη, οι εταίροι μας στην Ε.Ε. με τους οποίους θα συνομιλήσουμε σήμερα, που λένε ναι μεν, να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση του εμπάργκο, όμως θα πρέπει να διευρύνουμε τη λίστα των προσώπων στα οποία πρέπει να απαγορευθεί η έξοδος από το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Πώς εξετάζουμε αυτές τις σκέψεις;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι θέματα τα οποία απασχολούν τους υπουργούς Εξωτερικών, αυτή την ώρα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Εγώ αρκούμαι στα όσα είπα. Δεν είναι δυνατόν να προκαταλάβω τις συζητήσεις που κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι, εκτός από τα λουλούδια που έβαλε στο FALCON, μήπως ζήτησε από τη ρουμανική κυβέρνηση να προωθηθεί το πόρισμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι θέμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για μας. Το έχουμε τονίσει κατ` επανάληψη, αλλά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ρουμανικής κυβέρνησης, προκειμένου εκείνη να εκδώσει κάποιο πόρισμα. Διατυπώθηκε το ενδιαφέρον μας και πάλι, το συντομότερο δυνατό να εκδοθεί αυτό το πόρισμα. Αναμένουμε, λοιπόν, να ολοκληρώσει την εργασία της η Επιτροπή που έχει συσταθεί στη Ρουμανία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το συζήτησε με τον Ρουμάνο Πρωθυπουργό;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα πριν και ήμουν σαφής στα όσα είπα.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η ελληνική κυβέρνηση συνολικά είναι ικανοποιημένη από τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Ουόρεν Μέρι, ο οποίος είχε έρθει προσφάτως στην Ελλάδα και είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κάποιους υπουργούς. Μίλησε για «ελληνικό εφιάλτη», είπε ότι για την Ελλάδα δεν πρέπει να αρθεί το θέμα της Visa. Είστε ικανοποιημένοι από αυτή την κατάθεση και από τα όσα είπε ο κ. Μέρι στην Επιτροπή;

ΡΕΠΠΑΣ: Ασφαλώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ομως, πρέπει να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι γενικώς από το αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτών των παραγόντων στην Ελλάδα, την προηγούμενη περίοδο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, όχι με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θα πρέπει να εμπλέξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δέχθηκε αυτούς τους παράγοντες, γιατί δίνεται ένας τόνος ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ότι δηλαδή δέχθηκε αυτούς τους ξένους παράγοντες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης των ΗΠΑ. Πρέπει να πω ότι αυτά τα αποτελέσματα ήταν θετικά και χειροπιαστά, δοθέντος ότι υπάρχει από τη μια η κατάθεση του συγκεκριμένου παράγοντα στην οποία αναφερθήκατε, η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική. Από την άλλη, όμως, υπάρχει σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών άλλων παραγόντων που συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή, πράγμα το οποίο δείχνει ότι ήταν απόλυτα επιτυχής αυτή η αποστολή. Και έχετε υπόψη σας το σχετικό άρθρο σε μια μεγάλη εφημερίδα τη «Herald Tribiun» το οποίο έγραψαν παράγοντες που συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή και η προσέγγιση που κάνουν στα θέματα που μας αφορούν είναι πάρα πολύ θετική. Επαναλαμβάνω ότι αυτή η επίσκεψη οργανώθηκε από ένα Κέντρο Δυτικής Πολιτικής, όπως ονομάζεται. Δεν ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Και τονίζω και πάλι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ανοικτή να την επισκεφθούν και να συζητήσουν με τους κρατικούς παράγοντές μας, όποιοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν τις θέσεις μας για σημαντικά, εξαιρετικής σημασίας θέματα που μας αφορούν.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Τι σκέφτεστε να κάνετε με το θέμα της βίζας;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο συζητούν οι δύο κυβερνήσεις, της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Είναι ένα σημείο, το οποίο είναι πολύ κρίσιμο. Αφορά την έκδοση διαβατηρίων των πολιτών που θα επισκέπτονται άλλες χώρες, από μία Αρχή στην Ελλάδα. Και βεβαίως, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι δύο χώρες έχουν φέρει σε ένα πολύ προωθημένο σημείο τις συζητήσεις τους. Εχει διατυπωθεί, επισήμως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η διάθεση σε προβλεπτό χρονικό διάστημα να καταργηθεί η βίζα για τους Ελληνες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Επαναλαμβάνω, ότι το θέμα της έκδοσης των διαβατηρίων, από μία Αρχή στην Ελλάδα, είναι κάτι το οποίο το αντιμετωπίζουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι μία σωστή ρύθμιση. Γνωρίζετε ότι, μέχρι σήμερα, διαβατήρια εκδίδουν στην Ελλάδα όλες οι Νομαρχίες. Είναι μία ρύθμιση στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το υπουργείο Εσωτερικών εκδίδει. Ποιά άλλη Αρχή υπάρχει;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα. Είχαμε και κρούσματα, τα οποία μας απασχόλησαν την τελευταία περίοδο, επειδή οι υπάλληλοι σε διάφορες Νομαρχίες της χώρας -υπενθυμίζω ότι μιλούμε, πλέον, για την αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- εξέδιδαν διαβατήρια, τα οποία δεν είχαν πάντοτε τα αυθεντικά πιστοποιητικά, προκειμένου να είναι έγκυρα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Αμερικανοί, ποιοί θέλουν να εκδίδουν τα διαβατήρια, η Ασφάλεια;

ΡΕΠΠΑΣ: Μην προτρέχετε, μην είστε τόσο καχύποπτος.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιός ζητάνε να τα εκδώσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι μία προσέγγιση αφορά ρύθμιση, ώστε μία Αρχή, κατά ενιαίο τρόπο, να εκδίδει τα διαβατήρια στη χώρα μας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τελικά, εξ όσων είπε ο συνάδελφος και εσείς, θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία για την τρομοκρατία μεταξύ των δύο χωρών; Γιατί υπάρχει μία πληροφορία ότι η Αμερική επείγεται, μέχρι τέλος του μηνός, να μπει υπογραφή.

ΡΕΠΠΑΣ: Σας έχω πει ότι πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο συζητούν οι δύο κυβερνήσεις. Μιλούμε για αστυνομική συνεργασία και εν πάση περιπτώσει, οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθούν και θα καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο κείμενο το οποίο θα βρίσκει σύμφωνες και τις δύο χώρες. Αν τελικά προκύψει ένα τέτοιο κείμενο, θα έχει το χαρακτήρα διακρατικής συμφωνίας. Και βεβαίως, η θέση μας είναι και παραμένει ότι το κείμενο αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής έκανε μία πρόταση στον Πρωθυπουργό, να δίνονται στη δημοσιότητα οι χρηματοδότες των κομμάτων. Το αποδέχεται ο Πρωθυπουργός;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχουμε καμία αντίρρηση ως προς αυτό. Και γνωρίζετε ότι αυτό ισχύει με το νομικό πλαίσιο το οποίο εφαρμόζεται και τώρα. Ο κ. Καραμανλής με την πρόταση, ιδίως με την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, δεν προτείνει κάτι καινούργιο στο θεσμικό πλαίσιο. Αντιθέτως, θα έλεγα, προσπαθεί, με διάφορους προσχηματικούς τρόπους, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επαγγέλλεται μία ριζοσπαστική αλλαγή, όσον αφορά το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα. Αυτό είναι απολύτως υποκριτικό, δοθέντος ότι ο ίδιος έχει υποπέσει στα «πολιτικά αμαρτήματα», τα οποία προσφέρεται να αντιμετωπίσει με τις προτάσεις του. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται στη Διακομματική Επιτροπή, η οποία -σας υπενθυμίζω- συνεδριάσει και πάλι αύριο, να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα τα οποία θέτουν τα άλλα κόμματα και εμείς εισηγούμαστε, προκειμένου και οι επόμενες εκλογές να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο, σε ένα άριστο κλίμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η πρόταση ήταν γνωστή. Για τα ονόματα των χρηματοδοτών ρωτάω.

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι αυτό είναι κάτι το οποίο ισχύει. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε. Αλλά, πρέπει να σεβαστείτε ότι υπάρχουν και κόμματα τα οποία είναι τελείως αντίθετα σε μία τέτοια ρύθμιση. Και το γνωρίζετε αυτό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς τι λέτε; Ο Πρωθυπουργός θα τα δώσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, εμείς είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Αν δείτε τις απολογητικές καταστάσεις όλων των κομμάτων, αυτά φαίνονται. Εμείς, ασφαλώς, είμαστε, όχι απλά σύμφωνοι, αλλά τηρούμε αυτόν τον κανόνα. Μη δημιουργείτε εντυπώσεις.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 14 February 2000 - 14:05:20 UTC